papresa Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, καλή χρονιά, με Υγεία. Το σπίτι στο ζεσταίνει ικανοποιητικά; Αν εκεί δεν έχεις πρόβλημα, νομίζω τα υπόλοιπα δεν πειράζουν. Από εκεί και πέρα επειδή και εγώ έχω ξυλολέβητα νομίζω (λογικά) η πόρτα είναι η λιγότερο μονωμένη από τα υπόλοιπα σημεία. Το σάντουιτς που σου είπαν παραπάνω, καλύτερα θα ήταν να το κάνεις απ΄ έξω πόρτα - πετροβάμβακας (ή οτιδήποτε άλλο) - σίδερο ή λαμαρίνα. Ίσως όμως θέλει καλύτερη μόνωση ο υπόλοιπος λέβητας... Τι λέβητα έχεις; Κάποιον καλό επώνυμο ή της πλάκας; Ο πατέρας μου όταν τον έβαλε είναι της πλάκας, ένας τούρκικος (Adarad). Πρόσφατα σε ένα πρόβλημα που είχα μου είπαν να κάνω καλύτερη μόνωση στον λέβητα, γιατί αυτοί οι φτηνοί μου είπαν δεν έχουν καλή δική τους μόνωση. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από papresa
Samothrax Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 bilis1234 υπάρχει ένα φόρουμ σαν αυτό εδώ, που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα ενέργειας και θέρμανσης, μπες στο energ.gr. Εκεί θα σε βοηθήσουν.
bilis1234 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, papresa είπε Καλημέρα, καλή χρονιά, με Υγεία. Το σπίτι στο ζεσταίνει ικανοποιητικά; Αν εκεί δεν έχεις πρόβλημα, νομίζω τα υπόλοιπα δεν πειράζουν. Από εκεί και πέρα επειδή και εγώ έχω ξυλολέβητα νομίζω (λογικά) η πόρτα είναι η λιγότερο μονωμένη από τα υπόλοιπα σημεία. Το σάντουιτς που σου είπαν παραπάνω, καλύτερα θα ήταν να το κάνεις απ΄ έξω πόρτα - πετροβάμβακας (ή οτιδήποτε άλλο) - σίδερο ή λαμαρίνα. Ίσως όμως θέλει καλύτερη μόνωση ο υπόλοιπος λέβητας... Τι λέβητα έχεις; Κάποιον καλό επώνυμο ή της πλάκας; Ο πατέρας μου όταν τον έβαλε είναι της πλάκας, ένας τούρκικος (Adarad). Πρόσφατα σε ένα πρόβλημα που είχα μου είπαν να κάνω καλύτερη μόνωση στον λέβητα, γιατί αυτοί οι φτηνοί μου είπαν δεν έχουν καλή δική τους μόνωση. Ο λέβητας είναι του θωκα καλός λεβητας μόνο στην πόρτα έχει απώλειες πουθενά αλλού. το σπίτι το ζεστενει μια χαρά βάση μονοσης του σπιτιού απλά νομίζω ότι χάνονται αρκετές θερμίδες κ ζεστενει το λεβητοστάσιο αντί να της στέλνει στο σπίτι εκτός κ αν έχω κάπου λάθος εγώ 25 λεπτά πριν, Samothrax είπε bilis1234 υπάρχει ένα φόρουμ σαν αυτό εδώ, που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα ενέργειας και θέρμανσης, μπες στο energ.gr. Εκεί θα σε βοηθήσουν. Μπήκα δεν είχε ανταπόκριση το ποστ μου.
ELTASSOS1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Φυλλο σιλικονης..ειναι πυριμαχο στα 2 εκατοστα παχος εξωτερικα δεν καταλαβαινει τιποτα. Αν δεν βρεις στα 2 εκατοστα βαλε πολλα φυλλα λεπρα οτι βρεις
bilis1234 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 3 ώρες πριν, ELTASSOS1 είπε Φυλλο σιλικονης..ειναι πυριμαχο στα 2 εκατοστα παχος εξωτερικα δεν καταλαβαινει τιποτα. Αν δεν βρεις στα 2 εκατοστα βαλε πολλα φυλλα λεπρα οτι βρεις Δεν ξέρω που μπορώ να το βρω αυτό.
LouCi4er Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, bilis1234 είπε Ο λέβητας είναι του θωκα καλός λεβητας μόνο στην πόρτα έχει απώλειες πουθενά αλλού. το σπίτι το ζεστενει μια χαρά βάση μονοσης του σπιτιού απλά νομίζω ότι χάνονται αρκετές θερμίδες κ ζεστενει το λεβητοστάσιο αντί να της στέλνει στο σπίτι εκτός κ αν έχω κάπου λάθος εγώ Μπήκα δεν είχε ανταπόκριση το ποστ μου. ΦΙλε μου μου,τσαμπα ασχολεισαι.Γι αυτο δεν σου απαντησαν στο energ.gr,διοτι αυτο που σε απασχολει δεν ειναι προβλημα.Οτι και να κανεις στην πορτα,οσο και να την μονωσεις παλι θα καιει λογω της θερμογεφυρας που υπαρχει στους μεντεσεδες και στον μηχανισμο ασφαλισης.Αφου ακουμαπει η πορτα με το σωμα του λεβητα το οποιο καιει,λογικο να καιει και η πορτα.Ολοι οι ξυλολεβητες εχουν απωλειες.ολοι λενε πχ 36.000kcal αποδοση (33.000 στο νερο και 3.000 στον χωρο),με τις σομπες πελλετ το ιδιο.Αν βλεπω καλα σε καποιες φωτο,η πορτα εχει απο μεσα διπλη λαμαρινα,για να μην χτυπαει η φωτια κατευθειαν την εξωτερικη λαμαρινα.Αν ειναι ετσι τοτε δεν μπορεις και δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα αλλο.
bilis1234 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, LouCi4er είπε ΦΙλε μου μου,τσαμπα ασχολεισαι.Γι αυτο δεν σου απαντησαν στο energ.gr,διοτι αυτο που σε απασχολει δεν ειναι προβλημα.Οτι και να κανεις στην πορτα,οσο και να την μονωσεις παλι θα καιει λογω της θερμογεφυρας που υπαρχει στους μεντεσεδες και στον μηχανισμο ασφαλισης.Αφου ακουμαπει η πορτα με το σωμα του λεβητα το οποιο καιει,λογικο να καιει και η πορτα.Ολοι οι ξυλολεβητες εχουν απωλειες.ολοι λενε πχ 36.000kcal αποδοση (33.000 στο νερο και 3.000 στον χωρο),με τις σομπες πελλετ το ιδιο.Αν βλεπω καλα σε καποιες φωτο,η πορτα εχει απο μεσα διπλη λαμαρινα,για να μην χτυπαει η φωτια κατευθειαν την εξωτερικη λαμαρινα.Αν ειναι ετσι τοτε δεν μπορεις και δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα αλλο. Άρα είναι λογικό η εξωτερική πλευρά της πόρτας να καίει?? Έτσι γίνετε και σε άλλους λεβητες??
xphobus Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, bilis1234 είπε Άρα είναι λογικό η εξωτερική πλευρά της πόρτας να καίει?? Έτσι γίνετε και σε άλλους λεβητες?? Δεν είναι φυσιολογικό να καεί , κανονικα η πόρτα είναι κρύα γιατί ψύχεται από τον αέρα που τραβάει ο λέβητας . Η ο λέβητας τραβάει αέρα από άλλου , όποτε πρέπει να περιορισεις ώστε να τραβάει από κενά της πόρτα , Η Έχεις θέμα με την εγκατάσταση ειδικά αν καπνίζει όταν ανοίγεις την πόρτα Η ο λέβητας δεν τραβάει αρκετό αέρα όταν φεύγεις και «κλείνεις» το λεβητοστάσιο -όποτε αφήνεις πάντα ανοιχτό παράθυρο Οι πιο πολλοί λεβητεσ Είναι αυτόψυχουμενοι από το draft που δημιουργεί η καμινάδα γι αυτό τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους και όχι μέσα σε Γκαράζ η κλειστούς χώρους Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από xphobus
LouCi4er Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, xphobus είπε Δεν είναι φυσιολογικό να καεί , κανονικα η πόρτα είναι κρύα γιατί ψύχεται από τον αέρα που τραβάει ο λέβητας . Η ο λέβητας τραβάει αέρα από άλλου , όποτε πρέπει να περιορισεις ώστε να τραβάει από κενά της πόρτα , Η Έχεις θέμα με την εγκατάσταση ειδικά αν καπνίζει όταν ανοίγεις την πόρτα Η ο λέβητας δεν τραβάει αρκετό αέρα όταν φεύγεις και «κλείνεις» το λεβητοστάσιο -όποτε αφήνεις πάντα ανοιχτό παράθυρο Οι πιο πολλοί λεβητεσ Είναι αυτόψυχουμενοι από το draft που δημιουργεί η καμινάδα γι αυτό τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους και όχι μέσα σε Γκαράζ η κλειστούς χώρους Μου εκαψες οσα εγκεφαλικα κυτταρα μου ειχαν απομεινει φιλος.Ειναι απο εκεινες τις στιγμες που νομιζεις οτι ξερεις κατι,οτι εισαι καπως εξυπνος και ερχεται ενας τυπος (καλη ωρα εσυ) και τα γ@μ@ει ολα.Αν δεν κανεις πλακα και τα εννοεις οσα εγραψες,σου προτεινω να μην το αφησεις ετσι,κοιταξε το.Για σενα πρωτα απ ολα. 3 ώρες πριν, bilis1234 είπε Άρα είναι λογικό η εξωτερική πλευρά της πόρτας να καίει?? Έτσι γίνετε και σε άλλους λεβητες?? Εξαρταται τι εννοεις φιλος,αν καιει τοσο πολυ ωστε να αλλαξει χρωμα πχ τοτε οχι,δεν ειναι φυσιολογικο.Οσους λεβητες ξυλου συναντησα,ολοι καινε οι πορτες εξωτερικα.Υπαρχουν δεκαδες κατασκευαστες με δεκαδες μοντελα ο καθενας.Προφανως και θα υπαρχουν και λεβητες,ειδικα αν κοστιζουν κανενα 10χιλιαρο,οι οποιοι θα εχουν ελαχιστες απωλειες και η εξωτερικη λαμαρινα της πορτας θα ειναι αν οχι κρυα τουλαχιστον χλιαρη.Οι κοινοι λεβητες του χιλιαρικου πανω κατω που ετυχε να τεσταρω,ολοι ειχαν θερμοκρασια στην εξωτερικη πλευρα της πορτας τροφοδοσιας.Οι πιο πολλοι δεν δεχονταν χερι ειδικα αν καιγανε για καποιες ωρες στο φουλ.
ELTASSOS1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, bilis1234 είπε Δεν ξέρω που μπορώ να το βρω Δεν μπορω να πω ονομα λογω κανονισμου αλλα εγω θα googlara " φυλλα σιλικονης "... νομιζω στον σκρουτζ η bestprice θα βρεεις παρε βιομηχανικου τυπου το βαζουν στους φουρνους οι επαγγελματιες
bilis1234 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, Ntinaras είπε βαλε υδροψυξη AIO Δεν το είχα σκεφτεί αυτό 😂😂😂 2 ώρες πριν, LouCi4er είπε Μου εκαψες οσα εγκεφαλικα κυτταρα μου ειχαν απομεινει φιλος.Ειναι απο εκεινες τις στιγμες που νομιζεις οτι ξερεις κατι,οτι εισαι καπως εξυπνος και ερχεται ενας τυπος (καλη ωρα εσυ) και τα γ@μ@ει ολα.Αν δεν κανεις πλακα και τα εννοεις οσα εγραψες,σου προτεινω να μην το αφησεις ετσι,κοιταξε το.Για σενα πρωτα απ ολα. Εξαρταται τι εννοεις φιλος,αν καιει τοσο πολυ ωστε να αλλαξει χρωμα πχ τοτε οχι,δεν ειναι φυσιολογικο.Οσους λεβητες ξυλου συναντησα,ολοι καινε οι πορτες εξωτερικα.Υπαρχουν δεκαδες κατασκευαστες με δεκαδες μοντελα ο καθενας.Προφανως και θα υπαρχουν και λεβητες,ειδικα αν κοστιζουν κανενα 10χιλιαρο,οι οποιοι θα εχουν ελαχιστες απωλειες και η εξωτερικη λαμαρινα της πορτας θα ειναι αν οχι κρυα τουλαχιστον χλιαρη.Οι κοινοι λεβητες του χιλιαρικου πανω κατω που ετυχε να τεσταρω,ολοι ειχαν θερμοκρασια στην εξωτερικη πλευρα της πορτας τροφοδοσιας.Οι πιο πολλοι δεν δεχονταν χερι ειδικα αν καιγανε για καποιες ωρες στο φουλ. Απλά δεν μπορείς να βάλεις χέρι όταν φτάσει στου 60 βαθμούς μέσα. 2 ώρες πριν, xphobus είπε Δεν είναι φυσιολογικό να καεί , κανονικα η πόρτα είναι κρύα γιατί ψύχεται από τον αέρα που τραβάει ο λέβητας . Η ο λέβητας τραβάει αέρα από άλλου , όποτε πρέπει να περιορισεις ώστε να τραβάει από κενά της πόρτα , Η Έχεις θέμα με την εγκατάσταση ειδικά αν καπνίζει όταν ανοίγεις την πόρτα Η ο λέβητας δεν τραβάει αρκετό αέρα όταν φεύγεις και «κλείνεις» το λεβητοστάσιο -όποτε αφήνεις πάντα ανοιχτό παράθυρο Οι πιο πολλοί λεβητεσ Είναι αυτόψυχουμενοι από το draft που δημιουργεί η καμινάδα γι αυτό τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους και όχι μέσα σε Γκαράζ η κλειστούς χώρους Δεν κατάλαβα κ πολλά άλλα ναι κάποιες φορές καπνίζει όταν τον ανοίγω πρώτον τι λάθος μπορεί να έχει γίνει στην εγκατάσταση 6 μέτρα καμιναδα μονομενη μισό μέτρο κάθετο ταφ κ 6 μέτρα οριζόντια.αερα παίρνει ο λέβητας κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα