marianthi19 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα! Μόλις μπήκαμε σε καινούργιο σπίτι και δεν έχω ιδέα από αυτά!! Λοιπόν υπάρχει καυστηρας πετρελαιου και ηλιακος θερμοσίφωνας πετρελαιου..Το ζεστό νερό είναι συνδεδεμένο με τον ηλιακο και τώρα τον χειμώνα δεν έχουμε καθόλου!! Ενώ τα ανάβουμε τα καλοριφέρ.. Επίσης ενώ δεν ανάβουμε συνέχεια τα καλοριφέρ έχει καταναλωθεί υπερβολικά πολύ πετρέλαιο!! Η ερώτηση μου είναι μπορούμε να κλείσουμε τελείως τον ηλιακο με κάποιο τρόπο τώρα τον χειμώνα να μην τραβάει καθόλου πετρέλαιο και να έχουμε ζεστό νερό με το καλοριφερ;;;;
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Ηλιακός πετρελαίου; 9 λεπτά πριν, marianthi19 είπε Καλησπέρα! Μόλις μπήκαμε σε καινούργιο σπίτι και δεν έχω ιδέα από αυτά!! Λοιπόν υπάρχει καυστηρας πετρελαιου και ηλιακος θερμοσίφωνας πετρελαιου..Το ζεστό νερό είναι συνδεδεμένο με τον ηλιακο και τώρα τον χειμώνα δεν έχουμε καθόλου!! Ενώ τα ανάβουμε τα καλοριφέρ.. Επίσης ενώ δεν ανάβουμε συνέχεια τα καλοριφέρ έχει καταναλωθεί υπερβολικά πολύ πετρέλαιο!! Η ερώτηση μου είναι μπορούμε να κλείσουμε τελείως τον ηλιακο με κάποιο τρόπο τώρα τον χειμώνα να μην τραβάει καθόλου πετρέλαιο και να έχουμε ζεστό νερό με το καλοριφερ;;;; Δικό σας σπίτι ή ενοίκιο;Οπως και να εχει πρέπει κάποιος να σας δείξει πως λειτουργούν.
marianthi19 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Ενοίκιο αλλά είναι μονοκατοικία
nikos032 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, marianthi19 είπε Καλησπέρα! Μόλις μπήκαμε σε καινούργιο σπίτι και δεν έχω ιδέα από αυτά!! Λοιπόν υπάρχει καυστηρας πετρελαιου και ηλιακος θερμοσίφωνας πετρελαιου..Το ζεστό νερό είναι συνδεδεμένο με τον ηλιακο και τώρα τον χειμώνα δεν έχουμε καθόλου!! Ενώ τα ανάβουμε τα καλοριφέρ.. Επίσης ενώ δεν ανάβουμε συνέχεια τα καλοριφέρ έχει καταναλωθεί υπερβολικά πολύ πετρέλαιο!! Η ερώτηση μου είναι μπορούμε να κλείσουμε τελείως τον ηλιακο με κάποιο τρόπο τώρα τον χειμώνα να μην τραβάει καθόλου πετρέλαιο και να έχουμε ζεστό νερό με το καλοριφερ;;;; Ηλιακό θερμοσίφωνα πετρελαίου πρώτη φορά ακούω... μήπως έχετε ηλιακό και ηλεκτρικό θερμοσίφωνα ? Λογικά το ζεστό νερό του καλοριφέρ περνάει απο το σωλήνα του ηλεκτρικού. Αν έχεις και τον σωλήνα του ηλιακού ανοιχτό τότε γίνεται μίξη. π.χ. εγώ κάθε νοέμβριο όταν βάζω υγρό στον ηλιακό, κλείνω και τον σωλήνα του σχεδόν για όλο το χειμώνα, για προστασία της επιφάνειας του κυρίως αλλά και για να μη γίνεται αυτή η μίξη με ηλεκτρικό/καλοριφέρ. Αν το σπίτι δεν είναι καινούργιο (εννοώ νεόκτιστο) τότε ίσως να χρειάζεται συντήρηση λόγω αλάτων ή κάποιο άλλο πρόβλημα στις αντιστάσεις. Τον υδραυλικό ρώτα πως λειτουργεί και κανέναν άλλον.... και να δώσεις μεγάλη προσοχή επειδή ένα λάθος να κάνεις θα έχεις μεγάλο πρόβλημα. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από nikos032
LLLEFTERIS Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν είναι βρε παιδιά πετρελαίου απλά έχει σερπαντίνα κάτι σαν μικρό σώμα καλοριφέρ μέσα, δηλαδή είναι τριπλός ηλιακός. Ζεσταίνει το νερο με τον ήλιο με το ρεύμα και ένα μικρό σώμα καλοριφέρ μέσα που είναι συνδεμένο με τον καυστήρα όπως και τα υπόλοιπα σώματα του σπιτιού. Δηλαδή όταν δεν έχει ήλιο και επειδή είναι χειμώνας έχουμε ανάψει την θέρμανση ζεσταίνει και το νερό. Τώρα γιατί ενώ έχουμε ανάψει την θέρμανση δεν ζεσταίνει το νερό; Ίσως να έχει κάποιες βάνες που να είναι κλειστές για οικονομία να μην τραβάει την ζέστη του σπιτιού αυτό το έξτρα σώμα. Το χειρότερο είναι να έχει τρυπήσει και να φεύγει το ζεστό νερό του καλοριφέρ μέσα στο μπόιλερ και έτσι χάνεις ζέστη καταναλώνεις περισσότερο πετρελαίο. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2021 από LLLEFTERIS
hp8 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, marianthi19 είπε Η ερώτηση μου είναι μπορούμε να κλείσουμε τελείως τον ηλιακο με κάποιο τρόπο τώρα τον χειμώνα να μην τραβάει καθόλου πετρέλαιο και να έχουμε ζεστό νερό με το καλοριφερ;;;; βρίσκεις τους διακόπτες και τους κλείνεις αν δεν είναι ηδη κλεστοι γι αυτό και δεν ζεσταίνει Βαλε μια φωτο απο τον ηλιακό εκει που είναι οι σωλήνες καλοριφερ
marianthi19 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Αυτά όλα υπήρχαν στο σπιτι και απλά εμείς φωνάξαμε έναν υδραυλικό να μας τα συνδεδει..τώρα δεν έχουμε ιδέα από αυτα! Μήπως έκανε κάτι λαθος;; Γιατί καταναλώσαμε περιπου 100 λιτρα πετρέλαιο σε 6 μέρες.. Και μου φαίνονται πολλα!! Και δεύτερον έχουμε θέμα και με το ζεστό! Σκέφτηκα να τον ξανά φωνάξω να μας εξηγήσει τι και πως γιατί τον έχω εξοφλημενο..
Liverpool89 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 100 λιτρα σε 6 μερες; Χτες φωναξε τον. Ποσα τετραγωνικά ειναι το σπιτι; Εχει καποια μονωση; Ζεσταίνεστε τουλάχιστον; Ή δεν εχετε νερο, δεν εχετε και ζεστη; Μπορεις να ανεβασεις καποιες φωτο απο τις βανες;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, marianthi19 είπε Αυτά όλα υπήρχαν στο σπιτι και απλά εμείς φωνάξαμε έναν υδραυλικό να μας τα συνδεδει..τώρα δεν έχουμε ιδέα από αυτα! Μήπως έκανε κάτι λαθος;; Γιατί καταναλώσαμε περιπου 100 λιτρα πετρέλαιο σε 6 μέρες.. Και μου φαίνονται πολλα!! Και δεύτερον έχουμε θέμα και με το ζεστό! Σκέφτηκα να τον ξανά φωνάξω να μας εξηγήσει τι και πως γιατί τον έχω εξοφλημενο.. Στη θεση σου δε θα το αναβα καν. Τα λιτρα μου φαινονται νορμαλ για παλαιο λεβητα κακοσυντηρημένο, αρυθμιστο και μονοκατικια οπως γινοντουσαν με ανυπαρκτη ουσιαστικα μονωση καθως ακομα και σημερα το μεγαλύτερο ποσοστό ειναι κατά της μονωσης.
marianthi19 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε 100 λιτρα σε 6 μερες; Χτες φωναξε τον. Ποσα τετραγωνικά ειναι το σπιτι; Εχει καποια μονωση; Ζεσταίνεστε τουλάχιστον; Ή δεν εχετε νερο, δεν εχετε και ζεστη; Μπορεις να ανεβασεις καποιες φωτο απο τις βανες; Το σπίτι είναι περίπου 60 τετραγωνικά έχουμε φουλ ζεστη και έχει και ενεργειακά παράθυρα..μόνο με το ζεστό έχουμε θέμα..μόλις επιστρέψω σπίτι θα ανεβάσω φωτογραφίες με τις βανες 1
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Αυτά έπρεπε να τα συνδέσει και να σας τα εξηγήσει αναλυτικά ο ιδιοκτήτης. Τέλος πάντων. Αν δεν έχετε καθόλου ζεστό νερό ενώ ανάβετε την θέρμανση τότε έχει μείνει κλειστη κάποια βάνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα