_filippos_ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Πήρα πριν λίγες μέρες την Polaroid Now και ξεκίνησα τα πρώτα βήματα στην φωτογραφία και ειδικά στην στιγμιαία φωτογραφία. Μου αρέσει τρομερά που έχω την φωτογραφία εκτυπωμένη επι τόπου, γιατί κακά τα ψέματα, ψηφιακά είναι μεν πιο έυκολο και φθηνό αλλά η φωτογραφία μένει πάντα σε κάποιο σκληρό ή sdcard ξεχασμένη. Με την polaroid κάπου θα την καρφιτσώσω ή θα την τοποθετήσω στο γραφείο και θα την βλέπω συχνά. Ανοίγω αυτό το νήμα για όσους έχουν Polaroid κι έχουν μάθει εμπειρικά (ή και διαβάζοντας) να βγάζουν καλές φωτογραφίες... να μοιραστούν τις γνώσεις τους σε τεχνικές και μεθόδους μήπως και γλιτώσουμε κανένα φράγκο στις κασέτες. Έχασα αρκετές polaroid νομίζοντας πως θα βγουν καλές φωτό σε μέτριο με χαμηλό φωτισμό, με το θέμα σε απόσταση (με και χωρίς φλάς, με compensation +/-) Ακόμα δεν εχω βρει την χρυσή τομή. Δώστε τα φώτα σας... γιατί απ' ότι κατάλαβα η polaroid χρειάζεται αρκετό φως 1
babisskg Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 13 ώρες πριν, _filippos_ είπε Πήρα πριν λίγες μέρες την Polaroid Now και ξεκίνησα τα πρώτα βήματα στην φωτογραφία και ειδικά στην στιγμιαία φωτογραφία. Μου αρέσει τρομερά που έχω την φωτογραφία εκτυπωμένη επι τόπου, γιατί κακά τα ψέματα, ψηφιακά είναι μεν πιο έυκολο και φθηνό αλλά η φωτογραφία μένει πάντα σε κάποιο σκληρό ή sdcard ξεχασμένη. Με την polaroid κάπου θα την καρφιτσώσω ή θα την τοποθετήσω στο γραφείο και θα την βλέπω συχνά. Ανοίγω αυτό το νήμα για όσους έχουν Polaroid κι έχουν μάθει εμπειρικά (ή και διαβάζοντας) να βγάζουν καλές φωτογραφίες... να μοιραστούν τις γνώσεις τους σε τεχνικές και μεθόδους μήπως και γλιτώσουμε κανένα φράγκο στις κασέτες. Έχασα αρκετές polaroid νομίζοντας πως θα βγουν καλές φωτό σε μέτριο με χαμηλό φωτισμό, με το θέμα σε απόσταση (με και χωρίς φλάς, με compensation +/-) Ακόμα δεν εχω βρει την χρυσή τομή. Δώστε τα φώτα σας... γιατί απ' ότι κατάλαβα η polaroid χρειάζεται αρκετό φως Καλημέρα καί καλή χρονιά , αν και πήρατε δύσκολο μονοπάτι , τα δύσκολα είναι που βγάζουν ουσία και μάθηση . Αν και είμαι σίγουρος πως έχετε αντίληψη του κόστους της κασέτας , το αναφέρω διότι δεν αφήνει πολλά περιθώρια για πειραματισμούς . Σημεία προσοχής είναι η θέση του viewfinder η οποία είναι εκτός ευθείας με τον φακό , όπου αν και 35αρης αν θυμάμαι καλά , υπάρχει πιθανότητα να σας αφήσει έξω από το κάδρο , πράγματα που μπορεί να βρίσκονται πολύ δεξιά ( η αριστερά τέλος πάντων , θα το καταλάβετε προς τα πού πρέπει να στρέφετε ελάχιστα ) . Ένα άλλο σημείο είναι οι τελείες κάτω από το viewfinder , όπου δεν γνωρίζω ποιά ακριβώς απ' όλες , είναι το φωτόμετρο . Μπορείτε να την ξεγελάσετε λοιπόν ( εντός εισαγωγικών ) βάζοντας μπροστά το δάχτυλο , ώστε να νομίζει πως είναι σκοτάδι και να αλλάξει την έκθεση σε πιο φωτεινό επίπεδο . Η δοσολογία είναι άγνωστη , αν πρέπει δλδ να ταπώσετε τελείως το φωτομέτρο η να βάλετε το δάχτυλο από μπροστά αλλά σε μία ελάχιστη απόσταση . Αυτά για την ώρα , καλορίζικη και καλές λήψεις . Θα επανέλθω εφόσον βρώ οτιδήποτε χρήσιμο . 1
_filippos_ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πολύ ενδιαφέρον! Αυτό με τους αισθητήρες θα το δοκιμάσω. Πάντως αυτό που διαπίστωσα είναι πως το θέμα (πχ άνθρωπος) πρέπει να είναι σε κοντινή απόσταση. --- Update --- Σήμερα η μέρα είναι ηλιόλουστη κι έβγαλα την 8η φωτό με φόντο το Πήλιο. Εγώ στην σκιά, ακριβώς στο σημείο που τελείωνε η σκιά και ξεκινούσε ο ήλιος αλλά μέσα στην σκιά. Η λήψη έγινε χωρίς φλας. Το αποτέλεσμα να φαίνεται υπέροχα στο βάθος το ηλιόλουστο Πήλιο κι εγώ μια μαυρίλα να μην φαίνομαι. Συμπέρασμα... απαραίτητο το φλας όταν το θέμα βρίσκεται σε σκιά ή σε συνθήκη ελλειπή φωτισμού. Εκτός κι εαν έκανα κάτι λάθος, πιστευω πως εαν έβαζα το compensation στο υψηλό πάλι το ίδιο θα έβγαινε, εγώ σκοτεινός με θερμό μαύρο να αχνοφαίνομαι. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από _filippos_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα