Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Όλα stock στον cpu κατά τη γνώμη μου. Αν παίξεις με curve optimizer παραμονεύει το reboot σε idle. Δεν έχω βρει έναν καλό τρόπο για stability testing. Μέχρι και την AMD ρώτησα και μου είπαν κάτι ανοησίες.

Αν σου είπαν να αφήσεις το pc αναμμένο 12-24 ώρες χωρίς να το πειράζεις, αυτό πάντως δεν είναι ανοησία. Έτσι γίνεται το stability testing σε idle.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Αν σου είπαν να αφήσεις το pc αναμμένο 12-24 ώρες χωρίς να το πειράζεις, αυτό πάντως δεν είναι ανοησία. Έτσι γίνεται το stability testing σε idle.

Όχι δεν είπαν αυτό. Απλά μου έστειλαν κάτι links από reddit, βασικά το πρώτο αποτέλεσμα όταν χτυπάς στο google "curve optimizer". E lol δηλαδή..

Επεξ/σία από ioannis__
Δημοσ.

Να πω πάντως ότι είμαι εδώ και μήνες με 30 all core negative με 5800Χ και είμαι οκ χωρίς reboots και αστάθειες. Δεν λέω ότι μπορούν όλοι να το κάνουν, αλλά ανέφικτο ή σπάνιο δεν είναι.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τσελεπιδης Γιωργος είπε

Οπότε που να το αφήσω?

τελείως stock χίλιες φορές. Αν δεν κάνεις κάτι που να χρειάζεται all core (encoding, video editing, κτλ) δεν θα καταλάβεις διαφορά. Αν κάνεις κάτι που χρειάζεται all core τότε θέλεις σίγουρη σταθερότητα για να μην σου σκάσει και χάσεις τη δουλειά σου. Ακροβατείς αρκετά με το curve optimizer για gains που κατά τη γνώμη μου δεν έχουν ουσία. Σε stock μια χαρά τρέχουν οι zen3 και efficient είναι και όλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι λάθος. Στους δυο καλούς κανείς μικρότερη αρνητική τιμή γιατί αυτοί ανεβάζουν περισσότερο συχνότητα. Δοκίμασε -15 σε όλους και -10 στους καλούς. 

Επεξ/σία από Steliosviper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ με 5950x το είχα σχεδόν -25 σε all core και ήταν πολύ σταθερό σε windows και σε κάποια games. Όταν έτρεξα όμως το core cycler (https://github.com/sp00n/corecycler) βρήκα ότι σε κάποια cores έπρεπε να ρίξω το negative απο -25 σε -5 για να είναι σταθερό!

Πιθανώς σε κανονική χρήση τα windows να μην stressaroun συγκεκριμένα cores σε non multi-threaded φορτία και γι'αυτό να δουλεύει κανονικα.

Πλέον, στα δυνατά cores έχω από -5 μέχρι -14, σε άλλα core -15 με -22 και σε δύο τρία έχω -25.

Με -25 και -30 all core είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα crasharei, δυστυχώς.

Στις 30/12/2021 στις 1:34 ΜΜ, ioannis__ είπε

τελείως stock χίλιες φορές. Αν δεν κάνεις κάτι που να χρειάζεται all core (encoding, video editing, κτλ) δεν θα καταλάβεις διαφορά. Αν κάνεις κάτι που χρειάζεται all core τότε θέλεις σίγουρη σταθερότητα για να μην σου σκάσει και χάσεις τη δουλειά σου. Ακροβατείς αρκετά με το curve optimizer για gains που κατά τη γνώμη μου δεν έχουν ουσία. Σε stock μια χαρά τρέχουν οι zen3 και efficient είναι και όλα.

Με PBO και curve optimizer με 5950x ανέβηκα σε cinebench R23 από ~25500 -> ~29400

Με λίγα λόγια, αξίζει. Όσο για το all core, και games όπως π.χ. το cyberpunk κάνουν heavy multi-core χρήση.

Στις 30/12/2021 στις 11:08 ΠΜ, ioannis__ είπε

Όλα stock στον cpu κατά τη γνώμη μου. Αν παίξεις με curve optimizer παραμονεύει το reboot σε idle. Δεν έχω βρει έναν καλό τρόπο για stability testing. Μέχρι και την AMD ρώτησα και μου είπαν κάτι ανοησίες.

Μάλλον δεν έψαξες καλά :)

Υπάρχουν πολλά και διάφορα εργαλέια (P95, core cycler, OCCT κτλ.)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

Μάλλον δεν έψαξες καλά :)

Υπάρχουν πολλά και διάφορα εργαλέια (P95, core cycler, OCCT κτλ.)

τα καλύτερα είναι το corecycler και το OCCT. Βασικά το corecycler χρησιμοποιεί p95 per core. Έχω βγάλει ολονύχτια και ήταν σταθερό για μήνες και πριν 3 μέρες με πέταξε reboot σε idle. Γι' αυτό λέω, το curve optimizer είναι υποχθόνιο :P

33 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

Με PBO και curve optimizer με 5950x ανέβηκα σε cinebench R23 από ~25500 -> ~29400

Με λίγα λόγια, αξίζει. Όσο για το all core, και games όπως π.χ. το cyberpunk κάνουν heavy multi-core χρήση.

ανάλογα τι κάνεις. Αν κάνεις δουλειά που από αυτήν τρως, θέλεις φουλ stability. Είναι ρίσκο το curve.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ioannis__ είπε

τα καλύτερα είναι το corecycler και το OCCT. Βασικά το corecycler χρησιμοποιεί p95 per core. Έχω βγάλει ολονύχτια και ήταν σταθερό για μήνες και πριν 3 μέρες με πέταξε reboot σε idle. Γι' αυτό λέω, το curve optimizer είναι υποχθόνιο :P

ανάλογα τι κάνεις. Αν κάνεις δουλειά που από αυτήν τρως, θέλεις φουλ stability. Είναι ρίσκο το curve.

Το corecycler δεν είναι μόνο p95 per core, έχει και άλλα εργαλέια (aida64 & y-cruncher). Εάν το σύστημα είναι σταθερό και πετάξει reboot, βλέπεις στο event viewer των windows ποιό core crashare και το κατεβάζεις λίγο σε curve optimizer.

Αυτό που λές δηλαδή είναι ότι ενώ ήταν το σύστημα σταθερό για μήνες, δεν αξίζει το curve επειδή crashare μία φορά; Με safety critical συστήματα ασχολείσαι ; 🙃

Επίσης σκέψου ότι με PBO + CO θα κάνεις την δουλειά σου γρηγορότερα, άρα περισσότερο φαί 😁

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

Το corecycler δεν είναι μόνο p95 per core, έχει και άλλα εργαλέια (aida64 & y-cruncher). Εάν το σύστημα είναι σταθερό και πετάξει reboot, βλέπεις στο event viewer των windows ποιό core crashare και το κατεβάζεις λίγο σε curve optimizer.

Αυτό που λές δηλαδή είναι ότι ενώ ήταν το σύστημα σταθερό για μήνες, δεν αξίζει το curve επειδή crashare μία φορά; Με safety critical συστήματα ασχολείσαι ; 🙃

Επίσης σκέψου ότι με PBO + CO θα κάνεις την δουλειά σου γρηγορότερα, άρα περισσότερο φαί 😁

Αν crashάρει μια φορά = unstable. Δεν υπάρχει πολύ ή λίγο stable. Υπάρχει stable και unstable. Όταν χρησιμοποιείς το pc για δουλειά, δεν κάνεις OC, UV, CO, τίποτα. Αυτό είναι "νόμος".

Επεξ/σία από ioannis__
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Αν crashάρει μια φορά =  unstable. Δεν υπάρχει πολύ ή λίγο stable. Υπάρχει stable και unstable. Όταν χρησιμοποιείς το pc για δουλειά, δεν κάνεις OC, UV, CO, τίποτα. Αυτό είναι "νόμος".

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω, από το PC βγάζω και εγω το ψωμί μου και είμαι με OC και UV, πολύ απλά διότι ο 5950x σε all core workload φτάνει μέχρι 4.2 GHz stock ενώ με PBO + CO 4.6 Ghz all core. Αυτό μεταφράζεται σε γρηγορότερο compilation του κώδικα πάνω στον οποίο δουλεύω (8.5 λεπτά αντί για 10 συνήθως).

Σίγουρα χρειάζεται αρκετό χρόνο για να πετύχεις καλό stability, αν δεν έχεις χρόνο/κουράγιο να το κάνεις δεν το κάνεις. Εμένα προσωπικά με βοήθησε να κάνω το σύστημα μου ποιό γρήγορο πράγμα που με βοηθάει και στην εργασία και στο gaming. Win Win situation που λένε :)

Ένας ακόμα λόγος που κάποιοι κάνουν UV είναι για να κατεβάσουν τις θερμοκρασίες σε περίπτωση που δεν έχουν και τόσο καλό cooler (mid-tier air). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εξαρτατάται από την εκάστοτε περίπτωση αν αξίζει η όχι. Σίγουρα πάντως και stock να το αφήσεις δεν είναι κακό το performance.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DiAvOl είπε

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω, από το PC βγάζω και εγω το ψωμί μου και είμαι με OC και UV, πολύ απλά διότι ο 5950x σε all core workload φτάνει μέχρι 4.2 GHz stock ενώ με PBO + CO 4.6 Ghz all core. Αυτό μεταφράζεται σε γρηγορότερο compilation του κώδικα πάνω στον οποίο δουλεύω (8.5 λεπτά αντί για 10 συνήθως).

Σίγουρα χρειάζεται αρκετό χρόνο για να πετύχεις καλό stability, αν δεν έχεις χρόνο/κουράγιο να το κάνεις δεν το κάνεις. Εμένα προσωπικά με βοήθησε να κάνω το σύστημα μου ποιό γρήγορο πράγμα που με βοηθάει και στην εργασία και στο gaming. Win Win situation που λένε :)

O καθένας με τον τρόπο του. Εγώ απλά έλεγα τη γνώμη μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...