Martialsurgeon Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε. Λοιπόν. Είμαι γιατρός και θέλω να αγοράσω έναν φορητό υπέρηχο ο οποίος συνδέεται με smartphone. Το θέμα είναι οτι κάνει πάνω από 1000 ευρώ και διαβάζω στο site των ΕΛΤΑ ότι σε παραγγελίες αξίας άνω των 1000 ευρώ δεν εφαρμόζεται η κλασική απλοποιημένη διαδικασία εκτελωνισμού. Τώρα γνωρίζω για τις νέες ρυθμίσεις που ισχύουν από 1η Ιουλίου και στοχεύουν το ηλεκτρονικό εμπόριο από Κίνα και η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να μπλέξω με την ελληνική γραφειοκρατία. Η εταιρεία που τον φτιάχνει λοιπόν είναι πρόθυμοι να γράψει στην απόδειξη της μικρότερη αξία. Τα ερωτήματα λοιπόν είναι τα εξής: 1) Στα ΕΛΤΑ γράφει πως σε περίπτωση αμφιβολίας για την αναγραφόμενη τιμή της απόδειξης γίνεται χρήση κάθε πρόσφορου μέσου για να βρεθεί ποια είναι η πραγματική τιμή του αντικειμένου. Τι γίνεται λοιπόν να σε πιάσουν και πόσο πιθανό είναι αυτό? 2) Η εταιρεία στέλνει τα δέματα μέσω FedEx η οποία σου δίνει την δυνατότητα να ανεβάσεις εσύ κάποια ηλεκτρονικά έντυπα πχ την απόδειξη ώστε να απλοποιήσεις την διαδικασία εκτελωνισμού. Έχει κανείς εμπειρία με αυτό? Βοηθάει όντως να περάσει τελωνείο? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Κάθε συμβουλή πολύτιμη!
moutsa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Ότι τιμή και να δηλώσει ο αποστολέας στο τελωνείο να ξέρεις ότι όταν θα γίνει έλεγχος θα σου ζητηθούν απόδειξη αγοράς και κίνηση κάρτας τα οποία θα πρέπει να συμβαδίσουν και μερικές φορές ζητάνε και την σελίδα απ όπου έγινε η αγορά Γιάν να το διασταυρώσουν. Το καλύτερο που έχεις να κανείς είναι να ρωτήσεις την fedex ποιο είναι το κόστος εκτελωνισμού και αν και κάποιο ιδιώτη εκτελωνιστή ίσως σου βγει φθηνότερα σε αυτή την περίπτωση και πράξε ανάλογα. Επισης κάτι πολύ σημαντικό σε περίπτωση που έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ και γίνει η αγορά στο όνομα σου νομίζω ότι οι τιμές του εκτελωνισμού αλλάζουν και το ποσό ανεβαίνει όποτε να το κοιτάξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα