Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άμα αγοράσω την συγκεκριμένη μητρική μπορώ να την λειτουργήσω χωρίς κάρτα γραφικώ ή θα πρέπει ο επεξεργαστής να έχει ενσωματωμένα;;;

Δημοσ.

Όλα τα σύγχρονα συστήματα δεν έχουν γραφικά πάνω στη μητρική πάρα παίρνουν από τον επεξεργαστή. Η συγκεκριμένη  μητρική θα βγάλει γραφικά μόνο και εφόσον διαθέτει ο επεξεργαστής.

• Like 3
Δημοσ.

οκ ευχαριστώ για τις απαντήσεις, απλως παλιά και στηνβ μητρική υπήρχαν και είπα να το διαβεβαιώσω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, koystado είπε

απλως παλιά και στηνβ μητρική υπήρχαν

Όταν λέμε παλιά πριν 11 χρόνια στις 775 και στις AM3.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Όταν λέμε παλιά πριν 11 χρόνια στις 1156 και στις AM3.

Δεν ισχύει αυτό με τα 11 χρόνια, Τέρη Α. Ειδικά σε laptop πουλιόνταν σαν καινούργια μέχρι πρόσφατα τέτοια συστήματα χαμηλών προδιαγραφών. Σίγουρα μέχρι το 2018 και αν δεν πουλιούνται ακόμα βέβαια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ σε desktop motherboard αναφέρθηκα.

Και οι GT 610 και GTX 750Ti πωλούνται ακόμα στο Skoutz και e-Shop μετά από 5 χρόνια απουσίας.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

από τόσα παλιά έχω εμπειρία μετά δεν μου ξανα έτυχε μέχρι τώρα που έχουμε πρόβλημα με τις κάρτες γραφικών

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Εδώ σε πιάνω αδιάβαστο! Στο socket 1156 τα γραφικά ήταν στον επεξεργαστή. Θα πρέπει να πας στο παλιότερο socket 775  για να βρεις chip γραφικών στην μητρική!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήμουν σίγουρος για το 775 αλλά είπα να το πάω και λίγο πιο μπροστά. Έγραφε ότι περιλαμβάνονται στο chipset, έχει και τους ίδιους driver με το 775. Μήπως και εγώ έχω δουλέψει κάτι νεότερο από 775;... Μία 1155 έχω δοκιμαστικά και μετά επιστροφή στα παλιά.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ.

Το socket 1156 ήταν το πρώτο (mainstream, θεωρώντας το 1366 hi-end) που είχε πλέον ενσωματωμένα στον επεξεργαστή αρκετά κομμάτια του συστήματος (nothbridge, γραφικά κλπ.). Το "περίεργο" για εμένα ήταν πως είχε ένα συγκεκριμένο chipset (P55) που δεν έδινε εξόδους εικόνας (η μητρική που το είχε) ακόμα και αν είχε γραφικά ο επεξεργαστής.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, TopCLR είπε

Το "περίεργο" για εμένα ήταν πως είχε ένα συγκεκριμένο chipset (P55) που δεν έδινε εξόδους εικόνας (η μητρική που το είχε) ακόμα και αν είχε γραφικά ο επεξεργαστής.

Ωπ, εδώ σας πιάνω κι εγώ αδιάβαστο! 😜 

Και το P67 στο s 1155 δεν είχε εξόδους εικόνας. Υποθέτω ότι συνέχισε όπως στα ''P'' chipset του 775 μέχρι που καταργήθηκαν.

Τα ''Q'' παρέμειναν ''Q'' και χρησιμοποιούνται σε Branded PC (έχοντας και ενσωματωμένο TPM για όποιον ενδιαφέρεται), τα '''G'' έγιναν ''H'' και ''B'' και τα ''X'' έγιναν ''Ζ'' με ενσωματωμένα. Όλες αυτές οι αντιστοιχήσεις κατά τη γνώμη μου.

Παράδειγμα s775 με TPM:

1915017020_(58).png.17123e7cfd01018210b27951df2d5775.png

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...