dreaming123 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2004 Πως γίνετε να φτιάξω μια δισκέτα εκκίνησης για win 98?Εχω xp και η δισκέτα εκκίνησης απο τα xp δεν βλέπει το cd-rom.Ποια αρχεία πρέπει να βάλω απο το cd των win98 στην δισκέτα για να κάνω boot απο το cd-rom.
StavrosD Δημοσ. 10 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2004 Πήγαινε εδώ, όπου έχει boot disk για πάρα πολλά λειτουργικά. http://www.bootdisk.com/ Για Win98, κάνε κλικ στο πρώτο link, κατέβασε το ΕΧΕ που θές, τρέξε το και βάλε στο floppy την δισκέτα που θές να κάνεις δισκέτα εκκίνησης.
capthookb Δημοσ. 10 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2004 Αν θέλεις να κάνεις boot από το CD-ROM πρέπει να μπεις στο BIOS και να καθορίσεις από εκεί, τη συσκευή από την οποία θα κάνει boot ο υπολογιστής. Αυτό θέλεις να κάνεις, ή να κάνεις boot με δισκέτα και να αποκτήσεις πρόσβαση στο CDROM? StavrosD, μήπως ξέρεις κανένα utility που να δημιουργεί εικονικό Floppy Drive; (Κάτι αντίστοιχο με το εικονικό nerodrive αλλά για δισκέτα δηλαδή). Μου έχει χαλάσει το παλιό floppy, και θέλω να φτιάξω bootable CDs, αλλά δεν έχω floppy.
capthookb Δημοσ. 10 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2004 Τελικά βρήκα ένα εικονικό floppy drive http://chitchat.at.infoseek.co.jp/vmware/vfd.html#top από τον Ken Kato, μάλλον Ιάπωνας.
dreaming123 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2004 StavrosD Ευχαριστώ. capthookb boot με δισκέτα και να αποκτήσω πρόσβαση στο CDROM αν είχα 98 δεν θα είχα πρόβλημα.
dpetka2001 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 capthookb τελικα το δουλεψες το δουλεψες το εικονικο floppy?? ειμαι και εγω χωρις floppy και θελω να φτιαξω bootable cd αλλα δεν μπορω να τα καταφερω...μπορεις να πεις περισσοτερα?? ευχαριστω...
capthookb Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 -Πρώτα κάνεις extract όλα τα αρχεία που βρίσκονται στο zip σε κάποιο directory (π.χ c:\floppy) -Μετα πηγαίνεις απο DOS στον παραπάνω κατάλογο και εκτελείς τις παρακάτω εντολές >c:\floppy>vfd install >c:\floppy>vfd start >c:\floppy>vfd mount c:\floppy.img /l:a /144 Η τελευταία εντολή, δημιουργεί ένα νέο image, το c:\floppy.img. Μετά εμφανίζεται στον explorer το νέο εικονικό drive και χρειάζεται format:). το /l:a δηλώνει το drive letter, και το /144 το είδος του drive. Για να αφαιρεθεί το drive πάλι απο DOS και στο ίδιο directory γραφεις: >c:\floppy>vfd remove Αυτά
dpetka2001 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 ενταξει ολα αυτα αλλα πως τρεχεις το αρχειο boot98se.exe που κατεβασα απο το bootdisk.com?? το τρεχω και μου λεει να βαλω δισκεττα στο floppy...καμια ιδεα??
dpetka2001 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 ακυρο...το βρηκα τελικα...ευχαριστω παντως...πολυ καλο το προγραμμα...
peterp@n^ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2004 auti h boot disk twn Win98/Me pantws, den kserw, alla panta, oso palaia kai an einai, oti leitourgiko kai an eixa, panta mou htan pio xrisimh apo kathe alli
dreaming123 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2004 auti h boot disk twn Win98/Me pantws, den kserw, alla panta, oso palaia kai an einai, oti leitourgiko kai an eixa, panta mou htan pio xrisimh apo kathe alli Σωστός!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.