filidonas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Θέλω να δηλώσω για λογαριασμό ενός συγγενή έναν ακατάσχετο λογαριασμό. Ο συγγενής είναι συνταξιούχος, παίρνει απλά τη σύνταξή του και δεν έχει 2ο λογαριασμό σε άλλη τράπεζα. Όταν πάω να τον δηλώσω, έχει 2 επιλογές όπου επιλέγεις τη μια. Εμένα γιατί μου φαίνονται τα ίδια; τι δεν έχω καταλάβει; Δηλώνω υπεύθυνα ότι ο ανωτέρω λογαριασμός μου αποτελεί λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων και δεν έχω ορίσει ως ακατάσχετο άλλον ατομικό ή κοινό λογαριασμό στο ίδιο ή σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα. Δηλώνω υπεύθυνα τον ανωτέρω λογαριασμό μου ως μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό, δεν έχω ορίσει ως ακατάσχετο άλλον ατομικό ή κοινό λογαριασμό στο ίδιο ή σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα και δεν διαθέτω ατομικό ή κοινό λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων.
george1807 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δεν είναι το ίδιο. Το 1 είναι λογαριασμός στον οποίο υπάρχει ένα σταθερό εισόδημα πχ μισθός σύνταξη και το 2 ότι είναι απλά ένας λογαριασμός χωρίς σταθερή πηγή εισοδήματος.
filidonas Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, george1807 είπε Δεν είναι το ίδιο. Το 1 είναι λογαριασμός στον οποίο υπάρχει ένα σταθερό εισόδημα πχ μισθός σύνταξη και το 2 ότι είναι απλά ένας λογαριασμός χωρίς σταθερή πηγή εισοδήματος. ωραια, ευχαριστώ. άρα επιλέγω το 1ο
filidonas Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) επανέρχομαι στο θέμα. Οκ, έβαλα το IBAN, εκτύπωσα και τη δήλωση που έβγαλε και μου βγάζει: Την επιτυχή δήλωση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού σας θα πρέπει να την επιβεβαιώσετε από την εφαρμογή, το αργότερο την μεθεπόμενη από την δήλωσή σας εργάσιμη ημέρα. Εκκρεμεί η ενημέρωση από το πιστωτικό ίδρυμα. διάβασα και τα βήματα στο ιντερνετ αλλά αναφέρει ότι πρέπει να προσκομιστεί η αίτηση στην τράπεζα. Ισχύει όντως αυτό ρε παιδιά; Δηλαδή υποτίθεται ότι κάνουμε κάποιες κινήσεις ηλεκτρονικά για ευκολία και το τελευταίο βήμα απαιτεί πάλι φυσική παρουσία; Πόσο μάλλον όταν το υποκατάστημα της τράπεζας είναι σε άλλη πόλη και με την παρούσα κατάσταση πρέπει να φας όλο το πρωί (και παλι δε ξέρεις αν γίνει η δουλειά σου) Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2022 από filidonas
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, filidonas είπε επανέρχομαι στο θέμα. Οκ, έβαλα το IBAN, εκτύπωσα και τη δήλωση που έβγαλε και μου βγάζει: Την επιτυχή δήλωση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού σας θα πρέπει να την επιβεβαιώσετε από την εφαρμογή, το αργότερο την μεθεπόμενη από την δήλωσή σας εργάσιμη ημέρα. Εκκρεμεί η ενημέρωση από το πιστωτικό ίδρυμα. διάβασα και τα βήματα στο ιντερνετ αλλά αναφέρει ότι πρέπει να προσκομιστεί η αίτηση στην τράπεζα. Ισχύει όντως αυτό ρε παιδιά; Δηλαδή υποτίθεται ότι κάνουμε κάποιες κινήσεις ηλεκτρονικά για ευκολία και το τελευταίο βήμα απαιτεί πάλι φυσική παρουσία; Πόσο μάλλον όταν το υποκατάστημα της τράπεζας είναι σε άλλη πόλη και με την παρούσα κατάσταση πρέπει να φας όλο το πρωί (και παλι δε ξέρεις αν γίνει η δουλειά σου) Διαβάστε σωστα πριν σας ανέβει το αίμα στο κεφάλι κλπ κλπ https://www.aade.gr/polites/akatashetos-logariasmos Προσοχή! Για τα πιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί, το προς εκτύπωση αποδεικτικό γνωστοποίησης / δήλωσης πρέπει να προσκομιστεί από τον αιτούντα στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα για τις δικές του ενέργειες, μέχρι την πλήρη ένταξη όλων των λειτουργούντων πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα για την πλήρη εφαρμογή των ειδικότερα οριζόμενων στην ΠΟΛ 1182/2014 (ΦΕΚ Β 2025). H ισχύς του άρχεται από την επομένη ημέρα προσκόμισής του στο πιστωτικό ίδρυμα. Αντίθετα, για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν ενταχθεί, δεν απαιτείται προσκόμιση του αποδεικτικού γνωστοποίησης στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα και ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του από την εφαρμογή. Ποσο πιο καθαρά να το γράψει; Το πιο περίεργο είναι το παραθυράκι που πετάει και γράφει το : Η εφαρμογή μπορεί να τρέξει μόνο από Microsoft Internet Explorer και Mozilla Firefox. ??????????????
filidonas Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Διαβάστε σωστα πριν σας ανέβει το αίμα στο κεφάλι κλπ κλπ https://www.aade.gr/polites/akatashetos-logariasmos Προσοχή! Για τα πιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί, το προς εκτύπωση αποδεικτικό γνωστοποίησης / δήλωσης πρέπει να προσκομιστεί από τον αιτούντα στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα για τις δικές του ενέργειες, μέχρι την πλήρη ένταξη όλων των λειτουργούντων πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα για την πλήρη εφαρμογή των ειδικότερα οριζόμενων στην ΠΟΛ 1182/2014 (ΦΕΚ Β 2025). H ισχύς του άρχεται από την επομένη ημέρα προσκόμισής του στο πιστωτικό ίδρυμα. Αντίθετα, για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν ενταχθεί, δεν απαιτείται προσκόμιση του αποδεικτικού γνωστοποίησης στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα και ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του από την εφαρμογή. Ποσο πιο καθαρά να το γράψει; φίλε μου έχεις δίκιο. δε το διάβασα, ήταν στην αρχή και το προσπέρασα. αυτό που παρέθεσα μου το έβγαλε στο τέλος. άρα δε κάνω κάτι. τελείωσε το θέμα. όταν λέει ενημερώνομαι μέσω της εφαρμογής, υποθέτω εννοεί το taxisnet. Λογικά θα έρθει κάποιο μήνυμα
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, filidonas είπε φίλε μου έχεις δίκιο. δε το διάβασα, ήταν στην αρχή και το προσπέρασα. αυτό που παρέθεσα μου το έβγαλε στο τέλος. άρα δε κάνω κάτι. τελείωσε το θέμα. όταν λέει ενημερώνομαι μέσω της εφαρμογής, υποθέτω εννοεί το taxisnet. Λογικά θα έρθει κάποιο μήνυμα Δεν ξερω αν έρχεται μήνυμα,δεν θυμάμαι .Παντως το βλέπεις απο το taxisnet ότι έχει περαστεί.
Tsino Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 On 02/01/2022 at 19:11, Ukforthemoment said: Το πιο περίεργο είναι το παραθυράκι που πετάει και γράφει το : Η εφαρμογή μπορεί να τρέξει μόνο από Microsoft Internet Explorer και Mozilla Firefox. ?????????????? Ακόμα το βγάζει. Οχι μόνο αυτό, αλλά αν δεν έχεις IE ή Firefox σε πετάει !!!!!! Δοκίμασα με Chrome, Edge, Opera και με πέταγε... Απίθανοι οι τύποι, ευτυχώς που δεν τρέχει σε Flash 😋
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα