Invader Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δοκιμάστε 2933 ή και λίγο πιο χαμηλά καλύτερα για να ξέρουμε αν είναι από τη μνήμη σαν υλικό η ασυμβατότητα να τις τρέξει στα 3000 και τις 2. 1
Vkngs Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, Invader είπε Δοκιμάστε 2933 ή και λίγο πιο χαμηλά καλύτερα για να ξέρουμε αν είναι από τη μνήμη σαν υλικό η ασυμβατότητα να τις τρέξει στα 3000 και τις 2. Τις έβαλα 2933 τις προάλλες και πάλι bsod. Έχω δει τα τσιπάκια ίδιες φαίνονται ολοιδιες. Έχω βάλε σε 1.35v τώρα και περιμένω να δω.
Vkngs Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, jimakos00 είπε Παίζει να είναι και κανένας σκληρός. Όχι έχω αλλάξει 3 μέχρι τώρα 😂 Είχα έναν ssd έβαλα 870 evo μετά nvme. Τα ίδια με όλους.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Καλή χρονιά και σένα, Vkngs. Στις 31/12/2021 στις 12:11 ΜΜ, Vkngs είπε ειναι ιδιες οι Ram με ιδια τσιπακια Samsung Στις 31/12/2021 στις 4:08 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Είναι σίγουρο ότι έχουν ακριβώς τα ίδια τσιπάκια; Στις 31/12/2021 στις 9:12 ΜΜ, Vkngs είπε Ναι τις έχω τσεκάρει. Πως τις έχεις τσεκάρει; Ούτε μια φώτο δεν ανέβασες να δούμε αν είναι ίδιος ο κωδικός τους. Για τα τσιπάκια που λες παραπάνω ότι είναι ίδια σε ρώτησε ο Τέρης Α.. Έχεις σηκώσει τις ψύκτρες των ram δεις τι γράφουν πάνω τα τσιπάκια; Ελπίζω πως όχι. Χρησιμοποίησες τουλάχιστον κανένα στοιχειωδώς σοβαρό πρόγραμμα να δεις τι λέει; Αν οι ram σου έχουν διαφορετικά τσιπάκια είναι διαφορετική η μεθοδολογία να τα κάνεις να παίξουν σωστά, είτε σε jedec, είτε σε xmp. Κατέβασε αν θες το aida64 extreme σε trial έκδοση και δείξε 2 screenshot να δούμε τι timings έχουν τουλάχιστον προγραμματισμένα η κάθε μια από τις δύο ραμ. Αφού το εγκαταστήσεις aida64, πας menu->motherboard->spd->dimm#2 και τα ίδια για dimm#4 ή όποια 2 σου βγάζει εσένα. Δύο screenshot όπως αυτά που φαίνονται αν ανοίξεις τα 2 spoiler εδώ από κάτω: Spoiler Spoiler Στα screenshot που σου ζητάω θα ήταν καλό να φαίνονται και όλα τα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή στο system tray (κάτω δεξιά, δίπλα από το ρολόι). Όχι έτσι βιαστικά που το έκανα εγώ, και να μας πεις αν θες αν χρησιμοποιείς AMD autooverclocker, curve optimizer, undervolt, οποιοδήποτε πρόγραμμα των AMD, msi, gigabyte, asus ή άλλο overclock, undervolt software σε cpu, gpu, ram. Το ζητάω επειδή θα μπορούσε να σχετίζεται αυτό που γράφεις εδώ, αναφερόμενος στο πότε έχεις BSOD: Στις 31/12/2021 στις 12:11 ΜΜ, Vkngs είπε Εχω παρατηρησει οτι το κανει οταν bootαρει το pc και το αφηνω χωρις να το πειραξω. To memtest εγώ δεν το δουλεύω ακριβώς επειδή είναι αργό και έτσι δεν μπορώ να αξιολογίσω τα αποτελέσματά του από προσωπική εμπειρία. Ένα πέρασμα δε φτάνει για να πεις με σιγουριά ότι περνάει μια ram όμως. Αυτό το ξέρω. Ας γράψουν αυτοί που το χρησιμοποιούν, αλλά διαβάζω ότι θέλει 3-6 περάσματα. Και αυτό δε γίνεται σίγουρα σε μια ώρα που λες ότι την πέρασες την πρώτη. Αλλά συνέχισε με τo memtest, αφού πιάσαμε τη ram, να βγει ένα συμπέρασμα, μη σε απογοητεύω. Είναι ζόρι αυτό που περνάς με το πισί σου, αλλά θα τη βρούμε την άκρη.
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Υπάρχει και το Thaiphoon (κάποια μέλη αναφέρουν ότι είναι κουκουρούκου) που αναφέρει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά, π.χ. Spoiler Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 33 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Υπάρχει και το Thaiphoon (κάποια μέλη αναφέρουν ότι είναι κουκουρούκου) που αναφέρει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά, π.χ. Το γνωρίζω. Δεν το ανέφερα επίτηδες. Όχι για το αν βρίσκει τα σωστά τσιπάκια (ότι θέλουν προγραμματίζουν οι εταιρίες σε αυτό το πεδίο, δε σχετίζεται με κάποιο άλλο πεδίο), αλλά γιατί θέλει παρα πολύ προσεκτική χρήση και δε διαθέτω την εμπειρία να δώσω οδηγίες για thaiphoon.
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Για το παραπάνω screenshot το μόνο που έκανα ήταν να τρέξω την εφαρμογή και να κάνω κλικ στο ''read''. 1
Vkngs Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 10 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Καλή χρονιά και σένα, Vkngs. Πως τις έχεις τσεκάρει; Ούτε μια φώτο δεν ανέβασες να δούμε αν είναι ίδιος ο κωδικός τους. Για τα τσιπάκια που λες παραπάνω ότι είναι ίδια σε ρώτησε ο Τέρης Α.. Έχεις σηκώσει τις ψύκτρες των ram δεις τι γράφουν πάνω τα τσιπάκια; Ελπίζω πως όχι. Χρησιμοποίησες τουλάχιστον κανένα στοιχειωδώς σοβαρό πρόγραμμα να δεις τι λέει; Αν οι ram σου έχουν διαφορετικά τσιπάκια είναι διαφορετική η μεθοδολογία να τα κάνεις να παίξουν σωστά, είτε σε jedec, είτε σε xmp. Κατέβασε αν θες το aida64 extreme σε trial έκδοση και δείξε 2 screenshot να δούμε τι timings έχουν τουλάχιστον προγραμματισμένα η κάθε μια από τις δύο ραμ. Αφού το εγκαταστήσεις aida64, πας menu->motherboard->spd->dimm#2 και τα ίδια για dimm#4 ή όποια 2 σου βγάζει εσένα. Δύο screenshot όπως αυτά που φαίνονται αν ανοίξεις τα 2 spoiler εδώ από κάτω: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Στα screenshot που σου ζητάω θα ήταν καλό να φαίνονται και όλα τα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή στο system tray (κάτω δεξιά, δίπλα από το ρολόι). Όχι έτσι βιαστικά που το έκανα εγώ, και να μας πεις αν θες αν χρησιμοποιείς AMD autooverclocker, curve optimizer, undervolt, οποιοδήποτε πρόγραμμα των AMD, msi, gigabyte, asus ή άλλο overclock, undervolt software σε cpu, gpu, ram. Το ζητάω επειδή θα μπορούσε να σχετίζεται αυτό που γράφεις εδώ, αναφερόμενος στο πότε έχεις BSOD: To memtest εγώ δεν το δουλεύω ακριβώς επειδή είναι αργό και έτσι δεν μπορώ να αξιολογίσω τα αποτελέσματά του από προσωπική εμπειρία. Ένα πέρασμα δε φτάνει για να πεις με σιγουριά ότι περνάει μια ram όμως. Αυτό το ξέρω. Ας γράψουν αυτοί που το χρησιμοποιούν, αλλά διαβάζω ότι θέλει 3-6 περάσματα. Και αυτό δε γίνεται σίγουρα σε μια ώρα που λες ότι την πέρασες την πρώτη. Αλλά συνέχισε με τo memtest, αφού πιάσαμε τη ram, να βγει ένα συμπέρασμα, μη σε απογοητεύω. Είναι ζόρι αυτό που περνάς με το πισί σου, αλλά θα τη βρούμε την άκρη. Καλημερα. Το Aida64 δεν ξερω μου εμφανιζει μονο ενα dim. Ισως επειδη ειναι σε xmp? Δοκιμασα και το προγραμμα του φιλου που ειπε πιο πανω. Ελπιζω να βοηθησουν αυτες οι εικονες. Μεχρι τωρα εχω τις μνημες στα 3.000mhz με 1.35v. To αλλαξα εγω στα 1.35. 2 Μερες δεν μ εχει κανει κατι. Βεβαια και πριν μπορει να περνουσε και 2 βδομαδες χωρις bsod.
Vkngs Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Vkngs είπε Καλημερα. Το Aida64 δεν ξερω μου εμφανιζει μονο ενα dim. Ισως επειδη ειναι σε xmp? Δοκιμασα και το προγραμμα του φιλου που ειπε πιο πανω. Ελπιζω να βοηθησουν αυτες οι εικονες. Μεχρι τωρα εχω τις μνημες στα 3.000mhz με 1.35v. To αλλαξα εγω στα 1.35. 2 Μερες δεν μ εχει κανει κατι. Βεβαια και πριν μπορει να περνουσε και 2 βδομαδες χωρις bsod. Δεν χρησιμοποιω καποιο προγραμμα για overclock κτλπ.
duffyduck Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Έχεις θέμα με την εγκατάσταση της RAM. Κάτι δεν έκανες καλά και βλέπει μόνο το ένα DIMM. Στο CPU-Z, ή στον Task Manager --> Performance --> Memory , πόση μνήμη σου δείχνει.
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) @VkngsΚάνατε κλικ σε όλες τις επιλογές; Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
Vkngs Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, duffyduck είπε Έχεις θέμα με την εγκατάσταση της RAM. Κάτι δεν έκανες καλά και βλέπει μόνο το ένα DIMM. Στο CPU-Z, ή στον Task Manager --> Performance --> Memory , πόση μνήμη σου δείχνει. 16gb κανονικα. στο Thaiphoon τις διαβασε και τις 2. Στο aida κατι παιζει. Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Κάνατε κλικ σε όλες τις επιλογές; Μου εμφανισε 2 SPD. Ειναι τα 2 screenshot Που εχω αναρτησει πιο πανω. 1
alxnt Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Φίλε δοκίμασε να απομονώσεις τους πυρήνες του ryzen με το ryzen master. Μου έχει τύχει κι εμένα προβληματικό core σε ryzen. Φτιάχνεις ένα άλλο προφίλ στο rm και εκεί κάνεις disable τα cores ανα ζεύγη στο ccx0 και στο ccx1, π.χ αφήνεις μόνο το 1 και το 4. Apply και restart. Αν μπουταρει κανονικά κάνεις ξανά τη διαδικασία και δοκιμάζεις να απομονώσεις άλλο ζευγάρι. Αν κατά το boot φας bsod τότε κάποιο από τα 2 cores που έχεις απομονώσει έχει θέμα. Για να βρεις συγκεκριμένα ποιο θα πρέπει να απομονώσεις χιαστή. Π.χ αν έβγαλε bsod όταν απομόνωσες τα 2 και 5 θα πρέπει να τσεκάρεις τι γίνεται με 2 και 4. Αν ξαναβγάλει bsod τότε ξέρεις οτι φταίει το 2ο core. Εμένα είχε πρόβλημα το 5ο core και το cpu έφυγε για rma όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα και αντικαταστάθηκε. 1
Vkngs Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, alxnt είπε Φίλε δοκίμασε να απομονώσεις τους πυρήνες του ryzen με το ryzen master. Μου έχει τύχει κι εμένα προβληματικό core σε ryzen. Φτιάχνεις ένα άλλο προφίλ στο rm και εκεί κάνεις disable τα cores ανα ζεύγη στο ccx0 και στο ccx1, π.χ αφήνεις μόνο το 1 και το 4. Apply και restart. Αν μπουταρει κανονικά κάνεις ξανά τη διαδικασία και δοκιμάζεις να απομονώσεις άλλο ζευγάρι. Αν κατά το boot φας bsod τότε κάποιο από τα 2 cores που έχεις απομονώσει έχει θέμα. Για να βρεις συγκεκριμένα ποιο θα πρέπει να απομονώσεις χιαστή. Π.χ αν έβγαλε bsod όταν απομόνωσες τα 2 και 5 θα πρέπει να τσεκάρεις τι γίνεται με 2 και 4. Αν ξαναβγάλει bsod τότε ξέρεις οτι φταίει το 2ο core. Εμένα είχε πρόβλημα το 5ο core και το cpu έφυγε για rma όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα και αντικαταστάθηκε. Σωπα ρε φιλε... Τι να πω δεν το ξερα, θα το ψαξω οταν παω σπιτι. Ευχαριστω πολυ! 23 λεπτά πριν, alxnt είπε Φίλε δοκίμασε να απομονώσεις τους πυρήνες του ryzen με το ryzen master. Μου έχει τύχει κι εμένα προβληματικό core σε ryzen. Φτιάχνεις ένα άλλο προφίλ στο rm και εκεί κάνεις disable τα cores ανα ζεύγη στο ccx0 και στο ccx1, π.χ αφήνεις μόνο το 1 και το 4. Apply και restart. Αν μπουταρει κανονικά κάνεις ξανά τη διαδικασία και δοκιμάζεις να απομονώσεις άλλο ζευγάρι. Αν κατά το boot φας bsod τότε κάποιο από τα 2 cores που έχεις απομονώσει έχει θέμα. Για να βρεις συγκεκριμένα ποιο θα πρέπει να απομονώσεις χιαστή. Π.χ αν έβγαλε bsod όταν απομόνωσες τα 2 και 5 θα πρέπει να τσεκάρεις τι γίνεται με 2 και 4. Αν ξαναβγάλει bsod τότε ξέρεις οτι φταίει το 2ο core. Εμένα είχε πρόβλημα το 5ο core και το cpu έφυγε για rma όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα και αντικαταστάθηκε. Σε περιπτωση που οντως καποιο core εχει θεμα, θα το δειξει κατευθειαν με το που bootαρεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα