chrisdmg Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Αυτή τη στιγμή διαθέτω το παρακάτω σύστημα: Case: Phanteks Eclipse P400S Tempered Glass Gaming RGB 4 Ανεμιστήρες 120mm Motherboard: Asrock Z370 Extreme4 RGB Cpu: Intel Core i7-8700K Box Cpu Cooler: CoolerMaster Hyper 212 LED Turbo Ram: G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 (2x8GB) 3200MHz GPU: MSI GeForce GTX 1070 Ti 8GB Gaming Psu: EVGA SuperNOVA 650W G2 80 Plus Gold Σκληρός Δίσκος 1: Western Digital Blue 3D SSD 500GB M.2 Σκληρός Δίσκος 2: Adata XPG SX8200 Pro SSD 1.0TB M.2 NVMe Οθόνη: AOC C27G1 Curved Gaming Monitor 27" FHD 1920x1080 144Hz Σκέφτομαι να αναβαθμίσω στο εξής σύστημα κρατώντας την ίδια GPU (λόγω των υψηλών τιμών) και την οθόνη, με σκοπό αργότερα που θα πέσουν λίγο οι τιμές να προσθέσω μία GPU >3070 και μία οθόνη 2K Case: CORSAIR MIDDLE TOWER CASE ICUE 4000X RGB TEMPERED GLASS Motherboard: Gigabyte Z690 Gaming X DDR4, Intel Z690 Mainboard - Socket 1700, DDR4 Cpu: INTEL CORE I5-12600K 2.80GHZ LGA1700 Cpu Cooler: CORSAIR H100I 240MM ICUE ELITE CAPELLIX WATER COOLER Ram: Corsair Vengeance RGB Pro White 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB) 3200MHz GPU: MSI GeForce GTX 1070 Ti 8GB Gaming Psu: CORSAIR RM WHITE SERIES RM850 (2021) 850 WATT 80 PLUS GOLD FULLY MODULAR Σκληρός Δίσκος 1: Western Digital Blue 3D SSD 500GB M.2 Σκληρός Δίσκος 2: Adata XPG SX8200 Pro SSD 1.0TB M.2 NVMe Οθόνη: AOC C27G1 Curved Gaming Monitor 27" FHD 1920x1080 144Hz Στη φάση που βρίσκομαι υπάρχει γνωστός μου που μου ζητάει το παλιό μου tower (χωρίς την gpu και την οθόνη) σε καλή τιμή και γι'αυτό σκέφτηκα να αναβαθμίσω τώρα, πηγαίνωντας σε πιο white build και futureproof με σκοπό την μελλόντική αγορά καλύτερης κάρτας και οθόνης. Η ερώτησή μου είναι αν θα υπάρχει bottleneck του cpu και της gpu και αν αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο hardware; Και αν θα αλλάζατε κάτι από το νέο hardware που σκέφτομαι να αναβαθμίσω. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2021 από chrisdmg
triplex1 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Το εχω πει και αλλη φορα , αλλαξε τις μνημες και μη βαζεις corsair ειδικα παρεα με gigabyte μητρικη ή βρες ενα ιδιο ζευγαρι με τις παλιες και δουλεψε τες σε single θα κερδισεις και fps στα παιχνιδια επισης το case που εχεις ειναι αρκετα καλο σε σχεση με το corsair που πας να παρεις , υπαρχει και μεμονωμενο front panel mesh σε περιπτωση που το δικο σου ειναι κλειστο
nickol-us Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Τι κάνεις με το Pc; Gaming; Bottleneck από αυτή την κάρτα δεν έχεις, σωστά; Θα μπεις σε έξοδα μάλλον χωρίς απολαβές. Αν υποθέσουμε οτι σε ενδιαφέρει το future proof θα έπρεπε να κοιτάς ddr5 μνήμες, που αυτή την στιγμή απλά δεν υπάρχουν. Αν δεν σε τρώει η τσέπη σου κάτσε όπως είσαι. Αν επιτρέπεται πόσο στο ζητάει ο φίλος σου και ψήνεσαι; 1
chrisdmg Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, triplex1 είπε Το εχω πει και αλλη φορα , αλλαξε τις μνημες και μη βαζεις corsair ειδικα παρεα με gigabyte μητρικη ή βρες ενα ιδιο ζευγαρι με τις παλιες και δουλεψε τες σε single θα κερδισεις και fps στα παιχνιδια επισης το case που εχεις ειναι αρκετα καλο σε σχεση με το corsair που πας να παρεις , υπαρχει και μεμονωμενο front panel mesh σε περιπτωση που το δικο σου ειναι κλειστο Για το κουτί το σκέφτηκα κι εγώ, χωρίς βέβαια να έχω εικόνα για το corsair, αλλά ήθελα να πάω σε λευκό build και αυτό μου άρεσε περισσότερο από το λευκό της phanteks και γιατί τα rgb φανάκια της corsair τα βρίσκεις και μεμονομένα ενώ της phanteks που έψαξα δεν βρήκα κάτι. Όσο για τις μνήμες με την μητρική δεν το ήξερα και θα το κοιτάξω, σ'ευχαριστώ 👍 5 λεπτά πριν, nickol-us είπε Τι κάνεις με το Pc; Gaming; Bottleneck από αυτή την κάρτα δεν έχεις, σωστά; Θα μπεις σε έξοδα μάλλον χωρίς απολαβές. Αν υποθέσουμε οτι σε ενδιαφέρει το future proof θα έπρεπε να κοιτάς ddr5 μνήμες, που αυτή την στιγμή απλά δεν υπάρχουν. Αν δεν σε τρώει η τσέπη σου κάτσε όπως είσαι. Αν επιτρέπεται πόσο στο ζητάει ο φίλος σου και ψήνεσαι; Ναι κυρίως Gaming και λίγο Video editting. Προς το παρόν όχι δεν έχω bottleneck ή τουλάχιστον δεν έχω κάτι να το καταλαβαίνω (βασικά πως το καταλαβαίνεις?😂) Για ddr5 το είδα αλλά είναι πανάκριβες καιτις ξέχασα αμέσως. Η αλήθεια είναι με τρώει μία αλλαγή και με λίγα χρήματα παραπάνω μπορώ να την κάνω. Το ζητάει κοντά στα 700-750 χωρίς την gpu, την οθόνη και τον Adata XPG SX8200.
nickol-us Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, chrisdmg είπε Για το κουτί το σκέφτηκα κι εγώ, χωρίς βέβαια να έχω εικόνα για το corsair, αλλά ήθελα να πάω σε λευκό build και αυτό μου άρεσε περισσότερο από το λευκό της phanteks και γιατί τα rgb φανάκια της corsair τα βρίσκεις και μεμονομένα ενώ της phanteks που έψαξα δεν βρήκα κάτι. Όσο για τις μνήμες με την μητρική δεν το ήξερα και θα το κοιτάξω, σ'ευχαριστώ 👍 Ναι κυρίως Gaming και λίγο Video editting. Προς το παρόν όχι δεν έχω bottleneck ή τουλάχιστον δεν έχω κάτι να το καταλαβαίνω (βασικά πως το καταλαβαίνεις?😂) Για ddr5 το είδα αλλά είναι πανάκριβες καιτις ξέχασα αμέσως. Η αλήθεια είναι με τρώει μία αλλαγή και με λίγα χρήματα παραπάνω μπορώ να την κάνω. Το ζητάει κοντά στα 700-750 χωρίς την gpu, την οθόνη και τον Adata XPG SX8200. Tον κλέβεις θα έλεγα τον φίλο σου... πραγματικά σε αυτά τα λεφτά θα το σκεφτόμουν κι εγώ. Mε αυτά τα λεφτά αναβαθμίζεις σε αρκετά δυνατό σημερινό μηχάνημα ακόμη και χωρίς να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα. Το αν αξίζει το γνωρίζεις εσύ καλύτερα με το δικό σου σκεπτικό και πλάνο. Τα κομμάτια που έχεις επιλέξει καταλαβαίνω οτι είναι και βάσει χρώματος οπότε δύσκολες οι αντιπροτάσεις.
chrisdmg Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, nickol-us είπε Tον κλέβεις θα έλεγα τον φίλο σου... πραγματικά σε αυτά τα λεφτά θα το σκεφτόμουν κι εγώ. Mε αυτά τα λεφτά αναβαθμίζεις σε αρκετά δυνατό σημερινό μηχάνημα ακόμη και χωρίς να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα. Το αν αξίζει το γνωρίζεις εσύ καλύτερα με το δικό σου σκεπτικό και πλάνο. Τα κομμάτια που έχεις επιλέξει καταλαβαίνω οτι είναι και βάσει χρώματος οπότε δύσκολες οι αντιπροτάσεις. Εάν έχεις αντιπροτάσεις τότε θα ήθελα να τις δω γιατί αν μπορώ να πάω σε ακόμα καλύτερο σύστημα με τα ίδια χρήματα από αυτό που διάλεξα, τότε ίσως το χρώμα να το βάλω σε δεύτερη μοίρα.
nickol-us Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Κουτί είναι θέμα γούστου. Στα χρήματα που κοιτάς παίρνεις πάρα πολύ καλά κουτιά, με άνετους χώρους, γεμάτα ανεμιστήρια και καλό airflow. Μητρική https://www.skroutz.gr/s/32699196/MSI-Pro-Z690-P-DDR4-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html?from=catspan Μνήμες (βγαίνουν και σε λευκές) https://www.skroutz.gr/s/22162387/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-BL2K8G36C16U4B.html Ψύκτρα προτιμώ αέρα Noctua-NH-D15NH-D15-chromax-black ή πιο vfm Arctic-Liquid-Freezer-II-280(βγάζει και με rgb) (υπόψιν όλοι δίνουν δωρεάν 1700 αντάπτορα αλλά μπορεί να μην έρθει στο κουτί και να χρειαστεί κάνεις παραγγελία που σημαίνει ~2 εβδομάδες αναμονή) Τροφοδοτικό μια χαρά, όλες οι εναλλακτικές που έχω στο μυαλό μου(focus gx850,core Reactor 850W), παίζουν στα ίδια χρήματα
chrisdmg Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Σ'ευχαριστώ πολύ! Θα τα δω και θα καταλήξω τι αλλαγές θα κάνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα