provlimatismenh1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) εχεις δίκιο, θα το διορθώσω Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από provlimatismenh1
tzitzikas2 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 17.400 είναι η βάση για να πας ΣΜΥ κτλ?? Που καταντήσαμε.... Για αρχιτεκτονική υπόψιν δίνεις και σχέδιο.
lary7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Στις 30/4/2023 στις 1:57 ΠΜ, provlimatismenh1 είπε Καλησπέρα, είναι να δώσω σε 1 μήνα πανελλ και έχω μερικές ερωτησούλες. Καταρχάς πηγαίνω Επαγγελματικό Λύκειο και έχω σκοπό να δηλώσω στο μηχανογραφικό Ένοπλες Δυνάμεις ΣΜΥ,ΣΜΥΝ,ΣΜΥΑ και επιπλέον Σχολή Πυροσβεστών (γιατί να επα.λ παρέχουν δυνατότητα εισαγωγής μόνο σε σχολές Υπαξιωματικών). Θα δήλωνα και σχολή αστυφυλάκων και λιμενοφυλάκων αλλά κόπηκα λόγω ύψους... Anyway, θα ήθελα να μάθω, μήπως υπάρχει τρόπος να μπορέσει κάποιος υπαξιωματικός να γίνει αξιωματικός? Έχω ακούσει ότι γίνεται αυτό με κάτι εξετάσεις που δίνεις μετά από μερικά χρόνια υπηρεσίας του βαθμού αποφοίτησής σου, όχι όμως σαν τις πανελλήνιες. Επίσης με το θέμα των μεταθέσεων τι παίζει? Είναι ανά 2-3 χρόνια και σε στέλνουν μακριά από την πόλη σου? (Είμαι από την Δράμα) Σε γενικές γραμμές πως είναι η σχολές? Αξίζει σε θέμα αποκατάστασης και σίγουρης θέσης εργασίας/μισθού? Ανά πόσα χρόνια θα παίρνω προαγωγή? Επιλέον, η ειδικότητα μου στο επαλ είναι Δομικών έργων Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού (που νομίζω υπάρχει παράλληλη ειδικότητα και στα σώματα) και σκέφτομαι εναλλακτίκα, αν πχ δεν πιάσω να μόρια για τα σώματα, γιατί οι σχολές είναι όλες πάνω από 17.400 μόρια, θα ακολουθήσω τον αρχιτεκτoνικό τομέα και να περάσω σε ένα ΑΕΙ (ΑΠΘ-ΔΠΘ) και να βγω ως αρχιτέκτονας μηχανικός. Απλώς αυτό με ανησυχεί περισσότερο όσον αφορά τα μαθήματα γιατί είναι λιγάκι ζώρικα και εν μέρη πιεστικά και φυσικά επαγγελματικά μετά την αποφοίτησή μου. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα και είμαι η μόνη που μπορώ να το λύσω. Στο θέμα των Ε.Δ και Σ.Α όμως οποιοσδήποτε μπορεί να με βοηθήσει και να απαντήσει στις απορίες μου θα είμαι πραγματικά ευγνώμων. Ελπίζω το συντομότερο δυνατόν να μου απαντήσετε. Ευχαριστώ. Υπάρχουν τρόποι, όταν έκανα θητεία είχαμε έναν απόφοιτο ευέλπη που είχε βγάλει ΣΜΥ πρώτα, ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία απο τους υπόλοιπους και αρκετά πιο cool. Απλά προφανώς δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, + οι αξιωματικοί έχουν πολύ μεγαλύτερες ευθύνες και μεγαλύτερο τρέξιμο άρα δεν είναι πάντα επιθυμητό. Ούτως ή άλλως μετά απο χρόνια και οι ΥΠΑΞ γίνονται αξιωματικοί και αναλαμβάνουν διοίκηση. Άμα είσαι απο Δράμα είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί θα παίξεις μεταθέσεις Θράκη και δεν θα φύγεις μακρία, + πως οι ΥΠΑΞ εχουν νομίζω αρκετά λιγότερες μεταθέσεις. Όλα είναι θέμα να σου άρέσει ο Στρατός και να αποδεχτείς τον τρόπο ζωής, έχω ανηψιά που πήγε ΣΣΕ γιατί το ήθελε και όχι για την αποκατάσταση και σήμερα πετάει ελικόπτερα, ακολούθησε την καριέρα που ήθελε και της άρεσε.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Υπαξ γίνονται αξιωματικοί και αναλαμβάνουν υποδιοικητές μικρών μονάδων στα 45 τους, όταν οι απόφοιτοι Ευελπίδων ειναι Συνταγματάρχες. Καμία σχέση η εξέλιξη του ενός με τον άλλο.
provlimatismenh1 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Από ΕΠΑΛ ναι είναι αρκετά υψηλές, πίστεψε με δεν θες να ακούσεις τις βάσεις για αεροπορία.. Αρχιτεκτονική ναι ξέρω έχει ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, θα τα δώσω μετά τις πανελλήνιες. 6 ώρες πριν, lary7 είπε Υπάρχουν τρόποι, όταν έκανα θητεία είχαμε έναν απόφοιτο ευέλπη που είχε βγάλει ΣΜΥ πρώτα, ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία απο τους υπόλοιπους και αρκετά πιο cool. Απλά προφανώς δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, + οι αξιωματικοί έχουν πολύ μεγαλύτερες ευθύνες και μεγαλύτερο τρέξιμο άρα δεν είναι πάντα επιθυμητό. Ούτως ή άλλως μετά απο χρόνια και οι ΥΠΑΞ γίνονται αξιωματικοί και αναλαμβάνουν διοίκηση. Άμα είσαι απο Δράμα είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί θα παίξεις μεταθέσεις Θράκη και δεν θα φύγεις μακρία, + πως οι ΥΠΑΞ εχουν νομίζω αρκετά λιγότερες μεταθέσεις. Όλα είναι θέμα να σου άρέσει ο Στρατός και να αποδεχτείς τον τρόπο ζωής, έχω ανηψιά που πήγε ΣΣΕ γιατί το ήθελε και όχι για την αποκατάσταση και σήμερα πετάει ελικόπτερα, ακολούθησε την καριέρα που ήθελε και της άρεσε. Συμφωνώ, σαφώς και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά κάτσε να μπω και να τελειώσω σμυ και αφού έχω μια ολική εικόνα τότε αποφασίζω για σσε. Δεν ήμουν ποτέ εξοικειωμένη στον χώρο του στρατού ούτε έχουμε πολλούς γνωστούς να με κατατοπίσουν. Παρόλα αυτά μου αρέσει σαν ιδέα και ξέρω ότι μπορώ να αντέξω και να βάλω τα δυνατά μου να περάσω την σχολή. Άλλωστε προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα επαγγελματικά στις μέρες μας. Μόνο το θέμα των μεταθέσεων με παρεξηγεί λίγο αλλά μου είπαν ότι είναι ευχάριστες γιατί περιηγείσαι και γνωρίζεις καινούρια άτομα. Πάντως αν δεν περάσω δεν θα στεναχωρηθώ πολύ άλλωστε έχω και 2η επιλογή. Ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2023 από provlimatismenh1
dionisis1925 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι όταν σου σκάσει μετάθεση για τις μαγευτικές Φέρες να σε δω πόσο ευχάριστα θα περάσεις..😁 Υπάρχουν στρατόπεδα στη μέση του πουθενά σε κάτι χωριά και σε κωμοπόλεις με ελάχιστους κατοίκους. Ο στρατός είναι δύσκολο επάγγελμα, πρέπει να κάνεις θυσίες. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2023 από dionisis1925
@zouve@ Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) δεν ξέρω αν αυτό που θα πω ειναι χαζομάρα αλλά καλό θα ήταν τα παιδιά που σκέφτονται τις στρατιωτικές σχολές, τα αγόρια, να έκαναν τη στρατιωτική τους θητεία πρωτύτερα ώστε να δουν αν όλο αυτό τους ταιριάζει για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως Επεξ/σία 3 Μαΐου 2023 από @zouve@ 1
liakos18 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, @zouve@ είπε δεν ξέρω αν αυτό που θα πω ειναι χαζομάρα αλλά καλό θα ήταν τα παιδιά που σκέφτονται τις στρατιωτικές σχολές, τα αγόρια, να έκαναν τη στρατιωτική τους θητεία πρωτύτερα ώστε να δουν αν όλο αυτό τους ταιριάζει για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως Από την άλλη, αν πας πριν τη θητεία, δεις ότι δε σου ταιριάζει και φύγεις μετά το 1ο έτος, δεν είναι χαμένος χρόνος γιατί μετριέται ως θητεία (αν κάνω λάθος διορθώστε με).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα