Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

πριν λίγες ημέρες έλαβα ενα email ότι έχω ένα πρόσθιμο της τάξης των 100 ευρώ (+2.5 τόκος) από την πρώτη μέρα για εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2016.

Εγώ ως τα μέσα τα μέσα του 2016 ήμουν στρατιώτης και όλα αυτά τα έγγραφα τα είχε κάνει ο λογιστής του πατέρα μου (λόγω κληρονομιάς από παππού). Επικοινώνησα μαζί του και μου λέει πρέπει να το πληρώσεις, η απάντηση μου ήταν μα δεν καθυστέρησα κάπου εσύ δεν είχες ρυθμίσει αυτά τα έγγραφα (όπως και στα δύο αδέρφια μου). Επειδή πια δεν έχω κάποια συνεργασία μαζί του δεν κάθισα να ασχοληθώ παραπάνω.

Το ερώτημα μου είναι, μπορώ να κάνω κάποια ένσταση ή είναι τσάμπα κόπως;

Υ.Γ.: Προτιμώ να τα δώσω σε λογιστή αυτά τα χρήματα και περισσότερα, παρά να πληρώσω αυτό το πρόστιμο. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Καλησπέρα,

πριν λίγες ημέρες έλαβα ενα email ότι έχω ένα πρόσθιμο της τάξης των 100 ευρώ (+2.5 τόκος) από την πρώτη μέρα για εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2016.

Εγώ ως τα μέσα τα μέσα του 2016 ήμουν στρατιώτης και όλα αυτά τα έγγραφα τα είχε κάνει ο λογιστής του πατέρα μου (λόγω κληρονομιάς από παππού). Επικοινώνησα μαζί του και μου λέει πρέπει να το πληρώσεις, η απάντηση μου ήταν μα δεν καθυστέρησα κάπου εσύ δεν είχες ρυθμίσει αυτά τα έγγραφα (όπως και στα δύο αδέρφια μου). Επειδή πια δεν έχω κάποια συνεργασία μαζί του δεν κάθισα να ασχοληθώ παραπάνω.

Το ερώτημα μου είναι, μπορώ να κάνω κάποια ένσταση ή είναι τσάμπα κόπως;

Υ.Γ.: Προτιμώ να τα δώσω σε λογιστή αυτά τα χρήματα και περισσότερα, παρά να πληρώσω αυτό το πρόστιμο. 

Ενδεχομένως είναι πρόσθετος ΕΝΦΙΑ για παραπάνω τετραγωνικά από όσα αναφέρονταν στις αρχικές δηλώσεις του πατέρα σου.

Πρόσφατα νομιμοποίησα και εγώ κάποια παραπάνω τετραγωνικά και μου ήρθε κάτι παρόμοιο. Ρώτησα αν υπάρχει κάποια έκπτωση , όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και πρέπει μέχρι τέλος Ιανουαρίου να πληρωθούν εφάπαξ διότι θα τρέχουν και νέες αυξήσεις.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ενδεχομένως είναι πρόσθετος ΕΝΦΙΑ για παραπάνω τετραγωνικά από όσα αναφέρονταν στις αρχικές δηλώσεις του πατέρα σου.

Πρόσφατα νομιμοποίησα και εγώ κάποια παραπάνω τετραγωνικά και μου ήρθε κάτι παρόμοιο. Ρώτησα αν υπάρχει κάποια έκπτωση , όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και πρέπει μέχρι τέλος Ιανουαρίου να πληρωθούν εφάπαξ διότι θα τρέχουν και νέες αυξήσεις.

Όχι επικοινώνησα με τον πατέρα μου, η τελευταία αλλαγή είχε γίνει το 1992. Επίσης και εγώ δεν βλέπω κάποια αλλαγή σε όλα τα ΕΝΦΙΑ που έχω πληρώσει μέχρι τώρα. Επίσης το μόνο που αναφέρεται είναι ότι η δήλωση έγινε εκπρόθεσμα και συστυχώς δεν γνωρίζω πως μπορώ να το βρω αυτό. Όπως δεν μπορώ να βρω πως μπορώ να κάνω ένσταση.

Δημοσ.

Αν το αρχικό ποσόν είναι στρογγυλά 100 ευρώ, τότε δεν μιλάμε για πρόσθετα τετραγωνικά αλλά για εκπρόθεσμη δήλωση. Ψάξε μήπως μπορείς να κάνεις ένσταση μόνος σου, δεν έχει νόημα να πληρώσεις λογιστή για αυτό γιατί δεν θα κάνει κάτι ιδιαίτερο, απλά μια αίτηση. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, armagedwnn είπε

Δεν βγάζει νόημα αυτό!

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Αν το αρχικό ποσόν είναι στρογγυλά 100 ευρώ, τότε δεν μιλάμε για πρόσθετα τετραγωνικά αλλά για εκπρόθεσμη δήλωση. Ψάξε μήπως μπορείς να κάνεις ένσταση μόνος σου, δεν έχει νόημα να πληρώσεις λογιστή για αυτό γιατί δεν θα κάνει κάτι ιδιαίτερο, απλά μια αίτηση. 

Έψαξα τα πάντα δεν μπορώ να βρω άκρη, δηλαδή ο τρόπος είναι να κάνω ενδικοφανείς προσφυγή. Αλλά η εφαρμογή είναι απαρχαιωμένη και δεν έχει στην λίστα την Δ.Ο.Υ που ανήκω. Γιατί είδα ότι ο αριθμός εντολής είναι το 5 αλλά δεν βρίσκει κάτι.

Screenshot_4.jpg.66110dc2999e3b0d02ae7cf0d1e87739.jpg

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Έψαξα τα πάντα δεν μπορώ να βρω άκρη, δηλαδή ο τρόπος είναι να κάνω ενδικοφανείς προσφυγή. Αλλά η εφαρμογή είναι απαρχαιωμένη και δεν έχει στην λίστα την Δ.Ο.Υ που ανήκω. Γιατί είδα ότι ο αριθμός εντολής είναι το 5 αλλά δεν βρίσκει κάτι.

Screenshot_4.jpg.66110dc2999e3b0d02ae7cf0d1e87739.jpg

Αν δεν υπάρχει η ΔΟΥ που ανήκεις δες μήπως έχει συγχωνευτεί με άλλη και έκλεισε. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν βγάζει νόημα αυτό!

Για μένα βγάζει, δεν μπορεί να έρχεται η εφορία μετά από 5+ χρόνια να μου λέει ότι καθυστέρησες να κάνεις δήλωση. Ας μου το βάλει το πρόστιμο όταν το έκανα ή μετά από κάποιους μήνες. 

Εγώ τώρα ποιον θα κυνηγήσω και πως θα βγάλω άκρη, γιατί δεν ξέρω αν φταίει η λογίστρια ή κάποιος άλλος για την καθυστέρηση. Ούτε αν η καθυστέρηση είχε προκύψει επειδή ήμουν στρατιώτης. 

Αν μπορώ να κάνω κάτι θα το κάνω, δεν γίνεται η Δ.Ο.Υ να λειτουργεί έτσι. 55% απ' όσους έκαναν ενδικοφανή προσφυγή πέρυσι διακιώθηκαν. Άρα η Δ.Ο.Υ κάνουν ότι να ναι μου φαίνεται.

Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Αν δεν υπάρχει η ΔΟΥ που ανήκεις δες μήπως έχει συγχωνευτεί με άλλη και έκλεισε. 

Όχι δεν έχει συγχωνευτεί αν μπεις στην εφαρμογή θα δεις ότι έχει μόνο 5 Δ.Ο.Υ., γενικά είναι λίγο πολύπλοκο να κάνεις αίτηση ακόμη διαβάζω το εγχειρίδιο. Αλλά δεν μπορώ να προχωρήσω γιατί δεν βρίσκει την εντολή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Για μένα βγάζει, δεν μπορεί να έρχεται η εφορία μετά από 5+ χρόνια να μου λέει ότι καθυστέρησες να κάνεις δήλωση. Ας μου το βάλει το πρόστιμο όταν το έκανα ή μετά από κάποιους μήνες. 

Εγώ τώρα ποιον θα κυνηγήσω και πως θα βγάλω άκρη, γιατί δεν ξέρω αν φταίει η λογίστρια ή κάποιος άλλος για την καθυστέρηση. Ούτε αν η καθυστέρηση είχε προκύψει επειδή ήμουν στρατιώτης. 

Αν μπορώ να κάνω κάτι θα το κάνω, δεν γίνεται η Δ.Ο.Υ να λειτουργεί έτσι. 55% απ' όσους έκαναν ενδικοφανή προσφυγή πέρυσι διακιώθηκαν. Άρα η Δ.Ο.Υ κάνουν ότι να ναι μου φαίνεται.

Το κάνουν τώρα γιατί λήγει η πενταετία και θα διαγραφούν.

Το να δώσεις 100€ για να  (edit) MH πληρώσεις 100€ το βρίσκεις λογικό;

Εχεις την  δήλωση να δείς πότε έγινε και αν κατατέθηκε έγκαιρα;

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.

Ειχε γινει η δηλωση εκπροθεσμα ναι ή οχι; Την εφορια δεν την ενδιαφερει ποιος φταιει. Δες την ημερομηνια που εγινε η δηλωση. Τα στελνουν τωρα λογω παραγραφης. Εμενα μου ειχαν στειλει το προστιμο για εκπροθεσμη δηλωση 2-3 χρονια μετα.

Δημοσ.

Τα πρόστιμα μπήκαν μόνο σε αρχικες δηλώσεις (δηλαδή όταν δεν υπήρχε κανένα ακίνητο και προστέθηκε πρώτη φορά). Μπορείς να το πολεμήσεις αλλά δύσκολα, το γράμμα του νόμου απαλλάσει από πρόστιμα μόνο τις τροποποιητικές δηλώσεις. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι το πνεύμα του νομοθέτη ήταν να μπορεί ο καθεις να φτιάξει το Ε9 του χωρίς να τρώει βροχές από 100ρικά, ανεξάρτητα απο το αν είχε δηλώσει πριν ακίνητα ή όχι. Ο δρόμος όμως θα είναι μακρύς - θες σίγουρα δικηγόρο, άρα δε σε συμφέρει να κάνει κάτι μόνος σου.

Στο δια ταύτα, οι δηλώσεις αυτές έγιναν λες το 2016 και αφορούν κάποια κληρονομιά παππού. Πότε πέθανε ο παππούς? Έχει σημασία.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το κάνουν τώρα γιατί λήγει η πενταετία και θα διαγραφούν.

Το να δώσεις 100€ για να πληρώσεις 100€ το βρίσκεις λογικό;

Εχεις την  δήλωση να δείς πότε έγινε και αν κατατέθηκε έγκαιρα;

Αυτό κατάφερα να βρω. Δεν γνωρίζω αν είναι εκπρόθεσμα, αλλά όπως είπα ήμουν στρατιώτης ως τα μέσα του 2016 οπότε μάλλον αυτό είναι μια διακαιολογία που στέκει.

Screenshot_5.jpg.bc56bb6235bf3f06e03fafcfa32b3492.jpg

3 λεπτά πριν, mezger είπε

Τα πρόστιμα μπήκαν μόνο σε αρχικες δηλώσεις (δηλαδή όταν δεν υπήρχε κανένα ακίνητο και προστέθηκε πρώτη φορά). Μπορείς να το πολεμήσεις αλλά δύσκολα, το γράμμα του νόμου απαλλάσει από πρόστιμα μόνο τις τροποποιητικές δηλώσεις. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι το πνεύμα του νομοθέτη ήταν να μπορεί ο καθεις να φτιάξει το Ε9 του χωρίς να τρώει βροχές από 100ρικά, ανεξάρτητα απο το αν είχε δηλώσει πριν ακίνητα ή όχι. Ο δρόμος όμως θα είναι μακρύς - θες σίγουρα δικηγόρο, άρα δε σε συμφέρει να κάνει κάτι μόνος σου.

Στο δια ταύτα, οι δηλώσεις αυτές έγιναν λες το 2016 και αφορούν κάποια κληρονομιά παππού. Πότε πέθανε ο παππούς? Έχει σημασία.

Το 2015 αλλά δεν ήταν διαθήκη απλά ο πατέρας μου πέρασε την κληρονομιά κατευθείαν σε εμάς και στα αδέρφια μου το 2016 έγινε αυτό. Θα τους ρωτήσω να τσεκάρουν αν όλοι έχουμε ίδιες ημερομηνίες.

Δημοσ.

Μην το ψάχνεις. Αν την έκανε εκπρόθεσμα θα το πληρώσεις ή θα σε κυνηγάει και θα τοκίζεται. Κι εμάς ο λογιστής για ένα τρίμηνο δεν έκανε έγκαιρα δήλωση φπα και μας ήρθε πρόστιμο. Ο πατέρας μου με τσαμπουκά του είπε να το πληρώσει εκείνος γιατί ήταν δικό του φταίξιμο και δεν το πλήρωσε ποτέ. Τελικά το πληρώσαμε εμείς. Οι λογιστές αποποιούνται τέτοιων ευθυνών. Δεν τους νοιάζει να χάσουν 1-2 πελάτες γιατί πνίγονται. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 1comment είπε

Μην το ψάχνεις. Αν την έκανε εκπρόθεσμα θα το πληρώσεις ή θα σε κυνηγάει και θα τοκίζεται. Κι εμάς ο λογιστής για ένα τρίμηνο δεν έκανε έγκαιρα δήλωση φπα και μας ήρθε πρόστιμο. Ο πατέρας μου με τσαμπουκά του είπε να το πληρώσει εκείνος γιατί ήταν δικό του φταίξιμο και δεν το πλήρωσε ποτέ. Τελικά το πληρώσαμε εμείς. Οι λογιστές αποποιούνται τέτοιων ευθυνών. Δεν τους νοιάζει να χάσουν 1-2 πελάτες γιατί πνίγονται. 

Μα δεν με ενδιαφέρει ο λογιστής γιατί ξέρω ότι δεν θα βρω άκρη, εγώ ήμουν φαντάρος πως να έκανα την δήλωση έγκαιρα?

Η αποδοχή κληρονομιάς είχε διάφορα τρεξίματα και ήθελε αρκετές υπογραφές σε συμβολαιογράφους. Χωρίς την φυσική μου παρουσία πως θα γινόταν αυτό?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Αυτό κατάφερα να βρω. Δεν γνωρίζω αν είναι εκπρόθεσμα, αλλά όπως είπα ήμουν στρατιώτης ως τα μέσα του 2016 οπότε μάλλον αυτό είναι μια διακαιολογία που στέκει.

Screenshot_5.jpg.bc56bb6235bf3f06e03fafcfa32b3492.jpg

Το 2015 αλλά δεν ήταν διαθήκη απλά ο πατέρας μου πέρασε την κληρονομιά κατευθείαν σε εμάς και στα αδέρφια μου το 2016 έγινε αυτό. Θα τους ρωτήσω να τσεκάρουν αν όλοι έχουμε ίδιες ημερομηνίες.

Οπότε πέρασε σε σένα λογικά μετά από αποποίηση του πατέρα σου. Η αποποίηση έγινε μέσα σε 4 μήνες από τον θάνατο, και η προθεσμία να δηλώσεις την δική σου κληρονομιά ήταν 5 μήνες από την αποποίηση. Δεδομένου ότι ο θάνατος ήταν το 2015 και η δήλωση υποβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2016, είναι σίγουρα εκπρόθεσμη. Ευθύνες από τον λογιστή δεν έχει νόημα να ζητάς, εκτός και αν γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι είχε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται εγκαίρως και για κάποιο λόγο καθυστέρησε αρκετούς μήνες να κάνει την υποβολή (λίγο απίθανο).

Το ότι ήσουν φαντάρος δεν μπορεί να είναι δικαιολογία  (και φυλακή να είσαι, δήλωση κάνεις κανονικά) - δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις βέβαια. Θα έλεγα να είσαι προετοιμασμένος να το πληρώσεις και να πας παρακάτω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...