MrRush Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Hiddenite είπε Τέλος καλό, όλα καλά !!! Πες μου και 5 νούμερα από το 1 έως το 45 μέσω pm. Δεν είναι για το τζόκερ.... Για ένα φίλο.... Ας θέλει κάποιος ας μας ενημερώσει για το Google photos. Γιατι διαβάζοντας την αρχική ανάρτηση μπήκα και εγώ στην θέση του και ίδρωσα. Έχω και εγώ άπειρες οικογενειακές στιγμές στη συσκευή μου. Καλή χρονιά σε όλους Απλό είναι. Ένας λογαριασμός Google έχει 15 gb διαθέσιμα στο Google Drive. Αυτόν τον χώρο τον μοιράζεται και το Gmail και το Google Photos. Προφανώς 15 gb είναι πολύ λίγα αλλά με 2 ευρώ τον μήνα έχει πακέτο για 100 gb και με 3 ευρώ έχει 200 gb. Εγώ έχω το 3€/200gb. Τώρα, η εφαρμογή του Google Photos βρίσκεται στο κινητό που θες να κάνεις αυτόματα backup και ότι φωτογραφία και βίντεο βγάζεις, το ανεβάζει αυτόματα στο Google Photos και μετά το βλέπεις από οποιαδήποτε συσκευή θες. Το ανέβασμα των φωτογραφιών και βίντεο μπορούν να γίνουν είτε με WiFi είτε και με τα data που έχεις και υπάρχουν ρυθμίσεις για αυτό όπου μπορείς να επιλέξεις την ποιότητα που θα ανεβαίνουν τα αρχεία και με ποιον τρόπο. Εγώ που έχω μεγάλο data plan το αφήνω να ανεβάζει και από data, ειδικά αν είμαι σε διακοπές ή ταξίδι, όπου αν χάσω το κινητό θα θέλω τουλάχιστον να μην χάσω φωτογραφίες και βίντεο που έβγαλα όσο ήμουν εκεί. Προφανώς η Google έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες και βίντεο που έχεις ανεβάσει για να προπονούνται οι αλγόριθμοι της, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει υπάλληλος να δει τις φωτογραφίες σου. Αν είσαι οκ με αυτό, τότε είναι ένα φοβερό εργαλείο. Εμένα δεν με πειράζει, οπότε το χρησιμοποιώ Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2021 από MrRush 1 1
koutsis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Hiddenite είπε Τέλος καλό, όλα καλά !!! Πες μου και 5 νούμερα από το 1 έως το 45 μέσω pm. Δεν είναι για το τζόκερ.... Για ένα φίλο.... Ας θέλει κάποιος ας μας ενημερώσει για το Google photos. Γιατι διαβάζοντας την αρχική ανάρτηση μπήκα και εγώ στην θέση του και ίδρωσα. Έχω και εγώ άπειρες οικογενειακές στιγμές στη συσκευή μου. Καλή χρονιά σε όλους Παιδιά το Google photos εγώ το θεωρώ απαραίτητο πλέον. Μόλις τραβήξεις μια φωτογραφία, αμέσως ανεβαίνει αυτόματα μέσω του λογαριασμού σου Google στο Google photos και αποθηκεύεται στο cloud. Μπορείς να έχεις πρόσβαση από όπου θες στις φωτογραφίες σου (κινητό, tablet, laptop, σταθερό κτλ.) σου δίνει 15gb δωρεάν και αν θες πιο πολλά μετά πληρώνεις 2€ το μήνα για 100gb. Δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις τις φωτογραφίες σου μόνο στο κινητο πλέον. Αν το χάσεις, στο κλέψουν, χαλάσει κτλ. χάνοντας όλα! Η επόμενη λύση είναι να τις περνάς κάθε λίγο στον υπολογιστή σου σε σκληρό δίσκο αλλά αυτό θέλει χρόνο κι κόπο και πάλι δεν είσαι 100% καλυμμένος ότι δεν θα καίει ο σκληρός κάποια στιγμή. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2021 από koutsis 1 1
lector Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Ισως ακουστει λιγο boomer αυτο που θα πω, αλλα οντως τοσο πολυ εμπιστευεστε τα προσωπικα σας αρχεια να αποθηκευονται σε καποιο αγνωστο απομακρυσμενο σημειο; Χαθηκαν οι εξωτερικοι δισκοι και τα usb sticks; Ας ειναι 2-3, οχι 1 μονο, για λογους ασφαλειας, ποσο πιθανο πια ειναι να χαλασουν ή να χαθουν ολα μαζι; Χωρια η αμεση ανακτηση οποιουδηποτε αρχειου απο οποιοδηποτε pc ανεξαρτητως online ή offline.
sattack Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δοκιμασα το δωρεαν Google photos με τα 15GB, αλλα ενω εχω επιλεξει "original quality" βλεπω οτι η φωτογραφια μου στο τηλεφωνο ειναι 4000*2252 και 1,94ΜΒ ενω αυτη που εχει σωθει στο Google photos ειναι 1442*812 και 355ΚΒ ! Ειναι θεμα του δωρεαν πακετου? κανω εγω κατι λαθος? ή παντα ετσι ειναι?(οποτε δεν το θεωρω σωστο backup).
MrRush Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, sattack είπε Δοκιμασα το δωρεαν Google photos με τα 15GB, αλλα ενω εχω επιλεξει "original quality" βλεπω οτι η φωτογραφια μου στο τηλεφωνο ειναι 4000*2252 και 1,94ΜΒ ενω αυτη που εχει σωθει στο Google photos ειναι 1442*812 και 355ΚΒ ! Ειναι θεμα του δωρεαν πακετου? κανω εγω κατι λαθος? ή παντα ετσι ειναι?(οποτε δεν το θεωρω σωστο backup). Έχεις κάνει κάτι λάθος στις ρυθμίσεις, εμένα μια χαρά ανεβάζει την αρχική ποιότητα. 28 λεπτά πριν, lector είπε Ισως ακουστει λιγο boomer αυτο που θα πω, αλλα οντως τοσο πολυ εμπιστευεστε τα προσωπικα σας αρχεια να αποθηκευονται σε καποιο αγνωστο απομακρυσμενο σημειο; Χαθηκαν οι εξωτερικοι δισκοι και τα usb sticks; Ας ειναι 2-3, οχι 1 μονο, για λογους ασφαλειας, ποσο πιθανο πια ειναι να χαλασουν ή να χαθουν ολα μαζι; Χωρια η αμεση ανακτηση οποιουδηποτε αρχειου απο οποιοδηποτε pc ανεξαρτητως online ή offline. Μόνο και μόνο που κάθε τόσο πρέπει να κάθεσαι και να περνάς τα αρχεία σε τόσα διαφορετικά μέρη είναι σκότωμα. Αν έχεις πολλές φωτογραφίες και βίντεο και θες να διαγράφεις και παλαιότερα, δεν γίνεται να κάνεις κάτι σαν αυτό που είπες, εκτός αν κάνεις κανένα self hosted cloud. 1
Hiddenite Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλα αρχεία πέρα από τις φωτογραφίες; word, Excel διάφορα άλλα
Fotia Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Καθε μεθοδος εχει τα θετικα της .Aλλο να θες συνδεση ιντερνετ για ευκολη χρηση ,και αλλο να εχεις μια φορητη συσκευη μαζι σου ετοιμη για χρηση οπουδηποτε.
koutsis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Στις 2/1/2022 στις 4:08 ΜΜ, Hiddenite είπε Το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλα αρχεία πέρα από τις φωτογραφίες; word, Excel διάφορα άλλα Ναι αλλα όχι στο photos εννοείται. Τα πιο διαδεδομένα είναι τα google drive της google και το one drive της microsoft.
ekkli Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πρώτα απ'ολα, σαν πατέρας εννιά μηνών μπέμπας, πολύ χαίρομαι που βρήκες το κινητό. Ίδρωσα λίγο κι εγώ διαβάζοντας την εξέλιξη του νήματος, αλλά το κινηματογραφικό τέλος ήταν πολύ καλό! Αφού η κουβέντα πήγε στο back up σημαντικών φωτογραφιών μας, να προσθέσω δυο στοιχεία ακόμα. 1. Το Google Photos στο δωρεάν πλάνο δεν ανεβάζει τις φωτογραφίες στην φουλ ανάλυση. Χρησιμοποιούν κάποιον αλγόριθμο και ρίχνουν πάρα πολυ το μέγεθος χωρίς να χάνει πάρα πολύ η ποιότητα. Σε νυχτερινές φωτογραφίες γίνεται πιο φανερό. Καλή λύση αλλά δεν αρκεί για όλους συν ότι κάποια στιγμή θα εξαντληθούν τα 15 γίγα. 2. Υπάρχουν λύσεις για αυτοματοποιημένο back up σε μηχάνημα δικό μας. Από cloud σε ip δικιά μας (για όποιον έχει χρόνο για διάβασμα και μηχανήματα να δουλεύουν 24/7 για αυτό τον λόγο, ιδανικά κάποιο rPi με καρφωμένο σκληρό δίσκο πάνω) μέχρι android apps που με το που βλέπει ότι συνδεόμαστε σε συγκεκριμένο wifi, στέλνει τις φωτογραφίες σε προκαθορισμένο κοινόχρηστο φάκελο σε μηχάνημα. Αυτό δουλεύω εγώ. Για να το κάνω πιο λιανά, με το που πάω σπίτι και συνδέομαι στο wifi του σπιτιού, η εφαρμογή sweet home στέλνει ότι καινούρια media βρει σε καθορισμένο κοινόχρηστο φάκελο του πισιού μου. Και επειδή το πισί δεν είναι πάντα ανοιχτό, όταν το βρει ανοιχτό κάνει αυτή την δουλειά. Το σετάρισμα της εφαρμογής κρατάει 2' που κάνουμε την πρώτη φορά και μετά δεν θέλει κάτι άλλο. Στο πισί θέλει μόνο κάποιον φάκελο να τον κάνουμε κοινόχρηστο και ορατό από το δίκτυο. Eναλλακτικά υπάρχει και το SyncThing που χρησιμοποιούσα παλιότερα. Όποιος θέλει να είναι σίγουρος για τα δεδομένα του και την εξαγωγή τους από το κινητό, αυτές οι λύσεις είναι δωρεάν, είναι εύκολες στην χρήση και σε ένα πεντάλεπτο έχουν σεταριστεί. έντιτινκ: με την εφαρμογή sweet home, μια έξτρα ευκολία είναι ότι μπορούμε να σετάρουμε όσα κινητά θέλουμε να στέλνουν τις φωτογραφίες και βίντεο μας στο ίδιο φάκελο, έτσι είναι. Πχ, κι εγώ και η γυναίκα μου το έχουμε φτιάξει και πάνε σε έναν φάκελο που χωρίζονται ανά βδομάδα. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από ekkli 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα