unicore30 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, poulinos είπε ας το παμε λιγο καλυτερα. ο χωρος σου καλυπτεται απο ενα access point μονο?αν ναι τοτε δεν υπαρχει λογος για Mesh και για να παρεις δυο.αν πιστευεις οτι δεν καλυπτεται τοτε μπορεις να πας σε mesh, ε ναι αν θελει μονο ενα για να καλυψει τον χωρο του τοτε τζαμπα θα τα παρει τα 2. τα tp link καλα χρυσα αλλα vfm.το μεγαλο μειονεκτημα τους ειναι οτι βγαζουν 100 διαφορετικα version και το παλιο version ειναι και αλλο Hardware Με αποτελεσμα να μην παιρνει το ιδιο firmware με αλλο version.και καθε χ μηνες βλεπεις και αλλο revision. για αρχη δες τι σε καλυπτει για τον χωρο σου. αν μπορει να πχ πχ ενα Ubiquiti καπου και να πιασεις ολο το χωρο τοτε μια χαρα δεν υπαρχει λογος για Mesh.αν ομως το σπιτι σου ειναι παραξενο οπως εμενα και εχει γωνιες και 100 τοιχους τοτε ναι το mesh και 2 συσκευες βοηθανε.εσυ ξερεις τον χωρο σου Καλημέρα, γιατί χρειάζεται να αλλάξει κάποιος το firmware με διαφορετικό απο του κατασκευαστή? Αν θελει να κάνει κάποiος αλχημείες αγωράζει ubiquity ή mikrotik
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 1 minute ago, unicore30 said: Καλημέρα, γιατί χρειάζεται να αλλάξει κάποιος το firmware με διαφορετικό απο του κατασκευαστή? Αν θελει να κάνει κάποiος αλχημείες αγωράζει ubiquity ή mikrotik δεν εννοω να βαλει third party firmware. εννοοω οτι βγαινει το V1 >ασχολουνται κανα χρονο με firmware Μετα το πετανε στην ακρη και παμε για το v2.ασχολουνται κανα χρονο και παμε v3.ενω στην avm περνανε 5 χρονια και υπαρχει ενα firmware ακομα που συνεχιζει να γινεται Developed. και πολλα αλλα παραπονα δυστυχως απο την tp link σε θεματα firmware και θεματα Recovery αν γινει bricked. 1
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 On 01/01/2022 at 14:20, michalis412 said: καλημερα χρονια πολλα και καλη χρονια ποια η διαφορα μεταξυ DECO Μ4 V1 KAI M4 V2 συνηθως αξιζει να πας στο πιο new version γιατι για το παλιο soon or late θα σταματησει η υποστηριξη.
jkoukos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Με ένα ΑΡ, ανάλογα την περίπτωση γίνεται δουλειά, αλλά θέλει να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο, που θα αποφασισθεί μετά από δοκιμές ώστε να πετύχει την καλύτερη δυνατή κάλυψη όλων των χωρών ενδιαφέροντος. Αν μπει στον ίδιο χώρο με τον router, όπως στην περίπτωση του TS και θέλουμε να καλύψουμε 2-3 δωμάτια παραπέρα, τότε ανάλογα την περίπτωση το κέρδος θα είναι ελάχιστο σε σχέση με το κόστος αγοράς, οπότε καλύτερη επιλογή είναι η χρήση Mesh, ειδικά αν δεν υπάρχει δυνατότητα να περαστεί καλώδιο έως το κεντρικό σημείο. Στο σπίτι είμαι σε αυτή την περίπτωση. Για χρόνια έπαιζα με UAP (απλό ή AC Lite), αλλά μεγάλο κέρδος είδα όταν πήγα σε λύση Fritz mesh, λόγω της συγκυρίας αλλαγής του Router. Στο εξοχικό δεν έχω τέτοιο θέμα και αρχικά έπαιζα με ένα UAP σε κεντρικό σημείο ενώ σήμερα έχω καταλήξει να καλύπτω όλο το σπίτι, 2 αυλές και το γειτονικό σπίτι του ξαδέλφου, με 3-4 ΑΡ με OpenWrt όλα με ενσύρματη σύνδεση.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 1 minute ago, jkoukos said: Με ένα ΑΡ, ανάλογα την περίπτωση γίνεται δουλειά, αλλά θέλει να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο, που θα αποφασισθεί μετά από δοκιμές ώστε να πετύχει την καλύτερη δυνατή κάλυψη όλων των χωρών ενδιαφέροντος. Αν μπει στον ίδιο χώρο με τον router, όπως στην περίπτωση του TS και θέλουμε να καλύψουμε 2-3 δωμάτια παραπέρα, τότε ανάλογα την περίπτωση το κέρδος θα είναι ελάχιστο σε σχέση με το κόστος αγοράς, οπότε καλύτερη επιλογή είναι η χρήση Mesh, ειδικά αν δεν υπάρχει δυνατότητα να περαστεί καλώδιο έως το κεντρικό σημείο. Στο σπίτι είμαι σε αυτή την περίπτωση. Για χρόνια έπαιζα με UAP (απλό ή AC Lite), αλλά μεγάλο κέρδος είδα όταν πήγα σε λύση Fritz mesh, λόγω της συγκυρίας αλλαγής του Router. Στο εξοχικό δεν έχω τέτοιο θέμα και αρχικά έπαιζα με ένα UAP σε κεντρικό σημείο ενώ σήμερα έχω καταλήξει να καλύπτω όλο το σπίτι, 2 αυλές και το γειτονικό σπίτι του ξαδέλφου, με 3-4 ΑΡ με OpenWrt όλα με ενσύρματη σύνδεση. Ναι ισχυει αυτο.και εγω σπιτι δεν μπορω να παιξω με ενα διοτι θα πρεπε να μπει στο κεντρο που σημαινει καλωδιο μεχρι εκει.αντιθετα σε φιλο με σπιτι 115 τετραγωνικα το ρουτερ μπηκε πανω απο την ψευδοροφη και μετα απο δομημενη πηγαμε στο σαλονι και μπηκε ενα Ubi Ceiling mount και καλυπτει μπομπα το σπιτι.και εγω δεν μπορω να παιξω στα 75 τετραγωνικα διοτι το ρουτερ ειναι στην μια γωνια του σπιτιου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα