RedPriest Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα, λόγο των συνεχών αυξήσεων έχουμε βαρεθεί να αλλάζουμε τιμές στους τιμοκαταλόγους των προϊόντων μας. Γνωρίζει κανείς εάν γίνεται να επιλέξω μία στήλη και να προσθέσω π.χ 6% στην τιμή σε ολόκληρη την στήλη; Ευχαριστώ
Charismo Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις. Ο πιο απλός είναι να κάνεις τη συνάρτηση, όπως θα την έκανες και με κομπιουτεράκι. Αν για παράδειγμα στη στήλη Α έχεις τις αξίες σου, στη στήλη Β να γράψεις τη συνάρτηση =A1*1,06 και να εφαρμόσεις τη συνάρτηση σε όλη στη στήλη. Εγώ προσωπικά θα έκανα το εξής (Για να έχω και μια στήλη όπου εύκολα θα μετέβαλα και θα έβλεπα την έκπτωση)Έστω πως έχεις τις αξίες στη στήλη Α όπως είπαμε. Στη στήλη Β βάλε format Percentage και γράψε την έκπτωση που θέλεις π.χ. 6%. Στη στήλη C γράψε τη συνάρτηση =Α1*(1+Β1) και εφάρμοσέ τη σε όλη τη στήλη. Έτσι θα έχει τρεις στήλες. Μια με την παλιά τιμή, μια με το ποσοστό της έκπτωσης ανά είδος και μια με την τελική τιμή.Έχε υπ'όψιν σου πως οι στήλες A και C πρέπει να έχουν format number και η B percentage. 1
RedPriest Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Charismo είπε Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις. Ο πιο απλός είναι να κάνεις τη συνάρτηση, όπως θα την έκανες και με κομπιουτεράκι. Αν για παράδειγμα στη στήλη Α έχεις τις αξίες σου, στη στήλη Β να γράψεις τη συνάρτηση =A1*1,06 και να εφαρμόσεις τη συνάρτηση σε όλη στη στήλη. Εγώ προσωπικά θα έκανα το εξής (Για να έχω και μια στήλη όπου εύκολα θα μετέβαλα και θα έβλεπα την έκπτωση)Έστω πως έχεις τις αξίες στη στήλη Α όπως είπαμε. Στη στήλη Β βάλε format Percentage και γράψε την έκπτωση που θέλεις π.χ. 6%. Στη στήλη C γράψε τη συνάρτηση =Α1*(1+Β1) και εφάρμοσέ τη σε όλη τη στήλη. Έτσι θα έχει τρεις στήλες. Μια με την παλιά τιμή, μια με το ποσοστό της έκπτωσης ανά είδος και μια με την τελική τιμή.Έχε υπ'όψιν σου πως οι στήλες A και C πρέπει να έχουν format number και η B percentage. Ευχαριστώ πολύ . Ξέρεις εάν γίνεται να επιλέξω συγκεκριμένα κελιά και να κάνω το ίδιο πράγμα ;
Charismo Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, RedPriest είπε Ευχαριστώ πολύ . Ξέρεις εάν γίνεται να επιλέξω συγκεκριμένα κελιά και να κάνω το ίδιο πράγμα ; Μπορείς να τα φιλτράρεις με τη συνθήκη που θέλεις και να εφαρμόσεις τη συνάρτηση μόνο σε όσα έχεις φιλτράρει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα