Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, 

Ξέρει κάποιος πόσα watt μπορώ να τραβήξω από τη πλαφονιερα χωρίς να έχω προβλημα;

Αυτή τη στιγμή έχει 2 λαμπες , θεωρητικά των 5 watt.

Τις έχω αντικαταστήσει με led (1.5-2 watt το πολυ) , αλλά έχω βάλει και ένα καλώδιο με ledοσειρα( για τα ποδια)

Πόσα watt μπορεί να αντέξει;;;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pug_f_e είπε

Καλησπερα, 

Ξέρει κάποιος πόσα watt μπορώ να τραβήξω από τη πλαφονιερα χωρίς να έχω προβλημα;

Αυτή τη στιγμή έχει 2 λαμπες , θεωρητικά των 5 watt.

Τις έχω αντικαταστήσει με led (1.5-2 watt το πολυ) , αλλά έχω βάλει και ένα καλώδιο με ledοσειρα( για τα ποδια)

Πόσα watt μπορεί να αντέξει;;;

H ασφάλεια που έχει τι λεει;

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα..  αλλά αν δε κάνω λάθος 5 ή 10 αμπερ δεν είναι το μίνιμουμ που μπορεί να είναι;

Άρα αν πούμε ότι έστω έχει 5 αμπερ ασφαλεια

Watt= 12 volt x 5αμπερ =60 ;; τα λέω καλα;

Εγώ θέλω να βάλω 15 watt  το.πολυ σε κάθε μερια

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pug_f_e είπε

Δεν έχω ιδέα..  αλλά αν δε κάνω λάθος 5 ή 10 αμπερ δεν είναι το μίνιμουμ που μπορεί να είναι;

Άρα αν πούμε ότι έστω έχει 5 αμπερ ασφαλεια

Watt= 12 volt x 5αμπερ =60 ;; τα λέω καλα;

Εγώ θέλω να βάλω 15 watt  το.πολυ σε κάθε μερια

Παιζει να ειναι και παραπανω απο 12V, γιατι οταν φορτιζει με τον κινητηρα, βγαζει νομιζω 14.4

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Παιζει να ειναι και παραπανω απο 12V, γιατι οταν φορτιζει με τον κινητηρα, βγαζει νομιζω 14.4

Σωστος. 

Η ασφαλεια της πλαφονιερας συνήθως δεν ειναι μονη της, θα εχει κ το ραδιο κ κατι αλλο μαζι, επειδη εχει χαμηλη καταναλωση δεν δικαιολογει μια θεση ασφάλειας μονη της. Βρες στο manual ποια ασφαλεια ειναι, βαλε 5Α παραπανω κ εισαι οκ. Καλο θα ηταν να βαλεις ενα πολυμετρο κ να μετρησεις τα αμπερ με όλες τις καταναλωσεις της ασφαλειας ανοιχτες κ επειτα δοκιμασε με το καινούργιο setup. Λογικα η καλωδιωση της πλαφονιερας δεν θα χει θεμα για τοσα λιγα watt

Δημοσ.

Η ledοσειρα τι καταναλωση εχει? πιστευω θα ειναι χαμηλη οποτε και ετσι οπως το εχεις χωρις καμια αλλαγη κομπλε θα ναι.

Δημοσ.
Στις 31/12/2021 στις 5:33 ΜΜ, bill_zaf είπε

Βρες στο manual ποια ασφαλεια ειναι, βαλε 5Α παραπανω κ εισαι οκ. 

What?Του λες ετσι απλα να παει να βγαλει την ασφαλεια του κατασκευαστη και να βαλει μεγαλυτερη?

Συνταγη για να σκασει τιποτα η ακομα καλυτερα να αρπαξει φωτια κανα καλωδιο.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dantε είπε

What?Του λες ετσι απλα να παει να βγαλει την ασφαλεια του κατασκευαστη και να βαλει μεγαλυτερη?

Συνταγη για να σκασει τιποτα η ακομα καλυτερα να αρπαξει φωτια κανα καλωδιο.

Καλη χρονια κ σε σένα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5Α  στα 12 V = 60W . Δεν υπαρχει περιπτωση να εχει τετοια καταναλωση μια ledoταινια  , μαξ να ειναι 10w.  Δεν υπαρχει κανενας λογος να βαλει 5Α μεγαλυτερη ασφαλεια για λιγα W επιπλεον. Μπορει να γινει στραβη μπορει και οχι γιατι να το ρισκαρεις βαζωντας κουτουρου ασφαλειες , ηδη εχει μειωσει την καταναλωση με τα ledakia που  αντικατεστησε τις αλογονου οποτε πιστευω δεν θα εχει κανενα θεμα το κυκλωμα οπως ακριβως ειναι τωρα.Σε περιπτωση που σκαει που το βρισκω απιθανο βαζει 1A παραπανω αφου σιγουρευτει οτι η καλωδιωση απο την ledoταινια δεν βραχυκυκλωνει .

Επεξ/σία από visualizer
Δημοσ.
Στις 31/12/2021 στις 5:33 ΜΜ, bill_zaf είπε

Σωστος. 

Η ασφαλεια της πλαφονιερας συνήθως δεν ειναι μονη της, θα εχει κ το ραδιο κ κατι αλλο μαζι, επειδη εχει χαμηλη καταναλωση δεν δικαιολογει μια θεση ασφάλειας μονη της. Βρες στο manual ποια ασφαλεια ειναι, βαλε 5Α παραπανω κ εισαι οκ. Καλο θα ηταν να βαλεις ενα πολυμετρο κ να μετρησεις τα αμπερ με όλες τις καταναλωσεις της ασφαλειας ανοιχτες κ επειτα δοκιμασε με το καινούργιο setup. Λογικα η καλωδιωση της πλαφονιερας δεν θα χει θεμα για τοσα λιγα watt

Και αν κάποια στιγμή σου καεί η ασφάλεια και δεν έχεις πρόχειρη άλλη, λίγο αλουμινόχαρτο στις επαφές και κάνεις τη δουλειά σου (εννοείται πως κοροϊδεύω ε; μην το πάρει κανείς στα σοβαρά και πάρει "ασφαλιόχαρτο"...sanitas).

Πραγματικά τώρα, είναι πρόταση αυτή; (το υπογραμμισμένο). Μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν πχ έχει μία 10άρα πάνω, να μην  γίνει κάτι το να βάλει 15άρα (που και αυτό είναι τουλάχιστον συζητήσιμο) αλλά το σκεπτικό του "δεν με καλύπτει μία ασφάλεια, βάζω απλά μία μεγαλύτερη" είναι τουλάχιστον λάθος (για να μην πω άλλη λέξη και προσβάλω πρόσωπα ή θίξω υπολήψεις).

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρητικα ο κατασκευαστης αναλογα με την καταναλωση που εχει το κυκλωμα εχει βαλει και το αναλογο καλωδιο με καποιο βαθμο ανοχης ανωτερο απο την ασφαλεια και την καταναλωση για να προστατεψει το κυκλωμα σε βαθος χρονου...πχ αν το καλωδιο αντεχει 5Α η ασφαλεια μπορει να ειναι 3Α ( παραδειγμα ειναι δεν γνωριζω ποσο ειναι ανοχη) αυτο δεν σημαινει σε καμια περιπτωση ομως οτι βαζουμε ασφαλειες κουτουρου .

Επεξ/σία από visualizer
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Και αν κάποια στιγμή σου καεί η ασφάλεια και δεν έχεις πρόχειρη άλλη, λίγο αλουμινόχαρτο στις επαφές και κάνεις τη δουλειά σου (εννοείται πως κοροϊδεύω ε; μην το πάρει κανείς στα σοβαρά και πάρει "ασφαλιόχαρτο"...sanitas).

Σε λιγο κυριε θα μας πειτε οτι ειναι λαθος το να πιανω με συρμα την ασφαλεια που πεφτει στο σπιτι ,για να τη κραταω πανω μονιμα 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ασφάλεια υπάρχει για να προστατεύει το κύκλωμα.
Υπ' αυτή την έννοια αυτονόητα το καλώδιο έχει μεγαλύτερη ανοχή από την ασφάλεια.

Αλλά και υπ' αυτή την έννοια απαγορεύεται η ασφάλεια να έχει την ίδια ή και μεγαλύτερη ανοχή από το καλώδιο.
Αναιρεί την έννοιά της ως μηχανισμός προστασίας του κυκλώματος.
Με άλλα λόγια, αφήνεις την προβλεπόμενη ασφάλεια ως έχει.

Επεξ/σία από nemom
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Σε λιγο κυριε θα μας πειτε οτι ειναι λαθος το να πιανω με συρμα την ασφαλεια που πεφτει στο σπιτι ,για να τη κραταω πανω μονιμα 🤣

Επειδη εχουν προβλεψει για τετοιους χαζους, αν το κανεις παλι θα πεσει η ασφαλεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...