Nik1239 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα και καλή πρωτοχρονιά να έχουμε όλοι. Χτες μητρική φίλου δεν κάνει boot , μόλις ανάψει βγάζει μια μαύρη οθόνη και μετά από λίγο τον πετάει στο bios. Αυτό έγινε ξαφνικά αφού πριν μισή ώρα πριν λειτουργούσε κανονικά και τον έκλεισε και μόλις πήγε να τον ξανά ανάψει μετά από λίγο του έκανε αυτό Αναλυτικά specs Ryzen 3 3100 stock Msi b550 a pro Evga RTX 2060 stock Adata sx6000 (νομίζω lite ) 1tb Corsair tx550m Πάντα όλα είχαν πολύ καλές θερμοκρασίες , είναι αγορασμενο περίπου πριν ενάμιση χρόνο και πρόσφατα αλλαχθηκε πάστα στον επεξεργαστή. Επίσης να αναφέρω ένα προβλημα που είχαμε όταν του το εστησα , δεν έβλεπε στο πρώτο slot m2 τον ssd με ΤΊΠΟΤΑ , τον έβαλα στο δεύτερο σλοτ και έπαιξε με την πρώτη κανονικά full speed Επειδή όταν το φτιάξαμε περιμέναμε το πρώτο ή δεύτερο lockdown, δεν θυμάμαι ακριβώς , δεν ήθελε να ασχοληθεί περαιτέρω να πάμε την μητρική για RMA/DOA διότι ήθελε τον υπολογιστή για τηλεκπαίδευση. Ιδέες για το τι μπορεί να φταίει ή το τι μπορώ να κάνω ευπρόσδεκτες. Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει μόνο disable xmp αλλά δεν άλλαξε κάτι.
Ntinaras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Bios update για αρχη. Θερμοκρασιες επειτα, και να δει και τα καλωδια τροφοδοσιας αν πατανε καλα.
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Σαν πρόβλημα δίσκου ακούγεται. Αυτό πρέπει να ελέγξεις πρώτα. Βγάλτον και δοκίμασε εγκατάσταση λειτουργικού σε άλλο δίσκο (nvme, ssd, hdd δεν έχει σημασία). 1
Nik1239 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Bios update για αρχη. Θερμοκρασιες επειτα, και να δει και τα καλωδια τροφοδοσιας αν πατανε καλα. Bios update δεν έχω ξανακάνει αλλά ξέρω πως γίνεται , θα το δοκιμάσω αν και το φοβάμαι αρκετά Τα καλώδια όλα πατάνε τέλεια. Μόλις τώρα, PC_Science_Lefkada είπε Σαν πρόβλημα δίσκου ακούγεται. Αυτό πρέπει να ελέγξεις πρώτα. Βγάλτον και δοκίμασε εγκατάσταση λειτουργικού σε άλλο δίσκο (nvme, ssd, hdd δεν έχει σημασία). Να δοκιμάσω τον δικό του σε άλλο pc να δω αν δουλεύει; Δίσκους έχω και nvme και sata ssd , hdd να δοκιμάσω
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όχι μην πειράζεις το δίσκο του. Βγάλτον και άστον στην άκρη. Δοκίμασε όποιον άλλον δίσκο θες, να βάλεις όποιο λειτουργικό θες στο μηχάνημά του. Αφού το μηχάνημα ποστάρει και μπαίνει BIOS, BIOS flash έχει νόημα να εξετάσουμε μόνο αφού έχει αποκλειστεί βλάβη δίσκου/λειτουργικού. Corrupt BIOS χωρίς overclock στα καλά του καθουμένου είναι αρκετά απίθανο. (ΑΝ έχει πρόβλημα ο δίσκος του και θέλεις αφού έχεις εντοπίσει το πρόβλημα οποσδήποτε να ασχοληθείς, αντί να του πεις απλά ότι έχει sector και είναι για πέταμα όπως κάνουν οι "επαγγελματίες" θα τον κάνεις οπωσδήποτε back-up ή κλωνοποίηση πριν ξεκινήσεις να κάνεις οτιδήποτε άλλο.) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Βάλε απ 'ευθείας τον nvme σου για εγκατάσταση αν θες nick. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2021 από PC_Science_Lefkada 1
Nik1239 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Όχι μην πειράζεις το δίσκο του. Βγάλτον και άστον στην άκρη. Δοκίμασε όποιον άλλον δίσκο θες, να βάλεις όποιο λειτουργικό θες στο μηχάνημά του. Αφού το μηχάνημα ποστάρει και μπαίνει BIOS, BIOS flash έχει νόημα να εξετάσουμε μόνο αφού έχει αποκλειστεί βλάβη δίσκου/λειτουργικού. Corrupt BIOS χωρίς overclock στα καλά του καθουμένου είναι αρκετά απίθανο. (ΑΝ έχει πρόβλημα ο δίσκος του και θέλεις αφού έχεις εντοπίσει το πρόβλημα οποσδήποτε να ασχοληθείς, αντί να του πεις απλά ότι έχει sector και είναι για πέταμα όπως κάνουν οι "επαγγελματίες" θα τον κάνεις οπωσδήποτε back-up ή κλωνοποίηση πριν ξεκινήσεις να κάνεις οτιδήποτε άλλο.) clone θα του κανω μονο διοτι δεν θελει να περιμενει να ξανακατεβασει τα παιχνιδια , τα αρχεια που εχει μεσα και ειναι σημαντικα τα εχει και αλλου
Nik1239 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 τελικα σημερα που τον ανοιξε επαιξε κανονικα τι να πω λογικα κατι δεν του αρεσε χτες 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Nik1239 είπε Ryzen 3 3100 stock Αποκλείεται να είχε κάνει overclock του πωπού τελείως ο φίλος σου και να ντρεπότανε να σου το πει; Εκ του αποτελέσματος συμπερένω ότι μετά από πολλά αποτυχημένα post, μπορεί και το καθισιό να βοήθησε, θα πρέπει να έκανε αυτόματο ξαναφλασάρισμα του corrupt bios. Είναι dual BIOS η μητρική του.
Nik1239 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Αποκλείεται να είχε κάνει overclock του πωπού τελείως ο φίλος σου και να ντρεπότανε να σου το πει; Εκ του αποτελέσματος συμπερένω ότι μετά από πολλά αποτυχημένα post, μπορεί και το καθισιό να βοήθησε, θα πρέπει να έκανε αυτόματο ξαναφλασάρισμα του corrupt bios. Είναι dual BIOS η μητρική του. Δεν υπαρχει περιπτωση να κανει κατι τετοιο , εδω οταν τον πεταξε στο bios μου ειπε οτι με εβγαλε στο lobby 😂 το bios πως γινεται να ηταν corrupt απο την στιγμη που εμπαινε μια χαρα μεσα στο bios και εβλεπε τον δισκο
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Δεν υπαρχει περιπτωση να κανει κατι τετοιο , εδω οταν τον πεταξε στο bios μου ειπε οτι με εβγαλε στο lobby 😂 Χαχαχαχ, καλά απλά επικό! (Δεν χάνεις και τίποτα όμως να τον ρωτήσεις καλού-κακού, πως τον πέταξε στο λόμπυ, μήπως έγινε μέσω επανεκκίνησης;) 13 λεπτά πριν, Nik1239 είπε το bios πως γινεται να ηταν corrupt απο την στιγμη που εμπαινε μια χαρα μεσα στο bios και εβλεπε τον δισκο Το BIOS δεν ήταν corrupt από την αρχή. Τον πέταγε στο bios επειδή έβρισκε λάθος ρυθμίσεις ή υπήρχε δυσλειτουργία υλικού. Μια δύο δεκαδύο, μάλλον έγινε corrupt στο τέλος. Δυσλειτουργία υλικού που λύθηκε μόνη της μάλλον για εσωτερική ή εξωτερική τροφοδοσία ακούγεται αν δεν ήταν οverclock/ λάθος ρυθμίσεις. Εν πάση περιπτώση το αφήνεις έτσι, του λές να κάνει backup κάθε βδομάδα και αν σε ξαναπάρει τηλέφωνο δεν εκπλήσεσαι καθόλου. Του λες άμα δουλεύει ότι δε θέλει φτιάξιμο, άμα δε δουλεύει να στο φέρει.
Nik1239 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Χαχαχαχ, καλά απλά επικό! (Δεν χάνεις και τίποτα όμως να τον ρωτήσεις καλού-κακού, πως τον πέταξε στο λόμπυ, μήπως έγινε μέσω επανεκκίνησης;) Το BIOS δεν ήταν corrupt από την αρχή. Τον πέταγε στο bios επειδή έβρισκε λάθος ρυθμίσεις ή υπήρχε δυσλειτουργία υλικού. Μια δύο δεκαδύο, μάλλον έγινε corrupt στο τέλος. Δυσλειτουργία υλικού που λύθηκε μόνη της μάλλον για εσωτερική ή εξωτερική τροφοδοσία ακούγεται αν δεν ήταν οverclock/ λάθος ρυθμίσεις. Εν πάση περιπτώση το αφήνεις έτσι, του λές να κάνει backup κάθε βδομάδα και αν σε ξαναπάρει τηλέφωνο δεν εκπλήσεσαι καθόλου. Του λες άμα δουλεύει ότι δε θέλει φτιάξιμο, άμα δε δουλεύει να στο φέρει. τον εκλεισε μετα απο κανα 3ωρο που το ειχε ανοιχτο και μετα απο καμια ωρα το ξανανοιξε και τον εβγαζε στο bios αν ηταν δικο μου θα ειχα αρχισει τα τεστ και τις μετρησεις αλλα δεν ειναι και λογο κορονοιου τωρα αποφευγω να κανω επισκεψεις σε σπιτια , θα το εχω στο νου μου παντως σε περιπτωση που μου ξαναπει τιποτα 3
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Nik1239 είπε τον εκλεισε μετα απο κανα 3ωρο που το ειχε ανοιχτο και μετα απο καμια ωρα το ξανανοιξε και τον εβγαζε στο bios Ναι, με συγχωρείς nik1239, το είχα διαβάσει, το είχα λάβει υπόψιν αποκλείωντας πολλά θέματα hardware αρχικά, αλλά μετά προχώρησε αρκετά η συζήτηση και ξεχάστηκα. 42 λεπτά πριν, Nik1239 είπε τον εκλεισε μετα απο κανα 3ωρο που το ειχε ανοιχτο και μετα απο καμια ωρα το ξανανοιξε και τον εβγαζε στο bios αν ηταν δικο μου θα ειχα αρχισει τα τεστ και τις μετρησεις αλλα δεν ειναι και λογο κορονοιου τωρα αποφευγω να κανω επισκεψεις σε σπιτια , θα το εχω στο νου μου παντως σε περιπτωση που μου ξαναπει τιποτα Και πολύ καλά κάνεις. Ειδικά τέτοιο θέμα που μπορείς να μην είναι και τίποτα. Μπορεί να τον βρεις σε 5 λεπτά, αν δεν είναι τίποτα πόσες μέρες θα σου πάρει να σιγουρευτείς; (ρητορική η ερώτηση αυτή) 1
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Nik1239 είπε το bios πως γινεται να ηταν corrupt απο την στιγμη που εμπαινε μια χαρα μεσα στο bios και εβλεπε τον δισκο Γίνεται. Και σε δική μου μητρική όλα δούλευαν καλά με εξωτερική κάρτα γραφικών αλλά με τα ενσωματωμένα δεν έκανε post. Διαβάζω το bios με flasher και ήταν corrupted. Κάνω κάτι διαδικασίες (είναι μανούρα για να το αναφέρω) και φλασάρω με το καλό bios και δούλεψε κανονικά η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα