OrangeCaramel Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, πρόσφατα ένας φίλος μου κι εγώ αγοράσαμε PC hardware με τιμολόγιο στην εταιρεία του και με ρωτάει πώς γίνεται η διαδικασία της επιστροφής σε αυτό. Επειδή δεν έχω ιδέα, ξέρει κάποιος την ακριβή διαδικασία-βήματα που χρειάζεται για επιστροφή ΦΠΑ? Επίσης αφού γίνει η διαδικασία, σε πόσο διάστημα παίρνεις την επιστροφή φόρου? Ευχαριστώ. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από OrangeCaramel
andreas1gr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, OrangeCaramel είπε Καλησπέρα, πρόσφατα ένας φίλος μου κι εγώ αγοράσαμε PC hardware με τιμολόγιο στην εταιρεία του και με ρωτάει πώς γίνεται η διαδικασία της επιστροφής σε αυτό. Επειδή δεν έχω ιδέα, ξέρει κάποιος την ακριβή διαδικασία-βήματα που χρειάζεται για επιστροφή ΦΠΑ? Επίσης αφού γίνει η διαδικασία, σε πόσο διάστημα παίρνεις την επιστροφή φόρου? Ευχαριστώ. Αφού έχει εταιρία, εχει 101% και λογιστή. Του δίνει το τιμολόγιο και δεν χρειάζεται να ρωτήσει τίποτα. Ο Λογιστής θα κάνει τα πάντα μόνος του. Τέλος 1
DrLo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όταν κάνει τη δήλωση ΦΠΑ του τριμήνου, στο οποίο έστω ότι είχε 10.000 έσοδα (προ ΦΠΑ) και άρα εισέπραξε από τους πελάτες του 12.400 με ΦΠΑ, θα πρέπει να αποδόσει 2,400 του ΦΠΑ στην εφορία. έστω ότι ο ΗΥ του έστω ότι κάνει 1000 ευρώ (προ ΦΠΑ) και πήρωσε εν τέλει 1240 με ΦΠΑ. Αυτά τα 240 του ΦΠΑ του ΗΥ θα αφαιρεθούν από τα 2400 που πρεπει να αποδόσει από τα έσοδά του και θα απρέπει να αποδόσει τελικά 2.160. Τι εννοείς "και εγώ" ? Του φόρτωσες στα βιβλία του ΗΥ που πήρες εσύ; ΥΓ Αν σε ρωτάει τόσο βασικά, τι είδους "εταιρεία" έχει; μάλλον πρόκειται για νέο ΕΕ. Δεν έχει κάνει ακόμα ούτε μια δήλωση ΦΠΑ; από πότε έχει κάνει έναρξη; Για να ρίξει μια ματιά στις οφειλές του μη τρώει κάθε τριμηνο και από ένα πρόστιμο. Επειδή δεν είναι τα πράγματα όπως ήταν πριν 20 χρόνια, καλό είναι να βρει επαγγλεματική βοήθεια για τα λογιστικά του ή τουλάχιστον κάποιον εμπειρότερο να του δείξει τα βασικά. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από DrLo 1
OrangeCaramel Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, DrLo είπε Όταν κάνει τη δήλωση ΦΠΑ του τριμήνου, στο οποίο έστω ότι είχε 10.000 έσοδα (προ ΦΠΑ) και άρα εισέπραξε από τους πελάτες του 12.400 με ΦΠΑ, θα πρέπει να αποδόσει 2,400 του ΦΠΑ στην εφορία. έστω ότι ο ΗΥ του έστω ότι κάνει 1000 ευρώ (προ ΦΠΑ) και πήρωσε εν τέλει 1240 με ΦΠΑ. Αυτά τα 240 του ΦΠΑ του ΗΥ θα αφαιρεθούν από τα 2400 που πρεπει να αποδόσει από τα έσοδά του και θα απρέπει να αποδόσει τελικά 2.160. Τι εννοείς "και εγώ" ? Του φόρτωσες στα βιβλία του ΗΥ που πήρες εσύ; ΥΓ Αν σε ρωτάει τόσο βασικά, τι είδους "εταιρεία" έχει; μάλλον πρόκειται για νέο ΕΕ. Δεν έχει κάνει ακόμα ούτε μια δήλωση ΦΠΑ; από πότε έχει κάνει έναρξη; Για να ρίξει μια ματιά στις οφειλές του μη τρώει κάθε τριμηνο και από ένα πρόστιμο. Επειδή δεν είναι τα πράγματα όπως ήταν πριν 20 χρόνια, καλό είναι να βρει επαγγλεματική βοήθεια για τα λογιστικά του ή τουλάχιστον κάποιον εμπειρότερο να του δείξει τα βασικά. Καινούρια σχετικά είναι η επιχείρηση και μου είπε μπορεί να βοηθήσει να πάρουμε parts χωρίς ΦΠΑ, μια motherboard κι ενα CPU. Πολλοί το κάνουν εδώ μέσα απ'ότι έχω δει. Κάποιοι αγοράζουν με τιμολόγιο και πουλάνε στις αγγελίες και για κέρδος ακόμα. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2021 από OrangeCaramel
SabotazNic Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, OrangeCaramel είπε Καινούρια σχετικά είναι η επιχείρηση και μου είπε μπορεί να βοηθήσει να πάρουμε parts χωρίς ΦΠΑ, μια motherboard κι ενα CPU. Πολλοί το κάνουν εδώ μέσα απ'ότι έχω δει. Κάποιοι αγοράζουν με τιμολόγιο και πουλάνε στις αγγελίες και για κέρδος ακόμα. Αν ρωτας για το αρθρο 39Α και την αποφορολογηση, δεν γινεται σε parts του υπολογιστη. Απο εκει και περα, οτι ειπε ο @DrLo. Με ενα επιπλεον πραγμα. Στην περιπτωση που ο ΦΠΑ εξοδων ειναι μεγαλυτερος απο των πωλησεων (δλδ 3μηνο με μειωμενες πωλησεις), τοτε γινεσαι πιστωτικος. Δεν γινεται επιστροφη χρηματων απο την εφορια. 1
Fotis_Greece Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Οσοι το κανουν ειναι επειδη θελουν να εμφανίσουν καποια εξοδα και να παρουν στο χερι τα μετρητά.απο την.εμπορικη συναλλαγη. Απλα πραγματα 2
DrLo Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, OrangeCaramel είπε Καινούρια σχετικά είναι η επιχείρηση και μου είπε μπορεί να βοηθήσει να πάρουμε parts χωρίς ΦΠΑ, μια motherboard κι ενα CPU. Πολλοί το κάνουν εδώ μέσα απ'ότι έχω δει. Κάποιοι αγοράζουν με τιμολόγιο και πουλάνε στις αγγελίες και για κέρδος ακόμα. Ο φίλος σου είναι υπερβολικά επιπόλαιος με τη νέα επιχείρηση του.
GREGORYMO Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, OrangeCaramel είπε Καινούρια σχετικά είναι η επιχείρηση και μου είπε μπορεί να βοηθήσει να πάρουμε parts χωρίς ΦΠΑ, μια motherboard κι ενα CPU. Πολλοί το κάνουν εδώ μέσα απ'ότι έχω δει. Κάποιοι αγοράζουν με τιμολόγιο και πουλάνε στις αγγελίες και για κέρδος ακόμα. Τον λογιστή γιατί τον πληρώνει !!!! Η μήπως δεν τον πληρώνει !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα