μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, papoys1 είπε 0,838 το πουλάει και να σου πω. Όταν έχεις 4-5 πρατήρια δικά σου , όταν έχεις βυτία μεταφοράς καυσίμων δικά σου , όταν έχεις υπαλλήλους 10 και 15 χρόνια που ξέρουν να κάνουν άψογα τη δουλειά τους και δεν σε ταλαιπωρούν , όταν την περισσότερη μέρα έχεις ουρά αυτοκινήτων στις αντλίες σου , τότε μπορείς στα διυλιστήρια να παζαρέψεις την τιμή (στο εμπόριο όλα γίνονται) και έτσι να μπορείς να πουλάς πολύ πιο κάτω από τον άλλο που νοίκιασε ένα πρατήριο από την τάδε εταιρεία , έχει χρεωθεί στην τράπεζα , προσπαθεί να βγάλει μεροκάματο και να επιβιώσει στην αγορά που όπως ξέρεις είναι σκληρή και δεν λυπάται κανένα. Δες το Silk στο Γέρακα ιδιόκτητο που είναι μια σταλιά και δες το BP και το Shell λίγο πιο κάτω απέναντι από Σκλαβενίτη. Ο πρώτος ουρά οι άλλοι δύο βαράνε μύγες και είναι νοικιασμένα από τις εταιρείες. Πόσο θα αντέξουν;;;; Δεν έχω κάτι με το coral 1 ή 2 φορές έβαλα στα 205.000 χιλιόμετρα με υγραέριο , δεν είδα καμία διαφορά ,μάλιστα τη μία φορά μου έλειψαν και κάποια χιλιόμετρα. Δεν πρόκειται να πληρώσω καύσιμο 10 και 15 λεπτά παραπάνω γιατί δεν πιστεύω ότι είναι ανώτερο, ούτε να στήνομαι σε ουρές να πληρώσω και να πάω μετά να πάρω το αμάξι μου λες και πάω φαρμακείο να κάνω ράπιντ , από τη στιγμή που δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό που βάζω ούτε είμαι διατεθειμένος να κάνω πειράματα. Ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του και να έχει τις απόψεις του. Δηλαδή η σιλκοιλ στο Γέρακα που αυτή που την έχει νομίζω έχει αλλά 2 πρατήρια, παίρνει καλύτερη τιμή από τη shell που έχει εκατοντάδες Και άντε πες οτι ισχύει. Το πουλάει 5 λεπτά κάτω της τιμής χονδρικής Και εμπεριέχει και ~10 λεπτά κέρδος, έξοδα κτλ ανά λίτρο, +24% ΦΠΑ πάνω σε αυτά τα 10 λεπτά Δηλαδή το αγοράζει 0.68 με ΦΠΑ και οι υπόλοιποι 0.88 με ΦΠΑ Ε δεν νομίζω. Γιατι; Άντε να παζαρεψει ελάχιστα λεπτά τη τιμή. Αλλά όχι 20. Διότι από τα 0.88 ανά λίτρο, νομίζω τα 50 είναι φόροι οπότε η αξία καυσίμου είναι θεωρώ κάτω των 40 λεπτών. Άρα δεν μπορεί να παζαρεψει τη μισή αξία των καυσίμων Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από μπαρμπαγιωργος
papoys1 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Δηλαδή η σιλκοιλ στο Γέρακα που αυτή που την έχει νομίζω έχει αλλά 2 πρατήρια, παίρνει καλύτερη τιμή από τη shell που έχει εκατοντάδες Και άντε πες οτι ισχύει. Το πουλάει 5 λεπτά κάτω της τιμής χονδρικής Και εμπεριέχει και ~10 λεπτά κέρδος, έξοδα κτλ ανά λίτρο, +24% ΦΠΑ πάνω σε αυτά τα 10 λεπτά Δηλαδή το αγοράζει 0.68 με ΦΠΑ και οι υπόλοιποι 0.88 με ΦΠΑ Ε δεν νομίζω. Γιατι; Άντε να παζαρεψει ελάχιστα λεπτά τη τιμή. Αλλά όχι 20. Διότι από τα 0.88 ανά λίτρο, νομίζω τα 50 είναι φόροι οπότε η αξία καυσίμου είναι θεωρώ κάτω των 40 λεπτών. Άρα δεν μπορεί να παζαρεψει τη μισή αξία των καυσίμων Η Shell και η BP ναι μπορεί να έχει εκατοντάδες αλλά ο Γιώργος η Μήτσος ο Γιάννης που έχει ένα που το νοικιάζει από τη shell η οποία είναι εταιρεία θέλει και αυτή κέρδος και δεν θα το μοιραστεί το δικό της με το Γιώργο κ.λ.π. Και από τη shell σε άλλη τιμή θα πάρει αυτός στην Αναπαύσεως που έχει ουρές πουλάει βυτία καυσίμων κάθε μέρα και μπράβο του και άλλη ο άλλος στη Μαραθώνος που είπα και βαράει μύγες. Το εμπόριο και η αγορά έτσι είναι. Μου δίνεις σου δίνω. Ενώ η silk (όμιλος ΜΗΤΣΟΥ) που έχει 4 σε Γέρακα - Γλυκά Νερά και δεν ξέρω πόσα άλλα στην υπόλοιπη Αττική , έχει όλα τα περιθώρια ελιγμών και ναι δεν νομίζω να έχει κάνει τέτοια επένδυση και να πουλάει με ζημιά. Ούτε νομίζω πως θα ρισκάρει να κλέψει τον πελάτη γιατί με μία και μόνο δυσφήμιση μπορεί να τα χάσει όλα.
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Στις 31/12/2021 στις 11:04 ΠΜ, μπαρμπαγιωργος είπε ελεγχοι για νοθεια κτλ γινονται στα αερια καυσιμα; υπαρχει καποιο report με τα προστιμα που εχουν δωθει; βρηκα ενα για υγρα καυσιμα αλλα τελευταια καταχωρηση ειναι το 2012... (απο το ypen.gov.gr) Ξέρει κανείς τίποτα;
Ntinaras Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Στις 2/1/2022 στις 8:05 ΠΜ, papoys1 είπε Εγώ θα έλεγα μην κοιτάτε ταμπέλες και μάρκες βρες τε ένα καλό πρατήριο και βάλτε συνεχώς από εκεί. Αν κάποια στιγμή διαπιστώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά αλλάχτε το. Όσο για ποιότητα όλοι από την ίδια μάνικα των διυλιστηρίων γεμίζουν τα βυτία. Κριτήριο για μένα είναι η κίνηση και φυσικά η τιμή. Αν βλέπετε λίγη έως καθόλου κίνηση μακριά. Θα την πατήσετε ή στην ποιότητα ή στην ποσότητα γιατί δεν βγαίνουν τα έξοδα και θα αναγκαστεί ο πρατηριούχος από κάπου να τα βγάλει. Είμαι συνεχόμενα στον 3ο χρόνο που βάζω από το silk στο Γέρακα και δεν έχω κανένα παράπονο τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα. Και από τιμή 0,83 δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη αλλά είναι από τις καλύτερες στο λεκανοπέδιο. Κινηση εχει και αυτος ο απατεωνας στην Αλιμου χαμηλα, που εχει αλλαξει 3 φορες εταιρια γιατι τον εχουν σκισει στα προστιμα. Εμενα με τη κωλοβενζινη του μου χαλασε 2 φορες τα μπεκ, και τα μπουζι βγηκαν λες και ειχαν χωμα. Επισης καταλαβα και εγω και ενας φιλος μου πως κλεβει και στο υγραεριο, καθως απο αυτον βγαζουμε λιγοτερα χλμ παντα σε σχεση με αλλους. Το οτι εχει κινηση το πρατηριο δε σημαινει τιποτα, καθως το 99,9% απλα βαζει εκει επειδη ειναι φτηνο η απλα επειδη βολευει στην διαδρομη.
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 36 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Κινηση εχει και αυτος ο απατεωνας στην Αλιμου χαμηλα, που εχει αλλαξει 3 φορες εταιρια γιατι τον εχουν σκισει στα προστιμα. Εμενα με τη κωλοβενζινη του μου χαλασε 2 φορες τα μπεκ, και τα μπουζι βγηκαν λες και ειχαν χωμα. Επισης καταλαβα και εγω και ενας φιλος μου πως κλεβει και στο υγραεριο, καθως απο αυτον βγαζουμε λιγοτερα χλμ παντα σε σχεση με αλλους. Το οτι εχει κινηση το πρατηριο δε σημαινει τιποτα, καθως το 99,9% απλα βαζει εκει επειδη ειναι φτηνο η απλα επειδη βολευει στην διαδρομη. Δεν κατάλαβα ποιον λες στην Αλίμου αλλά οκ Εγώ από "ζημιά" έχω πάθει στη βενζίνη από Aegean στην εθνική αντιστάσεως στο Χαλάνδρι και από ΈΚΟ στην Παπανικολή στο Χαλάνδρι όπου ο ίδιος έχει και στην εθνική αντιστάσεως πρατήριο. Και τις 2 φορές τρόμπα βενζίνης, η AEGEAN ήταν νερωμενη ή κάτι αντίστοιχο Στην ΕΚΟ ήταν βρώμικη
Ntinaras Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, μπαρμπαγιωργος είπε Δεν κατάλαβα ποιον λες στην Αλίμου αλλά οκ Εγώ από "ζημιά" έχω πάθει στη βενζίνη από Aegean στην εθνική αντιστάσεως στο Χαλάνδρι και από ΈΚΟ στην Παπανικολή στο Χαλάνδρι όπου ο ίδιος έχει και στην εθνική αντιστάσεως πρατήριο. Και τις 2 φορές τρόμπα βενζίνης, η AEGEAN ήταν νερωμενη ή κάτι αντίστοιχο Στην ΕΚΟ ήταν βρώμικη Τωρα εχει ονομασια Giant. Τι διαολο, ο γιανγκος δρακος την εχει?
papoys1 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 16 ώρες πριν, Ntinaras είπε Κινηση εχει και αυτος ο απατεωνας στην Αλιμου χαμηλα, που εχει αλλαξει 3 φορες εταιρια γιατι τον εχουν σκισει στα προστιμα. Εμενα με τη κωλοβενζινη του μου χαλασε 2 φορες τα μπεκ, και τα μπουζι βγηκαν λες και ειχαν χωμα. Επισης καταλαβα και εγω και ενας φιλος μου πως κλεβει και στο υγραεριο, καθως απο αυτον βγαζουμε λιγοτερα χλμ παντα σε σχεση με αλλους. Το οτι εχει κινηση το πρατηριο δε σημαινει τιποτα, καθως το 99,9% απλα βαζει εκει επειδη ειναι φτηνο η απλα επειδη βολευει στην διαδρομη. Πάντα θα υπάρχουν και τέτοια πρατήρια. Και στο Γέρακα υπάρχει μία παρόμοια περίπτωση στην Κλεισθένους με πρατήριο που έχει κλείσει αρκετές φορές και συνεχώς αλλάζει ιδιοκτήτες και ταμπέλες εταιρειών. Παλαιότερα έβαζα κάποιες φορές καύσιμα χωρίς να έχω πρόβλημα από την ποιότητα ή την ποσότητα , βλέποντας όμως αυτές τις συχνές αλλαγές και τα κλεισίματα σταμάτησα να το χρησιμοποιώ. Είπαμε για κανέναν δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά και αν κάτι δεν μου πάει καλά θα τον αλλάξω αλλά από την άλλη δεν θα πάω σε κάποιον που πουλάει 10 και 15 λεπτά πάνω με το σκεπτικό ότι πουλάει ακριβά γιατί πουλάει καλύτερο καύσιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα