Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. 

Διαβάζουμε διάφορα εδώ για τα σκρουτζομάγαζα, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι εναλλακτικές. Μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα θρεντ στο οποίο να αναφέρονται καλές εμπειρίες από καταστήματα που δεν σχετίζονται με το (αμαζονο-)skroutz, δίνουν καλή εγγύηση και την τηρούν και έχουν καλές τιμές; 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Με κάθε επιφύλαξη και χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση (δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το εν λόγω κατάστημα).

Για όποιον είναι Λάρισα μπορεί να περάσει από το κατάστημα ΛΑΜΠΡΆΚΗ όπου έχει πάντα πιο ανταγωνιστικες τιμές από τα γνωστά πολυκαταστήματα και με εγγύηση αντιπροσωπείας. Προσωπικά πολύ ευχαριστημένος με την εξυπηρέτηση. Δεν νομίζω ότι στέλνει και δεν είδα να έχει ηλεκτρονικό κατάστημα.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Με κάθε επιφύλαξη και χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση (δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το εν λόγω κατάστημα).

Για όποιον είναι Λάρισα μπορεί να περάσει από το κατάστημα ΛΑΜΠΡΆΚΗ όπου έχει πάντα πιο ανταγωνιστικες τιμές από τα γνωστά πολυκαταστήματα και με εγγύηση αντιπροσωπείας. Προσωπικά πολύ ευχαριστημένος με την εξυπηρέτηση. Δεν νομίζω ότι στέλνει και δεν είδα να έχει ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το έχω ακούσει και γω το συγκεκριμένο αρκετές φορές και ας μην είμαι από Λάρισα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχουν μαγαζια που ειναι στο bestprice και οχι στο σκρουτζ, κυριως για την ληστρικη προμυθεια που εχουν. Και εγω απο ενα τετοιο το πηρα, στην φθηνοτερη τιμη της αγορας, φθηνοτερη δεν εχει βγει ακομα μετα απο κανα διμηνο απο την αγορα. Βεβαια ηταν ευκολη υποθεση, διοτι το ειχε αμεσα διαθεσιμο, πηγα απο το μαγαζι, και ειχα παρει καλες συστασεις απο συναδελφο που ειχε παρει παλαιοτερα απο εκει. Εγγυηση 2 ετη καταστηματος, οπως σχεδον σε ολα τα λοιπα, αλλα αυτο που μου εκανε καλη εντυπωση ειναι οτι συνενοεισαι και πληρωνουν κουριερ να ερθει, δεν εχει χρειαστει ακομα κατι.

https://www.kiniti.net/index.php?route=product/product&product_id=49723

Ειχε και δωρο μια μαυρη πλαστικη θηκη και τζαμι προστασιας που δεν τα εχω βαλει ακομα, διοτι εχει ηδη μεμεβρανη και διαφανη θηκη μεσα. Ως προς την αποκτηση λοιπον το συνιστω, εγγυηση που ειναι και αυτη σημαντικη οταν (ή αμα) χρειαστει θα σας πω. Βεβαια τωρα τσεκαρα οτι Samsung και Apple δινει αντιπροσωπειας, οποτε εκει πας αφοβα.

Επεξ/σία από eko13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, eko13 είπε

Υπαρχουν μαγαζια που ειναι στο bestprice και οχι στο σκρουτζ, κυριως για την ληστρικη προμυθεια που εχουν. Και εγω απο ενα τετοιο το πηρα, στην φθηνοτερη τιμη της αγορας, φθηνοτερη δεν εχει βγει ακομα μετα απο κανα διμηνο απο την αγορα. Βεβαια ηταν ευκολη υποθεση, διοτι το ειχε αμεσα διαθεσιμο, πηγα απο το μαγαζι, και ειχα παρει καλες συστασεις απο συναδελφο που ειχε παρει παλαιοτερα απο εκει. Εγγυηση 2 ετη καταστηματος, οπως σχεδον σε ολα τα λοιπα, αλλα αυτο που μου εκανε καλη εντυπωση ειναι οτι συνενοεισαι και πληρωνουν κουριερ να ερθει, δεν εχει χρειαστει ακομα κατι.

https://www.kiniti.net/index.php?route=product/product&product_id=49723

Ειχε και δωρο μια μαυρη πλαστικη θηκη και τζαμι προστασιας που δεν τα εχω βαλει ακομα, διοτι εχει ηδη μεμεβρανη και διαφανη θηκη μεσα. Ως προς την αποκτηση λοιπον το συνιστω, εγγυηση που ειναι και αυτη σημαντικη οταν (ή αμα) χρειαστει θα σας πω.

Λοιπόν, όπως βλέπω στο link σου:

Τιμή web: 224.80€ (δηλαδή 182€ +ΦΠΑ) με αποδειξη

Τιμή τιμολογιου: 224,19 (δηλαδή 224€ χωρις ΦΠΑ) με τιμολόγιο

Διαφορά τιμής με απόδειξη και με τιμολόγιο 42€!!

Screenshot_20211229_144056.jpg.c51462d403903001336d0b2343e494a1.jpg

Κανονικα είναι παράνομο να χρεώνεις διαφορετικα με τιμολόγιο και με απόδειξη. Το είδος του παραστατικού καθορίζεται από τον αγοραστή και η τιμή επιβάλλεται να είναι η ίδια ακριβώς.

Τι γίνεται? Η "απόδειξη"  που σας δίνουν ουδέποτε εμφανίζεται στην εφορία ενώ τα τιμολόγια διασταυρωνονται.

Οποτε ενώ εσείς στην απόδειξη πληρώνετε 182€ + ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί στην εφορία στην ουσία πληρώνετε 224€ μιας και σας κλέβουν παράνομα τον ΦΠΑ (και επιπλέον το κέρδος από το πόσο που δεν θα φορολογηθούν).

Αντί λοιπόν για καλύτερη τιμή κερδοσκοπούν εις βάρος σας και εις βάρος των υπολοίπων σωστών επαγγελματιών του κλάδου. Απλά σας κλεβουν και λέτε ευχαριστώ. Αν πάτε σε οποιοδήποτε μαγαζί και ζητήσετε αγορά χωρίς παραστατικό την ίδια καλύτερη τιμή θα σας έδιναν εάν ήθελαν και αυτοί να παρανομησουν.

Συγνώμη αλλά τέτοιου τύπου καταστήματα προσωπικά για εμένα ειναι σε μαύρη λίστα και κανονικά αντί να τα διαφημίζουμε θα έπρεπε να τα καταγγελουμε αμέσως.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρις να θελω να υπερσπιστω, σχεδον ολα τα καταστηματα, εχουν διαφορετικη τιμη web και διαφορετικη στο καταστημα. Το τιμολογιο γινεται επι της τιμης του καταστηματος... Οταν συγκρινουμε, συγκρινουμε τις τιμες web.

Επεξ/σία από eko13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, eko13 είπε

Χωρις να θελω να υπερσπιστω, σχεδον ολα τα καταστηματα, εχουν διαφορετικη τιμη web και διαφορετικη στο καταστημα. Το τιμολογιο γινεται επι της τιμης του καταστηματος... Οταν συγκρινουμε, συγκρινουμε τις τιμες web.

Οχι, δεν το κάνουν όλα.

Και όποια το κάνουν είναι απλά παράνομο.

Ή τιμή είναι ΜΙΑ και απαγορεύεται να είναι διαφορετική ανάλογα με το παραστατικό.

Μπορεί να είναι διαφορετική τιμή καταστήματος και διαφορετική τιμή Web και διαφορετική τιμή με κουπόνια ή ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς. Έχεις δικαίωμα να το κάνεις.

Απαγορεύεται όμως να έχεις διαφορετική τιμή ανάλογα με το παραστατικό που σου ζητάει ο πελάτης. Το τι παραστατικό θα κοπεί είναι στην διακριτική ευχέρεια το πελάτη να το ζητήσει και η τιμή επιβάλλεται να παραμένει η ίδια.

Δεν χρειάζεται να πιστέψεις εμένα. Μπορείς να πας στην τοπικη σου εφορία ή στον λογιστή σου και να στο επιβεβαιώσει.

Απαγορεύονται στρατηγικές τιμολόγησης που χρεώνουν στους πελάτες διαφορετικές τιμές για το ίδιο αγαθό ή υπηρεσία.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

Μα αυτο λεω δεν ειναι διαφορετικη για αποδειξη και διαφορετικη για τιμολογιο. Ειναι ως προς το web-καταστημα. Θεωρητικα, αν πας στο μαγαζι και ζητησεις αποδειξη θα πληρωσεις την ιδια τιμη με το τιμολογιο (επιπλεον ΦΠΑ). Τωρα εαν η διαφορα τιμης web - καταστηματος ειναι εξωφρενικη, οντως ειναι, αλλα δεν με αφορα κιολας ως μη επαγγελματια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, eko13 είπε

Μα αυτο λεω δεν ειναι διαφορετικη για αποδειξη και διαφορετικη για τιμολογιο. Ειναι ως προς το web-καταστημα. Θεωρητικα, αν πας στο μαγαζι και ζητησεις αποδειξη θα πληρωσεις την ιδια τιμη με το τιμολογιο (επιπλεον ΦΠΑ). Τωρα εαν η διαφορα τιμης web - καταστηματος ειναι εξωφρενικη, οντως ειναι, αλλα δεν με αφορα κιολας ως μη επαγγελματια.

Δεν ξέρω γιατί αρνείσαι να κατανοήσεις το προφανές.

Αγοράζεις από Web και στις δύο περιπτώσεις:

Εάν ζητήσεις απόδειξη θα πληρωσεις 224,80€ (τιμή με ΦΠΑ)

Εάν ζητήσεις τιμολόγιο με απαλλαγή ΦΠΑ θα πληρώσεις 224,19€ (τιμή χωρίς ΦΠΑ)!!!!!!!!!!!!!

Είναι ξεκάθαρα παράνομο και οι τύποι παρανομοι ως προς αυτή την τακτική τους και λέω ότι αντί να τους προωθούμε και να τους επιβραβεύουμε ότι θα πρέπει να τους βάζουμε στην μαύρη λίστα.

Δεν πειράζει. Αστο. Ο καθένας ας βγαλει τα δικά του συμπερασματα

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...