Προς το περιεχόμενο

TP-LINK Deco M4(2-pack) 79.9€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Συμφωνώ . Τα powerline είναι λύση υπό προϋποθέσεις. Αν πχ συνδέσεις το Deco σε powerline που πιάνει 60-70 mbps, τότε το χαντακωνεις το μηχάνημα.

Φυσικά δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο.

Αλλά γιατί να έχεις τα πάντα πανω στα Deco όπου όσο καλά κι αν ειναι παραμένουν απλά ένας δίαυλος WiFi εάν μπορείς κάποιες συσκευές να τις εξυπηρετήσεις με powerlines?

Η διαφορά θα φανεί μονο σε full Load φυσικά. Εξαρτάται την χρήση και τον αριθμό των χρηστών.

Προσωπική μου άποψη πάντα.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Φυσικά δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο.

Αλλά γιατί να έχεις τα πάντα πανω στα Deco όπου όσο καλά κι αν ειναι παραμένουν απλά ένας δίαυλος WiFi εάν μπορείς κάποιες συσκευές να τις εξυπηρετήσεις με powerlines?

Η διαφορά θα φανεί μονο σε full Load φυσικά. Εξαρτάται την χρήση και τον αριθμό των χρηστών.

Προσωπική μου άποψη πάντα.

Γιατί τα Deco παίζουν πολύ καλύτερα από τα powerlines. Μην θεωρείς τα powerlines ισάξια του ethernet γιατί δεν είναι. Έχουν μεγάλες απώλειες ταχύτητας, υψηλό ping και επηρεάζονται πολύ εύκολα από το θόρυβο της ηλεκτρικής γραμμής. 

Τα Deco όπου τα έχω στήσει παίζουν άψογα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα πει να μην αναπτύξουμε το θέμα (powerlines) εδώ γιατί θα κουράσει.

Το μόνο που θα πω είναι το εξής. ΑΝ αποδεχτείς ότι το M.O. των routers που έχουμε στα σπίτια μας είναι για τα γέλια (εννοείται το 100% αυτών που δίνουν δωρεάν οι πάροχοι), αλλά και το 70-80% που αγοράζουμε after-market,τότε θα δώσεις από μόνος σου την απάντηση γιατί τα Powerlines είναι κακή λύση όταν έχεις συγχρόνως μιά MESH-δικτύωση στο σπίτι σου. Αφήνεις στην άκρη το QOS, το load balancing, το Robustness του WiFi δικτύου, ακόμα ακόμα και το NAT που σου προσφέρουν ημιεπαγγελματικές λύσεις όπως αυτές των DECO, για να διαχειριστεί το δίκτυό σου ένα Router του 5ευρου (το powerline θα πέσει σε μια LAN πόρτα του Router σου).

Σε αυτά πρόσθεσε και τα μειονετήματα που έχουν εν την γενέσει τους τα Powerlines όπως αναφέρθηκαν παραπάνω. Τα ηλεκτρολογικά καλώδια είναι πολύ χοντρά, άρα μεγάλη ποσότητα χαλκού που σημαίνει μεγάλη αντίσταση άρα και απώλεια σήματος. Καμία σχέση με το καλώδιο δικτύου που ακόμα και με αυτό σε αποστάσεις μεγάλες έχεις απώλειες.

Γενικά καλό είναι τα powerlines να τα διαχειριζόμαστε ώς την έσχατη λύση και όχι την πρώτη. Δεν θα δεις ποτέ σε μια "σοβαρή" εγκατάσταση δικτύου ένα Powerline, ενώ από την άλλη τα MESH δίκτυα είναι must-have.

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 1
Δημοσ.

Πήρα την τριάδα, τα βάζω επάνω στο modem της Νοκια, (έχω ftth), τα βάζω σε PPPOE και πέρασα τα credentials της γραμμής αλλά δεν παίζουν. Τι φταίει; 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Stavmitsos είπε

Πήρα την τριάδα, τα βάζω επάνω στο modem της Νοκια, (έχω ftth), τα βάζω σε PPPOE και πέρασα τα credentials της γραμμής αλλά δεν παίζουν. Τι φταίει; 

Λογικά θα πρέπει να φτιάξεις και vlan

Δημοσ.
23 ώρες πριν, ninos30 είπε

Είχα πει να μην αναπτύξουμε το θέμα (powerlines) εδώ γιατί θα κουράσει.

Το μόνο που θα πω είναι το εξής. ΑΝ αποδεχτείς ότι το M.O. των routers που έχουμε στα σπίτια μας είναι για τα γέλια (εννοείται το 100% αυτών που δίνουν δωρεάν οι πάροχοι), αλλά και το 70-80% που αγοράζουμε after-market,τότε θα δώσεις από μόνος σου την απάντηση γιατί τα Powerlines είναι κακή λύση όταν έχεις συγχρόνως μιά MESH-δικτύωση στο σπίτι σου. Αφήνεις στην άκρη το QOS, το load balancing, το Robustness του WiFi δικτύου, ακόμα ακόμα και το NAT που σου προσφέρουν ημιεπαγγελματικές λύσεις όπως αυτές των DECO, για να διαχειριστεί το δίκτυό σου ένα Router του 5ευρου (το powerline θα πέσει σε μια LAN πόρτα του Router σου).

Σε αυτά πρόσθεσε και τα μειονετήματα που έχουν εν την γενέσει τους τα Powerlines όπως αναφέρθηκαν παραπάνω. Τα ηλεκτρολογικά καλώδια είναι πολύ χοντρά, άρα μεγάλη ποσότητα χαλκού που σημαίνει μεγάλη αντίσταση άρα και απώλεια σήματος. Καμία σχέση με το καλώδιο δικτύου που ακόμα και με αυτό σε αποστάσεις μεγάλες έχεις απώλειες.

Γενικά καλό είναι τα powerlines να τα διαχειριζόμαστε ώς την έσχατη λύση και όχι την πρώτη. Δεν θα δεις ποτέ σε μια "σοβαρή" εγκατάσταση δικτύου ένα Powerline, ενώ από την άλλη τα MESH δίκτυα είναι must-have.

Ερωτηση:

Έχω ένα modem/router της Vodafone ZTE ZXHN H267A και πάνω σε αυτό συνδεδεμένο με καλώδιο το Deco για το WiFi.

Αξίζει να το αντικαταστήσω με το Huawei Ax3 Quad που με το κουπονι θα μου βγει στα 40€? Ή δεν έχει νόημα?

https://www.huaweistore.gr/el/axesouar/routers/huawei-ax3-quad-core-mobile-wifi-router_131149/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας που χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες για την αλλαγή του router μας. Και μετά υπάρχει και ο 2ος...

1α) Έχω πρόβλημα στην σταθερότητα της γραμμής και/ή κάνει reset-restart-κολάει και το κάνω reboot ώστε να επανέλθει. Δοκιμάζουμε με ένα φίλου μας και βλέπουμε αν με το άλλο παίζει μια χαρά. Αν πχ με το ένα πιάνεις 12Mbps σε 24αρα και με το άλλο 18 τότε να ένας πολύ καλός λόγος. Ή αν σταματήσουν οι επανασυνδέσεις. Καταλαβαίνεις το πνεύμα

1β) Δεν με καλύπτουν οι δυνατότητές του και/ή το σήμα του WiFi του. Αυτά τα λύνεις εν πολλώ με τα DECO.

και

2) μου τρώγεται η τσέπη και έχω λεφτά για σκότωμα :)

Αν ισχύει το 1α) τότε ΝΑΙ οποιοδήποτε after market είναι καλύτερο από το ZTE που λες. Τώρα αυτό ή κάποιο άλλο, τι να σου πω. Ψάξε σε reviews και αποφάσισε. Αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ είναι καλύτερο. Στο συγκεκριμένο πληρώνεις το WiFi 6* (γιαυτό και τα 100€ αρχική) που τα συγκεκριμένα DECO δεν το καλύπτουν. Και είναι οξύμωρο να πάρεις ένα Router WiFi με μεγαλύτερο Bandwidth και να το έχεις OFF. Τα WiFi 6 DECO φεύγουν +200. Για competitive gaming θες όμως κάτι καλύτερο (ελπίζω να κατανοείς πλήρως την έννοια του competitive gaming).

Αν ισχύει το 1β) τότε ξανασκέψου το. Μάλλον δεν το χρειάζεσαι

Αν ισχύει το 2) τότε καλό SHOPPING THERAPY! (εγώ το κάνω συχνά δυστυχώς)

* Μου θυμίζει πως όλοι τρέχουμε να αγοράσουμε 4k TVs (και σε λίγο 8k) και βλέπουμε κάθε μέρα Ευαγγελάτο και τους ομοϊδεάτες του, σε MEGA, ANT1, OPEN Και λοιπούς...

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ninos30 είπε

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας που χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες για την αλλαγή του router μας. Και μετά υπάρχει και ο 2ος...

1α) Έχω πρόβλημα στην σταθερότητα της γραμμής και/ή κάνει reset-restart-κολάει και το κάνω reboot ώστε να επανέλθει. Δοκιμάζουμε με ένα φίλου μας και βλέπουμε αν με το άλλο παίζει μια χαρά. Αν πχ με το ένα πιάνεις 12Mbps σε 24αρα και με το άλλο 18 τότε να ένας πολύ καλός λόγος. Ή αν σταματήσουν οι επανασυνδέσεις. Καταλαβαίνεις το πνεύμα

1β) Δεν με καλύπτουν οι δυνατότητές του και/ή το σήμα του WiFi του. Αυτά τα λύνεις εν πολλώ με τα DECO.

και

2) μου τρώγεται η τσέπη και έχω λεφτά για σκότωμα :)

Αν ισχύει το 1α) τότε ΝΑΙ οποιοδήποτε after market είναι καλύτερο από το ZTE που λες. Τώρα αυτό ή κάποιο άλλο, τι να σου πω. Ψάξε σε reviews και αποφάσισε. Αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ είναι καλύτερο. Για competitive gaming θες όμως κάτι καλύτερο (ελπίζω να κατανοείς πλήρως την έννοια του competitive gaming).

Αν ισχύει το 1β) τότε ξανασκέψου το. Μάλλον δεν το χρειάζεσαι

Αν ισχύει το 2) τότε καλό SHOPPING THERAPY! (εγώ το κάνω συχνά δυστυχώς)

Οχι. Προβλήματα δεν έχω με το router.

Απλά έχω ένα κουπόνι 20€ για το Huawei store και έλεγα να το αξιοποιήσω.

Οποτε σκεφτόμουν μήπως στα 60-20=40€ ήταν μια αξιόλογη αλλαγή εαν όντως έχει κάποια αξιοπρόσεκτη διαφορά σε ταχύτητες.

Υποψην ότι στο σπίτι παίζουν 4 παιδιά και ένα PlayStation, 3 pc ή και άλλα 3 laptops με τον τελευταίο χρόνο τηλεκπαιδευση για 4 παιδιά και γυναίκα εκπαιδευτικό οπότε κάποιες στιγμές γονατίζει κάπως η 50αρα γραμμή (δυστυχώς η Vodafone δεν μου δίνει 100αρα στην περιοχή). Φυσικά και διάφορες smart TVs. Καλά δεν παίζουν και ολα ταυτόχρονα αλλά το PS4 με κινητά και ένα PC/laptop και μια smart TV είναι αρκετές ωρες μαζί. Τα Deco υπάρχουν καθώς και powerlines.

Εάν δεν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά σε απόδοση δεν έχω και λόγο να το αλλάξω.

Gaming γίνεται από τους πιτσιρικάδες αλλα δεν με ενδιαφέρει να ψάχνω την διαφορά σε αυτό.

Αλλιώς να δω εάν θα βρω κάτι άλλο για το κουπονι ή να το δώσω σε κάποιον.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα κάποια EDIT παραπάνω οπότε ξαναδες το αρχικό post.

Τώρα έπεσες και στην περίπτωση. Είμαι ΙΤ Admin σε ένα (μεγάλο) εκπαιδεύτικό ίδρυμα όπου η (πολλαπλή) τηλεκπαίδευση είναι καθημερινότητα.

To πρόβλημα είναι μεγάλο με τις ελληνικές γραμμές και δεν θα το έλύνες 100% ακόμα και 200αρα να είχες. Γιατί όλες (πλην ελαχίστων εναλλακτικών παρόχων) είναι "ασύγχρονες". Ακόμα και σχεδόν όλες οι FTTH. Για παράδειγμα δεν έχεις γραμμή 50/50 αλλά 50/5. Σωστά; Το upload σου λοιπόν είναι 5Mbps και αυτό χρησιμοποιούν τα PC σου για να φύγει η εικόνα από το σπίτι σου. Δεν φτάνει. Και με 200/20 να ήσουν, πάλι θα είχες πρόβλημα με πέντε παράλληλες online συνδέσεις. Αν είχες 50/50 ακόμα και με 5 παράλληλες θα ήσουν ΟΚ.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις, δυστυχώς δεν θα καταφέρεις κάτι ουσιαστικό με την αλλαγή του router.

Εγώ έχω "λύσει το πρόβλημά" μου στην εταιρία με ασύρματες 100/100 και σηκώνω πάνω τους γύρω 8 συνδέσεις στην κάθε μία για να είμαι on the safe side. Ο ίδιος πάροχος (για λόγους διαφήμισης δεν αναφέρω ονόματα) θα σκάψει πρώτο εξάμηνο 22 για να μου φέρει ενσύρματες 120/120. Ψάξου αν υπάρχει κάτι ανάλογο εκεί που μένεις.

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ninos30 είπε

Έκανα κάποια EDIT παραπάνω οπότε ξαναδες το αρχικό post.

Τώρα έπεσες και στην περίπτωση. Είμαι ΙΤ Admin σε ένα (μεγάλο) εκπαιδεύτικό ίδρυμα όπου η (πολλαπλή) τηλεκπαίδευση είναι καθημερινότητα.

To πρόβλημα είναι μεγάλο με τις ελληνικές γραμμές και δεν θα το έλύνες 100% ακόμα και 200αρα να είχες. Γιατί όλες (πλην ελαχίστων εναλλακτικών παρόχων) είναι "ασύγχρονες". Ακόμα και σχεδόν όλες οι FTTH. Για παράδειγμα δεν έχεις γραμμή 50/50 αλλά 50/5. Σωστά; Το upload σου λοιπόν είναι 5Mbps και αυτό χρησιμοποιούν τα PC σου για να φύγει η εικόνα από το σπίτι σου. Δεν φτάνει. Και με 200/20 να ήσουν, πάλι θα είχες πρόβλημα με πέντε παράλληλες online συνδέσεις. Αν είχες 50/50 ακόμα και με 5 παράλληλες θα ήσουν ΟΚ.

Οπότε όπως καταλαβαίνεις, δυστυχώς δεν θα καταφέρεις κάτι ουσιαστικό με την αλλαγή του router.

Εγώ έχω "λύσει το πρόβλημά" μου στην εταιρία με ασύρματες 100/100 και σηκώνω πάνω τους γύρω 8 συνδέσεις στην κάθε μία για να είμαι on the safe side. Ο ίδιος πάροχος (για λόγους διαφήμισης δεν αναφέρω ονόματα) θα σκάψει πρώτο εξάμηνο 22 για να μου φέρει ενσύρματες 120/120. Ψάξου αν υπάρχει κάτι ανάλογο εκεί που μένεις.

Σωστό. Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι αυτό ήταν το προβλημα.

Μολις μπορέσω θα βάλω fiber. Νομίζω ότι έχει ικανό upload...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...