Προς το περιεχόμενο

Home Speed Booster ή DoublePlay Sim του ΟΤΕ για αποκαμακρυσμένη οικία με συνεχείς διακοπές internet;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αναφορά σε κείμενο

Καλημέρα. Ζω μονίμως σε νησί, και έχω σύνδεση ΟΤΕ για σταθερή τηλεφωνία και internet. Το σπίτι μου απέχει από τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα η σύνδεση από τον πλησιέστερο διαδικτυακό «υποσταθμό» ΟΤΕ  (πιθανώς ο όρος υποσταθμός να είναι λάθος!) να είναι εναέρια σε απόσταση ένα με ενάμιση χιλιόμετρα. Για 3-4 χρόνια η σύνδεση ήταν σχετικά ικανοποιητική, με ταχύτητα κατά μέσον όρο 26 Mbps, έστω αν με σφοδρή κακοκαιρία είχαμε διακοπές. Εδώ όμως και ένα μήνα το σύστημα πήγε κατά διαβόλου, με πολύ συχνές (ακόμα και ανά ένα-δύο λεπτά) διακοπές, που εναλλάσσονται με περιόδους μέχρι 8 ώρες κατά τις οποίες λειτουρεί κανονικά. Τώρα προστέθηκαν και περίοδοι που η ταχύτητα πέφτει στα 0.5-3 Mbps.

Ο τεχνικός του ΟΤΕ εδώ, που είναι και γνωστός, αγωνίσθηκε ηρωικά επί μια εβδομάδα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ελέγχοντας έναν-έναν του στύλους, αλλάζοντας το router και επικοινωνώντας συχνά με το τεχνικό κέντρο, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει. Ο άνθρωπος μου συνέστησε δύο πιθανές λύσεις, δεδομένου ότι στο σπίτι έχουμε πολύ καλό σήμα κινητής τηλεφωνίας. Του τόνισα πως δεν χρειάζομαι πολύ μεγάλες ταχύτητες – θα ήμουν ευχαριστημένος με 50 Mbps -, αλλά έχω αρκετά μεγάλες ανάγκες download, αφενός γιατί συλλέγω κλασικές ταινίες και αφετέρου γιατί συχνά παίζουμε online παιχνίδια. Πάνω απ’ όλα, θέλω σταθερή σύνδεση χωρίς διακοπές.

Η μία σύστασή του ήταν το Double Play Sim του ΟΤΕ, το οποίο όμως φαίνεται αρκετά περιορισμένο. Καλύτερη λύση μου φάνηκε το Home Speed Booster. Τι γνώμη έχετε;  

Ευχαριστώ προκαταρκτικά, και εύχομαι καλό χρόνο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην περιοχή σου έχουν βάλει οπτικές ίνες? Έχεις κοντά σου καμπίνα vdsl ? Εγώ που απέχω από το αστικό κέντρο του ΟΤΕ ,  1.7 χλμ πιάνω έως 10 το μέγιστο είναι 12.5 mbs αλλά πιάνω χαμηλότερα. Τώρα αυτές τις ημέρες βλέπω στο log πολλές αποσυνδέσεις. Ενώ από το 2020 είχα αλλάξει καλωδιωση και έβαλα και ενωτικα καλωδίων με μόνωση.  Και το είχα λύσει το πρόβλημα αλλά έχω εξασθένηση 0.5 που κάνει τις αποσυνδέσεις.  Κάποια στιγμή είχε συγχρονίσει στο 7. Και το δήλωσα βλάβη.  Και ήρθε ο τεχνικός είπε στον πατέρα μου αυτή η είναι η ταχύτητα και πολύ πιάνετε!!  Τραγικοί!!  Αφού πριν δεν είχα αποσύνχρονισμους και έπιανα από 9 και πάνω.  Σκέφτομαι να αλλάξω τα ενωτικα με νέα και να αλλάξω και τα καλώδια με νέα. Πηγαίνοντας κομμάτι κομμάτι για να βρω πιο καλώδιο έχει πρόβλημα.  Τέλος σκέφτομαι να αλλάξω και το ζεύγος από το κουτί έξω μέχρι και μέσα στο ενωτικο , έχω πάρει την πρεσα για τα καλώδια έξω στο κουτί του τοίχου.  Από την άλλη οι αποσυνδέσεις δεν με έχουν επηρεάσει. Διότι έχω to home booster από το Σεπτέμβριο του 2020 και έχει αυξήσει την ταχύτητά τώρα πιάνω 25 με συνχρονισμο 7,8 στο dsl! Οι ταχύτητες αλλάζουν συνέχεια αλλά έχει αυξημένη ταχύτητα και αυτό αξίζει!!  Έχω δει και στο speed test μέχρι και 45 mbs ! . Το μόντεμ της huawei είναι σταθερότατο και πολύ γρήγορο στο συγχρονισμό!  Όχι σαν το speed port  plus που κάνει μια ώρα να ξανά συνχρονισει !! Γενικά άμα υπάρχουν αποσυνχρονισμοι παίρνεις άμεσα από το δίκτυο κινητής και δεν μένεις από ίντερνετ.  Αλλά μένεις από τηλέφωνο. Διότι το τηλέφωνο δούλευει από το δίκτυο σταθερής.  Το φανταστικό με αυτό το ρούτερ είναι ότι μπορώ να βάλω και άλλη σημ Vodafone που έχω δοκιμάσει και να το δουλεψω άμα χρειαστεί.  Εννοείται χωρίς το δίκτυο σταθερής επάνω.  Είναι 4.74 ευρώ ο λογαριασμός κινητής και 2 ευρώ έξτρα πάγιο στο λογαριασμό του Οτε.  Επίσης σου δίνει 100gb ίντερνετ με φουλ δίκτυο 4g και όταν κατανάλωθουν πέφτει η ταχύτητά  στο  4g έως 15 mbs. Και δεν χρεώνεται έξτρα.  Ούτε αξίζει να αγοράσεις έξτρα gb για μεγαλύτερη ταχύτητα.  Επίσης ένα άλλο τέλειο είναι το upload που στο δίκτυο σταθερής είναι μετά βίας 1 mbs ενώ με home booster φτάνει 4.5 mbs ! Οπότε στέλνοντας ένα μεγάλο αρχείο με mail ανεβαίνει σε δευτερόλεπτα!!   . Δεν έχω καταλάβει ποτέ χρησιμοποιείται το δίκτυο κινητής και πότε όχι όταν δεν χρειάζεται περισσότερη ταχύτητα από αυτή που πιάνει το δίκτυο σταθερης. Εκτός αυτού η κοσμοτε έχει ξεκινήσει και καταργεί το δίκτυο 3g και στην περιοχή μου δεν πιάνει πια.  Οπότε δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή άμα δεν πιάνει 4g της κόσμοτε σπίτι σου.  Όσο για το double play σημ ξεχνατο ! Έχει πάρα πολύ λίγα gb και δεν αξίζει. Βάλε το booster  και άμα δεν έχεις σήμα ζητά να στο αφαιρέσουν χωρίς χρέωση γίνεται. Επίσης είναι πρόσθετη υπηρεσία και μπορεί να καταργηθεί μόνο του χωρίς να επηρεάσει πρόγραμμα σταθερής με μια χρέωση μικρή.  Τέλος υπάρχει και η επιλογή να βάλεις το internet back up της κοσμοτε που σού δίνει 100 gb internet σε περίπτωση που πέσει το δίκτυο σταθερής,  θα το έβαζα μόνο εάν δεν υπήρχε το booster διότι έχει 9.90 ευρώ και λειτουργεί μόνο σε περίπτωση βλάβης και είναι βλακεία να πληρώνεις κάτι και να μπορει να μην χρειαστεί!    Τέλος ανάφερε μας το μέρος που μένεις.  Εγώ έπειδη έχω μονοπώλιο το οτε και δεν έχω οπτικές ίνες.  Έχω βρει και ασύρματο δίκτυο ίντερνετ και θέλει 100 ευρώ κόστος εγκατάστασης του πιάτου.  Τέλος υπάρχει και ίντερνετ μέσω δορυφόρου αλλά άμα παίζεις παιχνίδια θα έχει καθυστέρηση και είναι πιο ακριβό. Θα ήθελα να δοκιμάσω το ασύρματο δίκτυο ίντερνετ από περιέργεια παντωσ ! . Αυτά από εμένα ότι θέλεις ρώτησε με!!  Τέλος να ξέρεις ότι υπάρχει και απεριόριστα data πρόγραμμα κινητής και μπορεί να αξίζει και έχει περίπου γύρω στα 40 ευρώ τον μήνα και μπορείς να πάρεις και δεύτερη σημ για να το έχεις σε μόντεμ στο σπίτι και την βασική σημ στο κινητό σου διότι έχει και χρόνο ομιλίας. Επίσης ξέχασα να σου πω ότι είχα βρει σε φόρουμ πως μπορείς να δουλέψει το σταθερό τηλέφωνο ρυθμίζοντασ το huawei speed booster να δουλεύει με δίκτυο κινητής  , λένε ότι δεν δουλεύει καλά στις εισερχόμενες αλλά για εξερχομενεσ που το είχα δουλέψει δουλεύει κανονικά,  μην ξεχνάμε είναι voip άρα μέσω ίντερνετ.  Γενικά ξέρω ότι θα έχω ίντερνετ πάντα με το booster και δεν θα μέινω χωρίς ίντερνετ και αυτό αξίζει με τα χίλια!  Όσο για το σταθερό λίγο με ενδιαφέρει άμα δεν δουλεύει έχω και το κινητό μου.  

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...