Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γράφω ενα καινούργιο νήμα το οποίο θα ήθελα να αφορά την ποιότητα του LPG και την τιμη.

Η δική μου εμπειρία δείχνει ότι απο Coral gas από ΕΡΜΗΣ shell και ένα συγκεκριμένο πρατήριο βγάζω καλύτερη κατανάλωση σε σχέση με petrogkaz ή και autogas από ΕΚΟ Καλυψω και ιδιωτών ή και silk oil στον γερακα.

Από άλλες shell πάλι ΕΡΜΗΣ δεν βγάζω τόσο καλή κατανάλωση, ωστόσο και πάλι είναι καλύτερη από πετρογκαζ, αυτογκαζ κτλ

Δεν είναι πλήρως σωστά αυτά που λέω γιατι για να δεις την κατανάλωση πρέπει να γεμίσεις ξανά από το πρατήριο που εβάλες. πχ απο petrogkaz πρατηριο ΧΨΥ, σχετικά άδεια δεξαμενή, γεμίζεις, καις οσο θες και ξαναγεμιζεις το ΧΨΥ και όχι αλλού. 
Αυτό διότι κάθε πρατήριο έχει διαφορετική πίεση στην πλήρωση και μπορεί να βάλει 3-4+ λίτρα λιγότερα ή και περισσότερα

Πείτε μου την εμπειρία σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίδιο πρατήριο 

Ίδια διανυθεισα διαδρομή 

ίδια περίοδο 

ίδια ποσότητα εντός ντεπόζιτου 

μόνος στην αντλία 

κτλ

κτλ

πρέπει να υπάρχουν όλοι οι παραπάνω παράγοντες μαζί, κάτι πολύ δύσκολο, άλλο μείγμα το καλοκαίρι-άλλο το χειμώνα σα σύσταση εννοώ, άλλος προμηθευτής, πολλές λεπτομέρειες... 

Επεξ/σία από terry308
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, terry308 είπε

Ίδιο πρατήριο 

Ίδια διανυθεισα διαδρομή 

ίδια περίοδο 

ίδια ποσότητα εντός ντεπόζιτου 

μόνος στην αντλία 

κτλ

κτλ

πρέπει να υπάρχουν όλοι οι παραπάνω παράγοντες μαζί, κάτι πολύ δύσκολο, άλλο μείγμα το καλοκαίρι-άλλο το χειμώνα σα σύσταση εννοώ, άλλος προμηθευτής, πολλές λεπτομέρειες... 

ναι εννοειται. σωστα αυτα που λες.

εμπειριες ψαχνω να δω.

εγω παλια εβαζα φθηνο αεριο, απο ΕΚΟ και πιο σπάνια silkoil, revoil. Ηταν πολλα λεπτα πιο φθηνο απο shell coral.

Οταν απο βενιζνη γυρναγε πλεον στο αεριο ακουγα τη μηχανη να 'χτυπαει". Πυρακια; Δεν εχω ιδεα. Το δοκιμασα και με ζεστο μοτερ προφανως, γιατι αλλο θορυβο στο κρυο, αλλο στο ζεστο.
Οταν ξεκιθνησα να βαζω coral σιγα σιγα βελτιωθηκε οπου πλεον είναι ίδιος ο θορυβος στην βενζινη και στο αεριο.
και εκει αρχισα να παρατηρω καλυτερη καταναλωση. παλια θα ημουν απο 7.5-9.5/100χλμ, πλεον είμαι 6-8λ/100χλμ

Εν συνεχεια βρηκα ενα φθηνο πρατηριο aegean με πετρογκαζ. ειναι το πιο φθηνο σε ολη την αττική τουλαχιστον κατα τουλαχιστον 5 λεπτα απο το αμέσως επόμενο. δε ξέρω τι παίζει εκει...
Αυτη τη στιγμη το εχει 0.909 αν δεν κανω λαθος.
Στην αντιστοιχη περιοχη η shell coral Και avin ειναι στο 0.999, και άλλα πρατήρια είναι στο 0.95,0.999,1.05 

Γενικα βαζω στη shell coral, αλλα αν τυχει λογω διαδρομης μπορει να βαλω περιστασιακα στην aegean petrogkaz, silkoil, eko

Δημοσ.

2011-2018 που είχα lpg έβαζα συνήθως σε 2 πρατήρια στη διαδρομή μου (Βέροια-Θεσ/νικη) ,

στον γνωστό κλέφτη της Θεσ/νίκης, έβαζα μόνο 5€ για να επιστρέψω προς  Βέροια όπου και γέμιζα με 0,10€/λτρ λιγότερα απότι στο καρτελ της Θεσ/νικης , ναι 75χλμ μακριά από την πηγή του lpg ήταν φθηνότερο 0,10€/λτρ 

κάποια πρατήρια έφερναν από Βουλγαρία , κάποια έκλεβαν λίιιγο , άλλα περισσότερο κι άλλα έκαναν ΜΠΑΜ 

Απόλυτη εικόνα δεν πρόκειται να έχεις 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, terry308 είπε

2011-2018 που είχα lpg έβαζα συνήθως σε 2 πρατήρια στη διαδρομή μου (Βέροια-Θεσ/νικη) ,

στον γνωστό κλέφτη της Θεσ/νίκης, έβαζα μόνο 5€ για να επιστρέψω προς  Βέροια όπου και γέμιζα με 0,10€/λτρ λιγότερα απότι στο καρτελ της Θεσ/νικης , ναι 75χλμ μακριά από την πηγή του lpg ήταν φθηνότερο 0,10€/λτρ 

κάποια πρατήρια έφερναν από Βουλγαρία , κάποια έκλεβαν λίιιγο , άλλα περισσότερο κι άλλα έκαναν ΜΠΑΜ 

Απόλυτη εικόνα δεν πρόκειται να έχεις 

επειδη ημουν θεσσαλονικη χρονια, πληροφοριακα, ποιος ειναι ο κλεφτης; 

εχει πιο φθηνο lpg στην θεσ/κη απο οτι στη βεροια παντως...

αλλο το να κλεβει στη ποσοτητα, αλλο στη ποιοτητα και αλλο η νοθεια

το να με κλεψει στα λιτρα, οκ, καποια στιγμη θα το παρω πρεφα

το να μου γ@αμησει το μοτερ ομως... 

για αυτο κανω αυτο το ποστ, μπας και βγαλω ακρη. ποια ειναι αυτα που κανουν ΜΠΑΜ, ποιοι κλεβουν λιγο, πιο πουλανε μαπα αεριο και ποιοι καλο;

Δημοσ.

πίσω απο τα ΚΤΕΛ ηταν , 38λτρ δεξαμενή έβαζε 43-45λτρ με αστείες δικαιολογίες , τα ίδια και σε συναδέρφους 

τοτε η Θεσ/νικη ηταν πιο ακριβη απο τη Βεροια , τώρα δεν παρακολουθώ τιμές γιατί δεν με ενδιαφέρει , απο το 2018 εχω φυσικό αεριο 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/12/2021 στις 10:50 ΜΜ, μπαρμπαγιωργος είπε

Γράφω ενα καινούργιο νήμα το οποίο θα ήθελα να αφορά την ποιότητα του LPG και την τιμη.

Η δική μου εμπειρία δείχνει ότι απο Coral gas από ΕΡΜΗΣ shell και ένα συγκεκριμένο πρατήριο βγάζω καλύτερη κατανάλωση σε σχέση με petrogkaz ή και autogas από ΕΚΟ Καλυψω και ιδιωτών ή και silk oil στον γερακα.

Από άλλες shell πάλι ΕΡΜΗΣ δεν βγάζω τόσο καλή κατανάλωση, ωστόσο και πάλι είναι καλύτερη από πετρογκαζ, αυτογκαζ κτλ

Δεν είναι πλήρως σωστά αυτά που λέω γιατι για να δεις την κατανάλωση πρέπει να γεμίσεις ξανά από το πρατήριο που εβάλες. πχ απο petrogkaz πρατηριο ΧΨΥ, σχετικά άδεια δεξαμενή, γεμίζεις, καις οσο θες και ξαναγεμιζεις το ΧΨΥ και όχι αλλού. 
Αυτό διότι κάθε πρατήριο έχει διαφορετική πίεση στην πλήρωση και μπορεί να βάλει 3-4+ λίτρα λιγότερα ή και περισσότερα

Πείτε μου την εμπειρία σας.

Εγώ θα έλεγα μην κοιτάτε ταμπέλες και μάρκες βρες τε ένα καλό πρατήριο και βάλτε συνεχώς από εκεί. Αν κάποια στιγμή διαπιστώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά αλλάχτε το. Όσο για ποιότητα όλοι από την ίδια μάνικα των διυλιστηρίων γεμίζουν τα βυτία.

Κριτήριο για μένα είναι η κίνηση και φυσικά η τιμή. Αν βλέπετε λίγη έως καθόλου κίνηση μακριά. Θα την πατήσετε ή στην ποιότητα ή στην ποσότητα γιατί δεν βγαίνουν τα έξοδα και θα αναγκαστεί ο πρατηριούχος από κάπου να τα βγάλει.  Είμαι συνεχόμενα στον 3ο χρόνο που βάζω από το silk στο Γέρακα και δεν έχω κανένα παράπονο τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα. 

Και από τιμή 0,83 δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη αλλά είναι από τις καλύτερες στο λεκανοπέδιο.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, papoys1 είπε

Εγώ θα έλεγα μην κοιτάτε ταμπέλες και μάρκες βρες τε ένα καλό πρατήριο και βάλτε συνεχώς από εκεί. Αν κάποια στιγμή διαπιστώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά αλλάχτε το. Όσο για ποιότητα όλοι από την ίδια μάνικα των διυλιστηρίων γεμίζουν τα βυτία.

Κριτήριο για μένα είναι η κίνηση και φυσικά η τιμή. Αν βλέπετε λίγη έως καθόλου κίνηση μακριά. Θα την πατήσετε ή στην ποιότητα ή στην ποσότητα γιατί δεν βγαίνουν τα έξοδα και θα αναγκαστεί ο πρατηριούχος από κάπου να τα βγάλει.  Είμαι συνεχόμενα στον 3ο χρόνο που βάζω από το silk στο Γέρακα και δεν έχω κανένα παράπονο τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα. 

Και από τιμή 0,83 δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη αλλά είναι από τις καλύτερες στο λεκανοπέδιο.

Στην silk στο Γέρακα έβαζα για 270.000 χλμ αέριο με σέρβις ανά ... Καλύτερα σε pm να σου πω ..

Με κοραλ έχω καλύτερη κατανάλωση

Όσο για τη τιμή ένα θα σου πω. Τιμή χονδρικής διυλιστήριο 0.71/λίτρο + ΦΠΑ 24% = 0.88 λίτρο. Χωρίς έξοδα πρατηρίου, κόστος μεταφοράς, κέρδος επιχείρησης κτλ

Έλα πες μου πως ... Το πουλάει 0.845

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Τιμή χονδρικής διυλιστήριο 0.71/λίτρο

δεν είναι ανα λίτρο ,δυστυχώς δε θυμάμαι ακριβώς , πάντως βγαίνει αρκετά ποιο κάτω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

δεν είναι ανα λίτρο ,δυστυχώς δε θυμάμαι ακριβώς , πάντως βγαίνει αρκετά ποιο κάτω

Εγω που το έχω ψάξει, τόσο το βγάζω ανά λίτρο.

Αν έχεις, και καλά κάνεις, αντίθετη άποψη / γνώμη / γνώση σε παρακαλώ να παραθέσεις τα στοιχεία.

Εγώ αυτό το έβγαλα με τον μετρικό τόνο υγραέριο --> λίτρα και μετά την τιμή του  τόνου δια τα λίτρα 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Εγώ αυτό το έβγαλα με τον μετρικό τόνο υγραέριο --> λίτρα και μετά την τιμή του  τόνου δια τα λίτρα 

σωστά , νόμιζα ήταν ανα μετρικό τόνο το 0,71

Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

σωστά , νόμιζα ήταν ανα μετρικό τόνο το 0,71

Δεν ξέρω τι σε οδήγησε να νομίζεις αυτό, αλλά τέλος πάντων.

Οπότε πάμε πάλι σε αυτό που είπα 

0.71/ λίτρο με ΦΠΑ 0.88

Ο άλλος το πουλάει 0.84..

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Δεν ξέρω τι σε οδήγησε να νομίζεις αυτό, αλλά τέλος πάντων.

η άτιμη κενωνία με οδήγησε 😛

• Sad 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Στην silk στο Γέρακα έβαζα για 270.000 χλμ αέριο με σέρβις ανά ... Καλύτερα σε pm να σου πω ..

Με κοραλ έχω καλύτερη κατανάλωση

Όσο για τη τιμή ένα θα σου πω. Τιμή χονδρικής διυλιστήριο 0.71/λίτρο + ΦΠΑ 24% = 0.88 λίτρο. Χωρίς έξοδα πρατηρίου, κόστος μεταφοράς, κέρδος επιχείρησης κτλ

Έλα πες μου πως ... Το πουλάει 0.845

0,838 το πουλάει και να σου πω.

Όταν έχεις 4-5 πρατήρια δικά σου  , όταν έχεις βυτία μεταφοράς καυσίμων δικά σου , όταν έχεις υπαλλήλους 10 και 15 χρόνια που ξέρουν να κάνουν άψογα τη δουλειά τους και δεν σε ταλαιπωρούν , όταν την περισσότερη μέρα έχεις ουρά αυτοκινήτων στις αντλίες σου , τότε μπορείς στα διυλιστήρια να παζαρέψεις την τιμή (στο εμπόριο όλα γίνονται) και έτσι να μπορείς να πουλάς πολύ πιο κάτω από τον άλλο που νοίκιασε ένα πρατήριο από την τάδε εταιρεία , έχει χρεωθεί στην τράπεζα  , προσπαθεί να βγάλει μεροκάματο και να επιβιώσει στην αγορά που όπως ξέρεις είναι σκληρή και δεν λυπάται κανένα. Δες το Silk στο Γέρακα ιδιόκτητο που είναι μια σταλιά και δες το  BP και το Shell λίγο πιο κάτω απέναντι από Σκλαβενίτη. Ο πρώτος ουρά οι άλλοι δύο βαράνε μύγες και είναι νοικιασμένα από τις εταιρείες. Πόσο θα αντέξουν;;;;

Δεν έχω κάτι με το coral 1 ή 2 φορές έβαλα στα 205.000 χιλιόμετρα με υγραέριο , δεν είδα καμία διαφορά ,μάλιστα τη μία φορά μου έλειψαν και κάποια  χιλιόμετρα. Δεν πρόκειται να πληρώσω καύσιμο 10 και 15 λεπτά παραπάνω γιατί δεν πιστεύω ότι είναι ανώτερο, ούτε να στήνομαι σε ουρές να πληρώσω και να πάω μετά να πάρω το αμάξι μου λες και πάω φαρμακείο να κάνω ράπιντ , από τη στιγμή που δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό που βάζω ούτε είμαι διατεθειμένος να κάνω πειράματα. Ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του και να έχει τις απόψεις του. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...