Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους,

Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης για μικρό 1000αρι (Aygo, 107, c1) για τις ανάγκες μου στην πόλη. 

Παρακολουθώ αγγελίες παντού, 3 φορές τη μέρα εδώ και 1,5 μήνα, μου έχει γίνει εμμονή.

Αυτό που πρόσεξα με σόκαρε..Παντού αυτοκίνητα εισαγωγής σε τιμές Ελληνικών..Έμποροι και ιδιώτες..Απ' ό,τι κατάλαβα, μόνο εγώ δε φέρνω αμάξια από το εξωτερικό στην Ελλάδα, όλοι οι άλλοι φέρνετε!! 

Πέρα από την πλάκα, τι γίνεται; Δοκίμασα να επικοινωνήσω με γνωστή εταιρεία που έκανε το μεγάλο της όνομα αγοράζοντας μεταχειρισμένα από ιδιώτες, ας την πούμε Spot a Car για να μη λέμε ονόματα και εκεί όλα από Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία... Προς τιμήν τους δεν το κρύβουν, όχι ότι κρύβεται κιόλας, αλλά εγώ σε ένα αυτοκίνητο που μου έφεραν με 60.000 χλμ εντόπισα σκουριές.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά φορές που επικοινώνησα στο τηλέφωνο με ιδιώτες, στην ερώτηση μου εάν το αυτοκίνητο είναι ελληνικό, έπαιρνα απάντηση "Εισαγωγής φυσικά!" λες και είναι το νέο στάνταρ πλέον.

Εσείς θα πληρώνατε το 100% της αξίας ενός αυτοκινήτου (στην Ελληνική αγορά) που έχει άγνωστο ιστορικό, πιθανώς να έχει έρθει με πλαστά ΚΤΕΟ και έχει οργώσει όλο το Βέλγιο ενώ το κοντέρ γράφει 70.000χλμ πάνω ή μόνο εγώ είμαι ο μυστήριος της υπόθεσης;

Από την άλλη, εάν τύχει και μπει αγγελία Ελληνικό αυτοκίνητο (άσχετα από την κατάσταση του), εάν η τιμή είναι λογική φεύγει την άλλη μέρα! Έχοντας περιορισμένο χρόνο λόγω δουλειάς, δεν προλαβαίνω ούτε να τα δω.

Δηλώνω πλέον πολύ απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Για τους μαντράδες το ξέραμε εδώ και χρόνια. Προσωπικά, τους αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι, τώρα που μπήκαν και ιδιώτες στο παιχνίδι, η αναζήτησή αγοράς αυτοκινήτου είναι μία διαδικασία ψυχοφθόρα.

Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι η Ελλάδα κατάντησε το νεκροταφείο αυτοκινήτων της Ευρώπης.

Επεξ/σία από Dmoystakas
  • Thanks 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dmoystakas είπε

Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι η Ελλάδα κατάντησε το νεκροταφείο αυτοκινήτων της Ευρώπης.

Χρόονια τώρα.. Όσο αναφορά τα εισαγωγής δεν γνωρίζω πολλά για να σε βοηθήσω. Θεωρώ πάντως προτιμότερο να φέρεις εσύ αμάξι απέξω-πως και τι μη με ρωτάς δεν έχω ιδέα- παρά να πάρεις από εδώ ένα αμάξι εισαγωγής.

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, adi32 είπε

Ότι σάπιο έχει φάει όλο το χιόνι της Γερμανίας έρχεται εδώ 

Δυστυχώς ναι!

Για να έρχονται, σημαίνει ότι πουλάνε. Αν δεν πουλούσαν, δεν θα τα φέρνανε.

Λύκοι θα υπάρχουν, όσο υπάρχουν πρόβατα, όπως λέει και ο Νότης.

Το θέμα είναι ότι η εξαίρεση κατάντησε να γίνεται ο κανόνας. 

12 λεπτά πριν, atrigane είπε

Χρόονια τώρα.. Όσο αναφορά τα εισαγωγής δεν γνωρίζω πολλά για να σε βοηθήσω. Θεωρώ πάντως προτιμότερο να φέρεις εσύ αμάξι απέξω-πως και τι μη με ρωτάς δεν έχω ιδέα- παρά να πάρεις από εδώ ένα αμάξι εισαγωγής.

Δυστυχώς είναι μονοπάτι που ούτε κι εγώ έχω εξερευνήσει, για να το κάνουν τόσοι πολλοί όμως, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Dmoystakas είπε

Θυμάμαι χαρακτηριστικά φορές που επικοινώνησα στο τηλέφωνο με ιδιώτες, στην ερώτηση μου εάν το αυτοκίνητο είναι ελληνικό, έπαιρνα απάντηση "Εισαγωγής φυσικά!" λες και είναι το νέο στάνταρ πλέον.

Αυτο καπου δεν μου κολαει ...Μηπως εννοουσαν οτι εχει κατασκευαστει σττο εξωτερικο ?

Μην νομιζεις οτι και αυτα που ειναι απο πρωτο χερι ειναι τοσο καθαρα οσο λενε ειδικα σε χλμ .

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Dmoystakas είπε

Λύκοι θα υπάρχουν, όσο υπάρχουν πρόβατα, όπως λέει και ο Νότης.

δεν είναι θέμα προβάτων και λύκων. Είναι καθαρά θέμα μπατήριδων. 

Αν ο άλλος διαθέτει 2 και 4κ και θέλει και αυτοκίνητο, ε τι θα πάρει; Μπάλες θα πάρει. Και ζητάει και τα ρέστα από πάνω γιατί τον κοροϊδέψανε.

Όταν ψάχνει ο καθένας τη μεγάλη ευκαιρία θεωρώντας ότι έπιασε το λαχείο αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Επίσης αυτό που λες για μεταχειρισμένα εισαγωγής, είσαι υπερβολικός.

• Like 3
  • Thanks 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Bitbit είπε

δεν είναι θέμα προβάτων και λύκων. Είναι καθαρά θέμα μπατήριδων. 

Αν ο άλλος διαθέτει 2 και 4κ και θέλει και αυτοκίνητο, ε τι θα πάρει; Μπάλες θα πάρει. Και ζητάει και τα ρέστα από πάνω γιατί τον κοροϊδέψανε.

Όταν ψάχνει ο καθένας τη μεγάλη ευκαιρία θεωρώντας ότι έπιασε το λαχείο αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Επίσης αυτό που λες για μεταχειρισμένα εισαγωγής, είσαι υπερβολικός.

Αυτό που λες είναι το γενικό και θα συμφωνήσω. Πολλοί ψάχνουν με κριτήριο αποκλειστικά την τιμή, δυστυχώς πολλές φορές από ανάγκη.

Αν μιλήσουμε ειδικά όμως και όχι γενικά, τα λεφτά δεν μου είναι πρόβλημα. Είμαι της νοοτροπίας ότι το καλό θα το πληρώσεις, δεν ψάχνω την ευκαιρία σε τιμή, ψάχνω την ευκαιρία σε επίπεδο κατάστασης.

Όπως είπα παραπάνω οι τιμές που βάζουν είναι οι μέγιστες τιμές που μπορεί να φτάσει το συγκεκριμένο μοντέλο, ούτε ευκαιρίες είναι ούτε τίποτα. Είναι δυνατόν ένα εισαγωγής να πωλείται ίδια τιμή με ένα Ελληνικό;

Μπες αυτή τη στιγμή στο car και δες τα 3 μοντέλα που αναφέρω παραπάνω και βάλε στα φίλτρα ιδιώτης...Θα δεις εάν είμαι υπερβολικός.

Φιλικά πάντα.

24 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτο καπου δεν μου κολαει ...Μηπως εννοουσαν οτι εχει κατασκευαστει σττο εξωτερικο ?

Μην νομιζεις οτι και αυτα που ειναι απο πρωτο χερι ειναι τοσο καθαρα οσο λενε ειδικα σε χλμ .

Όχι δυστυχώς, αν εννοούσαν αυτό δεν θα το ανέφερα καν στο ποστ.

Σίγουρα δεν είναι όλα από πρώτο χέρι τέλεια, αλλά τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο που έχει όλα του τα ΚΤΕΟ και βιβλίο σέρβις δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κατεβασμένα 100 και 200 χιλιάδες χλμ, όπως στις περιπτώσεις εισαγωγής με πλαστά ΚΤΕΟ.

Δεν είναι το ίδιο.

Επεξ/σία από Dmoystakas
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αγοράζεις αυτοκινητο χωρίς άδεια από την χώρα π ήρθε...μπαίνεις ΚΤΕΟ site της χώρας κ βλέπεις km ...αν σ εμφανίσουν μόνο ένα βουλγαρικό ή ιταλικό ΚΤΕΟ υπάρχει θεμα

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Εγώ να ρωτήσω κάτι;

Το αυτοκίνητο είναι κάτι σαν τα αμνοερίφια που αν δεν είναι ελληνικά μας ξινίζουν;

Δηλαδή σε αυτή τη χώρα καταπονούνται λιγότερο (εξάλλου όλοι ξέρουμε ότι έχουμε τα καλύτερα οδοστρώματα και ότι δεν τα δουλεύουμε πρώτη -> δευτέρα -> πρώτη) και φροντίζουμε για τα τακτικά service τους;

• Like 5
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εγώ να ρωτήσω κάτι;

Το αυτοκίνητο είναι κάτι σαν τα αμνοερίφια που αν δεν είναι ελληνικά μας ξινίζουν;

Δηλαδή σε αυτή τη χώρα καταπονούνται λιγότερο (εξάλλου όλοι ξέρουμε ότι έχουμε τα καλύτερα οδοστρώματα και ότι δεν τα δουλεύουμε πρώτη -> δευτέρα -> πρώτη) και φροντίζουμε για τα τακτικά service τους;

Στις βόρειες χώρες που έχει χιόνι πολλούς μήνες και ρίχνουν αλάτι στους δρόμους αν δεν καθαριστουν σωστά τα τρώει η σκουριά 

• Like 1
Δημοσ.

Περίεργη η αγορα του μικρου.Ελληνικο απο ιδιώτη(συνήθως γυναίκα) ,δεν έβρισκα με 10cm² αχτυπητο.Πόρτες φτερα,προφυλακτηρες.2009-2010 μοντέλο είχαν επι το πλείστον 150.000-200.000 χλμ ,ούτε ταξί να ήταν.Πηρα ένα με 70.000χλμ (ο θεός να το κάνει) εισαγωγής προ 4ετίας (τρίτο χέρι).

Δημοσ.

Τα χλμ οσο ευκολο ειναι να ελγθουν σε ελληνικο ( δεν ειναι ευκολο) τοσο και σε εισαγωγης .

Τωρα για σαπιλες κλπ ευκολα ενας ειδικος μπορει να δει αν εχει ενα αυτοκινητο.Αν ο πωλητης αρνηθει τετοιο ελεγχο μακρυα ασχετα με το τι ειναι το αμαξι 

Μην γενικευουμε κανονες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, phanispal είπε

Δηλαδή στη βόρεια Ελλάδα δεν πέφτει χιόνι; Παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά (π.χ. Κρήτη) δεν έχουμε;

Ναι αν αγοράσεις αυτοκίνητο από μέρος που αποκλείεται συνέχεια από τα χιόνια. 

Τα παραθαλάσσια δεν ενοχλούν εκτός και παρκάρεις πάνω στην αμμουδιά και το βρίσκει το κύμα 

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ.

Αν το πρόβλημα είναι η σκουριά, ένας μηχανικός/φανοποιός μέσα σε δευτερόλεπτα μπορεί να σου πει σε τι κατάσταση είναι. Αλλά και ο κάθε υποψήφιος αγοραστής μπορεί να ρωτήσει για να μάθει τι να κοιτάει.

Νομίζω ότι τα άλλα, δηλαδή σε τι κατάσταση είναι μηχανικά, αν καίει λάδι, αν έχει μπει σε καλίμπρα κ.λπ. είναι πιο δύσκολα να τα εντοπίσεις από τη σκουριά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...