Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα την γνώμη σας επάνω σε ένα δίλημμα μου.

Έχω

• Ενα imac 21,5 i3 3,06ghz, 6gb ram, ssd 512gb, mid 2010 που φτάνει μέχρι high sierra. Το χρησιμοποιώ για γενική χρήση internet, προγραμματισμό (vscode, διαφορα άλλα IDE κλπ), επεξεργασία φωτογραφιών (photoshop, lightroom, luminar) και σπάνια video editing (filmora).
  • Ένα Macbook air late 2017, i5, 16gb ram, 128 gb ssd τώρα έχω Big Sur, το οποίο το χρησιμοποιώ μόνο για djing το καλοκαίρι.

Λόγω ασυμβατοτήτων, όπως οτι δεν τρέχουν τελευταίες εκδόσεις προγραμμάτων Lightroom, logic pro και πολλά ακόμα, λόγω οτι χρειάζομαι music app αντί για itunes ωστε να λύσω ένα θέμα που έχω ανοίξει εδώ αλλά και επειδή θα ήθελα μεγαλύτερη οθόνη, σκέφτομαι ένα από τα παρακάτω σενάρια. Προτιμώ την πιο φτηνή λύση που δεν θα μου δημιουργεί πρόβλημα. Γράφω αυτά που έχω σκεφτεί μαζί με τους προβληματισμούς μου...

1. Να πάρω μια 2η οθόνη και να την βάλω στον iMac μου, το οποίο μου λύνει μόνο το πρόβλημα της μεγαλύτερης οθόνης.
  2. Να πάρω μια 2η οθόνη και να την βάλω στον iMac μου και να δοκιμάσω κάποια από τα tutorial του youtube που λένε να περάσεις πρόσφατο λειτουργικό σε παλιότερα mac. Δεν θα σέρνεται όμως?
  3. Να πάρω ένα Mac Mini μεταχειρισμένο τουλάχιστον 2014 με μία μεγαλύτερη οθόνη.
  4. Να πάρω ένα Mac book pro που θα το έχω μόνιμα με την μεγάλη οθόνη και θα έχω την αβάντα αν θέλω κάποια στιγμή να το χρησιμοποιήσω και σαν φορητό (πχ μπαλκόνι). Εδώ με προβληματίζει οτί αφού θα είναι κατα 99% σαν σταθερό ή θα πρέπει να μπαινωβγάζω την μπρίζα για να κάνει κύκλους φόρτισης ή θα το έχω μόνιμα πάνω που κάποια στιγμή θα χαλάσει την μπαταρία.
  5. Τελευταία και πιο οικονομική λύση, να πάρω μονο μια μεγαλύτερη οθόνη και να συνδέσω το macbook air μου. Εδώ όμως το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι η μπαταρία, οπως περιγράφω και στην λύση 4, αλλά ακόμα περισσότερο μην το ξεσκίσω λόγω συχνής χρήσης και πολλών έξτρα προγραμμάτων και με κρεμάσει την ώρα που θα παίζω μουσική. (Χαλάσει, κολλάει κλπ).
Δημοσ.

Επειδή δεν αναφέρεις budget, η καλύτερη και οικονομικότερη λύση είναι να πουλήσεις και τα δυο μηχανήματα που έχεις και να πας σε MacBook Air Μ1 και μια εξωτερική οθόνη. Δεν χρειαζεται να το βαζεις και να το βγαζεις απο την μπριζα ποτε αν δεν χρειαστει, τα ρυθμίζει όλα μόνο του.
  Το Air του ΄17 που έχεις έχει ανάλυση οθόνης από προηγούμενες δεκαετίες, αλλά αν δεν σε παίρνει οικονομικά, με μια εξωτερική οθόνη και σε αυτό θα κάνεις απροβλημάτιστα τη δουλειά σου.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...