Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Φίλος αντιμετωπίζει στα ξαφνικά πρόβλημα με τον υπλογιστή του και συγκεκριμένα η  οθόνη του εμφανίζει τις κάθετες γραμμές που φαίνονται στο βίντεο.. Μόνη λύση το reset όπου όλα λειτουργούν καλά μέχρι να το ξανακάνει. Πήρε άλλη οθόνη (ήταν παλιά αυτή που είχε, οπότε απλά δρομολογήθηκε νωρίτερα η αντικατάστασή της) και δυστυχώς πάλι τα ίδια. Του είπα να τρέξει memtest και περιμένω τα αποτελέσματα. Έχει i5 7th gen, 16gb ram, AMD 370, Asus B250, Win10.

Επεξ/σία από camel555
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για θέμα ραμ φαίνεται (ίσως και VRam).

Όμως!

Δοκίμασε άλλο καλώδιο;

Άλλη έξοδo από τη GPU;

Δοκιμή της GPU σε άλλο PCIe αν έχει η μητρική.

Τροφοδοτικό ποιο έχει;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι αν είναι ζαβή και του χαλάσει το σύστημα, όπως έγινε με ένα άλλο μέλος πέρυσι;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλή Χρονιά σας εύχομαι, με υγεία!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Σίγουρα ξέρω ότι αλλάξε το καλώδιο dp σε hdmi, αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα... Θα μιλήσω σύντομα μαζί του να μου πεί παραπάνω. PSU έχει κάποιο corsair ή coolermaster.

• Thanks 1
Δημοσ.

Τις ευχές μου κι από εμένα!

15 λεπτά πριν, camel555 είπε

PSU έχει κάποιο corsair ή coolermaster.

Αν μπορείτε, μάθετε ποιο μοντέλο είναι και από πότε το έχει. (Αν και δίνω λίγες πιθανότητες να ευθύνεται αυτό)

Στο gaming του εμφανίζει πρόβλημα;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά

σε όλα τα αλάνια του hardware γενικά

6 ώρες πριν, snbblp είπε

VRAM or memory controller chip

Αγαπητέ snbblp, μήπως εννοείτε <<VRAM or video memory controller chip>>;

Εν ολίγοις, εμένα μου δείχνει για βλάβη του συστήματος μνήμης της κάρτας γραφικών. Νομίζω ότι αυτό εννοεί και ο snbblp, αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Του ζητώ να διευκρινήσει αν θέλει, καθώς θα εμπιστευόμουν τη γνώμη του περισσότερο από τη δική μου.

Αν εμπλέκεται πρόβλημα τροφοδοσίας, μόνο της εσωτερικής τροφοδοσίας της κάρτας γραφικών θα μπορούσε να είναι κατά τη γνώμη μου και πάλι χλωμό.

7 ώρες πριν, camel555 είπε

Μόνη λύση το reset όπου όλα λειτουργούν καλά μέχρι να το ξανακάνει.

27 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Μετά από πόση ώρα εμφανίζεται συνήθως το πρόβλημα; Τι χρήση έχει γίνει περίπου από την ώρα που ανάβει το μηχάνημα μέχρι να εμφανιστεί; Χρησιμοποιεί οποιοδήποτε software για overclocking της κάρτας γραφικών ο φίλος σας;

Αν είναι κάποιο πρόβλημα υπερθέρμανσης θα μπορούσε να λυθεί με μη παρεμβατική μέθοδο (χωρίς κολλητήρι ή θερμοπίστολο) και η κάρτα να δουλέψει χρόνια χωρίς πρόβλημα.

Θα σου συνιστούσα να βοηθήσεις το φίλο σου ως εξής με αυτή τη σειρά:

α.) Αντίγραφο ασφαλείας λειτουργικού συστήματος ή άλλο backup. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας αρχείων ή προβλήματος στο λειτουργικό από τα συχνά reset.

β.) Να πάρετε θερμοκρασίες CPU και GPU για συγκεκριμμένες χρήσες (δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιες βαριές).

γ.) Να δοκιμάσετε την onboard, ή άλλη κάρτα γραφικών στο σύστημα του φίλου σου.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Τις ευχές μου κι από εμένα!

Αν μπορείτε, μάθετε ποιο μοντέλο είναι και από πότε το έχει. (Αν και δίνω λίγες πιθανότητες να ευθύνεται αυτό)

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα ρωτήσω να μάθω για μοντέλο psu. Δεν ασχολείται καθόλου με gaming ο φίλος.

10 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά

σε όλα τα αλάνια του hardware γενικά

Αγαπητέ snbblp, μήπως εννοείτε <<VRAM or video memory controller chip>>;

Εν ολίγοις, εμένα μου δείχνει για βλάβη του συστήματος μνήμης της κάρτας γραφικών. Νομίζω ότι αυτό εννοεί και ο snbblp, αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Του ζητώ να διευκρινήσει αν θέλει, καθώς θα εμπιστευόμουν τη γνώμη του περισσότερο από τη δική μου.

Αν εμπλέκεται πρόβλημα τροφοδοσίας, μόνο της εσωτερικής τροφοδοσίας της κάρτας γραφικών θα μπορούσε να είναι κατά τη γνώμη μου και πάλι χλωμό.

Μετά από πόση ώρα εμφανίζεται συνήθως το πρόβλημα; Τι χρήση έχει γίνει περίπου από την ώρα που ανάβει το μηχάνημα μέχρι να εμφανιστεί; Χρησιμοποιεί οποιοδήποτε software για overclocking της κάρτας γραφικών ο φίλος σας;

Αν είναι κάποιο πρόβλημα υπερθέρμανσης θα μπορούσε να λυθεί με μη παρεμβατική μέθοδο (χωρίς κολλητήρι ή θερμοπίστολο) και η κάρτα να δουλέψει χρόνια χωρίς πρόβλημα.

Θα σου συνιστούσα να βοηθήσεις το φίλο σου ως εξής με αυτή τη σειρά:

α.) Αντίγραφο ασφαλείας λειτουργικού συστήματος ή άλλο backup. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας αρχείων ή προβλήματος στο λειτουργικό από τα συχνά reset.

β.) Να πάρετε θερμοκρασίες CPU και GPU για συγκεκριμμένες χρήσες (δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιες βαριές).

γ.) Να δοκιμάσετε την onboard, ή άλλη κάρτα γραφικών στο σύστημα του φίλου σου.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου

α) θα του το αναφέρω,

β) έχει φυσιολογικές θερμοκρασίες, πρόσφατα άλλαξε την stock ψύκτρα (και πάστα) του επεξεργαστή,

γ) επόμενο βήμα ήταν να δοκιμάσει τα onboard γραφικά.

Θα ενημερώσω μόλις λάβω παραπάνω πληροφορίες.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, camel555 είπε

Δεν ασχολείται καθόλου με gaming ο φίλος.

Κάνει μήπως επεξεργασία βίντεο; Η κάρτα είναι δυνατή, δεν είναι απλά για να βλέπει βίντεο στο YouTube.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Κάνει μήπως επεξεργασία βίντεο; Η κάρτα είναι δυνατή, δεν είναι απλά για να βλέπει βίντεο στο YouTube.

Όχι, τίποτα από αυτά. Έκανε το memtest το οποίο απέτυχε. Οπότε μάλλον φταίνε οι μνήμες? Υπάρχει άλλο τεστ που μπορεί να τρέξει, ώστε να μην αγοράσει νέες μνήμες και εμφανιστεί πάλι το πρόβλημα...? Να ξέρει με την μεγαλύτερη δυνατή πιθανότητα, ότι είναι θέμα ram δηλαδή.

viber_image_2022-01-01_14-47-02-381.jpg

viber_image_2022-01-01_14-47-02-730.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, camel555 είπε

Έκανε το memtest το οποίο απέτυχε. Οπότε μάλλον φταίνε οι μνήμες?

Αφού έβγαλε fail κάτι σχετικό με τις μνήμες. Μπορεί οι ίδιες (50%), μπορεί το κύκλωμα της μητρικής (45%), μπορεί ο controller του CPU (5%).

Το τεστ το έτρεξε με τις δύο μνήμες πάνω; Αν ναι, να αφαιρέσει τη μία και να τρέξει πάλι το τεστ με τη μία μνήμη πάνω. Αν περάσει το τεστ την βγάζει και βάζει την άλλη μνήμη στη θέση της.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, camel555 είπε

Υπάρχει άλλο τεστ που μπορεί να τρέξει, ώστε να μην αγοράσει νέες μνήμες και εμφανιστεί πάλι το πρόβλημα...?

Οι μνήμες έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής. Αν έχουν πρόβλημα οι μνήμες και υπάρχει απόδειξη αγοράς μπορεί να γίνει διαδικασία αντικατάστασης. Δεν χρειάζεται να αγοράσει άλλες.

Υ.Γ. Επειδή βλέπω είναι Corsair οι μνήμες, ίσως να τις αλλάξει η Corsair και χωρίς απόδειξη (πριν αρκετά χρόνια μου άλλαξαν κάποιες DDR2 που μου εμφάνισαν σφάλματα).

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...