Προς το περιεχόμενο

LG 34WK650 Ultra Wide

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μόλις αγόρασα την LG 34WK650 Ultra Wide και έχω κάρτα γραφικών την Αmd radeon r9 380. Το θέμα είναι οτι όταν συνέδεσα την οθόνη η ανάλυση και τα χρώματα δεν είναι ούτε στο ελάχιστο αυτά που υπόσχονταν τα χρηματά της. Τα χρώματα άχρωμα και στην ανάλυση, όσες επιλογές και να αλλάζω, παραμένει θολή!

Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να αλλάξω, η κάποια ασυμβατότητα μεταξύ των παραπάνω προϊόντων και δεν μου δουλεύει σωατά?

Να σημειώσω οτι την έχω συνδέσει με HDMI καλώδιο, αν την συνδέσω με Display port θα δώ κάποια διαφορά?

Δημοσ.

Ειμαι και εγω στο  ψαξιμο για οθονη και ειχα και αυτήν κατα νου. Διαβασα στις κριτικές του αμαζον οτι οσοι ειχαν θεμα σαν και το δικό σου, αυτο λύθηκε με το καλωδιο displayport. Δυστυχως αυτό θα πρεπει να το δοκιμασεις πρώτα. Δοκίμασε και αν εχεις με ενα αλλο καλωδιο hdmi. Μου εχει τύχει με τηλεοραση παρομοια κατασταση. Αν λυθει το θεμα δωσε κανα review για μας τους αναποφάσιστους.

Δημοσ.

Η επόμενη κίνηση μου είναι αυτή, να δοκιμάσω display port καλώδιο.

Νόμιζα οτι είχε μέσα βέβαια και απογοητεύτηκα που δεν το είδα.Μπορείς να μου στείλεις το λινκ με τις κριτικές?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, makisg133 είπε

Να σημειώσω οτι την έχω συνδέσει με HDMI καλώδιο

Αν την έχεις συνδέσει με hdmi 1.0-1.2, δεν επαρκεί. Επαρκεί μέχρι 50hz σε 2560 x 1080. Θα χρειαστείς καλύτερο, hdmi 1.3-1.4:How-to-Get-Max-Refresh-Rates-with-Gaming

Μπορείς να αλλάξεις και το ρυθμό ανανέωσης από της ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σου, σε 50Hz. Αν το πρόβλημα λυθεί φταίει το καλώδιο που μπουκώνει πάνω από τα 50Hz.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά τπτ, καμία αλλαγή παρόλο το Display Port καλώδιο που έβαλα. Η μόνη διαφορά ήταν οτι μπόρεσα και την λειτούργησα σε 75Hz συχνότητα κάτι που στην ουσία δεν άλλαξε και τπτ. ότι είχα πριν με το HDMI παρέμεινε στο DP.

Τρομερό Ghosting στο scrolling σε σελίδες με λευκό φόντο (πχ Facebook) το οποίο το διόρθωσα βάζοντς την οθόνη σε Cinema Mode.

Περίμενα μεγαλύτερη διαφορά στην ανάλυση όταν την αγόραζα, δλδ με μικρότερη ανάλυση να χωράω περισσότερα παράθυρα στην οθόνη αλλά τελικά δεν υπάρχει και καμια μεγάλη διαφορά, σαν να έχω 2 οθόνες Full HD είναι περίπου οπότε στην ουσία μια τρύπα στο νερό. Για να πάς σε μεγαλύτερη ανάλυση και με IPS πάνελ θέλεις πάνω από 700 ευρώ. 

Προσπάθησα να αποφύγω το VA πανελ γτ με συμβούλεψαν οτι το IPS είναι καλύτερο αλλά αμφιβάλω αν για τη δουλειά που το ήθελα εγώ (Multitasking) θα έβλεπα διαφορά μεταξύ τους.

Επεξ/σία από makisg133
  • Thanks 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...