Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά!

Έχω μια Lancia Ypsilon του 2013, την έκδοση με τον 1.3 Multijet κινητήρα, και θέλω να της αλλάξω τα φώτα (κυριολεκτικά). 

Σκέφτομαι να της βάλω λιιιιγο πιο ψυχρό φως γιατί έχω σιχαθεί αυτή την κιτρινιλα των κλασικών λαμπτήρων αλογόνου, και για να μη κάνει διχρωμία, θα τις αλλάξω όλες (δηλαδή και τα φώτα ημέρας).

Και εδώ εμφανίζεται ένα πρόβλημα. Το αυτοκίνητό μου έχει λάμπες Τ20 (W21W) ως φώτα ημέρας, ενώ μεσαία και μεγάλη σκάλα είναι σε μία H4 λάμπα.

Παρ' όλα αυτά βλέπω στους προβολείς μου και μία έξτρα λάμπα, για την οποία δεν γράφει τίποτα το εγχειρίδιο του αυτοκίνητο. Μήπως ξέρει κανείς τι είναι; Ευχαριστώ πολύ!

IMG_20211230_032846.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προβολείς  συνήθως είναι Η3 η Η1

Δεν φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία 

Επεξ/σία από zmaskos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, magnam είπε

Καλημέρα παιδιά!

Έχω μια Lancia Ypsilon του 2013, την έκδοση με τον 1.3 Multijet κινητήρα, και θέλω να της αλλάξω τα φώτα (κυριολεκτικά). 

Σκέφτομαι να της βάλω λιιιιγο πιο ψυχρό φως γιατί έχω σιχαθεί αυτή την κιτρινιλα των κλασικών λαμπτήρων αλογόνου, και για να μη κάνει διχρωμία, θα τις αλλάξω όλες (δηλαδή και τα φώτα ημέρας).

Και εδώ εμφανίζεται ένα πρόβλημα. Το αυτοκίνητό μου έχει λάμπες Τ20 (W21W) ως φώτα ημέρας, ενώ μεσαία και μεγάλη σκάλα είναι σε μία H4 λάμπα.

Παρ' όλα αυτά βλέπω στους προβολείς μου και μία έξτρα λάμπα, για την οποία δεν γράφει τίποτα το εγχειρίδιο του αυτοκίνητο. Μήπως ξέρει κανείς τι είναι; Ευχαριστώ πολύ!

IMG_20211230_032846.jpg

https://www.autobulbsdirect.co.uk/lancia-ypsilon-hatchback-2012-2013-62.html

Mάλλον είναι αυτό που αναφέρεται ως Side light, τύπου 501.
Αν περάσεις το ποντίκι επάνω από τον κάθε τύπο φωτίζει η αντίστοιχη λάμπα στην φωτογραφία.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, zmaskos είπε

Προβολείς  συνήθως είναι Η3 η Η1

Δεν φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία 

Ο προβολέας είναι Η4. Ουσιαστικά μία λάμπα έχει δύο σκάλες μαζί. 

4 ώρες πριν, Jos3ph είπε

προβολάκια ομίχλης ;

Δεν έχει προβολείς ομίχλης μπροστά η έκδοσή μου.

3 ώρες πριν, dpolal είπε

https://www.autobulbsdirect.co.uk/lancia-ypsilon-hatchback-2012-2013-62.html

Mάλλον είναι αυτό που αναφέρεται ως Side light, τύπου 501.
Αν περάσεις το ποντίκι επάνω από τον κάθε τύπο φωτίζει η αντίστοιχη λάμπα στην φωτογραφία.

Ευχαριστώ, μάλλον αυτό είναι. Απλά με παραξενευει διότι αυτό το μικρό λαμπάκι ανάβει μόνο όταν έχω επιλεγμένη μεσαία ή μεγάλη σκάλα. Στα φώτα πορείας είναι σβηστό.

Επεξ/σία από magnam
Δημοσ.
2 ώρες πριν, magnam είπε

Ευχαριστώ, μάλλον αυτό είναι. Απλά με παραξενευει διότι αυτό το μικρό λαμπάκι ανάβει μόνο όταν έχω επιλεγμένη μεσαία ή μεγάλη σκάλα. Στα φώτα πορείας είναι σβηστό.

Επειδή έχεις τα φώτα ημέρας, που παίζουν το ρόλο αυτό όταν ανάβεις πορειας.

• Like 1
Δημοσ.

Σε   μερικα   αυτοκινητα   ηταν   τα  λεγομενα   "φωτα  θεσης"  και   αναβαν   ειτε  τα  δεξια  ειτε  τα   αριστερα  οταν

ηταν   παρκαρισμενο  το  αυτοκινητο   σε  σκοτεινο   σημειο.

Αν  δεν  αναβαν   με   καποιον   διακοπτη   τοτε   αναβαν   με  τον  διακοπτη   του   φλας  οταν   το   κλειδι   ηταν   εκτος.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Επειδή έχεις τα φώτα ημέρας, που παίζουν το ρόλο αυτό όταν ανάβεις πορειας.

49 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Σε   μερικα   αυτοκινητα   ηταν   τα  λεγομενα   "φωτα  θεσης"  και   αναβαν   ειτε  τα  δεξια  ειτε  τα   αριστερα  οταν

ηταν   παρκαρισμενο  το  αυτοκινητο   σε  σκοτεινο   σημειο.

Αν  δεν  αναβαν   με   καποιον   διακοπτη   τοτε   αναβαν   με  τον  διακοπτη   του   φλας  οταν   το   κλειδι   ηταν   εκτος.

Αυτά ανάβουν (και τα δυο) με τη μεσαία ή τη μεγάλη σκάλα (δηλαδή όταν ανάβει και η Η4). Υποθέτω πως είναι τα φώτα πορείας (και απλά δεν ανάβουν το πρωί γιατί υπάρχουν τα φώτα ημέρας) τα οποία πρέπει να είναι W5W (ήτοι Τ10 ή αλλιώς η 501 λάμπα που λέει το σάιτ που παρέθεσε ένας φίλος μας παραπάνω).

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...