Προς το περιεχόμενο

TP-LINK Deco M4(2-pack) 79.9€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Access Points είναι αλλά σε MESH δίκτυο. Google it αν θες να διαβάσεις περισσότερα για το MESH

ΚΑΝΟΝΙΚΑ όλα συνδέονται ενσύρματα με το router σου ώστε να δημιουργήσεις το "backhaul" στην επικοινωνία. Να μιλάνε μεταξύ τους με το LAN και να σου δίνουν ελεύθερο όλα το WiFi χωρίς να σου κόβει ταχύτητα.. ΑΛΛΑ επειδή στα σπίτια μας οι περισσότεροι δεν έχουμε σωστή δικτύωση, συνδέεις το πρώτο με το LAN του Router σου και το δεύτερο (τρίτο, τέταρτο κοκ) το βάζεις σε απόσταση τέτοια που θα μιλάνε μεταξύ τους τα WiFi τους*. Είναι πανεύκολο γίνεται μέσα από την εφαρμογή του κινητού.

Η αλήθεια είναι ότι σου λύνει τα χέρια. Από τότε που έστησα σε έναν φίλο ένα τέτοιο (M5 τριάδα) σε ένα τριώροφο σπίτι που είχε άπειρα προβλήματα μέχρι τότε, έκτοτε όποιος με ρωτάει συμβουλές για το σπίτι του λέω "βάλε στην άκρη 80€ και μόλις βγουν τα Μ4 στα 80 πάρτα". Έτσι απλά. Για μεγάλα σπίτια, παίζει σπάνια και η τριάδα Μ5 στα 120-130. Και τα Μ4 3αδα στα 110 είναι πολύ καλά.

* Επειδή λοιπόν χρησιμοποιούν το WiFi να μιλήσουν μεταξύ τους (θα μπορούσες να το πεις και ως repeater εδώ αλλά δεν είναι ακριβώς) όσο πιο μακρυά πας από το πρώτο η ταχύτητα πέφτει. Υπάρχουν πολλά reviews για το συγκεκριμένο (αλλά και άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα) και θα καταλάβεις.

Υ.Γ. Τα V1 και V2 έχουν ελάχιστες διαφορές και μην σας απασχολεί ποια θα πάρετε. Μάλιστα η V1 έχει μεγαλύτερη κάλυψη από το V2 (νομίζω 5500 vs 4000 sf η τριάδα). Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει πλέον εκεί έξω το V1. Γενικά πουλάει αρκετά και δεν ξεμένει stock.

Υ.Γ2. Και για να προλάβω κάποιον αν διερωτηθεί, τα M5 να τα προτιμήσετε για δύο λόγους (α) αν έχετε μικρά παιδιά ή εφήβους γιατί τα parental controls είναι περισσότερα και πιο αναλυτικά και (β) λόγω της αισθητικής σχεδίασής τους. Το πιο "όμορφα" είναι υποκειμενικό, αλλά το μέγεθος των M5 είναι ελάχιστο και "χάνονται" στα υπόλοιπα διακοσμητικά του σπιτιού. Οι παντρεμένοι θα με καταλάβετε ;)

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 5
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πρέπει να τα συνδέσω απευθείας στο router?? ή μπορώ και να έχω ένα μακρυά;

Επεξ/σία από koystado
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι έγραψα παραπάνω. Το πρώτο ΝΑΙ. Το επόμενο πας σε απόσταση τέτοια από το πρώτο, όπου η εφαρμογή από το κινητό σου μπορεί να το δει. Και όπως ειπώθηκε παραπάνω κλείνεις το WiFi του router σου (όχι υποχρεωτικά αλλά στο προτείνω). Γενικά είναι πανεύκολο και μπορεί να γίνει και από έναν παντελώς άσχετο (ακόμα και μεγάλης ηλικίας που δεν το "κατέχει" γενικά) που απλά διαβάζει τι του λέει η εφαρμογή στο κινητό.

Επεξ/σία από ninos30
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μια ερώτηση για όποιον τα έχει,μπορώ να τα κλείνω τελείως όταν δεν τα χρειαζόμαι ,το βράδυ ας πούμε που κοιμάται η μικρή στο δωμάτιο;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DREAMAX είπε

Μια ερώτηση για όποιον τα έχει,μπορώ να τα κλείνω τελείως όταν δεν τα χρειαζόμαι ,το βράδυ ας πούμε που κοιμάται η μικρή στο δωμάτιο;

Αν τα έχεις σε access point  mode, ναι μια χαρά τα κλείνεις και τα ανοίγεις όποτε θέλεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Σε ερώτηση μου στο κατάστημα γιατί δεν είναι η προσφορα στο Skroutz, πήρα απάντηση ότι θα βγαίνουν αρκετές προσφορές χωρίς να είναι στο Skroutz.

Να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά!

καλη χρονια

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, ninos30 είπε

Ότι έγραψα παραπάνω. Το πρώτο ΝΑΙ. Το επόμενο πας σε απόσταση τέτοια από το πρώτο, όπου η εφαρμογή από το κινητό σου μπορεί να το δει. Και όπως ειπώθηκε παραπάνω κλείνεις το WiFi του router σου (όχι υποχρεωτικά αλλά στο προτείνω). Γενικά είναι πανεύκολο και μπορεί να γίνει και από έναν παντελώς άσχετο (ακόμα και μεγάλης ηλικίας που δεν το "κατέχει" γενικά) που απλά διαβάζει τι του λέει η εφαρμογή στο κινητό.

Ναι αστο αυτο καλυτερα. ΜΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, το εξηγω αλλα πρεπει να το πω πολλες φορες.
Λογω covid δεν πρεπει υποτιθεται να πιασω κινητο πελατη και ΠΡΕΠΕΙ η διαδικασια να γινει απο κινητο πελατη για να εχει την διαχειριση ο ιδιος και οχι εγω.
Τρωμε ενα 20λεπτο για την δημιουργια λογαριασμου μονο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τα γνωστά powerlines, που μεταφέρουν το internet, μέσα από τις μπριζες του σπιτιού, είναι καλύτερη λυση;

θέλω να συνδέσω PC, smart TV, Playstation ενσύρματα με αυτά, ή δεν χρειάζεται λόγω του ότι δεν έχει το  απώλειες το wifi τους, όπως λενε;

Επεξ/σία από tsagod
Δημοσ.

εχω το τριπλο εδω και σχεδον ενα μηνα καλη εφαρμογη με πολλες δυνατοτητες καλη εμβελεια κ απομακρυσμενη διαχειριση στα θετικα.

Με δυσκολεψε για καμια βδομαδα ομως σε καποιες συσκευες δεν συνδεοταν με τιποτα ή αποσυνδεοταν απο το wifi μετα απο 1-2 μερες. Τελικα η λυση ηταν στην επιλογη fast roaming οπου με την απενεργοποιηση του μπηκαν κατευθειαν.

Το mesh που δημιουργει ειναι στην ουσια η αυτοματοποιημενη διαδικασια κ η ευκολια στην επικοινωνια των nodes μεσω του software γιατι πρακτικα εκπεμπουν 3 SSID με το ιδιο ονομα + αλλα 3 βγαινουν ως κρυφα πραγμα που μπορει να "μπερδεψει" ορισμενες συσκευες. αν ειχες 3 repeater και το ενα επαιρνε απο το αλλο δε θα συνεργαζοταν μεταξυ τους ουτε θα αλλαζαν οι συσκευες αυτοματα στο πιο κοντινο κ δε θα ηξερες σε ποιο εισαι συνδεδεμενος καθε φορα

Αρνητικο το οτι δεν μπορεις να αλλαξεις καναλι /  band width

Δημοσ.

Router Mode. Γιατί χρησιμοποιώ το QOS και τα Perental Controls για έλεγχο των διαφόρων συσκευών στο σπίτι. Φυσικά η συνδεσμολογία είναι σαν αυτή του AP Mode γιατί χρησιμοποιώ το modem του router μου.

Εκτός και αν κάποιος έχει ήδη στο σπίτι του κάποιο Router που κάνει παπάδες, δεν βρίσκω τον λόγο να έχεις τα Deco σε AP mode.

Εδώ και οι διαφορές τους

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, tsagod είπε

Από τα γνωστά powerlines, που μεταφέρουν το internet, μέσα από τις μπριζες του σπιτιού, είναι καλύτερη λυση;

θέλω να συνδέσω PC, smart TV, Playstation ενσύρματα με αυτά, ή δεν χρειάζεται λόγω του ότι δεν έχει το  απώλειες το wifi τους, όπως λενε;

Όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις power lines το χρησιμοποιείς. Μειώνεις έτσι το workload του wifi. Θα κοστίσει λίγο παραπάνω αλλά είναι πιο καλή λύση.

Εγω έχω 3+1 powelines για PS4 και PCs και τα Deco για όλα τα υπόλοιπα. Σε 50αρα γραμμή (δυστυχώς λόγω περιοχής) χωρίς γκρίνιες από κανένα. Καμία φορά (μια στο εξάμηνο περίπου)  έχω κάτι αποσυνδέσεις από το ένα powerline και θέλει να το ξανακάνεις pair. Όχι μεγάλο πρόβλημα. Τα Deco κάνουν και αυτά αραιά και που καμία αποσύνδεση αλλά επανέρχονται μόνα τους ή απλά το βγάζεις από την πρίζα και το ξαναβαζεις και αυτό είναι όλο.

Δημοσ.

Προσωπικά είμαι πολύ κατά των Powerlines. θα κουράσουμε αν πρέπει να το αναλύσουμε αφού εδώ είναι "προσφορές" το sub-forum.

Το κάθε DECO δίνει και δύο LAN. Ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν φτάνουν αυτά στο συγκεκριμένο σημείο, προτιμώ να το υποστηρίξω με ένα 1000αρι απλό Switch (του 20ευρου) παρά να βάλω powerline. Αν η συσκευή έχει Wifi φυσικά ούτε λόγος. Κατευθείαν σύνδεση πάνω τους. Μέχρι 100 συσκευές άφοβα. Το έχω δει/βάλει σε μπαράκια και εστιατόρια (μικρά φυσικά) και παίζει απροβλημάτιστα χωρίς να διαμαρτύρεται κάποιος

• Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ . Τα powerline είναι λύση υπό προϋποθέσεις. Αν πχ συνδέσεις το Deco σε powerline που πιάνει 60-70 mbps, τότε το χαντακωνεις το μηχάνημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...