gii Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπερα σε ολους....αρχικα ευχομαι το νεο ετος να φερει σε ολους σας αυτο που επιθυμειτε!και να ειστε ολοι παντα υγιεις! Γραφω σημερα καθως αυτες τις μερες στις διακοπιες ειχα περισσοτερο χρονο για σκεψη και εχω προβληματιστει πολυ οποτε καθε γνωμη θα με βοηθουσε πολυ!Βρισκομαι σε μια ενστολη σχολη στην οποια δεν ειμαι τοσο ευχαριστημενος...την περιμενα αλλιως!Εδωσα περυσι πανελληνιες ξανα 2η χρονια στα 19 μου και συγκεντρωσα 17700 μορια και σκεφτομαι να κανω χρηση του 10% με στοχο την πυροσβεστικη η την σχολη ικαρων (τις νεες ειδικοτητες που μπαινουν φετος στο μηχανογραφικο).Απλα φοβαμαι πολυ μην μετανιωσω και αυτη την επιλογη μου και τελικα δεν ειμαι για το ενστολο....Ειμαι ατομο παντως που οτι κανω θα προσπαθησω να το κανω με το καλυτερο δυνατο τροπο και λογω το οτι παντα ημουν τελειομανης αλλα κυριως και λογω μεγαλου αγχους που δυστυχως μετα την πανδημια το εχω παντρευτει(σκεφτειτε αγχωνομουν για το θεμα της επαγγελματικης αποκαταστασης απο το 1ο κιολας ετος! ) Αγχωνομαι πολυ ευκολα πια...Να προσθεσω οτι ειμαι παιδι απο φτωχη οικογενεια και μου αρεσει να νιωθω οτι προσφερω στο κοινωνικο συνολο για αυτο κυριως εχω στραφει προς τα ενστολα επαγγελματα και οτι αγαπαω τα γραμματα!Ο λογος που φοβαμαι τις πολιτικες σχολης ειναι η ανεργεια που επικρατει στην χωρα καθως οι δικοι μου δεν βρισκονται σε καλη οικονομικη κατασταση και οντας στα 20 συν τον στρατο θα βγω στην αγορα εργασιας τουλαχιστον στα 25! Τι μου προτεινετε να κανω? Ξερω δικια μου ειναι η ζωη θα πειτε πολλοι αλλα ειμαι σε μια κατασταση που νιωθω οτι δεν ξερω που παταω και που βρισκομαι!
mrkra Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα φιλε , χρόνια πολλά. Δεν εξηγείς γιατι δεν σου αρεσει η σχολή που είσαι τώρα, αν και δεν εχω τέτοιες σπουδές θα βοηθούσε αλλους συμφορουμιτες να σου απαντησουν νομιζω στο αν θα ηταν καλυτερα για σενα να πας στις αλλες σχολες που αναφερεις. Σχετικα με το αγχος οποιος ενδιαφερεται πραγματικα για τη δουλεια του θα αγχωθει το θεμα ειναι να μην υπερτονιζεις καποια πραγματα και να γινεται βασανο.
gii Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, mrkra είπε Καλησπέρα φιλε , χρόνια πολλά. Δεν εξηγείς γιατι δεν σου αρεσει η σχολή που είσαι τώρα, αν και δεν εχω τέτοιες σπουδές θα βοηθούσε αλλους συμφορουμιτες να σου απαντησουν νομιζω στο αν θα ηταν καλυτερα για σενα να πας στις αλλες σχολες που αναφερεις. Σχετικα με το αγχος οποιος ενδιαφερεται πραγματικα για τη δουλεια του θα αγχωθει το θεμα ειναι να μην υπερτονιζεις καποια πραγματα και να γινεται βασανο. δινεται πολυ λιγη βαση στα μαθηματα στην σχολη...και δεν υπαρχει και η δυνατοτητα να τα παρακολουθουσεις οπως πρεπει...επισης μαθαινω πραγματα για το επαγγελμα που δεν ξερω αμα με εκφραζει και μου αρεσει...Επισης φοβαμαι μην εκανα αυτη την επιλογη καθαρα λογω αγχους για την ανεργια και δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο...
Dark_panel Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Kαλησπέρα φιλε και χρονια πολλα! Νομιζω ο πλεον ειδικος να σε βοηθησει θα ηταν καποιος συμβουλος επαγγελματικου προσανατολισμου. Αυτοι, με την καταλληλη καθοδηγηση στην κουβεντα, θα μπορεσουν να καταλαβουν αν κανεις για ενστολο επαγγελμα (οπως λες) ή αν η κλίση σου ειναι σε αλλο τομεα. Αυτο που θιγεις ειναι ενα πολυ σοβαρο θεμα το οποιο δε νομιζω να στο λυσει κανεις εδω μεσα.. Εγω προσωπικα εφτασα 28 χρονων για να καταλαβω τι πραγματικα μ αρεσει και να το ακολουθησω..εγω ομως ειχα την "πολυτελεια" να το κανω, και απο αποψη οικονομικη και απο αποψη υποχρεωσεων..εσυ, οπως μας λες, δεν εχεις τετοια "πολυτελεια", οπότε μη χαλασεις τα χρονια σου ακουγοντας τον εναν κ τον αλλον, απο δω κ απο κει. Πηγαινε κατευθειαν σε καποιον που πραγματικα ξερει κ μπορει να σε βοηθησει. Ελπιζω να βρεις το δρομο σου συντομα και να μη χασεις τοσα χρονια οσα εγω.. 1 1
gii Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 51 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Kαλησπέρα φιλε και χρονια πολλα! Νομιζω ο πλεον ειδικος να σε βοηθησει θα ηταν καποιος συμβουλος επαγγελματικου προσανατολισμου. Αυτοι, με την καταλληλη καθοδηγηση στην κουβεντα, θα μπορεσουν να καταλαβουν αν κανεις για ενστολο επαγγελμα (οπως λες) ή αν η κλίση σου ειναι σε αλλο τομεα. Αυτο που θιγεις ειναι ενα πολυ σοβαρο θεμα το οποιο δε νομιζω να στο λυσει κανεις εδω μεσα.. Εγω προσωπικα εφτασα 28 χρονων για να καταλαβω τι πραγματικα μ αρεσει και να το ακολουθησω..εγω ομως ειχα την "πολυτελεια" να το κανω, και απο αποψη οικονομικη και απο αποψη υποχρεωσεων..εσυ, οπως μας λες, δεν εχεις τετοια "πολυτελεια", οπότε μη χαλασεις τα χρονια σου ακουγοντας τον εναν κ τον αλλον, απο δω κ απο κει. Πηγαινε κατευθειαν σε καποιον που πραγματικα ξερει κ μπορει να σε βοηθησει. Ελπιζω να βρεις το δρομο σου συντομα και να μη χασεις τοσα χρονια οσα εγω.. εχεις να μου προτεινεις καποιον? ειμαι πολυ αγχωδης γαμω και φοβαμαι πολυ...μονο οτι ειμαι στα 20 και δεν ξερω τι να κανω με την ζωη μου με τρελαινει....
Dark_panel Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Εκτός αν μένεις Πάτρα, οχι δεν εχω να προτεινω κάποιον, δυστυχως..
ProponitisTouKanape Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Το άγχος σου δείχνει άτομο που δε θα ξενοιάσει ακόμα και καλή δουλειά να βρει στον ιδιωτικό τομέα, καθώς την "ξεγνοιασιά" εργασιακά την προσφέρει μόνο το Δημόσιο (με παραχώρηση βέβαια το μισθολογικό βάλτωμα, ξέρεις όμως τι παίρνεις...). Και οι σχολές αξιωματικών που προσφέρεις δεν είναι τόσο hard core όσο θα ήταν κάποια του ΣΞ. Προχώρα...
dionisis1925 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Με το να ανοίγεις συνεχώς παρόμοια θέματα για σχολές αστυνομία-στρατού - πυροσβεστικής και λιμενικού το σίγουρο είναι πως θα μπερδευτείς περισσότερο. Άσε την Ικάρων εκεί που είναι δεν είναι για τα δόντια σου. Πήγαινε Πυροσβεστική που δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτική νοοτροπία. Και σταμάτα επιτέλους να ρωτάς τα ίδια πράγματα, δεν βοηθάς τον εαυτό σου, κάνε ένα search στο προφίλ σου , πάρε ένα χαρτί και σημείωσε τα υπερ και κατά που σου έχουνε γράψει τόσοι χρήστες. Βάλε Χ στις στρατιωτικές σχολές και στο Λιμενικό, αστυνομία δεν σε ενδιαφέρει , άρα επιλέγεις Πυροσβεστική.
gii Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 28 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Με το να ανοίγεις συνεχώς παρόμοια θέματα για σχολές αστυνομία-στρατού - πυροσβεστικής και λιμενικού το σίγουρο είναι πως θα μπερδευτείς περισσότερο. Άσε την Ικάρων εκεί που είναι δεν είναι για τα δόντια σου. Πήγαινε Πυροσβεστική που δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτική νοοτροπία. Και σταμάτα επιτέλους να ρωτάς τα ίδια πράγματα, δεν βοηθάς τον εαυτό σου, κάνε ένα search στο προφίλ σου , πάρε ένα χαρτί και σημείωσε τα υπερ και κατά που σου έχουνε γράψει τόσοι χρήστες. Βάλε Χ στις στρατιωτικές σχολές και στο Λιμενικό, αστυνομία δεν σε ενδιαφέρει , άρα επιλέγεις Πυροσβεστική. Το ξέρω είμαι απλά πολύ μπερδεμένος... σκέφτομαι μέχρι και σε πολιτική σχολή να πάω...
filip123go Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Υπάρχουν 5000000 τεστ ελεύθερα στο ιντερνετ, για να σε βοηθήσουν να δεις τι θέλεις να κάνεις. Έκανες κανένα τέτοιο; 500 άτομα να ρωτήσεις, 500 διαφορετικές απόψεις θα σου πούνε. Btw όσα άτομα ξέρω που πήγαν στρατιωτικές σχολές χωρίς να το γουστάρουν τρελά (κοινώς πήγαν μόνο για τα λεφτα) το έχουν σκυλο-μετανιώσει. 1
gii Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Θα φύγω από το τριπακι των ένστολων δεν είναι για μένα από ότι έχω καταλάβει...Έχω γράψει 17700 μόρια και είμαι στο 4ο πεδίο θα ψάξω για κάποια καλή σχολή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα