MASTER9800 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα στην ομάδα. Έχω 100αρα γραμμή στην ιναλαν. Στο pc με καλώδιο όλα κομπλέ, στο Wi-Fi όμως υπάρχουν αρκετά προβλήματα, ακόμα και πανω από το ρουτερ να είμαι πιάνω 50-70( και αυτό θεωρητικά με ικανοποιεί αλλά έχει υπερβολικά συχνά σκαμπανεβάσματα ακόμη και στο ίδιο σημείο να είσαι ) δηλαδή η ταχύτητα είτε στο δωμάτιο που είναι το ρουτερ είτε 2 δωμάτια παραπέρα είναι πανω κάτω ίδια. Αυτές τις μέρες θα βάλω 200αρα γραμμή της ιναλαν και σκέφτομαι να πάρω το πιο πανω access point ( tp link deco m4 v2 μονο κιτ ). Και θα ήθελα να μάθω αν όντως θα μου βγάζει καλό Wi-Fi ακόμα και διπλα να είμαι στο ρουτερ θα βγάζει πχ 170-180mgbps? Διότι με το τωρινό ρουτερ της εταιρείας όχι μόνο δεν έχει καλή εμβέλεια το Wi-Fi στο σπίτι αλλά ακόμα και διπλα στο ρουτερ να κάτσω και να μετρήσω την ταχύτητα.. είναι μέτρια.
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 θα προτιμουσα κανα ubiquiti. μηπως το ρουτερ που σου εχουν δωσει δεν εχει 5ghz?
MASTER9800 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, poulinos είπε θα προτιμουσα κανα ubiquiti. μηπως το ρουτερ που σου εχουν δωσει δεν εχει 5ghz? Ναι δεν έχει. Είναι μόνο 2.4 και μου είπανε πως ακόμα και σε 200αρα να πάω δεν θα δω διαφορά. Θα χρειαστώ οπωσδήποτε access point. Και η απορία μου ότι αν πάω σε 200αρα και βάλω access point , ποσό θεωρητικά θα μπορώ να πιάνω με Wi-Fi ( στο ίδιο δωμάτιο που θα έχω και το access point )
panoc Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Τα deco έχουν νόημα όταν βάλεις 2 η παραπάνω για mesh. Για 1 μόνο του δεν υπάρχει λόγος.
MASTER9800 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, panoc είπε Τα deco έχουν νόημα όταν βάλεις 2 η παραπάνω για mesh. Για 1 μόνο του δεν υπάρχει λόγος. Άρα τι μου προτείνετε ; Έχω τώρα 100αρα και πιάνω 50-60 γενικά με πολλά σκαμπανεβάσματα , αυτές τις μέρες πάω σε 200αρα και θέλω και σε wifi ακόμα και να είμαι διπλα στο ρουτερ να πιάνω 150+. Ποια είναι η λύση ;
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 13 minutes ago, MASTER9800 said: Ναι δεν έχει. Είναι μόνο 2.4 και μου είπανε πως ακόμα και σε 200αρα να πάω δεν θα δω διαφορά. Θα χρειαστώ οπωσδήποτε access point. Και η απορία μου ότι αν πάω σε 200αρα και βάλω access point , ποσό θεωρητικά θα μπορώ να πιάνω με Wi-Fi ( στο ίδιο δωμάτιο που θα έχω και το access point ) τα πιανεις τα 200 αν μιλαμε οτι βαλεις access point στα 5ghz στο ιδιο δωματιο.και πολυ παραπανω απο 200 αρκει να τα υποστηριζει και η συσκευη σου .δηλαδη το laptop κινητο να εχει 5gb. 10 minutes ago, panoc said: Τα deco έχουν νόημα όταν βάλεις 2 η παραπάνω για mesh. Για 1 μόνο του δεν υπάρχει λόγος. μπορει να το χρησιμοποιησει και μονο σαν access point αλλα θα δωσει τζαμπα λεφτα. 6 minutes ago, MASTER9800 said: Άρα τι μου προτείνετε ; Έχω τώρα 100αρα και πιάνω 50-60 γενικά με πολλά σκαμπανεβάσματα , αυτές τις μέρες πάω σε 200αρα και θέλω και σε wifi ακόμα και να είμαι διπλα στο ρουτερ να πιάνω 150+. Ποια είναι η λύση ; access point που να παιζει 5 ghz.
MASTER9800 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, poulinos είπε τα πιανεις τα 200 αν μιλαμε οτι βαλεις access point στα 5ghz στο ιδιο δωματιο.και πολυ παραπανω απο 200 αρκει να τα υποστηριζει και η συσκευη σου .δηλαδη το laptop κινητο να εχει 5gb. μπορει να το χρησιμοποιησει και μονο σαν access point αλλα θα δωσει τζαμπα λεφτα. Το 200αρι με ενδιαφέρει και ναι όλες οι συσκευές υποστηρίζουν τα 5ghz, απλά επειδή τσέκαρα τις τιμές και σε αλλες συσκευές χωρίς την τεχνολογία mesh πιστεύω πως το να πάρεις ένα deco έχει νόημα διότι αργότερα αν θα θες να το επεκτείνεις μπορείς πολύ εύκολα. Για παράδειγμα τώρα είδα αυτό που μου προτείνεται το ubiquiti αλλα και αυτό γύρω στα 80 ευρώ παίζει. ( αυτό τσέκαρα Ubiquiti AP AC Lite Access Point ) Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από MASTER9800
panoc Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, poulinos είπε μπορει να το χρησιμοποιησει και μονο σαν access point αλλα θα δωσει τζαμπα λεφτα. Το ξερω γιαυτο ειπα οτι δεν εχει νοημα. Η ολη μαγκια των deco ειναι να ειναι mesh για να εχεις καλυψη παντου. Εαν ειναι να βαλεις ενα τοτε ισως υπαρχουν καλτυερες λυσεις οπως τα ubiquiti. 2 λεπτά πριν, poulinos είπε τα πιανεις τα 200 αν μιλαμε οτι βαλεις access point στα 5ghz στο ιδιο δωματιο.και πολυ παραπανω απο 200 αρκει να τα υποστηριζει και η συσκευη σου .δηλαδη το laptop κινητο να εχει 5gb. Οτι ειπε ο @poulinos Μόλις τώρα, MASTER9800 είπε Το 200αρι με ενδιαφέρει και ναι όλες οι συσκευές υποστηρίζουν τα 5ghz, απλά επειδή τσέκαρα τις τιμές και σε αλλες συσκευές χωρίς την τεχνολογία mesh πιστεύω πως το να πάρεις ένα deco έχει νόημα διότι αργότερα αν θα θες να το επεκτείνεις μπορείς πολύ εύκολα. Για παράδειγμα τώρα είδα αυτό που μου προτείνεται το ubiquiti αλλα και αυτό γύρω στα 80 ευρώ παίζει. Aν κρινω απο τα Ε4 (που εχουν 100αρι lan) και τερματιζουν στα 11MB/s (100+ mbps) sta 5GHz τοτε και τα Μ4 θα τα πιανουν τα 200. Το θεμα ειναι οτι νομιζω πρακτικα δε συμφερει να παρεις μονο ενα οταν το 1 κοστιζει 60Ε και το σετ με 2 κοστιζει 90.
MASTER9800 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, panoc είπε Το ξερω γιαυτο ειπα οτι δεν εχει νοημα. Η ολη μαγκια των deco ειναι να ειναι mesh για να εχεις καλυψη παντου. Εαν ειναι να βαλεις ενα τοτε ισως υπαρχουν καλτυερες λυσεις οπως τα ubiquiti. Οτι ειπε ο @poulinos Aν κρινω απο τα Ε4 (που εχουν 100αρι lan) και τερματιζουν στα 11MB/s (100+ mbps) sta 5GHz τοτε και τα Μ4 θα τα πιανουν τα 200. Το θεμα ειναι οτι νομιζω πρακτικα δε συμφερει να παρεις μονο ενα οταν το 1 κοστιζει 60Ε και το σετ με 2 κοστιζει 90. Όποτε μου πρότεινετε να βάλω ένα που έτσι και αλλιώς ένα θα έβαζα της εταιρείας ubiquiti? Ubiquiti AP AC Lite Access Point Αυτό τσέκαρα στο Σκρουτζ και κάνει 80 ευρώ, θα είναι καλύτερο από το μονό deco m4 που θα έπαιρνα ;
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 31 minutes ago, MASTER9800 said: Όποτε μου πρότεινετε να βάλω ένα που έτσι και αλλιώς ένα θα έβαζα της εταιρείας ubiquiti? Ubiquiti AP AC Lite Access Point Αυτό τσέκαρα στο Σκρουτζ και κάνει 80 ευρώ, θα είναι καλύτερο από το μονό deco m4 που θα έπαιρνα ; ναι.ubi απο τα πολυ καλα.tp link vfm
jkoukos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Είμαι φαν των συσκευών της Ubiquiti, αλλά στην θέση σου θα πήγαινα στην λύση Mesh όπως π.χ. τα Deco με τουλάχιστον 2 συσκευές. 2
michalis412 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) καλημερα χρονια πολλα και καλη χρονια ποια η διαφορα μεταξυ DECO Μ4 V1 KAI M4 V2 Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από michalis412
HamerZ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 από άλλο θέμα: "V1 & V1 η μόνη διάφορα που βρίσκω είναι το βύσμα τροφοδοσίας όπου στα V1 είναι Usb-c και στα V2 κακονικο καρφάκι μετασχηματιστη. " 1
unicore30 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, HamerZ είπε από άλλο θέμα: "V1 & V1 η μόνη διάφορα που βρίσκω είναι το βύσμα τροφοδοσίας όπου στα V1 είναι Usb-c και στα V2 κακονικο καρφάκι μετασχηματιστη. " Ισχύει! Αυτό με τις version έχει παραγίνει! Ακόμα και διαφορετικό καλώδιο δικτύου να βάλει στο κουτί ο κατασκευαστής , πρέπει να αλλάξει version στο προϊόν…. αν δεν υπήρχε το πανηγύρι με τις version στο Skroutz τα δικτυακα προϊόντα θα ήταν τα μισά. σπάνιες οι περιπτώσεις που το προϊόν έχει ουσιαστική διαφορα από version σε version, αν ήταν να έχει διαφορα δεν θα το έλεγε ο κατασκευαστής deco m4 v2 αλλά deco m42.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 On 30/12/2021 at 17:00, MASTER9800 said: Το 200αρι με ενδιαφέρει και ναι όλες οι συσκευές υποστηρίζουν τα 5ghz, απλά επειδή τσέκαρα τις τιμές και σε αλλες συσκευές χωρίς την τεχνολογία mesh πιστεύω πως το να πάρεις ένα deco έχει νόημα διότι αργότερα αν θα θες να το επεκτείνεις μπορείς πολύ εύκολα. Για παράδειγμα τώρα είδα αυτό που μου προτείνεται το ubiquiti αλλα και αυτό γύρω στα 80 ευρώ παίζει. ( αυτό τσέκαρα Ubiquiti AP AC Lite Access Point ) ας το παμε λιγο καλυτερα. ο χωρος σου καλυπτεται απο ενα access point μονο?αν ναι τοτε δεν υπαρχει λογος για Mesh και για να παρεις δυο.αν πιστευεις οτι δεν καλυπτεται τοτε μπορεις να πας σε mesh, On 30/12/2021 at 17:00, panoc said: Το ξερω γιαυτο ειπα οτι δεν εχει νοημα. Η ολη μαγκια των deco ειναι να ειναι mesh για να εχεις καλυψη παντου. Εαν ειναι να βαλεις ενα τοτε ισως υπαρχουν καλτυερες λυσεις οπως τα ubiquiti. Οτι ειπε ο @poulinos Aν κρινω απο τα Ε4 (που εχουν 100αρι lan) και τερματιζουν στα 11MB/s (100+ mbps) sta 5GHz τοτε και τα Μ4 θα τα πιανουν τα 200. Το θεμα ειναι οτι νομιζω πρακτικα δε συμφερει να παρεις μονο ενα οταν το 1 κοστιζει 60Ε και το σετ με 2 κοστιζει 90. ε ναι αν θελει μονο ενα για να καλυψει τον χωρο του τοτε τζαμπα θα τα παρει τα 2. 12 hours ago, unicore30 said: Ισχύει! Αυτό με τις version έχει παραγίνει! Ακόμα και διαφορετικό καλώδιο δικτύου να βάλει στο κουτί ο κατασκευαστής , πρέπει να αλλάξει version στο προϊόν…. αν δεν υπήρχε το πανηγύρι με τις version στο Skroutz τα δικτυακα προϊόντα θα ήταν τα μισά. σπάνιες οι περιπτώσεις που το προϊόν έχει ουσιαστική διαφορα από version σε version, αν ήταν να έχει διαφορα δεν θα το έλεγε ο κατασκευαστής deco m4 v2 αλλά deco m42. τα tp link καλα χρυσα αλλα vfm.το μεγαλο μειονεκτημα τους ειναι οτι βγαζουν 100 διαφορετικα version και το παλιο version ειναι και αλλο Hardware Με αποτελεσμα να μην παιρνει το ιδιο firmware με αλλο version.και καθε χ μηνες βλεπεις και αλλο revision. για αρχη δες τι σε καλυπτει για τον χωρο σου. αν μπορει να πχ πχ ενα Ubiquiti καπου και να πιασεις ολο το χωρο τοτε μια χαρα δεν υπαρχει λογος για Mesh.αν ομως το σπιτι σου ειναι παραξενο οπως εμενα και εχει γωνιες και 100 τοιχους τοτε ναι το mesh και 2 συσκευες βοηθανε.εσυ ξερεις τον χωρο σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα