Προς το περιεχόμενο

Apple MacBook Pro 14" 2021 Review - Pro με τα όλα του

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, anax111 είπε

Άρα 2 ώρες περίπου παραπάνω από τον ανταγωνισμό αφού υπάρχουν αρκετά μηχανήματα με wintel που πιάνουν τις 10 ώρες (ίσως και παραπάνω). Ναι είναι πολύ δύο ώρες παραπάνω αλλά δεν είναι και τόσο πολύ. Δεν είναι η τρελή διαφορά. Δεν είμαι σίγουρος αν σε αυτόν τον τομέα πραγματικά απέδωσε η αλλαγή σε βαθμό που να δικαιολογείτε.

Φίλε μου κοιτά και λίγο το portability.

Να συγκρίνετε φασόλια με φασόλια.

Υ.Γ Μη συγκρίνεις τιμες που δίνει ο κατασκευαστής με τιμες που δίνει ο reviewer. Σε αντίστοιχη χρήση windows ultra book η απόδοση θα είναι σίγουρα μια με δυο ωρες κάτω από αυτήν που δίνει ο κατασκευαστής .

Όποτε η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη από τις δυο ωρες που αναφέρεις .

Καλή χρόνια με υγεία σε όλους 

Επεξ/σία από Chris_BMW
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Φίλε μου κοιτά και λίγο το portability.

Να συγκρίνετε φασόλια με φασόλια.

Υ.Γ Μη συγκρίνεις τιμες που δίνει ο κατασκευαστής με τιμες που δίνει ο reviewer. Σε αντίστοιχη χρήση windows ultra book η απόδοση θα είναι σίγουρα μια με δυο ωρες κάτω από αυτήν που δίνει ο κατασκευαστής .

Όποτε η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη από τις δυο ωρες που αναφέρεις .

Καλή χρόνια με υγεία σε όλους 

Συμφωνώ ότι οι κατασκευαστές λένε άλλα αντί άλλων, αλλά έχω δουλέψει Dell precision που μου κράτησε σχεδόν 10 ώρες δουλεύοντας όμως μόνο brousers με wifi  και excel. Οπότε η διαφορά είναι εκεί στις δύο ώρες. Είναι μεγάλη διαφορά αλλά όχι αυτό που λέμε εντυπωσιακή. Μιλάμε για άλλη αρχιτεκτονική CPU και λιθογραφία 5 νανομέτρων. Περίμενα να δω κάτι παραπάνω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, S2Katana είπε

Αν εξαιρέσουμε την βλακεία με την διαχείριση των NTFS εξωτερικών δίσκων, δεν συγκρίνεται η άνεση στην χρήση του MacOS με το WinOS.

Tuxera NTFS και εισαι κομπλε, κοστιζει λιγα € (3 mac καλυπτει) και τα αξιζει μεχρι τελευταιου cent. 

οσοι ψαχνονται για development και δεν ξερουν που να κατασταλαξουν εδω εχει xcode benchmarks: https://github.com/devMEremenko/XcodeBenchmark

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Tuxera NTFS και εισαι κομπλε, κοστιζει λιγα € (3 mac καλυπτει) και τα αξιζει μεχρι τελευταιου cent. 

οσοι ψαχνονται για development και δεν ξερουν που να κατασταλαξουν εδω εχει xcode benchmarks: https://github.com/devMEremenko/XcodeBenchmark

Ναι. Ναι. Ναι. 😎

Το είδα από κοντά, όλα του τα χαρακτηριστικά είναι υψηλού επιπέδου όμως είναι το πιο άσχημο και χοντροκομμένο φορητό που έφτιαξε ποτέ η Apple.

Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και σε εμφάνιση και σε επιδόσεις. Το είδα από κοντά σε κατάστημα και ειδικά η οθόνη του το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα. Θα με ενδιέφερε να αντικαταστήσω το MBP 15, μόνο για την οθόνη του καθώς οι ανάγκες μου σε ισχύ δεν είναι τόσο σημαντικές αλλά η τιμή είναι πολύ απαγορευτική. Καλή χρονιά σε όλους! 

21 ώρες πριν, Fotis Deutschland είπε

Θα θελες.

Για αυτό όλες οι σοβαρές εταιρίες στο εξωτερικό έχουν macs. Πόσες φορές τη βδομάδα κάνεις format? οι πόσες φορές δεν σου δουλεύουν οι drivers?  ακριβώς...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, hariskap είπε

Για αυτό όλες οι σοβαρές εταιρίες στο εξωτερικό έχουν macs. Πόσες φορές τη βδομάδα κάνεις format? οι πόσες φορές δεν σου δουλεύουν οι drivers?  ακριβώς...

Βλέπεις πολυ Hollywood μάλλον . Στη Γερμανία τα λογιστικά γραφεία και οι τράπεζες Dell και HP έχουν.  Αλλα και παλι οπως εγραψα και στο αρχικο post τα Mac ειναο τούμπανα σε specs ομως τα windows είναι αρκετά πιο εύχρηστα σε μερικα σημεια.

Επεξ/σία από Fotis Deutschland
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα το είχα πάρει ήδη για να αντικαταστήσω το pro μου, αλλά λόγω α) απουσίας υποστήριξης eGPU στον Μ1 και β) notch (το βρίσκω γελοιότητα το λιγότερο!), θα μείνω με αυτό που έχω.

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy
  • Confused 1

Πήρα το 16ρι με τους 10cpu  και 16gpu cores. Αφού δοκίμασα το air m1 και διαπίστωσα ότι πλέον (με το monterey) δουλεύουν όλα άψογα όπως πρέπει. plugins, apps etc. Και αυτο που βλέπω , για τα επόμενα 10 χρόνια δεν πρόκειται να ξανά ψάξω για υπολογιστή, εκτός εάν χαλάσει.

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Fotis Deutschland είπε

Βλέπεις πολυ Hollywood μάλλον . Στη Γερμανία τα λογιστικά γραφεία και οι τράπεζες Dell και HP έχουν.  Αλλα και παλι οπως εγραψα και στο αρχικο post τα Mac ειναο τούμπανα σε specs ομως τα windows είναι αρκετά πιο εύχρηστα σε μερικα σημεια.

Σοβαρές είπε. Οι 2 αυτές εταρίες, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα ακόμα, έχουν τιμές χώμα στις συνεργασίες τους με άλλες εταιρίες και πάρα πολύ φθηνό service. 

Επεξ/σία από M A T R I X
  • Like 1

14 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Σοβαρές είπε. Οι 2 αυτές οι εταρίες, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα ακόμα, έχουν τιμές χώμα στις συνεργασίες τους με εταιρίες και πάρα πολύ φθηνό service. 

Ναι και εγω για σοβαρές εταιρειες σου λεω σε Γερμανία και Βρετανια που ξερω. Εχετε πλακα παντως μερικοι που μονο και μονο αν πει καποιος οτι θεωρει ενα προϊόν καλύτερο απο το αντίστοιχο της Apple κανετε σαν 10χρονα που τους πηραν το παιχνιδι.   

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Fotis Deutschland είπε

Ναι και εγω για σοβαρές εταιρειες σου λεω σε Γερμανία και Βρετανια που ξερω. Εχετε πλακα παντως μερικοι που μονο και μονο αν πει καποιος οτι θεωρει ενα προϊόν καλύτερο απο το αντίστοιχο της Apple κανετε σαν 10χρονα που τους πηραν το παιχνιδι.   

Φίλε μου καμία σχέση. Να ήξερες μόνο πόσο πραγματικά θα θέλαμε να υπήρχε ένα προϊόν οποιασδήποτε άλλης εταιρείας που σε αυτά τα χρήματα να ήταν καλύτερο. Ψαχτο όσο θες  κάνε έρευνα αγοράς δες specs και επιδόσεις σύγκρινε και έλα να μου βρεις οτιδήποτε φθηνότερο από άλλη εταιρεία με τα ίδια specs να πάω τώρα να το πάρω.  800 ευρα έδωσα πριν λίγο καιρό για ένα zenbook 5500u και η οθόνη ΔΕΝ βλέπονταν (για να μη μιλήσω για τα win 11...). Τις προάλλες 900 ευρω πήρα  4800H που "θεωρητικά" είναι κάπου κοντά στον Μ1 σε multithread score και μου έβγαλε την πίστη να κάνω ενα σωστό rendering. Και σε κάποια φάση την άκουσε κ ο ένας απτους 2 ανεμιστήρες του laptop. Τώρα τι να λέμε. Έφτασε η εποχή που λέμε τα Apple VFM και όντως ισχύει.

Επεξ/σία από Hxodotis
  • Like 2
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...