Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, νοικιάζω ένα σπίτι 3 χρόνια τώρα, ξεκινήσαμε με 2ετή συμβόλαιο και το ανανεώσαμε με λίγο χαμηλότερο ενοίκιο. Έδωσα ενα ενοίκιο εγγύηση στην αρχή και τώρα αφήνω το σπίτι για να πάω αλλού 9~ μήνες πριν την λήξη του δεύτερου συμβολαίου. Η ιδιοκτήτρια μου λέει της είπε μεσίτης πως επειδή σπάω το συμβόλαιο δεν δικαιούμαι την εγγύηση πίσω. Το σπίτι είναι σε άψογη κατάσταση και έχω πληρώσει τον Δεκέμβρη και ενημέρωσα απο την αρχή του μήνα για την απόφαση αυτή. Τι θα κάνατε;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, simplemaths είπε

Καλησπέρα, νοικιάζω ένα σπίτι 3 χρόνια τώρα, ξεκινήσαμε με 2ετή συμβόλαιο και το ανανεώσαμε με λίγο χαμηλότερο ενοίκιο. Έδωσα ενα ενοίκιο εγγύηση στην αρχή και τώρα αφήνω το σπίτι για να πάω αλλού 9~ μήνες πριν την λήξη του δεύτερου συμβολαίου. Η ιδιοκτήτρια μου λέει της είπε μεσίτης πως επειδή σπάω το συμβόλαιο δεν δικαιούμαι την εγγύηση πίσω. Το σπίτι είναι σε άψογη κατάσταση και έχω πληρώσει τον Δεκέμβρη και ενημέρωσα απο την αρχή του μήνα για την απόφαση αυτή. Τι θα κάνατε;

Θα μπορουσε να σου ζητήσει και τα 9 ενοικια που απομενουν.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι δεν μπορουσε να σου ζητησει τα 9,δηλαδη θα μπορουσε αλλα δεν θα τα επαιρνε.Τωρα για την εγγυηση κοιτα αν εχει καποια ρητρα το συμβολαιο.Αν εχει τοτε μην το συζητας.Αν δεν εχει και παλι θα τα παρει αλλα με αλλο τροπο αν θελει να βρει φθορες θα βρει οποτε θα σου προτεινα να μην μπεις σε διαδικασια,εκτος και αν εισαι τοσο σιγουρος οτι το σπιτι ειναι στην εντελεια.

• Confused 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Οχι δεν μπορουσε να σου ζητησει τα 9,δηλαδη θα μπορουσε αλλα δεν θα τα επαιρνε.

Βάζεις το χέρι σου στη φωτιά; Εάν δε βρεθεί νέος ενοικιαστής και αποδεικνύεται η οικονομική ζημιά, μια χαρά τα παίρνει. Καλώς ή κακώς τα συμβόλαια είναι για να προστατεύουν από τέτοιες περιπτώσεις. 

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Haldol είπε

Βάζεις το χέρι σου στη φωτιά; Εάν δε βρεθεί νέος ενοικιαστής και αποδεικνύεται η οικονομική ζημιά, μια χαρά τα παίρνει. Καλώς ή κακώς τα συμβόλαια είναι για να προστατεύουν από τέτοιες περιπτώσεις. 

Μπορει να διεκδικησει μονο τους μηνες που θα μεινει ξενοικιαστο το σπιτι μεσα σε αυτο το 9μηνο συν την νεα αμοιβη του μεσιτη.Αν αυτος το νοικιασει σε ενα μηνα ή δυο μηνες μπορει να διεκδικησει αυτους τους εναν ή δυο μηνες συν την αμοιβη του μεσιτη.Αντε αν ειναι στραβος,αναποδος και μαλακας να υποστηριξει οτι πληρωσε και καθαριστη για να καθαρισει το σπιτι αλλα εγω θα πονταρα στο οτι δεν θα ασχοληθει.9 μηνιατικα δεν θα του εδινα για κανενα λογο σιγουρα θα του αφηνα την εγγυηση και θα του ελεγα κανε οτι καταλαβαινεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

Μπορει να διεκδικησει μονο τους μηνες που θα μεινει ξενοικιαστο το σπιτι μεσα σε αυτο το 9μηνο συν την νεα αμοιβη του μεσιτη.Αν αυτος το νοικιασει σε ενα μηνα ή δυο μηνες μπορει να διεκδικησει αυτους τους εναν ή δυο μηνες συν την αμοιβη του μεσιτη.Αντε αν ειναι στραβος,αναποδος και μαλακας να υποστηριξει οτι πληρωσε και καθαριστη για να καθαρισει το σπιτι αλλα εγω θα πονταρα στο οτι δεν θα ασχοληθει.9 μηνιατικα δεν θα του εδινα για κανενα λογο σιγουρα θα του αφηνα την εγγυηση και θα του ελεγα κανε οτι καταλαβαινεις

Σωστά όσα λες. Εάν όμως σπάσεις συμβόλαιο, υπάρχει ακόμα και αυτό το σενάριο (διεκδίκηση έως και ΌΛΩΝ των ενοικίων μέχρι να νοικιαστεί το σπίτι). Οπότε καλό είναι να μην γράφεις ότι δε θα τα 'παιρνε, μην βρει μπελά κανένας. Διότι μία χαρά θα τα πάρει εάν πεισμώσει και το κυνηγήσει. 

Η εγγύηση είναι χαμένη υπόθεση έτσι κι αλλιώς. Δε θα επιστραφεί. Θα του πει ο ιδιοκτήτης, αν θες εγγύηση, κυνήγα το δικαστικά, κάτι από το οποίο ο ts θα βγει ακόμα περισσότερο χαμένος (μιας και μπορούν να διεκδικηθούν και άλλα, όπως είπαμε). 

Οπότε, από τη στιγμή που δέχεται να σπάσει το συμβόλαιο με την εγγύηση μόνο ως αντίτιμο, το κάνουμε γαργάρα, λέμε ευχαριστώ και ψάχνουμε άλλο σπίτι. 

Δημοσ.

Οπότε εγώ είμαι λάθος στην κατάσταση, της έχω βρει νέο ενοικιαστή. Δεν θα χάσει ουτε μερα ενοικίου και του ανέβασε και το ενοίκιο οποτε μια χαρα την βόλεψε, όπως καταλαβαίνω βλακεία μου να προσπαθώ να πάρω την εγγύηση λοιπον. Ευχαριστώ

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, simplemaths είπε

Οπότε εγώ είμαι λάθος στην κατάσταση, της έχω βρει νέο ενοικιαστή. Δεν θα χάσει ουτε μερα ενοικίου και του ανέβασε και το ενοίκιο οποτε μια χαρα την βόλεψε, όπως καταλαβαίνω βλακεία μου να προσπαθώ να πάρω την εγγύηση λοιπον. Ευχαριστώ

Εάν ισχύει αυτό ίσως μπορέσεις να την πείσεις να στη δώσει πίσω, με δεδομένο ότι δε χάνει, αλλά κερδίζει. Διαπραγματεύσου του, δεν είναι κακό. Τυπικά όμως δε τη δικαιούσαι αφού έσπασες συμβόλαιο, οπότε αν σου πει όχι, μη γκρινιάξεις. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, simplemaths είπε

Θα λέγαμε και ευχαριστώ που δεν μας ζήτησε και τα μισθώματα των 9 μηνών που απομένουν μέχρι τη συμφωνημένη λήξη.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, simplemaths είπε

Της βρήκες ενοικιαστή; Δεν της έκανες καμία χάρη περισσότερο χάρη σε φίλο - γνωστό για να βρει σπίτι έκανες. Σήμερα τα σπίτια νοικιάζονται για πλάκα. 

Όσον αφορά την εγγύηση όχι δεν τη δικαιούσαι γιατί σπας το συμβόλαιο.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, efo355 said:

Σήμερα τα σπίτια νοικιάζονται για πλάκα. 

Μην το λες, γενικά υπάρχει πρόβλημα με τα σπίτια. Πολύ δύσκολα βρίσκεις πλέον και δεν χτίζονται και καινούρια

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Μην το λες, γενικά υπάρχει πρόβλημα με τα σπίτια. Πολύ δύσκολα βρίσκεις πλέον και δεν χτίζονται και καινούρια

To ίδιο λέτε,οι ιδιοκτήτες βρίσκουν ευκολα ενοικιαστή,οι ενοικιαστές δεν βρίσκουν σπίτι.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...