Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά και χρόνια πολλά.

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση: είναι δυνατόν να αγοράσω ένα κινητό από κάποιο σκρουτζομάγαζο που να γράφει EU (ότι είναι από ευρωπαϊκή χώρα) και οι συχνότητες που λαμβάνει και στέλνει να είναι διαφορετικές από το ίδιο μοντέλο που πωλείται στην Ελλάδα από μία μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών;

Π.χ. έχω το Samsung J3 (2017) και το σήμα του 4G δουλεύει μια χαρά για ιντερνετ αλλά χάνει συνέχεια κλήσεις (αυτός που με καλεί του λέει ότι ειναι απενεργοποιημενο ή του ριχνει τη γραμμη κτλ συνεχεια). Γι' αυτό εδώ και 3-4 χρόνια που το έχω το δουλεύω συνέχεια σε 3G που ειναι καμπάνα το σήμα, δεν χάνει κλήση αλλά το ιντερνετ τωρα τελευταια είναι αστα να πάνε.

Σημειωτέον ότι αυτό συνέβαινε και πριν απο 3-4 χρόνια δεν συμβαίνει μόνο τώρα αλλά τώρα που το 3G καταργείται ουσιαστικά δεν έχω ιντερνετ και πρεπει συνεχεια να αλλαζω απο 3G σε 4G και τούμπαλιν. Η μπαταρια αδειαζει πολυ γρηγορα ετσι

Δεν μπορώ να καταλάβω πως ενα κινητο που μαλιστα το πουλουσε κι η ιδια η Cosmote παλαιοτερα δεν μπορει ουσιαστικα να ειναι στο 4G λογω αδυναμιας σηματος και μαλιστα καρακεντρο αθηνα. Δηλαδη τι κανουμε εδω περα;

οποιαδηποτε συμβουλη (αν ειναι για καινουργιο κινητο ελπιζω να μην εχει την ιδια ληψη σηματος...) ευπροσδεκτη

ευχαριστω

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, upgrade1 είπε

Γεια χαρά παιδιά και χρόνια πολλά.

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση: είναι δυνατόν να αγοράσω ένα κινητό από κάποιο σκρουτζομάγαζο που να γράφει EU (ότι είναι από ευρωπαϊκή χώρα) και οι συχνότητες που λαμβάνει και στέλνει να είναι διαφορετικές από το ίδιο μοντέλο που πωλείται στην Ελλάδα από μία μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών;

Π.χ. έχω το Samsung J3 (2017) και το σήμα του 4G δουλεύει μια χαρά για ιντερνετ αλλά χάνει συνέχεια κλήσεις (αυτός που με καλεί του λέει ότι ειναι απενεργοποιημενο ή του ριχνει τη γραμμη κτλ συνεχεια). Γι' αυτό εδώ και 3-4 χρόνια που το έχω το δουλεύω συνέχεια σε 3G που ειναι καμπάνα το σήμα, δεν χάνει κλήση αλλά το ιντερνετ τωρα τελευταια είναι αστα να πάνε.

Σημειωτέον ότι αυτό συνέβαινε και πριν απο 3-4 χρόνια δεν συμβαίνει μόνο τώρα αλλά τώρα που το 3G καταργείται ουσιαστικά δεν έχω ιντερνετ και πρεπει συνεχεια να αλλαζω απο 3G σε 4G και τούμπαλιν. Η μπαταρια αδειαζει πολυ γρηγορα ετσι

Δεν μπορώ να καταλάβω πως ενα κινητο που μαλιστα το πουλουσε κι η ιδια η Cosmote παλαιοτερα δεν μπορει ουσιαστικα να ειναι στο 4G λογω αδυναμιας σηματος και μαλιστα καρακεντρο αθηνα. Δηλαδη τι κανουμε εδω περα;

οποιαδηποτε συμβουλη (αν ειναι για καινουργιο κινητο ελπιζω να μην εχει την ιδια ληψη σηματος...) ευπροσδεκτη

ευχαριστω

Απ όσο ξέρω το ότι γράφει EU δεν σημαίνει απόλυτα ότι είναι πλήρως συμβατό με τα Ελληνικά δίκτυα.

Συνήθως EU έγραφαν όσα είχαν το Ευρωπαϊκό  UI εγκατεστημένο. Το Hardware όμως μπορεί ειδικά στις παλιότερες συσκευές για 4G να υποστήριζε μόνο 1 ή 2 από τις 3 συχνότητες της Ελλάδας.

Οποτε σε αυτή την περίπτωση εάν η 4G κεραία ήταν κατειλειμενη μπορεί να μην είχε άλλη αντίστοιχης συχνότητας κεραία διαθέσιμη για να σε εξυπηρετήσει.

Αλλά το κινητό αλλάζει τις κεραίες μόνο του ανάλογα την διαθεσιμότητα. Εάν το έχεις dedicated μόνο σε 4G τότε θα έχεις πρόβλημα.

Τα νέα κινέζικα κινητα έχω την εντύπωση ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πια υποστηρίζουν τα πάντα. Σε 5G υπάρχει προς το παρόν πρόβλημα σε Ελλάδα αλλά είναι θέμα παρόχων και όχι συσκευών.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για τις συχνότητες οπότε το έψαξα και τελικά όντως καλύπτει και τις 3 συχνότητες του 4G

https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-samsung-galaxy-j3-2017-j330f

Και πάλι όμως όταν το γυρίζω σε 4G/3G/2g το σήμα παραμένει πολύ αδύναμο και το πιο σπαστικό είναι ότι οι μισές κλήσεις που με παίρνουν τους λέει ότι το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο ή απλώς τους ρίχνει τη γραμμή χωρίς... εξήγηση!

Όταν το γυρίζω σε 3G/2G το σήμα καμπάνα παντού... αλλά καθόλου ιντερνετ ή ιντερνετ 2G (το εικονίδιο "Ε") που ειναι σαν να μην εχω ιντερνετ

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, upgrade1 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για τις συχνότητες οπότε το έψαξα και τελικά όντως καλύπτει και τις 3 συχνότητες του 4G

https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-samsung-galaxy-j3-2017-j330f

Και πάλι όμως όταν το γυρίζω σε 4G/3G/2g το σήμα παραμένει πολύ αδύναμο και το πιο σπαστικό είναι ότι οι μισές κλήσεις που με παίρνουν τους λέει ότι το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο ή απλώς τους ρίχνει τη γραμμή χωρίς... εξήγηση!

Όταν το γυρίζω σε 3G/2G το σήμα καμπάνα παντού... αλλά καθόλου ιντερνετ ή ιντερνετ 2G (το εικονίδιο "Ε") που ειναι σαν να μην εχω ιντερνετ

Εάν είναι το J330F δεν δικαιολογείται. Θα ήταν καλύτερο να το είχες ελέγξει όσο ήταν καινούργιο. Τώρα μπορείς να δοκιμάσεις με μια άλλη custom rom να δεις ίσως.

Εάν είναι όμως το J3300 τότε αυτό έχει 2 από τις 3 συχνότητες.

Αα και πάλι δεν δικαιολογείται σε 3G να μην έχεις Internet.

Δημοσ.

Έχω σίγουρα το J330F, το τσέκαρα γιατί είδα κι εγώ ότι το J3300 έχει μόνο τις δύο συχνότητες.

Παλιότερα είχα ιντερνετ στο 3G και μάλιστα γρήγορο... όλα μια χαρά. Ξαφνικά σταμάτησε. Και είδα ότι ενώ το σηματάκι για το ιντερνετ ήταν συνήθως το H ή το H+ ή 3G, πλέον έγινε "Ε". Το έψαξα και είδα ότι η Cosmote κλείνει το 3G για το ιντερνετ και το αφήνει μόνο για κλήσεις και SMS.

Δεν θέλω να μπλέξω με custom rom, ευχαριστώ όμως για την πρόταση. Θα έκανα και factory reset αλλά ποιος ο λόγος.. αυτό μου το έκανε το κινητό από τότε που το αγόρασα γι αυτό και το εψαξα και το είχα γυρίσει σε 3G/2G και δούλευε μια χαρά.... με τέλειο σήμα και τέλειο ιντερνετ

Δημοσ.

Παντως απο Ιουνιο αρχιζει και καταργειτε τελειως το 3G! 2G για κλησεις, τουλαχιστον 4G για ιντερνετ. 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, eko13 είπε

Παντως απο Ιουνιο αρχιζει και καταργειτε τελειως το 3G! 2G για κλησεις, τουλαχιστον 4G για ιντερνετ. 

Ναι. Δυστυχώς. Και οποίοι έχουν παλιότερα κινητά με 1 μόνο μπάντα 4G θα έχουν θέμα.

Δημοσ.

έκανα ένα ακόμα ψάξιμο και λέω μήπως όταν ειναι 4G και είναι αδύναμο το σήμα ενεργοποιείται αμέσως κάποια προώθηση κλήσεων πριν να προλαβει το κινητο να ψάξει για καλύτερο σήμα; Μπαίνω στα settings του κινητού και βλέπω ότι όλες οι προωθήσεις κλήσεων είναι απενεργοποιημένες εκτός από μία  που λέει: "προώθηση όταν βρισκεται εκτός δικτύου" και δίπλα έχει ένα κουφό αριθμό που δεν γνωρίζω αλλά τελειώνει στο δικό μου αριθμό.

Λέτε να είναι αυτό; Το απενεργοποίησα και να δουμε τι θα γινει. Παντως ενα τεστ που εκανα που εβαλα να με παρουν και ειχα το 4G βγηκε η κληση κανονικα. Αυτό συνέβαινε και πριν αλλα ουτε τις μισες φορες που με επερναν. Για να δουμε...

Δημοσ.
Στις 31/12/2021 στις 12:30 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Ναι. Δυστυχώς. Και οποίοι έχουν παλιότερα κινητά με 1 μόνο μπάντα 4G θα έχουν θέμα.

Καλα "θεωρητικα" θα εχουν προβλημα.Βεβαια ηταν πολυ σπανιες οι συσκευες με μονο 1/3 μπαντες.Συνηθως ηταν με 2/3.Στη μανα μου εχω ενα redmi note 3 που δεν υποστηριζει τη Β20 και για οσο καιρο το ειχα και εγω αλλα και τωρα που το χρησιμοποιει αυτη,δεν εχει θεμα με κλησεις/ιντερνετ πουθενα ,ακομα και σε απομακρυσμενα σημεια.

Στο θεμα του ΟΡ,πιστευω πως ειναι θεμα της συσκευης και οχι του δικτυου η της υποστηριξης των μπαντων.Ας δοκιμασει μια αλλη ρομ η εαν δε γνωριζει το πως,ας κανει τουλαχιστον μια επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων.

Δημοσ.
Στις 31/12/2021 στις 12:47 ΜΜ, upgrade1 είπε

έκανα ένα ακόμα ψάξιμο και λέω μήπως όταν ειναι 4G και είναι αδύναμο το σήμα ενεργοποιείται αμέσως κάποια προώθηση κλήσεων πριν να προλαβει το κινητο να ψάξει για καλύτερο σήμα; Μπαίνω στα settings του κινητού και βλέπω ότι όλες οι προωθήσεις κλήσεων είναι απενεργοποιημένες εκτός από μία  που λέει: "προώθηση όταν βρισκεται εκτός δικτύου" και δίπλα έχει ένα κουφό αριθμό που δεν γνωρίζω αλλά τελειώνει στο δικό μου αριθμό.

Λέτε να είναι αυτό; Το απενεργοποίησα και να δουμε τι θα γινει. Παντως ενα τεστ που εκανα που εβαλα να με παρουν και ειχα το 4G βγηκε η κληση κανονικα. Αυτό συνέβαινε και πριν αλλα ουτε τις μισες φορες που με επερναν. Για να δουμε...

λογικά, το μακρυνάρι που καταλήγει στον νούμερο σου είναι ο τηλεφωνητής

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά και πάλι και καλή χρονιά.

Εχω νεώτερα γιατί το έψαξα πολύ. Κατ' αρχας να πω ότι όντως το μακρυναρι το νουμερο δεν ειναι ακριβως ο τηλεφωνητής αλλα αυτο που σου στελνει μηνυμα οτι σε πηραν τηλεφωνο οταν ησουν εκτος δικτυου.

Τελικά το κινητό δεν έχει τιποτα. Εκανα τεστ με a21s a20e και ειναι σχεδον τα ίδια. Το θεμα τελικα ειναι καθαρα η τοποθεσια. Απλως στο κτιριο της δουλειας στη θεση που το αφηνω συνηθως δεν πιανει (ή πιανει περιπου τις μισες κλησεις)... τοσο απλα!!!!!!!!

Οπουδηποτε αλλου κι αν ειμαι μεχρι στιγμης δεν εχω χασει κληση στο 4G. Αλλα στο εν λογω κτιριο χανω τις μισες. Δοκιμασα αλλα σημεια πανω στο γραφειο και ειδα οτι πιανει καλυτερα και δεν χανει κλησεις...

τελικα δεν ειναι το κινητο. ειναι το σημειο που ειμαι και καποιου ειδους μη λειτουργιας του δικτου της Cosmote στο συγκεκριμενο σημειο (κεντρο αθηνας); τι να πω

ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις συμβουλες και τις διευκρινησεις

Επεξ/σία από upgrade1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...