Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mezger είπε

Οπότε πέρασε σε σένα λογικά μετά από αποποίηση του πατέρα σου. Η αποποίηση έγινε μέσα σε 4 μήνες από τον θάνατο, και η προθεσμία να δηλώσεις την δική σου κληρονομιά ήταν 5 μήνες από την αποποίηση. Δεδομένου ότι ο θάνατος ήταν το 2015 και η δήλωση υποβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2016, είναι σίγουρα εκπρόθεσμη. Ευθύνες από τον λογιστή δεν έχει νόημα να ζητάς, εκτός και αν γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι είχε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται εγκαίρως και για κάποιο λόγο καθυστέρησε αρκετούς μήνες να κάνει την υποβολή (λίγο απίθανο).

Το ότι ήσουν φαντάρος δεν μπορεί να είναι δικαιολογία  (και φυλακή να είσαι, δήλωση κάνεις κανονικά) - δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις βέβαια. Θα έλεγα να είσαι προετοιμασμένος να το πληρώσεις και να πας παρακάτω.

Τι ευθύνες να ζητήσω από τον λογιστή πέντε χρόνια μετά; Άλλωστε όπως είπες και εσύ δεν ξέρω αν φταίει αυτός.

Η Δ.Ο.Υ. έρχεται μετά το πέρας 5 ετών. Για την ακρίβεια 5 έτη και 1 μήνα ακριβώς μετά να μου πει ότι καθυστέρησα. 

Τέλος πάντων ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα προχωρήσω σε ενδικοφανή προσφυγή με την αιτιολογία ότι καθυστέρησα λόγω οικονομικων προβλημάτων, επειδή ήμουν στρατιώτης και ότι γίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να δούμε πότε θα σταματήσει αυτή η αηδία του ελληνικού κράτους να σου κοινοποιεί πρόστιμα λίγο πριν την παρέλευση της παραγραφής. Σε άλλες περιπτώσεις αυτό γίνεται στα 10 και 15 χρόνια. Τρέχα γύρευε μετά να ψάχνεις τι έγινε. 

Edit: Μιας και το έφερε η κουβέντα, τροποιητικες δηλώσεις για διόρθωση λαθών από ποτε μέχρι πότε μπορούμε να κάνουμε; 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...