Vkngs Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Εχω το εξης προβλημα. Εχω ενα pc με: Ryzen 5 2600. Asus rog b450 gaming f ii. Ram g skill aegis 2x8 3.000mhz. Οταν εφτιαξα το Pc Πριν 3 χρονια ειχα βαλει μια ram Μονο 8 gb. Αργοτερα αναβαθμισα και εβαλα αλλη μια να παω στα 16. Οι ram φαινονται ιδιες. Τρεχουν στα 3.000mhz. Ειδα part number κτλπ και φαινονται ολοιδιες. Αντιμετωπιζω blue screen Ομως. Μπορει σε μια μερα να το κανει 3 φορες μπορει για καμια βδομαδα να μην το κανει καθολου.Εχω τρεξει memtest και δεν βρισκει error. Εχω παρατηρησει οτι το κανει οταν bootαρει το pc και το αφηνω χωρις να το πειραξω. Tα error ειναι διαφορετικα καθε φορα. Memory managment-krn error-watchdog.sys.Fault page κτλπ. Πριν την Asus rog ειχα μια gigabyte μητρικη που και εκει εκανε τα ιδια. Δεν μπορω να θυμηθω τωρα αν πετουσε bsod πριν την αναβαθμιση στην ram. Εννοειτε εχω δοκιμασει τα παντα. Εχω αλλαξει nvme-ssd, εχω αλλαξει απειρους drivers σε καρτα γραφικων, εχω δοκμιασει με αλλη cpu Κτλπ. Τα error καποιες φορες ειναι πολυ γενικα οπως το ntskrnl. Υπαρχει περιπτωση οι ram να μην συνεργαζονται μεταξυ τους. Γιατι εκει καταληγω παντα. Θα δοκμιαζα και μια μια ram αλλα δεν εχω βρει χρονο. Υπαρχει περιπτωση παρολο που ειναι ιδιες οι Ram με ιδια τσιπακια Samsung να εχουν καποιου ειδους "ασυμβατοτητα"; Ευχαριστω και σορυ για το σεντονι. 😄 Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2021 από Vkngs
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Vkngs είπε Υπαρχει περιπτωση παρολο που ειναι ιδιες οι Ram με ιδια τσιπακια Samsung να εχουν καποιου ειδους "ασυμβατοτητα"; Είναι σίγουρο ότι έχουν ακριβώς τα ίδια τσιπάκια; 2
Aris_ Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Αν αλλάζει έστω και το revision δεν είναι ίδιες τεσπα, Βάλτε bios default και αρχίζεις mem test από εκεί 2 1
Vkngs Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Είναι σίγουρο ότι έχουν ακριβώς τα ίδια τσιπάκια; Ναι τις έχω τσεκάρει. 5 ώρες πριν, Aris_ είπε Αν αλλάζει έστω και το revision δεν είναι ίδιες τεσπα, Βάλτε bios default και αρχίζεις mem test από εκεί Reversion? Πως το τσεκάρω;
komhs Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Κοίταξες τι volt θέλουν για να δουλέψουν; Θέλουν τα ίδια; και αν ναι δοκίμασες να βάλεις μια βαθμίδα παραπάνω ρεύμα στις μνήμες;
benign Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Στις 31/12/2021 στις 12:11 ΜΜ, Vkngs είπε Εχω τρεξει memtest και δεν βρισκει error. Το memtest το ετρεξες μεσα σε περιβαλλον windows η μπουταροντας απο usb stick? 1
Vkngs Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, benign είπε Το memtest το ετρεξες μεσα σε περιβαλλον windows η μπουταροντας απο usb stick? Aπο USB. Δοκιμαζω τώρα μια μια τις μνήμες γιατι πριν έκανα το τεστ με τις 2 κουμπωμενες πάνω. 9 ώρες πριν, komhs είπε Κοίταξες τι volt θέλουν για να δουλέψουν; Θέλουν τα ίδια; και αν ναι δοκίμασες να βάλεις μια βαθμίδα παραπάνω ρεύμα στις μνήμες; Όχι μετά το memtest ξεχωριστά θα το δοκιμάσω. 1.35 λενε επίσημα. Δεν έχω πειράξει τίποτα βέβαια.
Kthulhou Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κάρτα γραφικών ? ποια? NVidia chip υποθέτω.... ?? ή ενσωματωμένα (vega) του AMD? Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από Kthulhou
Aris_ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Όταν βάζεις bios default δεν είναι 1.35v αλλά πάει default συνήθως λίγο πιο κάτω, τεσπα έχεις bsod τώρα μετά το memtest που βγήκε καθαρό? 1
duffyduck Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Συνήθως: BIOS default = JEDEC 2133MHz 1.2V 2
Vkngs Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Kthulhou είπε Κάρτα γραφικών ? ποια? NVidia chip υποθέτω.... ?? ή ενσωματωμένα (vega) του AMD? AMD rx 580. 1 ώρα πριν, Aris_ είπε Όταν βάζεις bios default δεν είναι 1.35v αλλά πάει default συνήθως λίγο πιο κάτω, τεσπα έχεις bsod τώρα μετά το memtest που βγήκε καθαρό? Ετρεξα την μια για καμιά ώρα και χωρίς error. Τώρα έχω βάλει και την δεύτερη. Δεν έχει περάσει πολύ ώρα αλλά δεν βλέπω να βγάζει error. Όταν τις είχα βάλει μαζί είχε βγάλει 1400 error. Επόμενο να ρυθμίσω σε 1.35.
seithan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 100% θα χρειαστείς νέο κιτ για να είναι ίδιες. Πουλα τις παλιές. 1
jimakos00 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Πριν βάλεις την καινούργια RAM είχες πάλι πρόβλημα; Δοκίμασες ένα σωρό πράγματα και δεν δοκίμασες το βασικό; Βγάλε την καινούργια και δες πως θα πάει. Ένα λεπτό θα κάνεις να την βγάλεις.
Vkngs Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, jimakos00 είπε Πριν βάλεις την καινούργια RAM είχες πάλι πρόβλημα; Δοκίμασες ένα σωρό πράγματα και δεν δοκίμασες το βασικό; Βγάλε την καινούργια και δες πως θα πάει. Ένα λεπτό θα κάνεις να την βγάλεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το κάνει κάπου στάνταρ. Μπορεί να περάσει και μήνας χωρίς να το κάνει. Είτε με το κιτ είτε μόνες τους. Να δοκιμάσω 1-1 θα πάρει κάνα 2 μηνο μέχρι να καταλήξω αν έχει πρόβλημα μια. Αυτό που διαβάζω είναι ότι αν δεν παίρνεις έτοιμο κιτ είναι λίγο Τζόκερ ας πούμε αν θα παίξει. Μπορεί ναι μπορεί όχι. Αν είχε πρόβλημα μια από τις 2 θα έκανε συχνά bsod. Γι αυτό δεν το έχω δοκιμάσει. Αλλαξα σε 1.35v από χθες. Κάνω δοκιμές και περιμένω τώρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα