Προς το περιεχόμενο

100hz vs 165hz monitor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Πρόκειται να αλλάξω το μόνιτορ που έχω ( lc power 3440x1440 100hz - 34" ) και σκέφτομαι να πάω στο Samsung Odyssey G5 - 34" 165hz. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν αξίζει η αγορά και αν θα δω πραγματικά διαφορά για gaming χρήση που το θέλω. Έχω αρκετά καλό σύστημα σε περίπτωση που κάποιος ρωτήσει. Εννοείται αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάποια καλύτερη επιλογή στα ίδια χρήματα και ultra wide που θέλω ευχαρίστως να ακούσω. Ευχαριστώ και καλή χρονιά σε όλους με υγεία!!

Επεξ/σία από stevepap
Δημοσ.

Η απάντηση είναι ότι ναι, σίγουρα θα δεις διαφορά σε αρκετά παιχνίδια αλλά όχι κάτι εξωφρενικό.

Ωστόσο, εάν έχεις την πολυτέλεια της αναμονής, και ψάχνεις για την απόλυτη εμπειρία σε οθόνη,
η AOC σε λίγο καιρό θα λανσάρει την πρώτη της gaming οθόνη σε 4Κ 144hz 1ms 28'' IPS σε πολύ καλή τιμή κάτω των 700 ευρώ. 😉

Το μοντέλο της θα λέγεται: AOC U28G2XU/BK

Δημοσ.

4k και 144hz σίγουρα θα είναι ιδιαίτερο το μόνιτορ. Το θέμα όμως είναι ότι έχω συνηθίσει πλέον ultra wide και δεν ξέρω με 16:9 αν θα με ικανοποιεί. Δεύτερον επίσης σημαντικό για εμένα είναι ότι από 34" στις 28" είναι ένα θέμα και αυτό για εμένα. Και τέλος πιστεύω ότι το συγκεκριμένο κάτω από 700€ τιμή Ελλάδας δεν θα έχει. Οπότε ξεφεύγω από το μπάτζετ μου. Ευχαριστώ για την βοήθεια πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

👍👍👍

11 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Ποια κάρτα έχεις;

Msi rtx 3070ti suprim x

Επεξ/σία από stevepap
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, stevepap είπε

👍👍👍

Msi rtx 3070ti suprim x

Σε κάποια θα δεις διαφορά αλλά όχι πολύ. Πόσα fps βγάζεις τώρα σε games με σοβαρά γραφικά; Valhala, Metro Exodus, Cyberpunk, και άλλα τέτοια ΑΑΑ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Σε κάποια θα δεις διαφορά αλλά όχι πολύ. Πόσα fps βγάζεις τώρα σε games με σοβαρά γραφικά; Valhala, Metro Exodus, Cyberpunk, και άλλα τέτοια ΑΑΑ;

Στο valhalla που το έχω τεστάρει περίπου στα 78fps παίζει. Ultra όλα εννοείται. Σε exodus κλπ δεν έχω κάνει τεστ ακόμα...

Πιστεύω οτι το Samsung είναι ιδανικό για αυτό που θέλω..

Επεξ/σία από stevepap
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stevepap είπε

Στο valhalla που το έχω τεστάρει περίπου στα 78fps παίζει. Ultra όλα εννοείται. Σε exodus κλπ δεν έχω κάνει τεστ ακόμα...

Γενικά διαφορά θα δεις αν βγάζεις πάνω από 120-130fps αλλά όχι μεγάλη, αλλά σε ΑΑΑ δύσκολο σε αυτή την ανάλυση. Καλύτερα μείνε όπως είσαι εκτός αν παίζεις online ώστε να την τερματίζεις στα 165hz. Ποιο cpu έχεις;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ioannis__ είπε

Γενικά διαφορά θα δεις αν βγάζεις πάνω από 120-130fps αλλά όχι μεγάλη, αλλά σε ΑΑΑ δύσκολο σε αυτή την ανάλυση. Καλύτερα μείνε όπως είσαι εκτός αν παίζεις online ώστε να την τερματίζεις στα 165hz. Ποιο cpu έχεις;

3800x... ποιό πολύ παίζω GOD War zone και racing..f1 wrc κλπ..σε αυτά τα games τα fps είναι πολύ περισσότερα..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stevepap είπε

3800x... ποιό πολύ παίζω GOD War zone και racing..f1 wrc κλπ..σε αυτά τα games τα fps είναι πολύ περισσότερα..

Σε αυτά ναι λογικά θα δεις διαφορά. Έχουν και DLSS οπότε βγάζεις και παραπάνω fps.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ioannis__ είπε

Σε αυτά ναι λογικά θα δεις διαφορά. Έχουν και DLSS οπότε βγάζεις και παραπάνω fps.

Πιστεύεις δηλ ότι το Samsung είναι καλή επιλογή για αυτό που θέλω??

Δημοσ.
4 ώρες πριν, stevepap είπε

Πιστεύω οτι το Samsung είναι ιδανικό για αυτό που θέλω..

Άμα είσαι από τους <<Ultra όλα εννοείται.>> και από τους <<αφού το'χει το βάζω, τι τζάμπα το πλήρωσα;>> κάτσε όπως είσαι, γιατί αν δεν έχεις ήδη το μυαλό να ρυθμίσεις όλα τα παιχνίδια σου να μην πέφτουν ούτε μισό fps κάτω από το 100, με πιο γρήγορη θα βλέπεις χειρότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν εισαι των online αξιζει μιας και το καθε fps θα κανει τη διαφορα με ενα καλο ποντικι. Για ΑΑΑ single player τα 100 ειναι παραπανω απο αρκετα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...