olo_apories_eimai Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Γεια χαρά σε όλους (παρθενικό μου post), ψάχνω για monitor, να συνδέσω με macbook pro (ή Mac mini που σκέφτομαι να πάρω σε λίγο καιρό). Δεν είμαι gamer! Το θέλω για επεξεργασία εικόνας, για επεξεργασία video και πολύ office (γράψιμο και διάβασμα word, ppt κτλ). Η ποιότητα της εικόνας με ενδιαφέρει πολύ ως εκ τούτου. Αλλά δε ξέρω που να εστιάσω και πως να αποκωδικοποιήσω το τι σημαίνει "ποιότητα" για εμένα! Για κείμενα τι είναι πιο ξεκούραστο; το IPS 1080 ή το VA 1440? Για επεξεργασία εικόνας και video; το IPS 1080 ή το VA 1440? Μακάρι να είχα λεφτά για IPS στα 1440, αλλά... το budget μου είναι γύρω στα 400€ 1) LG 34GL750-B Curved Gaming Monitor 34" FHD 2560x1080 2) Xiaomi Mi Curved (2021) Curved Gaming Monitor 34" QHD 3440x1440 3) Samsung Odyssey G5 Curved Monitor 34" QHD 3440x1440 Ποια οθόνη θα επιλέγατε και γιατί; Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ribo7 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Τελικά κατέληξες κάπου? Είμαι και γω σε αναζήτηση 34" ultrawide, ακόμα δεν έχω αποφασίσει για VA/(φθηνό IPS) και flat/curved. (Office work, καθόλου gaming και ταινίες) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pcmasterrace123 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Στις 29/12/2021 στις 4:28 ΜΜ, olo_apories_eimai είπε Γεια χαρά σε όλους (παρθενικό μου post), ψάχνω για monitor, να συνδέσω με macbook pro (ή Mac mini που σκέφτομαι να πάρω σε λίγο καιρό). Δεν είμαι gamer! Το θέλω για επεξεργασία εικόνας, για επεξεργασία video και πολύ office (γράψιμο και διάβασμα word, ppt κτλ). Η ποιότητα της εικόνας με ενδιαφέρει πολύ ως εκ τούτου. Αλλά δε ξέρω που να εστιάσω και πως να αποκωδικοποιήσω το τι σημαίνει "ποιότητα" για εμένα! Για κείμενα τι είναι πιο ξεκούραστο; το IPS 1080 ή το VA 1440? Για επεξεργασία εικόνας και video; το IPS 1080 ή το VA 1440? Μακάρι να είχα λεφτά για IPS στα 1440, αλλά... το budget μου είναι γύρω στα 400€ 1) LG 34GL750-B Curved Gaming Monitor 34" FHD 2560x1080 2) Xiaomi Mi Curved (2021) Curved Gaming Monitor 34" QHD 3440x1440 3) Samsung Odyssey G5 Curved Monitor 34" QHD 3440x1440 Ποια οθόνη θα επιλέγατε και γιατί; Ευχαριστώ! Αν θέλεις ρεαλιστικά χρώματα αγοράζεις ips. Τώρα αν θέλεις να είναι και curved θα κοστίσει ,οι περισσότερες curved είναι va και προρίζονται για gaming. Εγώ έχω μία ultrawide και μπορώ να πω πως έχει τεράστια διαφορά και δεν πρόκειται να ξανα αγοράζεις οθόνη που δεν είναι utrawide. Παρόλα αυτά ,γιατί δεν αγοράζεις δύο οθόνες αντι για ultrawide? Μπορείς να πάρεις μία main 4k και μια qhd σε αυτά τα λευτά (και οι δύο ips). Τώρα το τι τύπου είναι η οθόνη δεν επιρεάζει τα μάτια σου ,έχει σημασία για τις γωνίες θέασης και τις αντιθέσεις. Πχ οι IPS δεν έχουν πραγματικό μαύρο χρώμα γιατί η οθόνη πάντα θα λαμπει σε αντίθεση με τις OLED που το κάθε pixel έχει το δικό του φως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aetos1988 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Εννοείται ότι το καλύτερο είναι να την δεις από κοντά για να κρίνεις πια σε βολεύει καλύτερα. Το πάνελ ακόμα και VA δίνουν πολύ πιστά χρώματα δες reviews στο internet για τις επιδόσεις και μην μένεις μόνο στην τεχνολογία ( πχ. IPS vs VA). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mythradyl Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 IPS με κλειστά μάτια. Αρκεί να δείξεις λίγο προσοχή στα panel. Προσωπικά τα curved δεν τα εκτιμώ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
3DJIN Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 η διαφορα στα χρωματα μεταξυ ips και va δεν ειναι ορατη χωρις ειδικα προγραμματα. οποτε αγοραζεις οτι σου κανει κλικ. μην ξεχνας το τρελο εφε του curved,αλλα εκει θελει τουλαχιστον 32" 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
olo_apories_eimai Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Στις 1/2/2022 στις 2:39 ΜΜ, ribo7 είπε Τελικά κατέληξες κάπου? Είμαι και γω σε αναζήτηση 34" ultrawide, ακόμα δεν έχω αποφασίσει για VA/(φθηνό IPS) και flat/curved. (Office work, καθόλου gaming και ταινίες) όχι, επειδή δεν επείγομαι άφησα να δω μήπως πέσουν οι τιμές ή πάνε καλύτερα τα οικονομικά μου ή μάθω περισσότερα. Σκέφτομαι μήπως πάρω ips 1440, αλλά flat Στις 10/2/2022 στις 3:02 ΜΜ, aetos1988 είπε Εννοείται ότι το καλύτερο είναι να την δεις από κοντά για να κρίνεις πια σε βολεύει καλύτερα. Το πάνελ ακόμα και VA δίνουν πολύ πιστά χρώματα δες reviews στο internet για τις επιδόσεις και μην μένεις μόνο στην τεχνολογία ( πχ. IPS vs VA). εννοείται, αλλά μόνο της Xiaomi έχω καταφέρει να βρω σε έκθεση Στις 17/2/2022 στις 10:55 ΠΜ, 3DJIN είπε η διαφορα στα χρωματα μεταξυ ips και va δεν ειναι ορατη χωρις ειδικα προγραμματα. οποτε αγοραζεις οτι σου κανει κλικ. μην ξεχνας το τρελο εφε του curved,αλλα εκει θελει τουλαχιστον 32" αν πάρω flat 34" θα κουράζει πολύ στα μάτια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
3DJIN Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 δεν ξερω σε τι αποσταση καθεσαι? εγω με 32" βρισκομαι περιπου 110 εκατοστα μακρυα και μερικες φορες 130 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
olo_apories_eimai Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Στις 17/2/2022 στις 10:20 ΠΜ, mythradyl είπε IPS με κλειστά μάτια. Αρκεί να δείξεις λίγο προσοχή στα panel. Προσωπικά τα curved δεν τα εκτιμώ. μμμ, ενδιαφέρον! Γιατί όχι curved; Για 34" οθόνη, η flat, δεν κουράζει πολύ στα μάτια; για αυτές τις ίντσες θα επέλεγες φλατ; πείσε με, θα με βόλευε πολύ! σου χρωστάω! χαχα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα