Highd10 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα στο φόρουμ και καλές γιορτές εύχομαι! Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα,έχω συνδέσει το powerline tp-link AV1000 ( TL-PA7017P Ver. 4) και ενώ είναι ανάβουν κανονικά και σωστά όλες οι ενδείξεις του, με τον σταθερό υπολογιστή που θέλω να το συνδέσω μένει στο κομμάτι της αναγνώρισης και το πρόβλημα που μου εμφανίζει η αντιμετώπιση προβλημάτων είναι πως " Ο προσαρμογέας "Ethernet" δεν έχει έγκυρη ρύθμιση παραμέτρων IP " . Ο σταθερός υπολογιστής που θέλω να τον συνδέσω έχει τη μητρική ASUS P5K και ο controller του Ethernet είναι ο Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller . Προσπάθησα να του περάσω κάποιους νεότερους drivers δίχως κάποια επιτυχία,να βάλω στατική IP και DNS πάλι δίχως, απενεργοποίησα το IPv6,έχω βγάλει εκτός πρίζας το σύστημα,πάτησα το power button για 10 δευτερόλεπτα,έχω δοκιμάσει διαφορετικά καλώδια ethernet, όλα δίχως κάποιο αποτέλεσμα. Ξέρω με βεβαιότητα πως δουλεύει σωστά το powerline και μάλιστα αρκετά καλά για το σκοπό που το ήθελα διότι συνέδεσα πάνω του ένα λάπτοπ που έχω και έπιασε απευθείας και απροβλημάτιστα. Αν κάποιος είχε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα ή έχει κάποια λύσει να προτείνει ευχαρίστως να τη συζητούσαμε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί!
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 On 29/12/2021 at 12:45, Highd10 said: Καλησπέρα στο φόρουμ και καλές γιορτές εύχομαι! Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα,έχω συνδέσει το powerline tp-link AV1000 ( TL-PA7017P Ver. 4) και ενώ είναι ανάβουν κανονικά και σωστά όλες οι ενδείξεις του, με τον σταθερό υπολογιστή που θέλω να το συνδέσω μένει στο κομμάτι της αναγνώρισης και το πρόβλημα που μου εμφανίζει η αντιμετώπιση προβλημάτων είναι πως " Ο προσαρμογέας "Ethernet" δεν έχει έγκυρη ρύθμιση παραμέτρων IP " . Ο σταθερός υπολογιστής που θέλω να τον συνδέσω έχει τη μητρική ASUS P5K και ο controller του Ethernet είναι ο Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller . Προσπάθησα να του περάσω κάποιους νεότερους drivers δίχως κάποια επιτυχία,να βάλω στατική IP και DNS πάλι δίχως, απενεργοποίησα το IPv6,έχω βγάλει εκτός πρίζας το σύστημα,πάτησα το power button για 10 δευτερόλεπτα,έχω δοκιμάσει διαφορετικά καλώδια ethernet, όλα δίχως κάποιο αποτέλεσμα. Ξέρω με βεβαιότητα πως δουλεύει σωστά το powerline και μάλιστα αρκετά καλά για το σκοπό που το ήθελα διότι συνέδεσα πάνω του ένα λάπτοπ που έχω και έπιασε απευθείας και απροβλημάτιστα. Αν κάποιος είχε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα ή έχει κάποια λύσει να προτείνει ευχαρίστως να τη συζητούσαμε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί! α. το Pc πανω στο ρουτερ παιζει? β. μηπως σε κοβει κανα Firewall?δοκιμασε με κανα Live cd windows/linux να δεις αν το κανει/ γ.τυπικα θα εριχνα και bios update στο mobo.θα δοκιμαζα να βαλω να παιξει και καρφωτα 1000 ή καρφωτα 100.
Highd10 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, poulinos είπε α. το Pc πανω στο ρουτερ παιζει? β. μηπως σε κοβει κανα Firewall?δοκιμασε με κανα Live cd windows/linux να δεις αν το κανει/ γ.τυπικα θα εριχνα και bios update στο mobo.θα δοκιμαζα να βαλω να παιξει και καρφωτα 1000 ή καρφωτα 100. α)Δυστυχως δεν υπάρχει η δυνατότητα να το συνδέσω απευθείας. Είναι σε διαφορετικό όροφο και δε γίνεται κοντά στο ρούτερ να συνδέσω όλο το σύστημα με τα περιφερειακά του. β) παρέλειψα να το αναφέρω πως δοκίμασα να κλείσω και το firewall γ) η μητρική είναι αρκετά παλιά (s775) οπότε είχε περαστεί πάνω της το τελευταίο bios. Έκτοτε βέβαια είχε περαστεί και ένα Modαρισμένο για να δέχεται και Xeon. Σκέφτομαι μήπως το θέμα το έχει η ίδια η κάρτα δικτύου. Είχα μια Pci που τη δοκίμασα αλλά δεν αφήνει καν τον υπολογιστη να bootάρει. Θα δοκιμάσω να πάρω και κάποιο usb ανταπτοράκι με ethernet να δω αν θα δουλέψει έτσι.
thanosgk13 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Ποια windows έχει επάνω το pc; Αρχικά ενημέρωση των drivers (ανάλογα το λειτουργικό), μετά μέσα από το cmd την εντολή ipconfig /release και έπειτα ipconfig /flushdns > μετά επανεκκίνηση στο router > αν δεν δουλέψει ξανά στατική ip και DNS της google 8.8.8.8 & 8.8.4.4.
Highd10 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, thanosgk13 είπε Ποια windows έχει επάνω το pc; Αρχικά ενημέρωση των drivers (ανάλογα το λειτουργικό), μετά μέσα από το cmd την εντολή ipconfig /release και έπειτα ipconfig /flushdns > μετά επανεκκίνηση στο router > αν δεν δουλέψει ξανά στατική ip και DNS της google 8.8.8.8 & 8.8.4.4. Windows 10 έχει. Επανεκκίνηση και εναλλαγές ανάμεσα σε στατική και αυτόματη ip έχω κάνει. Επίσης είχα βάλει και dns της Google. Έμμεση λύση εν τέλει ήταν να χρησιμοποιήσω usb σε ethernet ανταπτορα όπου και δούλεψε αμέσως και πιάνει τη μέγιστη ταχύτητα του δικτύου. 1
malaperda Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Είχα για αρκετά χρόνια την ίδια ακριβώς Ρ5Κ με τον XEON X5460. Από την εμπειρία μου η ενσωματωμένη κάρτα δικτύου (Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base) είχε προβλήματα σαν τα δικά σου οπότε κάποια στιγμή έβαλα την Intel pro 1000GT desktop η οποία μου κράτησε για περίπου 5 χρόνια μετά αφού παρέδωσε πνεύμα η Intel είπα να ξαναδοκιμάσω την ενσωματωμένη (Atheros) αλλά είχα τα ίδια προβλήματα με αποσυνδέσεις που είχα και στην αρχή οπότε αγόρασα μια φτηνή με 10 ευρώ την D-link DGE-528t Gigabit PCI (όχι PCI express) και από τότε δεν είχα ποτέ ξανά θέματα.Υπόψιν ότι αν βάλεις εσωτερική κάρτα δικτύου καλό είναι να απενεργοποιήσεις την ενσωματωμένη της Atheros από το BIOS. Αλλιώς μένεις με την USB σε ETHERNET η οποία είναι μια πολύ καλή λύση επίσης.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2022 On 30/12/2021 at 19:08, Highd10 said: α)Δυστυχως δεν υπάρχει η δυνατότητα να το συνδέσω απευθείας. Είναι σε διαφορετικό όροφο και δε γίνεται κοντά στο ρούτερ να συνδέσω όλο το σύστημα με τα περιφερειακά του. β) παρέλειψα να το αναφέρω πως δοκίμασα να κλείσω και το firewall γ) η μητρική είναι αρκετά παλιά (s775) οπότε είχε περαστεί πάνω της το τελευταίο bios. Έκτοτε βέβαια είχε περαστεί και ένα Modαρισμένο για να δέχεται και Xeon. Σκέφτομαι μήπως το θέμα το έχει η ίδια η κάρτα δικτύου. Είχα μια Pci που τη δοκίμασα αλλά δεν αφήνει καν τον υπολογιστη να bootάρει. Θα δοκιμάσω να πάρω και κάποιο usb ανταπτοράκι με ethernet να δω αν θα δουλέψει έτσι. μονο με ρυθμισεις αν παιξεις απο το device manager.να αλλαξεις ταχυτητα κτλ.αλλιως οπως ειπες με λιγα λεφτα παιρνεις νεα καρτα και τελειωνεις. απο το device manager θα δοκιμαζα πχ να βαλω 100 Full duplex αντι για auto ή αντι για 1000. επισης εχει τυχει να εχω προβληματα με τους drivers που περναγαν τα windows οποτε πηγαινα και κατεβαζα απο το site του κατασκευαστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα