Tony_Greece Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα, επειδή είμαι σχετικά χαμένος πάνω σε αυτό το θέμα (Στρατιωτικές σχολές, πεδία, μόρια κτλ) θα χρειαζόμουν την βοήθεια σας πάνω σε αυτό. Στοχέυω να μπω στις στρατιωτικές σχολές ενώ παράλληλα είμαι ένα άτομο που τείνει στην θεωρητική σε έναν πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι στην θετική. Κοίταξα τις βάσεις για την κάθε σχολή και αυτές που με ενδιαφέρουν είναι η Ευελπίδων (Όπλα η Σώματα, 14 χιλιάδες και 16 χιλιάδες μόρια αντίστοιχα) και η Στρατολογων - Στρατιωτικών Συμβούλων (ΣΣΣΑ 18,7 χιλιάδες μόρια). Τώρα το θέμα είναι πως εφόσον είμαι άτομο της θεωρητικής όπως ανέφερα παραπάνω, αδυνατώ να επιλέξω μεταξύ αυτών των δύο στόχων που έχω θέσει. Να πάω για την Ευελπίδων που χρειάζεται το 2ο πεδίο όπου περιέχει μαθήματα που δεν είμαι καθόλου εξοικειωμενος, αλλά έχει μικρότερες βάσεις για να μπεις? Η ΣΣΣΑ στο 1ο πεδίο που περιέχει μαθήματα που αγαπώ και είμαι εξοικειωμενος με αυτά από τα παιδικά μου χρόνια αλλά οι βάσεις είναι στον Θεό ? Θα ήταν δύσκολο να ανταπεξέλθω στο κλίμα της θετικής και να προσπαθήσω για την Ευελπίδων η να καταφέρω να μπω στην ΣΣΣΑ με μια τόσο μεγάλη βάση??? Οπως είπα είμαι χαμένος ολοκληρωτικά οπότε κάθε απάντηση θα μου ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ.
magnam Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Αν πραγματικά ήθελες Ευελπίδων, δεν θα την συνέκρινες με τη ΣΣΑΣ. Μιλάμε για τελείως διαφορετικούς κόσμους και τελείως διαφορετικές Σχολές. Το μοναδικό κοινό που έχουν είναι το Εθνόσημο. Πόσο μάλλον με το συγκεκριμένο τμήμα της ΣΣΑΣ. Πήγαινε για ΣΣΑΣ αλλιώς για ΣΜΥΑ και συγκεκριμένα για την Κατεύθυνση Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης. Στο λέω φιλικά ως απόφοιτος της ΣΣΕ. Εύχομαι καλή χρονιά και καλά αποτελέσματα! 2
dionisis1925 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Η ΣΣΕ συγκρίνεται μόνο με Ικάρων και ΣΝΔ. 2
magnam Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, dionisis1925 είπε Η ΣΣΕ συγκρίνεται μόνο με Ικάρων και ΣΝΔ. Ακριβώς, απλά να προσθέσω πως συγκρίνονται μόνο ως Σχολές. Μετά η ποιότητα ζωής που προσφέρει η κάθε μία από αυτές τις τρεις Σχολές δεν είναι συγκρίσιμη. Προτείνω στον φίλο μας να το σκεφτεί αρκετά καλά. Να σκεφτεί πρώτα πώς θέλει να είναι η ζωή του, και έτσι θα καταλήξει στο ποια Σχολή και ποιος Κλάδος είναι γι' αυτόν.
acomaedo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 17 ώρες πριν, Tony_Greece είπε Καλησπέρα, επειδή είμαι σχετικά χαμένος πάνω σε αυτό το θέμα (Στρατιωτικές σχολές, πεδία, μόρια κτλ) θα χρειαζόμουν την βοήθεια σας πάνω σε αυτό. Στοχέυω να μπω στις στρατιωτικές σχολές ενώ παράλληλα είμαι ένα άτομο που τείνει στην θεωρητική σε έναν πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι στην θετική. Κοίταξα τις βάσεις για την κάθε σχολή και αυτές που με ενδιαφέρουν είναι η Ευελπίδων (Όπλα η Σώματα, 14 χιλιάδες και 16 χιλιάδες μόρια αντίστοιχα) και η Στρατολογων - Στρατιωτικών Συμβούλων (ΣΣΣΑ 18,7 χιλιάδες μόρια). Τώρα το θέμα είναι πως εφόσον είμαι άτομο της θεωρητικής όπως ανέφερα παραπάνω, αδυνατώ να επιλέξω μεταξύ αυτών των δύο στόχων που έχω θέσει. Να πάω για την Ευελπίδων που χρειάζεται το 2ο πεδίο όπου περιέχει μαθήματα που δεν είμαι καθόλου εξοικειωμενος, αλλά έχει μικρότερες βάσεις για να μπεις? Η ΣΣΣΑ στο 1ο πεδίο που περιέχει μαθήματα που αγαπώ και είμαι εξοικειωμενος με αυτά από τα παιδικά μου χρόνια αλλά οι βάσεις είναι στον Θεό ? Θα ήταν δύσκολο να ανταπεξέλθω στο κλίμα της θετικής και να προσπαθήσω για την Ευελπίδων η να καταφέρω να μπω στην ΣΣΣΑ με μια τόσο μεγάλη βάση??? Οπως είπα είμαι χαμένος ολοκληρωτικά οπότε κάθε απάντηση θα μου ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ. Αν νομίζεις ότι έχεις κλίση στα θεωρητικά και έχεις «δίλλημα» και όχι δίλημμα μήπως να αναθεωρήσεις την άποψη σου…
Tony_Greece Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, acomaedo είπε Αν νομίζεις ότι έχεις κλίση στα θεωρητικά και έχεις «δίλλημα» και όχι δίλημμα μήπως να αναθεωρήσεις την άποψη σου… Πως με πετσοκοψες έτσι. Έχεις απόλυτο δίκιο και δεν το είχα παρατηρήσει καν. Δεν θα το διορθώσω όμως, όχι επειδή είμαι κανένας πληβείος αλλά επειδή το πάθημα καλύτερα να μας γίνει μάθημα. 🥴 Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από Tony_Greece 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Εγώ θα συμφωνήσω με τον magnam. Στη θέση σου δε θα με άγχωνε αν θα τα βγάλω πέρα στη θετική, αλλά αν θα τα βγάλω πέρα στην Ευελπίδων και αν θα μου αρέσει η ζωή του αξιωματικού Όπλων (ή Σωμάτων) του ΣΞ. 1
Dokos Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους. Το 2020 εδωσα πανελληνιες και δυστυχως διαγραφηκα απο τη σχολη διοτι δεν ηθελα να σπαταλησω τον χρονο μου κανοντας κατι ασχετο σε συγκριση με αυτο που ηθελα να γινω απο μικρος δλδ ενστολος...Τωρα λεω να ξαναδωσω πανελληνιες το 2023 απλα επειδη μεσα στο 23' κλεινω τα 21 ετη μπορω υποχρεωτικα να μπω ειτε στη ΣΣΕ ειτε στη Σ.Ι. ειτε στη ΣΝΔ διοτι ειναι οι μονες σχολες που δεχονται υποψηφιους που δεν εχουν κλεισει τα 22 ετων. Στις υπολοιπες σχολες υπαξιωματικων δεν θα μπορεσω λογικα λογω ηλικιας διοτι ζητανε να μην ξεπερνας τα 21 ετη τον χρονο που γινεται ο διαγωνισμος. Η ερωτηση μου ειναι και θα ηθελα πραγματικα την αποψη ολων σας. Αξιζει ο κοπος;; οι βασεις ειναι υψηλες και ειναι ρισκο διοτι εγω θελω μονο στρατιωτικες . Θα ηθελα ιδανικα να μπω ειτε στη ΣΣΕ ειτε στη σχολη Ικαρων για παραδειγμα ως ιπταμενος ειτε στη σχολη Ναυτικων Δοκιμων και να κανω καριερα ως εκπαιδευτης στα ΟΥΚ . Τι θα με συμβουλευατε; Το εχω αχτι τοσα χρονια και μετανιωνω που δεν εδωσα περυσι να ξεμπερδευω. Στις 1/1/2022 στις 5:18 ΜΜ, magnam είπε Ακριβώς, απλά να προσθέσω πως συγκρίνονται μόνο ως Σχολές. Μετά η ποιότητα ζωής που προσφέρει η κάθε μία από αυτές τις τρεις Σχολές δεν είναι συγκρίσιμη. Προτείνω στον φίλο μας να το σκεφτεί αρκετά καλά. Να σκεφτεί πρώτα πώς θέλει να είναι η ζωή του, και έτσι θα καταλήξει στο ποια Σχολή και ποιος Κλάδος είναι γι' αυτόν. Φιλε μου να μπω στα 21 μου ευελπιδων(του χρονου) ή ειναι πολυ αργα; Στα 22 ειναι πολλοι που αποφοιτουν και εγω θα ειμαι σχεδον συνομηλικος τους ως πρωτοετης...Απο την αλλη σκεφτομαι να δηλωσω ως πρωτη επιλογη την σχολη Ναυτικων δοκιμων και να γινω εκπαιδευτης - στελεχος στην ΔΥΚ .Τι θα με συμβουλευες;; Να παρω το ρισκω και να δωσω πανελληνιες για να μπω σε στην ΣΣΕ πχ ;αξιζει απο την δικη σου οπτικη γωνια μιας και εχεις αποφοιτησει; Επεξ/σία 14 Μαΐου 2022 από Dokos
dionisis1925 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Άσε την ΔΥΚ μεγάλε γιατί προφανώς δεν έχεις ιδέα ούτε για τα σχολεία που πρέπει να περάσεις ούτε και για τις αποστολές που πάνε τα βατράχια πχ Σομαλία, Λίβανο, Λιβύη. Τράβα ΣΣΕ , η ηλικία σου μια χαρά είναι , πολλοί επιλέγουν την ΣΣΕ και μετά τα 20. Το θέμα είναι να ξέρεις ακριβώς που πηγαίνεις και τι ακριβώς σε περιμένει , από εκπαίδευση , από μεταθέσεις αργότερα , πλούσιος δεν θα γίνεις σε καμία περίπτωση ούτε θα είσαι άπλας να κάνεις ζωάρα με σπατάλες κτλπ.
magnam Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, Dokos είπε Φιλε μου να μπω στα 21 μου ευελπιδων(του χρονου) ή ειναι πολυ αργα; Στα 22 ειναι πολλοι που αποφοιτουν και εγω θα ειμαι σχεδον συνομηλικος τους ως πρωτοετης...Απο την αλλη σκεφτομαι να δηλωσω ως πρωτη επιλογη την σχολη Ναυτικων δοκιμων και να γινω εκπαιδευτης - στελεχος στην ΔΥΚ .Τι θα με συμβουλευες;; Να παρω το ρισκω και να δωσω πανελληνιες για να μπω σε στην ΣΣΕ πχ ;αξιζει απο την δικη σου οπτικη γωνια μιας και εχεις αποφοιτησει; Αν το δεις ψυχρά (τι θυσιάζεις - τι παίρνεις), τότε όχι, σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και δη η ΣΣΕ. Παρ' όλα αυτά, εάν πραγματικά το αγαπάς, τότε ναι, εννοείται. Εάν αυτό πραγματικά θέλεις, δεν θα είσαι ευτυχισμένος αν δεν το πετύχεις. Μια χαρά ηλικία έχεις. Εκεί μέσα δεν παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά ο βαθμός και οι επιδόσεις. Άσε το ποια Σχολή προτιμάς και δες τη ζωή που προσφέρει η καθεμία. Τότε θα καταλάβεις ποια Σχολή είναι για σένα. Καλά αποτελέσματα! 1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε Άσε την ΔΥΚ μεγάλε γιατί προφανώς δεν έχεις ιδέα ούτε για τα σχολεία που πρέπει να περάσεις ούτε και για τις αποστολές που πάνε τα βατράχια πχ Σομαλία, Λίβανο, Λιβύη. Fun fact: Τα "βατράχια" του ΠΝ έχουν σαφώς λιγότερα σχολεία από τα "βατράχια" που προέρχονται από τη ΣΣΕ. Διότι ΟΥΚ πας και από το Στρατό Ξηράς. Μόνο που αυτό προαπαιτεί να έχεις βγάλει και πολλά άλλα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ για τα στελέχη του ΠΝ κάτι τέτοιο δεν ισχύει (απ' όσο γνωρίζω).
dionisis1925 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Το ΣΥΚ του ΣΞ είναι μικρότερο σε χρονική διάρκεια από το ΣΥΚ του ΠΝ. Τεσπα δεν νομίζω ο TS να γνωρίζει λεπτομέρειες για την καριέρα ενός βάτραχου ούτε τι ποσοστό βγάζει το συγκεκριμένο σχολείο.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Μια παρατήρηση μόνο γιατί κάτι μου χτύπησε άσχημα. Δε θα πας ΣΝΔ για να γινεις βατράχι ούτε υποβρύχιος, όπως δε θα πας στη ΣΣΕ για να γινεις ελικοπτεράς ή καταδρομέας. Θα πας για να γινεις αξιωματικός του ΣΞ ή του ΠΝ. Απο εκεί και πέρα, η υπηρεσία θα σε απορροφήσει εκεί που έχει ανάγκη. Κι αυτό το mindset θα πρέπει να σε ακολουθεί για όλη τη διάρκεια της καριέρας σου στις ένοπλες δυνάμεις. Η υπηρεσία θα σε πήγαινει μετάθεση όπου αυτή κρίνει. Το να συμφιλιωθείς με αυτή την ιδέα είναι ένα βασικό πρώτο βήμα για να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου αν σου αρέσει η σταδιοδρομία στο στρατό. 5
magnam Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 Δημοσ. 14 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, dionisis1925 είπε Το ΣΥΚ του ΣΞ είναι μικρότερο σε χρονική διάρκεια από το ΣΥΚ του ΠΝ. Τεσπα δεν νομίζω ο TS να γνωρίζει λεπτομέρειες για την καριέρα ενός βάτραχου ούτε τι ποσοστό βγάζει το συγκεκριμένο σχολείο. Πλέον όχι, καταργήθηκε η ΣΥΚΣ και είναι μία η Σχολή απ' όσο γνωρίζω, κοινή για στελέχη ΠΝ και ΕΣ. Σε κάθε περίπτωση, πλέον έχω αφήσει στο παρελθόν το μικρό πέρασμα που έκανα από τις Ειδικές Δυνάμεις και υπηρετώ στις τάξεις του ενδόξου Πυροβολικού, οπότε η αλήθεια είναι πως δεν ακολουθώ τις εξελίξεις στα πρασινομπερέδικα θέματα. 7 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Μια παρατήρηση μόνο γιατί κάτι μου χτύπησε άσχημα. Δε θα πας ΣΝΔ για να γινεις βατράχι ούτε υποβρύχιος, όπως δε θα πας στη ΣΣΕ για να γινεις ελικοπτεράς ή καταδρομέας. Θα πας για να γινεις αξιωματικός του ΣΞ ή του ΠΝ. Απο εκεί και πέρα, η υπηρεσία θα σε απορροφήσει εκεί που έχει ανάγκη. Κι αυτό το mindset θα πρέπει να σε ακολουθεί για όλη τη διάρκεια της καριέρας σου στις ένοπλες δυνάμεις. Η υπηρεσία θα σε πήγαινει μετάθεση όπου αυτή κρίνει. Το να συμφιλιωθείς με αυτή την ιδέα είναι ένα βασικό πρώτο βήμα για να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου αν σου αρέσει η σταδιοδρομία στο στρατό. Αυτό ακριβώς.
provlimatismenh1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, είναι να δώσω σε 1 μήνα πανελλ και έχω μερικές ερωτησούλες. Καταρχάς πηγαίνω Επαγγελματικό Λύκειο και έχω σκοπό να δηλώσω στο μηχανογραφικό Ένοπλες Δυνάμεις ΣΜΥ,ΣΜΥΝ,ΣΜΥΑ και επιπλέον Σχολή Πυροσβεστών (γιατί να επα.λ παρέχουν δυνατότητα εισαγωγής μόνο σε σχολές Υπαξιωματικών). Θα δήλωνα και σχολή αστυφυλάκων και λιμενοφυλάκων αλλά κόπηκα λόγω ύψους... Anyway, θα ήθελα να μάθω, μήπως υπάρχει τρόπος να μπορέσει κάποιος υπαξιωματικός να γίνει αξιωματικός? Έχω ακούσει ότι γίνεται αυτό με κάτι εξετάσεις που δίνεις μετά από μερικά χρόνια υπηρεσίας του βαθμού αποφοίτησής σου, όχι όμως σαν τις πανελλήνιες. Επίσης με το θέμα των μεταθέσεων τι παίζει? Είναι ανά 2-3 χρόνια και σε στέλνουν μακριά από την πόλη σου? (Είμαι από την Δράμα) Σε γενικές γραμμές πως είναι η σχολές? Αξίζει σε θέμα αποκατάστασης και σίγουρης θέσης εργασίας/μισθού? Ανά πόσα χρόνια θα παίρνω προαγωγή? Επιλέον, η ειδικότητα μου στο επαλ είναι Δομικών έργων Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού (που νομίζω υπάρχει παράλληλη ειδικότητα και στα σώματα) και σκέφτομαι εναλλακτίκα, αν πχ δεν πιάσω να μόρια για τα σώματα, γιατί οι σχολές είναι όλες πάνω από 17.400 μόρια, θα ακολουθήσω τον αρχιτεκτoνικό τομέα και να περάσω σε ένα ΑΕΙ (ΑΠΘ-ΔΠΘ) και να βγω ως αρχιτέκτονας μηχανικός. Απλώς αυτό με ανησυχεί περισσότερο όσον αφορά τα μαθήματα γιατί είναι λιγάκι ζώρικα και εν μέρη πιεστικά και φυσικά επαγγελματικά μετά την αποφοίτησή μου. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα και είμαι η μόνη που μπορώ να το λύσω. Στο θέμα των Ε.Δ και Σ.Α όμως οποιοσδήποτε μπορεί να με βοηθήσει και να απαντήσει στις απορίες μου θα είμαι πραγματικά ευγνώμων. Ελπίζω το συντομότερο δυνατόν να μου απαντήσετε. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από provlimatismenh1
Nabuko Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 9 ώρες πριν, provlimatismenh1 είπε σώματα ασφαλείας ΣΜΥ,ΣΜΥΝ,ΣΜΥΑ και επιπλέον Σχολή Πυροσβεστών ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΜΥΑ δεν είναι σώματα ασφαλείας αλλά Ένοπλες Δυνάμεις. Η πυροσβεστική είναι Σ.Α.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα