Προς το περιεχόμενο

Δισκέτα εκκίνησης Win 98

dreaming123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως γίνετε να φτιάξω μια δισκέτα εκκίνησης για win 98?Εχω xp και η δισκέτα εκκίνησης απο τα xp δεν βλέπει το cd-rom.Ποια αρχεία πρέπει να βάλω απο το cd των win98 στην δισκέτα για να κάνω boot απο το cd-rom.

Δημοσ.

Πήγαινε εδώ, όπου έχει boot disk για πάρα πολλά λειτουργικά.

http://www.bootdisk.com/

Για Win98, κάνε κλικ στο πρώτο link, κατέβασε το ΕΧΕ που θές, τρέξε το και βάλε στο floppy την δισκέτα που θές να κάνεις δισκέτα εκκίνησης.

Δημοσ.

Αν θέλεις να κάνεις boot από το CD-ROM πρέπει να μπεις στο BIOS και να καθορίσεις από εκεί, τη συσκευή από την οποία θα κάνει boot ο υπολογιστής. Αυτό θέλεις να κάνεις, ή να κάνεις boot με δισκέτα και να αποκτήσεις πρόσβαση στο CDROM?

StavrosD, μήπως ξέρεις κανένα utility που να δημιουργεί εικονικό Floppy Drive; (Κάτι αντίστοιχο με το εικονικό nerodrive αλλά για δισκέτα δηλαδή). Μου έχει χαλάσει το παλιό floppy, και θέλω να φτιάξω bootable CDs, αλλά δεν έχω floppy.

Δημοσ.

capthookb τελικα το δουλεψες το δουλεψες το εικονικο floppy?? ειμαι και εγω χωρις floppy και θελω να φτιαξω bootable cd αλλα δεν μπορω να τα καταφερω...μπορεις να πεις περισσοτερα?? ευχαριστω...

Δημοσ.

-Πρώτα κάνεις extract όλα τα αρχεία που βρίσκονται στο zip σε κάποιο directory (π.χ c:\floppy)

-Μετα πηγαίνεις απο DOS στον παραπάνω κατάλογο και εκτελείς τις παρακάτω εντολές

>c:\floppy>vfd install

>c:\floppy>vfd start

>c:\floppy>vfd mount c:\floppy.img /l:a /144

Η τελευταία εντολή, δημιουργεί ένα νέο image, το c:\floppy.img. Μετά εμφανίζεται στον explorer το νέο εικονικό drive και χρειάζεται format:).

το /l:a δηλώνει το drive letter, και το /144 το είδος του drive.

Για να αφαιρεθεί το drive πάλι απο DOS και στο ίδιο directory γραφεις:

>c:\floppy>vfd remove

Αυτά :)

Δημοσ.

ενταξει ολα αυτα αλλα πως τρεχεις το αρχειο boot98se.exe που κατεβασα απο το bootdisk.com?? το τρεχω και μου λεει να βαλω δισκεττα στο floppy...καμια ιδεα??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...