Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα μια βοήθεια για να φτίαξω ένα pc πιο κάτω σας βάζω τι σκέφτομαι να πάρω και τι έχω:

monitor:Gigabyte Aorus CV27Q Curved Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 165Hz αγορασμένη στα 300 ευρώ 

pc case: Cougar MX410 Mesh-G RGB

motherboard: Έλεγα αυτή MSI MPG B550 Gaming Plus Motherboard ATX αλλά έχω οθόνη 2k και έχει diplayport 1.0 και hdmi 1.0 και είπα να πάω σε αυτή Asus TUF Gaming X570-  Plus                             που έχει display port 1.2 πείτε μου αν παίζει ρόλο για τα 2k  και αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο 

Gpu: δεν θα βάλω να δούμε αν πέσουν οι τιμές. 

Cpu: AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων εφόσον δεν θα βάλω κάρτα γραφικών προς το παρών. 

Ram: Crucial Ballistix 16GB DDR4-3600MHz (BL2K8G36C16U4B)

power supply: Seasonic G12 GC 650W Full Wired 80 Plus Gold

Hard Disk: Samsung MZ-V7S1T0BW SSD 970 EVO Plus 1 TB M.2 Internal NVMe SSD απο το παλιό μου λάπτοπ και μετά θα κάνω αναβάθμιση 

Cooling: CoolerMaster Hyper 212 Black Edition

Δεν ξέρω αν θα χρειαστώ έξτρα fans 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων οποιαδήποτε βοήθεια, συμβουλή είναι εκπρόσδεχτη

Αντρεας.

Υ.Γ Δεν ξέρω αν το έγραψα στο σωστό σημείο του φόρουμ οποτε συνχωρέστε με αν είναι λάθος. 

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τον συνειρμό με τα display port και γιατί δεν κάνει η μια μητρική... αν θες εξήγησε λίγο παραπάνω

Ανεμιστήρες παραπάνω γιατί να χρειαστείς; Το κουτί μόνο του είναι full άσε που χωρίς gpu τι θερμοκρασίες θα ανεβάζει;

Κουτί και οθόνη τα έχεις ήδη;

Τα κομμάτια που έχεις επιλεγμενα είναι αρκετά καλά, στα γούστα μου θα άλλαζα μόνο την Hyper 212 με esports 34 duo. Δεν λες όμως το σημαντικότερο που είναι η χρήση για την οποία προορίζεται το pc, ώστε να δούμε μήπως όντως υπάρχει εναλλακτική που αξίζει να την σκεφτείς.

Το σωστό σημείο btw θα ήταν το Νέα Συστήματα & Αναβαθμίσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Δεν κατάλαβα τον συνειρμό με τα display port και γιατί δεν κάνει η μια μητρική... αν θες εξήγησε λίγο παραπάνω

Ανεμιστήρες παραπάνω γιατί να χρειαστείς; Το κουτί μόνο του είναι full άσε που χωρίς gpu τι θερμοκρασίες θα ανεβάζει;

Κουτί και οθόνη τα έχεις ήδη;

Τα κομμάτια που έχεις επιλεγμενα είναι αρκετά καλά, στα γούστα μου θα άλλαζα μόνο την Hyper 212 με esports 34 duo. Δεν λες όμως το σημαντικότερο που είναι η χρήση για την οποία προορίζεται το pc, ώστε να δούμε μήπως όντως υπάρχει εναλλακτική που αξίζει να την σκεφτείς.

Το σωστό σημείο btw θα ήταν το Νέα Συστήματα & Αναβαθμίσεις

Οκ συγνώμη ναι δεν έγραψα ούτε τιμή ούτε το λόγο οπότε

το budget είναι ~900 και προορίζεται για gaming και δουλειά προγραμματιστής(βάσεις δεδομένων oracle,visual studio,λίγο android studio,vms κτλ),

τα πράγματα που έχω από αυτά που έγραψα είναι η οθόνη και ο ssd, τώρα όσο για την μητρική έχω δει αυτό https://prnt.sc/25m0mjw και αυτό  https://prnt.sc/25m0sdp οπότε 1.0 που έχει η πρώτη μητρική που έβαλα πιο πάνω δεν θα μου βγάλει ποτέ 2K 165hz που είναι η οθόνη μου, δεν ξέρω αν έτσι όπως τα σκέφτομαι είναι και σωστά(το site που τα είδα), 

Θα κοιτάξω αυτην Arctic Freezer 34 ESports DUO Grey, απλά θέλω καλό cooling γιατί παίζει να κάνω κανένα overclock για τα γραφικα. 

Επεξ/σία από foxbed
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, foxbed είπε

Οκ συγνώμη ναι δεν έγραψα ούτε τιμή ούτε το λόγο οπότε

το budget είναι ~900 και προορίζεται για gaming και δουλειά προγραμματιστής(βάσεις δεδομένων oracle,visual studio,λίγο android studio,vms κτλ),

τα πράγματα που έχω από αυτά που έγραψα είναι η οθόνη και ο ssd, τώρα όσο για την μητρική έχω δει αυτό https://prnt.sc/25m0mjw και αυτό  https://prnt.sc/25m0sdp οπότε 1.0 που έχει η πρώτη μητρική που έβαλα πιο πάνω δεν θα μου βγάλει ποτέ 2K 165hz που είναι η οθόνη μου, δεν ξέρω αν έτσι όπως τα σκέφτομαι είναι και σωστά(το site που τα είδα), 

Θα κοιτάξω αυτην Arctic Freezer 34 ESports DUO Grey, απλά θέλω καλό cooling γιατί παίζει να κάνω κανένα overclock για τα γραφικα. 

Αφού στα Detail αναφέρει supports a maximum resolution of 4096x2160 @60Hz σημαίνει πως έχει display port version 1.2 και οχι 1 όπως αναφέρεις. Μήπως μπερδεύτηκες που λέει στα details 1xdisplay port; Αν διάβασες αυτό, το 1x αναφέρει το πλήθος εξόδων και όχι την version. Το display port 1 δεν βγάζει 4κ/60hz. Σε αναλογία 4k/60hz λογικά η συγκεκριμένη θα βγάζει 2κ/144hz, αν και βάσει hbr2 θα μπορούσε να δώσει ακόμη και 165hz (wiki). Πρόσεχε καθώς κάνω εκτίμηση και δεν αναφέρω κάτι που γνωρίζω ξεκάθαρα και 100%

Εφόσον σε ενδιαφέρει το gaming και δεν θα πάρεις κάρτα για την ώρα τότε μάλλον δείχνει σωστή επιλογή ο 5700g. Σε διαφορετική περίπτωση σε αυτά τα χρήματα ίσως έφτανες τον 12600k που βγαίνει πολύ μπροστά (φυσικά όχι σε γραφικά)

Η ψύκτρα που σου είπα φυσικά την πρότεινα για καλύτερη της hyper, ψάξε δες συγκριτικά(πχ) και θα καταλάβεις.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αφού στα Detail αναφέρει supports a maximum resolution of 4096x2160 @60Hz σημαίνει πως έχει display port version 1.2 και οχι 1 όπως αναφέρεις. Μήπως μπερδεύτηκες που λέει στα details 1xdisplay port; Αν διάβασες αυτό, το 1x αναφέρει το πλήθος εξόδων και όχι την version. Το display port 1 δεν βγάζει 4κ/60hz. Σε αναλογία 4k/60hz λογικά η συγκεκριμένη θα βγάζει 2κ/144hz, αν και βάσει hbr2 θα μπορούσε να δώσει ακόμη και 165hz (wiki). Πρόσεχε καθώς κάνω εκτίμηση και δεν αναφέρω κάτι που γνωρίζω ξεκάθαρα και 100%

Εφόσον σε ενδιαφέρει το gaming και δεν θα πάρεις κάρτα για την ώρα τότε μάλλον δείχνει σωστή επιλογή ο 5700g. Σε διαφορετική περίπτωση σε αυτά τα χρήματα ίσως έφτανες τον 12600k που βγαίνει πολύ μπροστά (φυσικά όχι σε γραφικά)

Η ψύκτρα που σου είπα φυσικά την πρότεινα για καλύτερη της hyper, ψάξε δες συγκριτικά(πχ) και θα καταλάβεις.

Ναι έχεις δίκαιο και έχει και hdmi v2.1(δεν πάτησα ποτέ στην καρτέλα με τα details έβλεπα στην πρώτη καρτέλα και ειδα 1 δίπλα) νομίζω και εγώ θα είναι οκ οπότε για την msi θα πάω,

Ναι είχα δει και τον 12600k είναι καλύτερος σε cpu performance όποτε και με μια dedicated κάρτα θα δίνει περισσότερα fps αλλά δεν ξέρω πόσο θα πάρει αυτο με τις κάρτες γραφικών με τις τιμές στα ύψη και τα ενσωματωμένα γραφικά του 5700g είναι 2x καλύτερα από του 12600k

Έχω δει και την esports 34 duo σε σύγκριση με hyper τα +10 ευρώ τα αξίζει θα βάλω αυτήν. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, foxbed είπε

Ναι έχεις δίκαιο και έχει και hdmi v2.1(δεν πάτησα ποτέ στην καρτέλα με τα details έβλεπα στην πρώτη καρτέλα και ειδα 1 δίπλα) νομίζω και εγώ θα είναι οκ οπότε για την msi θα πάω,

Ναι είχα δει και τον 12600k είναι καλύτερος σε cpu performance όποτε και με μια dedicated κάρτα θα δίνει περισσότερα fps αλλά δεν ξέρω πόσο θα πάρει αυτο με τις κάρτες γραφικών με τις τιμές στα ύψη και τα ενσωματωμένα γραφικά του 5700g είναι 2x καλύτερα από του 12600k

Έχω δει και την esports 34 duo σε σύγκριση με hyper τα +10 ευρώ τα αξίζει θα βάλω αυτήν. 

Μήπως όμως επειδή το θες και για προγραμματισμό / vm's είναι καλύτερα να πας σε μία λύση με 12600Κ και μία 1030 ? έχουν περίπου 20% διαφορά ως CPU και θα είναι πιο future proof σε σχέση με τον 5700g (γνώμη μου πάντα)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/1/2022 στις 4:04 ΜΜ, tsofras είπε

Μήπως όμως επειδή το θες και για προγραμματισμό / vm's είναι καλύτερα να πας σε μία λύση με 12600Κ και μία 1030 ? έχουν περίπου 20% διαφορά ως CPU και θα είναι πιο future proof σε σχέση με τον 5700g (γνώμη μου πάντα)

χμμμ με βάζεις σε περισσότερες σκέψεις τώρα, αλλά το πρόβλημα πιο είναι είμαι από κύπρο και θέλω να παραγγείλω από 1 κατάστημα να γλειτώσω μεταφορικά και για ευκολία, και στο kavatza.gr δεν τον έχει, και η φάση είναι ότι βγάζει και η ίντελ κάρτες γραφικών τώρα θα βγάλει και η amd καινούργιες apu's δεν ξέρω τι να κάνω να περιμένω ?

Επεξ/σία από foxbed
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, foxbed είπε

χμμμ με βάζεις σε περισσότερες σκέψεις τώρα, αλλά το πρόβλημα πιο είναι είμαι από κύπρο και θέλω να παραγγείλω από 1 κατάστημα να γλειτώσω μεταφορικά και για ευκολία, και στο kavatza.gr δεν τον έχει, και η φάση είναι ότι βγάζει και η ίντελ κάρτες γραφικών τώρα θα βγάλει και η amd καινούργιες apu's δεν ξέρω τι να κάνω να περιμένω ?

Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό , το θέμα είναι τι προτεραιότητες έχεις για το μηχάνημα. Αν είναι κατα βάση προγραμματισμός / vm's εγώ θα πήγαινα σε Intel. Όχι ότι θα έχεις θέμα με τον amd , αλλά άλλο αέρα θα έχεις να μοιράσεις 2 πυρήνες σε 2 VM και να σου μείνουν και άλλοι 6 για το host os .

Αν πιστεύεις ότι θα σου βγάζει την δουλειά ο 5700g τότε go for it

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.
Στις 4/1/2022 στις 8:31 ΜΜ, foxbed είπε

Αν  εισαι απο Κυπρο και εχεις θεμα με μαγαζι . ποιος εχει τιν να στειλει καοσο βγαινουν κοιτα και στο eshop της Κυπρου εχει ενα ετοιμο με 5700G ανοιξε και την καρτελα με την επιλογη των κομματιων απο εσενα και κοιτα μηπως βγαλεις καμια ακρη

https://www.e-shop.cy/product?id=PER.908465

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/1/2022 στις 12:49 ΜΜ, triplex1 είπε

Αν  εισαι απο Κυπρο και εχεις θεμα με μαγαζι . ποιος εχει τιν να στειλει καοσο βγαινουν κοιτα και στο eshop της Κυπρου εχει ενα ετοιμο με 5700G ανοιξε και την καρτελα με την επιλογη των κομματιων απο εσενα και κοιτα μηπως βγαλεις καμια ακρη

https://www.e-shop.cy/product?id=PER.908465

Δεν νομίζω να αξίζει, από κύπρο το έχω ψάξει από έξω συμφέρει και γενικά έτοιμα pc κατά 99,999% σε κλέβουν όπως και αυτό εδώ με 870(με μεταφορικά) βάζω και m2 και καλύτερη ψύχτρα,μητρική,rams,κουτι και τροφοδοτικό μόνο hdd είναι κάτι παραπάνω 1 tb hdd είναι γύρω στο 30 ευρώ και πιο κάτω πλέον. το pc εδώ είναι γύρω στα 650 αν δεν λέω και πολλά 

Ευχαρίστώ πάντως για την ενημέρωση πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να καταλαβω θα κανεις gaming με τη σαβουρα vega του 5700g σε οθονη 1440p 165hz ?

κατσε να σιγουρευτω οτι εχω πιει καφε...

προτιμοτερο ενα 10400f με σαπια μητρικη και μπατζετ για καρτα γραφικων παρα η επικη γκαφα για την οποια πας καερφι.

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 3DJIN είπε

για να καταλαβω θα κανεις gaming με τη σαβουρα vega του 5700g σε οθονη 1440p 165hz ?

κατσε να σιγουρευτω οτι εχω πιει καφε...

προτιμοτερο ενα 10400f με σαπια μητρικη και μπατζετ για καρτα γραφικων παρα η επικη γκαφα για την οποια πας καερφι.

Καλησπέρα και σε σένα φίλε, λίγο επιθετικός ο τρόπος σου αλλά δεν πειράζει :) 

Έχω διαβάσει reviews και από youtubers και από φίλους που τον έχουν ότι είναι αρκετά καλός  και σαν cpu και τα ενσωματομένα γραφικά του και εννοείτε μετά όταν μπορέσω θα κουμπώσω και μια κάρτα γραφικών π.χ 3060 ,οπότε εσύ προτίνεις intel και μια μπάτζετ κάρτα γραφικών π.χ 1050 4gb στα 250-300 που πάλι πολλά της είναι ?

Δημοσ.

παρε μια 3060 και σε επεξεργαστη οτι χωρεσει στο μπατζετ,η οθονη ειναι πολυ απαιτητικη.

10400f,μια b560 με 70ε,16 gb ram 3200 ή 3600 και την 3060.

ειμαι επιθετικος γιατι vega απο 5700g και 1440p 165hz δεν πανε μαζι οτι ναρκωτικο και να παρεις.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, 3DJIN είπε

παρε μια 3060 και σε επεξεργαστη οτι χωρεσει στο μπατζετ,η οθονη ειναι πολυ απαιτητικη.

10400f,μια b560 με 70ε,16 gb ram 3200 ή 3600 και την 3060.

ειμαι επιθετικος γιατι vega απο 5700g και 1440p 165hz δεν πανε μαζι οτι ναρκωτικο και να παρεις.

το μπάτζετ είναι 900-1000 ευρώ μια 3060 κάνει 1000ευρώ δυστυχώς, 

Δεν είπα ποτέ ότι θα παίζω 1440p 165hz με τα ενσωματωμένα γραφικά είναι να περάσω μέχρι να κουμπώσω μετά όταν θα βρω λεφτά και να πέσουν οι τιμές μια 3060, εσύ δεν κατάλαβα λες ότι ο 5700g με 3060 πάλι δεν θα βγάζει 1440p 165hz ? 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καινούργιο pc build guys να δω πότε θα αποφασίσω τη θα πάρω έχω γίνει κουραστικός το ξέρω απλά πείτε μου αν είναι compatible τα parts που λέω να πάρω η αν έχετε κάτι καλύτερο όντως είδα review και ο 15 12600K στα ίδια λεφτά προσφέρει κάτι παραπάνω.

pc case: 1x be quiet! Pure Base 500DX midi gaming case

motherboard: 1x MSI PRO Z690-A WIFI DDR4

Gpu: δεν θα βάλω να δούμε αν πέσουν οι τιμές. 

Cpu: 1x Intel Core i5 12600K tray

Ram: 1x G.Skill Trident Z 16GB DDR4 16GTZSK K2

power supply: 1x be quiet! System Power 9CM

Hard Disk: Samsung MZ-V7S1T0BW SSD 970 EVO Plus 1 TB M.2 Internal NVMe SSD απο το παλιό μου λάπτοπ και μετά θα κάνω αναβάθμιση 

Cooling: 1x Arctic Liquid Freezer II 240

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...