magnam Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα παιδιά! Έχω μια Lancia Ypsilon του 2013, την έκδοση με τον 1.3 Multijet κινητήρα, και θέλω να της αλλάξω τα φώτα (κυριολεκτικά). Σκέφτομαι να της βάλω λιιιιγο πιο ψυχρό φως γιατί έχω σιχαθεί αυτή την κιτρινιλα των κλασικών λαμπτήρων αλογόνου, και για να μη κάνει διχρωμία, θα τις αλλάξω όλες (δηλαδή και τα φώτα ημέρας). Και εδώ εμφανίζεται ένα πρόβλημα. Το αυτοκίνητό μου έχει λάμπες Τ20 (W21W) ως φώτα ημέρας, ενώ μεσαία και μεγάλη σκάλα είναι σε μία H4 λάμπα. Παρ' όλα αυτά βλέπω στους προβολείς μου και μία έξτρα λάμπα, για την οποία δεν γράφει τίποτα το εγχειρίδιο του αυτοκίνητο. Μήπως ξέρει κανείς τι είναι; Ευχαριστώ πολύ!
zmaskos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Προβολείς συνήθως είναι Η3 η Η1 Δεν φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από zmaskos
dpolal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, magnam είπε Καλημέρα παιδιά! Έχω μια Lancia Ypsilon του 2013, την έκδοση με τον 1.3 Multijet κινητήρα, και θέλω να της αλλάξω τα φώτα (κυριολεκτικά). Σκέφτομαι να της βάλω λιιιιγο πιο ψυχρό φως γιατί έχω σιχαθεί αυτή την κιτρινιλα των κλασικών λαμπτήρων αλογόνου, και για να μη κάνει διχρωμία, θα τις αλλάξω όλες (δηλαδή και τα φώτα ημέρας). Και εδώ εμφανίζεται ένα πρόβλημα. Το αυτοκίνητό μου έχει λάμπες Τ20 (W21W) ως φώτα ημέρας, ενώ μεσαία και μεγάλη σκάλα είναι σε μία H4 λάμπα. Παρ' όλα αυτά βλέπω στους προβολείς μου και μία έξτρα λάμπα, για την οποία δεν γράφει τίποτα το εγχειρίδιο του αυτοκίνητο. Μήπως ξέρει κανείς τι είναι; Ευχαριστώ πολύ! https://www.autobulbsdirect.co.uk/lancia-ypsilon-hatchback-2012-2013-62.html Mάλλον είναι αυτό που αναφέρεται ως Side light, τύπου 501. Αν περάσεις το ποντίκι επάνω από τον κάθε τύπο φωτίζει η αντίστοιχη λάμπα στην φωτογραφία. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από dpolal
magnam Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, zmaskos είπε Προβολείς συνήθως είναι Η3 η Η1 Δεν φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία Ο προβολέας είναι Η4. Ουσιαστικά μία λάμπα έχει δύο σκάλες μαζί. 4 ώρες πριν, Jos3ph είπε προβολάκια ομίχλης ; Δεν έχει προβολείς ομίχλης μπροστά η έκδοσή μου. 3 ώρες πριν, dpolal είπε https://www.autobulbsdirect.co.uk/lancia-ypsilon-hatchback-2012-2013-62.html Mάλλον είναι αυτό που αναφέρεται ως Side light, τύπου 501. Αν περάσεις το ποντίκι επάνω από τον κάθε τύπο φωτίζει η αντίστοιχη λάμπα στην φωτογραφία. Ευχαριστώ, μάλλον αυτό είναι. Απλά με παραξενευει διότι αυτό το μικρό λαμπάκι ανάβει μόνο όταν έχω επιλεγμένη μεσαία ή μεγάλη σκάλα. Στα φώτα πορείας είναι σβηστό. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2021 από magnam
_Biohazard_ Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, magnam είπε Ευχαριστώ, μάλλον αυτό είναι. Απλά με παραξενευει διότι αυτό το μικρό λαμπάκι ανάβει μόνο όταν έχω επιλεγμένη μεσαία ή μεγάλη σκάλα. Στα φώτα πορείας είναι σβηστό. Επειδή έχεις τα φώτα ημέρας, που παίζουν το ρόλο αυτό όταν ανάβεις πορειας. 1
tigergreg Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Σε μερικα αυτοκινητα ηταν τα λεγομενα "φωτα θεσης" και αναβαν ειτε τα δεξια ειτε τα αριστερα οταν ηταν παρκαρισμενο το αυτοκινητο σε σκοτεινο σημειο. Αν δεν αναβαν με καποιον διακοπτη τοτε αναβαν με τον διακοπτη του φλας οταν το κλειδι ηταν εκτος.
magnam Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε Επειδή έχεις τα φώτα ημέρας, που παίζουν το ρόλο αυτό όταν ανάβεις πορειας. 49 λεπτά πριν, tigergreg είπε Σε μερικα αυτοκινητα ηταν τα λεγομενα "φωτα θεσης" και αναβαν ειτε τα δεξια ειτε τα αριστερα οταν ηταν παρκαρισμενο το αυτοκινητο σε σκοτεινο σημειο. Αν δεν αναβαν με καποιον διακοπτη τοτε αναβαν με τον διακοπτη του φλας οταν το κλειδι ηταν εκτος. Αυτά ανάβουν (και τα δυο) με τη μεσαία ή τη μεγάλη σκάλα (δηλαδή όταν ανάβει και η Η4). Υποθέτω πως είναι τα φώτα πορείας (και απλά δεν ανάβουν το πρωί γιατί υπάρχουν τα φώτα ημέρας) τα οποία πρέπει να είναι W5W (ήτοι Τ10 ή αλλιώς η 501 λάμπα που λέει το σάιτ που παρέθεσε ένας φίλος μας παραπάνω). Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ πάρα πολύ! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα