greenpower22 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπερα κι χρονια πολλα σε ολους. Ποια τηλεοραση ειναι καλυτερο value for money απο τις Samsung QE65Q70A, Samsung QE65Q80A, Sony 65X85J, Sony 65X90J ? Δικαιολογειται η διαφορα 200-300 ευρω που εχουν παραπανω τα μοντελα της Sony? Δικαιολογειτε η διαφορα 100-150 ευρω που εχουν τα ακριβοτερα μοντελα καθε εταιριας σε σχεση με το αμεσως μικροτερο? Απ'οτι καταλαβαινω η διαφορα ειναι Full Array Direct LED vs Direct Led κι η υπαρξη Local Dimming (κι τα ηχεια στη Samsung) . Θελω να αντικαταστησω στο σαλονι μια Sony KDL50W685A του 2013. Αποσταση θεασης 2.7 μετρα. Χρηση κυριως gaming κι ταινιες ειτε απο φλασακι ειτε streaming. Πολυ λιγο καναλια. Budget 800-900 ευρω. Πιο πολυ κλεινω προς τις Samsung κι την Q80A (εφοσον ισχυει αυτο που διαβαζω οτι στην Ευρωπη φοραει VA panel). Για τις Sony ειναι οριακα εκτος budget κι διαβαζω κι για κακη υλοποιηση VRR κι μεγαλυτερο input lag. Επισης δεν ξερω αν αξιζει να κοιταξω καποια LG Nanocell 90 λογω οτι ειναι IPS panel αν κι τουλαχιστον για gaming ισως ειναι ελαφρως καλυτερη. Τι λετε?
morfeas123 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 καλημερα φιλε και καλη χρονια.μακραν καλυτερα sony.Αν samsung μονο την 9σειρα.
greenpower22 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, morfeas123 είπε καλημερα φιλε και καλη χρονια.μακραν καλυτερα sony.Αν samsung μονο την 9σειρα. Καλημερα φιλε μου. Μακραν καλυτερη σε τι? Η X90J σε σχεση με την Q80A ειναι 300 ευρω ακριβοτερη αλλα απ οτι διαβαζω δεν εχει ακομη VRR, εχει μεγαλυτερο input lag, χειροτερα ηχεια κι viewing angles, κι τα firmware updates εχουν κανει χειροτερο το local dimming. Γιατι οχι την Q80A? Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2021 από greenpower22
morfeas123 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 αναφερωμαι παντα σε εικονα καθαρα.η φυσικοτητα και κινηση στη sony ειναι η καλυτερη.samsung πολυ ψευτικα υπερβολικα ζωντανα προς το κακο χρωματα.αλλα το καλυτερο παντα ειναι να πας σε ενα καταστημα και να δεις.τι σου αρεσει?το παιρνεις.αν δεν ψαχνεσαι για λεπτομερειες σε εικονα τοτςε παρε το καλυτερο για την τσεπη σου που να σε ευχαριστεί κιολας. και σε 65 φαινονται οι ατελειες.σε 50αρα θα σου ελεγα οτι και αν παρεις θα ειναι οκ.
privateer Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 On 30/12/2021 at 17:40, greenpower22 said: Καλησπερα κι χρονια πολλα σε ολους. Ποια τηλεοραση ειναι καλυτερο value for money απο τις Samsung QE65Q70A, Samsung QE65Q80A, Sony 65X85J, Sony 65X90J ? Δικαιολογειται η διαφορα 200-300 ευρω που εχουν παραπανω τα μοντελα της Sony? Δικαιολογειτε η διαφορα 100-150 ευρω που εχουν τα ακριβοτερα μοντελα καθε εταιριας σε σχεση με το αμεσως μικροτερο? Απ'οτι καταλαβαινω η διαφορα ειναι Full Array Direct LED vs Direct Led κι η υπαρξη Local Dimming (κι τα ηχεια στη Samsung) . Θελω να αντικαταστησω στο σαλονι μια Sony KDL50W685A του 2013. Αποσταση θεασης 2.7 μετρα. Χρηση κυριως gaming κι ταινιες ειτε απο φλασακι ειτε streaming. Πολυ λιγο καναλια. Budget 800-900 ευρω. Πιο πολυ κλεινω προς τις Samsung κι την Q80A (εφοσον ισχυει αυτο που διαβαζω οτι στην Ευρωπη φοραει VA panel). Για τις Sony ειναι οριακα εκτος budget κι διαβαζω κι για κακη υλοποιηση VRR κι μεγαλυτερο input lag. Επισης δεν ξερω αν αξιζει να κοιταξω καποια LG Nanocell 90 λογω οτι ειναι IPS panel αν κι τουλαχιστον για gaming ισως ειναι ελαφρως καλυτερη. Τι λετε? αν εχεις η προκειται να εχεις νεα κονσολα η υπολογιστη για παιχνδια μην ασχολεισε καν με σονυ. Εφοσον οπως λενε η Q80A εχει VA panel εγω θα πηγαινα σε αυτη. 1
chriskourou Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Θα κάνω δήλωση και όχι πρόταση, και αν θέλεις στη συνέχεια ψάξτο, πήγαινε δες από κοντά, ρώτα κτλ Από αυτές που κοιτάς, πάρε τη 65X90J με κλειστά μάτια. Είναι με διαφορά η καλύτερη από τις 4 και στο gaming και γενικά. Επίσης εννοείται πως θα πάρεις 65 ίντσες ή αλλιώς τη μεγαλύτερη που μπορείς.
greenpower22 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, chriskourou είπε Θα κάνω δήλωση και όχι πρόταση, και αν θέλεις στη συνέχεια ψάξτο, πήγαινε δες από κοντά, ρώτα κτλ Από αυτές που κοιτάς, πάρε τη 65X90J με κλειστά μάτια. Είναι με διαφορά η καλύτερη από τις 4 και στο gaming και γενικά. Επίσης εννοείται πως θα πάρεις 65 ίντσες ή αλλιώς τη μεγαλύτερη που μπορείς. Σε ευχαριστω για την προταση αλλα απο οσο το εχω ψαξει σε διαφορα φορουμ βλεπω καποια θεματα για τη σονυ. Ακομη κι αν εξαιρεσω τα 300 ευρω παραπανω, εχω διαβασει οτι εχει χειροτερες γωνιες θεασης κι οτι με τα firmware updates εχει γινει χειροτερο το local dimming απ'οτι ειχε αρχικα. Σχετικα με το gaming εχει χειροτερο input lag (σχεδον διπλασιο σε σχεση με την Samsung) και προς το παρον δεν υποστηριζει VRR. Στις X85J κι X95J που το εδωσε με update ειναι κακη υλοποιηση. Στην πρωτη μειωνει την οριζοντια αναλυση στο μισο κι στη δευτερη λειτουργει μονο στα 60hz κι εκει οχι τοσο καλα. Οποτε μπορεις να μου πεις λιγο πιο εμπεριστατωμενα γιατι πρεπει να παρω την X90J με κλειστα ματια? Σε τι ειναι καλυτερη στο gaming αλλα κι γενικοτερα? Κι ξαναθυμιζω οτι με σημερινες τιμες ειναι 300 ευρω παραπανω.
chriskourou Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, greenpower22 είπε Σε ευχαριστω για την προταση αλλα απο οσο το εχω ψαξει σε διαφορα φορουμ βλεπω καποια θεματα για τη σονυ. Ακομη κι αν εξαιρεσω τα 300 ευρω παραπανω, εχω διαβασει οτι εχει χειροτερες γωνιες θεασης κι οτι με τα firmware updates εχει γινει χειροτερο το local dimming απ'οτι ειχε αρχικα. Σχετικα με το gaming εχει χειροτερο input lag (σχεδον διπλασιο σε σχεση με την Samsung) και προς το παρον δεν υποστηριζει VRR. Στις X85J κι X95J που το εδωσε με update ειναι κακη υλοποιηση. Στην πρωτη μειωνει την οριζοντια αναλυση στο μισο κι στη δευτερη λειτουργει μονο στα 60hz κι εκει οχι τοσο καλα. Οποτε μπορεις να μου πεις λιγο πιο εμπεριστατωμενα γιατι πρεπει να παρω την X90J με κλειστα ματια? Σε τι ειναι καλυτερη στο gaming αλλα κι γενικοτερα? Κι ξαναθυμιζω οτι με σημερινες τιμες ειναι 300 ευρω παραπανω. Για τις γωνίες θέασης ισχύει, το έχω δει και από κοντά. Προσωπικά δε βλέπω ποτέ υπό γωνία, δεν έβλεπα ποτέ υπό γωνία στο χώρο μου, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για gaming. Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση οκ, είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Σχετικά με το VRR, το local dimming και οτιδήποτε αφορά firmware, ακόμα και αν πάει κάτι λάθος, τελικά θα το διορθώσουν. Αυτό το νόημα έχουν και τα updates δηλαδή. Αυτό που γράφουν πιο πάνω ότι η Q80 έρχεται Ελλάδα με VA panel ισχύει; Γιατί αν ισχύει τότε αλλάζει το θέμα.
greenpower22 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θελω να πιστευω οτι ισχυει για το VA panel γιατι το διαβαζω απο πολλους σε διαφορα φορουμ οτι ευρωπη ερχεται ετσι κι μονο στην αμερικη ειναι με IPS panel. Το local dimming ισως το διορθοσουν κι ισως δωσουν κι VRR αλλα δεν ξερω αν θα ειναι καλη υλοποιηση. Πχ για τις X85J κι X95J σου ειπα ηδη οτι ειναι κακη υλοποιηση. Μπορει μελλοντικα να το φτιαξουν μπορει ομως κι οχι. Η Samsung διαβαζω εχει πιο saturated χρωματα αλλα αυτο ισως μπορει να αλλαχθει απο τις ρυθμισεις στην προβολη ταινιων. Δεν τις εχω δει απο κοντα παντως μονο μεσα απο βιντεο κι απο αποψεις χρηστων. Η Samsung Q80A δεν εχει κανενα θεμα απο τα παραπανω που ανεφερα κι ειναι κι 300 ευρω λιγοτερο κι μου φαινεται σαν καλυτερο value for money. Αν μεσα στο μηνα γινουν αλλες εκπτωσεις ειδικα στα μοντελα της sony τοτε ισως ειναι πιο δελεαστικες. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από greenpower22
chriskourou Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, greenpower22 είπε Θελω να πιστευω οτι ισχυει για το VA panel γιατι το διαβαζω απο πολλους σε διαφορα φορουμ οτι ευρωπη ερχεται ετσι κι μονο στην αμερικη ειναι με IPS panel. Το panel είναι το μόνο που έχει σημασία αν μιλάμε για σύγκριση των 2. Aν έρχεται με IPS, ισχύει η πρόταση μου. 1
privateer Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τιποτα δεν θα φτιαξει η σονυ. Περασε ο καιρος ειναι φανερο οτι δεν τραβαει ο Mediatek που εχει. Οποτε για gaming δεν ειναι καλυτερη. Και ακομη και αν υπαρχουν ελαχιστες διαφορες υπερ της στο θεμα εικονα αν εχει 300 ευρω διαφορα δεν αξιζει. Η Q80A λενε εχει VA Ευρώπη οποτε μαλλον για εκει σε βλεπω στο τελος. Απλα δεν ξερω αν μπορεις να περιμενεις μεχρι Μαρτιο Απριλη που φευγουν τα παλια κομματια για καμια καλη περιπτωση οπου με μια μικρη υπερβαση στο μπατζετ να πας προς OLED μερια. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από privateer
greenpower22 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Θα περιμενω μεχρι μεσα Φεβρουαριου να δω αν γινουν καλες εκπτωσεις-ξεστοκαρισμα σε αλλα μοντελα. Διαφορετικα κι εγω κλεινω προς την Samsung Q80A σαν καλυτερο value for money.
Dimitris_2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε με υγεία! Θέλω και εγώ να αγοράσω τηλεόραση στις 65'' με τεχονλογία OLED. Ποιές είναι οι διαφορές ανλαμεσα στην σειρα C kai G? Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για την G? Όριο τιμής μέχρι 2400 LG Smart Τηλεόραση OLED 4K UHD OLED65C14LB HDR 65" - Skroutz.gr LG Smart Τηλεόραση OLED 4K UHD OLED65G16LA HDR 65" - Skroutz.gr Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από Dimitris_2020
UncleKim Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, Dimitris_2020 είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε με υγεία! Θέλω και εγώ να αγοράσω τηλεόραση στις 65'' με τεχονλογία OLED. Ποιές είναι οι διαφορές ανλαμεσα στην σειρα C kai G? Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για την G? Όριο τιμής μέχρι 2400 LG Smart Τηλεόραση OLED 4K UHD OLED65C14LB HDR 65" - Skroutz.gr LG Smart Τηλεόραση OLED 4K UHD OLED65G16LA HDR 65" - Skroutz.gr C14 και τα ρέστα σουβλάκια. Θεωρητικά η G είναι πιο φωτεινή, και νομίζω ότι δεν έχει και ποδαράκια, πάει μόνο τοίχο.
chriskourou Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, Dimitris_2020 είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε με υγεία! Θέλω και εγώ να αγοράσω τηλεόραση στις 65'' με τεχονλογία OLED. Ποιές είναι οι διαφορές ανλαμεσα στην σειρα C kai G? Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για την G? Όριο τιμής μέχρι 2400 LG Smart Τηλεόραση OLED 4K UHD OLED65C14LB HDR 65" - Skroutz.gr LG Smart Τηλεόραση OLED 4K UHD OLED65G16LA HDR 65" - Skroutz.gr Αν δε σε ενδιαφέρει το παραπάνω κόστος, η G1 είναι η καλύτερη επιλογή. H G1 όντως δεν έχει βάση (πωλείται χωριστά), αλλά συμπεριλαμβάνεται το wall mount στο πακέτο. Στη θέση σου, θα περίμενα λίγο ακόμα και θα πήγαινα στις 77 ίντσες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα