jimgeroul Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους! μια βοήθεια στην αλλαγή παλιού Θερμοστάτη σε ψηφιακό. Αγόρασας αυτόν τον Θερομστάτη: https://technolysis-hts.gr/product/thermostatis-wifi-hy08-s/ Ο παλιός είναι αυτός: https://www.kafkas.gr/psyxi-thermansi/thermostates/thermostates-aploi/imit-thermostatis-chorou-epitoichos-lefko_181883/ Το πρόβλημα είναι ότι με τον παλιό θερμοστάτη ο λέβητας ανάβει και σβήνει μόνο απο τον διακόπτη on-off. Η αλλαγή θερμοκρασίας το μόνο που κάνει είναι να δυναμόνει και να χαμηλώνει την φλώγα. Δηλαδή με τον διακόπτη στο ON και την θερμοκρασία του θερμοστάτη να είναι στους 5 βαθμούς, ο λέβητας θα ανάψει αλλά θα είναι σε χαμηλή φλόγα. Ο μόνος τρόπος να σβήσει είναι να κλείσω τον διακόπτη του θερμοστάτη. Μπορώ να συνδέσω τον καινούργιο θερμοστάτη ώστε να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο? Αν δηλαδή έχω βάλει θερμοκρασία 20βαθμούς, μόλις του ξεπερνάει να χαμηλώνει την φλόφα, μόλις πέσει κάτω απο τους 20 να δυναμώνει την φλόγα, και όταν κλείνω τον ψηφιακό θερμοστάτη, να κλείνει κ ο λέβητας. (Φώτο από την σύνδεση του παλιού θερμοστάτη)
hp8 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, jimgeroul είπε Δηλαδή με τον διακόπτη στο ON και την θερμοκρασία του θερμοστάτη να είναι στους 5 βαθμούς, ο λέβητας θα ανάψει αλλά θα είναι σε χαμηλή φλόγα. Ο μόνος τρόπος να σβήσει είναι να κλείσω τον διακόπτη του θερμοστάτη. μιλάμε για ατομικό λέβητα πατέντα ? και όχι το κλασικό αυτοματοποιημένο η κάνω λάθος
jimgeroul Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, hp8 είπε μιλάμε για ατομικό λέβητα πατέντα ? και όχι το κλασικό αυτοματοποιημένο η κάνω λάθος Δεν έχω ιδέα, είναι 25χρόνια το μηχάνημα, στέλνω φώτο αν ξέρει κάποιος. Απο ότι καταλαβαίνω, η ρύθμιση της έντασης της φλόγας αντί να γίνεται αυτόματα, την έχουν βάλει στο θερμοστάτη ώστε να την αλλάζουμε εμείς. Στον θερμοστάτη έρχονται 4 καλώδια. Νομίζω ότι είναι: Μαύρο - Φάση Μπλε - Ουδέτερο Κίτρινο - Εντολή 1? Καφέ - Εντολή 2? Το κίτρινο παίρνει ρεύμα ανάλογα με την θερμοκρασία Το καφέ παίρνει ρεύμα μόνιμα όσο είναι ανοιχτός ο διακόπτης του Θερμοστάτη.
nvel Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) αυτός που αγόρασες έχει μια μεταγωγική έξοδο και ο παλιός έχει δυο εξόδους. Δεν γίνεται αυτό που θέλεις, το πιο λογικό είναι να βάλεις την εντολή στην μεγάλη βαθμίδα και να σβήνει εντελώς όταν πιάσει την ρύθμιση. Αλλιώς αγοράζεις άλλον με δυο εξόδους που η δεύτερη δεν θα ελέγχεται από την θερμοκρασία. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από nvel
hp8 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, jimgeroul είπε Δεν έχω ιδέα, είναι 25χρόνια το μηχάνημα, στέλνω φώτο αν ξέρει κάποιος. Τι μου θύμησες 1980 Ξεχασετο Γι αυτό σου είπα ατομικό λέβητα πατέντα Αυτος οτν ανογεις στο ΟΝ και γυρνας τον θερμοστατη δουλευει στο φουλ και κανει μια φλόγα δυνατή Οταν ο χώρος πιασει την θερμοκρασία που θεκλεις πχ 20 κλεινει σαν θερμοστατης και χαμηλωνει η ταχυτητα του ανεμιστηρα και χαμηλώνει και η φλόγα κανοντας συντηρηση στη θερμοκρασια του νερου Αρα και του χώρου Αν ο θερμοστάτης έχει θεμα αλλα ξετον με έναν ίδιο Είναι κατασκευή χωρίς ασφάλεια λειτουργίας
jimgeroul Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, hp8 είπε Οταν ο χώρος πιασει την θερμοκρασία που θεκλεις πχ 20 κλεινει σαν θερμοστατης και χαμηλωνει η ταχυτητα του ανεμιστηρα και χαμηλώνει και η φλόγα κανοντας συντηρηση στη θερμοκρασια του νερου 21 λεπτά πριν, nvel είπε Αλλιώς αγοράζεις άλλον με δυο εξόδους που η δεύτερη σε ελέγχεται από την θερμοκρασία. Αυτό κατάλαβα κ εγώ, Μπορώ να βάλω τους θερμοστάτες σε σειρά και να έχω 2 θερμοκρασίες ώστε να γίνεται αυτόματα; Δηλαδή πρώτα τον ψηφιακό για το on/off και μετά τον αναλογικό για την ρύθμιση της φλόγας (ή ανάποδα). Η μόνο τον ψηφιακό και εναν διακόπτη on/off για να ανοιγοκλείνω τον ανεμιστήρα/φλόγα 19 λεπτά πριν, hp8 είπε Είναι κατασκευή χωρίς ασφάλεια λειτουργίας Τι εννοείς με αυτό; 21 λεπτά πριν, nvel είπε ο παλιός έχει δυο εξόδους. Τι ακριβώς κάνει το Καφέ και το το Πρασινο/Κίτρινο καλώδιο? Καφέ - ΟΝ/OFF καυστήρα ; Πράσινο/Κίτρινο - ON/OFF ανεμηστίρα / φλόγας ; Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από jimgeroul
hp8 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jimgeroul είπε Τι εννοείς με αυτό; έχεις ένα αρχαίο σύστημα μέσα στο σπίτι με ότι αυτό συνεπάγεται Έναν παρόμοιο είχα και γω στο χωριό πριν 30 χρόνια και τον είχα σαν τζάκι όπως και εσύ Εγώ του είχα και την φούσκα της καμινάδας Όλο χακογραφια Μια φορά κόπηκε το ρεύμα για λίγο έσβησε και οταν επανήλθε δεν τον είχαμε κλείσει ο αισθητήρας που ενεργοποιεί την αντίσταση για να ανάψει το πετρέλαιο (μολις ενεργοποιηθεί ο ανεμιστήρας κόβει η αντίσταση εναυσης) ήταν εκτός λόγο θερμοκρασίας και γέμισε πετρέλαιο ο χώρος καύσης Ευτυχώς τι γλυτώσαμε edit Αν θυμάμαι καλά η τελετουργία έχει ως εξής Ανοίγεις στο ΟΝ και την θερμοκρασία πχ στο 20 Ενεργοποιείται το καρμπυρατέρ και τρέχει το πετρέλαιο στο χώρο καύσης Ταυτόχρονα ανάβει η αντίσταση εναυσης Όταν ο θερμοστάτης που είναι στην έξοδο των καυσαερίων πιάσει την θερμοκρασία που πρέπει κόβει την αντίσταση εναυσης και μπαίνει στο φουλ ο ανεμιστήρας Αφού ζεσταθεί το νερό η το σπίτι κόβει ο θερμοστάτης νερου η χώρου ανάλογα, χαμηλώνει στροφές ο ανεμιστήρας και η ποσότητα ροής πετρελαίου από το καρμπυρατέρ Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από hp8 1
jimgeroul Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, hp8 είπε Αν θυμάμαι καλά η τελετουργία έχει ως εξής Ανοίγεις στο ΟΝ και την θερμοκρασία πχ στο 20 Ενεργοποιείται το καρμπυρατέρ και τρέχει το πετρέλαιο στο χώρο καύσης Ταυτόχρονα ανάβει η αντίσταση εναυσης Όταν ο θερμοστάτης που είναι στην έξοδο των καυσαερίων πιάσει την θερμοκρασία που πρέπει κόβει την αντίσταση εναυσης και μπαίνει στο φουλ ο ανεμιστήρας Αφού ζεσταθεί το νερό η το σπίτι κόβει ο θερμοστάτης νερου η χώρου ανάλογα, χαμηλώνει στροφές ο ανεμιστήρας και η ποσότητα ροής πετρελαίου από το καρμπυρατέρ Αν συνδέσω καφέ και κίκτρινο, τις 2 εντολές δλδ στον ψηφιακό θερμοστάτη και βάλω διακόπτη στο ένα καλώδιο εντολής για να κόβει τον ανεμιστήρα και να χαμηλώνει την φλόγα θα είμαι οκ θεωρείς; και θα πρέπει να το ανοίγω πάντα με τον διακόπτη/κίτρινο στο ON (να περνάει ρεύμα δλδ). Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από jimgeroul
hp8 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 30 λεπτά πριν, jimgeroul είπε Αν συνδέσω καφέ και κίκτρινο, τις 2 εντολές δλδ στον ψηφιακό θερμοστάτη και βάλω διακόπτη στο ένα καλώδιο εντολής για να κόβει τον ανεμιστήρα και να χαμηλώνει την φλόγα θα είμαι οκ θεωρείς; και θα πρέπει να το ανοίγω πάντα με τον διακόπτη/κίτρινο στο ON (να περνάει ρεύμα δλδ). δεν ξέρω και δεν παίζω με τέτοια θέματα εξ αποστάσεως Τι θα κερδίσεις με αυτήν την αλλαγή σε ένα τέτοιο ημιαυτόματο σύστημά Αν ντε και καλά θέλεις να το κάνεις από την στιγμή που δεν ξέρεις φώναξε έναν καυστηρατζη που να γνωρίζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα