masteripper Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 γεια χαρά Χρειάζομαι μια λύση για οικονομικό καρτοκινητό το οποίο κατα πλείστον (ίσως και 100%) απλώς για να δέχεται κλήσεις. Εως τώρα η πιο συμφέρουσα προσφορά που βρήκα είναι στην Wind (έχω το σταθερό σε αυτή) με 10€ αγορά της κάρτας και ανανέωση με 6€ Κάποια άλλη πρόταση ? 1
batatoudis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αν έχεις άλλο κινητό σε cosmote (εγώ το κάνω από καρτοκινητό, πιθανώς γίνεται και από συμβόλαιο), μπορείς με χρέωση 0.20€ να "στείλεις" (μέσω μηνύματος στο 1219) 5€ στο καρτοκινητό που θέλεις για οικονομική χρήση. Τα 5€ ισχύουν για 2 μήνες, και μπορεί να δέχεται τηλέφωνα και να παίρνει τηλέφωνα (έως εξαντλήσεως των 5€ προφανώς, εννοείται ότι δεν βάζεις κάποιο πρόγραμμα). Μετά το δίμηνο θα πρέπει να ξαναστείλεις 5€. Κόστος ανά μήνα (5.00+0.20)/2=2.60€ Τα παραπάνω είναι "καθαρά" χρήματα, και δεν υπολογίζεται ο φόρος κινητής που είναι 12% (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει) και τα οποία χρεώνεσαι με την "αγορά" της κάρτας ή του χρόνου ομιλίας (είναι η διαφορά της τιμής της κάρτας σε σχέση με τα πραγματικά χρήματα που πιστώνονται στο λογαριασμό). Υπάρχουν βεβαίως λύσεις αν εξυπηρετείς περισσότερα κινητά οπότε βολεύει να αγοράσεις περισσότερο χρόνο, π.χ. δίνεις 30€ σε κατάστημα και έχεις επιπλέον 10% άρα πρακτικά γλιτώνεις τον φόρο. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2021 από batatoudis 2
masteripper Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, batatoudis είπε Αν έχεις άλλο κινητό σε cosmote (εγώ το κάνω από καρτοκινητό, πιθανώς γίνεται και από συμβόλαιο), μπορείς με χρέωση 0.20€ να "στείλεις" (μέσω μηνύματος στο 1219) 5€ στο καρτοκινητό που θέλεις για οικονομική χρήση. Τα 5€ ισχύουν για 2 μήνες, και μπορεί να δέχεται τηλέφωνα και να παίρνει τηλέφωνα (έως εξαντλήσεως των 5€ προφανώς, εννοείται ότι δεν βάζεις κάποιο πρόγραμμα). Μετά το δίμηνο θα πρέπει να ξαναστείλεις 5€. Κόστος ανά μήνα (5.00+0.20)/2=2.60€ Τα παραπάνω είναι "καθαρά" χρήματα, και δεν υπολογίζεται ο φόρος κινητής που είναι 12% (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει) και τα οποία χρεώνεσαι με την "αγορά" της κάρτας ή του χρόνου ομιλίας (είναι η διαφορά της τιμής της κάρτας σε σχέση με τα πραγματικά χρήματα που πιστώνονται στο λογαριασμό). Υπάρχουν βεβαίως λύσεις αν εξυπηρετείς περισσότερα κινητά οπότε βολεύει να αγοράσεις περισσότερο χρόνο, π.χ. δίνεις 30€ σε κατάστημα και έχεις επιπλέον 10% άρα πρακτικά γλιτώνεις τον φόρο. Καλό αυτό...έχω ήδη whats..up φαντάζομαι στο application κάτι θα λέει...thanks
batatoudis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ το χρησιμοποιώ από cosmokarta και η υπηρεσία εμφανίζεται στο Υπηρεσία COSMOTE Mobile Easy Transferlink Λογικά γίνεται και από whats up αν κρίνω από το link Αν στέλνεις τα επόμενα 5€ πριν λήξει το δίμηνο, τότε το υπολοιπόμενο ποσό αθροίζεται στο καρτοκινητό στο οποίο τα στέλνεις (δεν χάνεις δηλαδή χρήματα αν δεν έχουν ξοδευτεί εντός του διμήνου). Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2021 από batatoudis
eko13 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Βεβαια καθε τρεις μηνες (Cosmote) θα πρεπει να βαζεις δεκα ευρω για να μην φρασσεται το νουμερο.. Και στους δυο μηνες θα χανεις το υπολοιπο απο το δεκαρικο... Εκτος αν υπαρχει καπου ανανεωση με 5. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2021 από eko13
sattack Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Αυτό με ενδιαφερει κι εμένα. Μενω Βελγιο και χρησιμοποιω 2η sim καρτοκινητης γοα να με καλουν από Ελλάδα δωρεάν. Αλλά δεν έχω άλλο cosmote κινητό. Πάντα είχα Vodafone και με το cu θελει ανανέωση κάθε 3 μήνες με ελάχιστο ποσό τα 12 και τώρα θα το πάνε λέει 15... Το μόνο θετικό ήταν ότι κατά καιρούς έχει προσφορά πακέτα ομιλίας με αρκετά λεπτά για λίγα ευρώ, και τα χρησιμοποιώ όταν θέλω να καλέσω εγώ κάποιον στην Ελλάδα. Λοιπόν, χωρίς να έχω άλλο κινητό cosmote, ποια ειναι η καλύτερη λυση για να καλουν αλλα που και που να μπορω να αγορασω καποιο πακετο ομιλιας για να καλεσω και εγω αν χρειαστω: cosmote; wind; ή να μείνω στο cu Vodafone? ΥΓ. Η Vodafone έχει και 2 πολύ καλά app για διαχείριση της καρτοκινητης και ήμουν πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα. Αλλά τώρα όλο και το αυξάνουν και εχω 2 τετοια καρτοκινητα. Να το πάνε 15ε το ένα, αρχίζει να μου τη δίνει λίγο.
batatoudis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, eko13 είπε Βεβαια καθε τρεις μηνες (Cosmote) θα πρεπει να βαζεις δεκα ευρω για να μην φρασσεται το νουμερο.. Και στους δυο μηνες θα χανεις το υπολοιπο απο το δεκαρικο... Εκτος αν υπαρχει καπου ανανεωση με 5. Η μεταφορά των 5€ που γίνεται από άλλο κινητό cosmote αρκεί ώστε να μην φράσσεται το νούμερο, οπότε δεν χρειάζεται έξτρα χρήματα για αυτό το σκοπό στο τηλέφωνο που θέλει να διατηρήσει με το ελάχιστο κόστος πέραν των 5.2€ το δίμηνο. Με αυτό το ποσό δηλαδή ανανεώνει τη δυνατότητα να καλείς και να δέχεσαι κλήσεις για άλλους δυο μήνες κάθε φορά, ενώ αν έχει χρηματικό υπόλοιπο σου το προσθέτει στο νέο 5ευρω που στέλνεις αρκεί να μην έχει λήξει το δίμηνο. Δεν πήγα καν στη λογική να κάνει μόνο μια μεταφορά ανά τρίμηνο, καθώς σε αυτή την περίπτωση (αν δεν κάνω λάθος) δεν θα έχει τη δυνατότητα κλήσεων κατά τον τελευταίο μήνα όπου έχει λήξει το υπόλοιπο. Αν βεβαίως δεν τον απασχολεί καθόλου να κάνει κλήσεις παρά μόνο να δέχεται θα μπορούσε να το δοκιμάσει κάποιος (με συνολικό κόστος 5.2/3=1.73€ τον μήνα αντί 2.6€/μήνα). 1
ribo7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Στις 29/12/2021 στις 12:49 ΜΜ, batatoudis είπε Εγώ το χρησιμοποιώ από cosmokarta και η υπηρεσία εμφανίζεται στο Υπηρεσία COSMOTE Mobile Easy Transferlink Λογικά γίνεται και από whats up αν κρίνω από το link Αν στέλνεις τα επόμενα 5€ πριν λήξει το δίμηνο, τότε το υπολοιπόμενο ποσό αθροίζεται στο καρτοκινητό στο οποίο τα στέλνεις (δεν χάνεις δηλαδή χρήματα αν δεν έχουν ξοδευτεί εντός του διμήνου). Έχω και εγώ μια sim Cosmokarta και την ανανεώνω όποτε θυμάμαι για να δέχομαι κλήσεις. Επειδή δεν κάνω κλήσεις, τα λεφτά της κάρτας ανανέωσης πάνε χαμένα. Το Cosmote Mobile Easy Transferlink ισχύει και για αριθμούς Whatsup για να στείλω το ανεκμετάλλευτο ποσό μου σε γνωστό μου?
batatoudis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς δεν το γνωρίζω, καθώς όλα τα νουμερα που αφορούν τη δική μου περίπτωση είναι σε Cosmokarta. Δεν χάνεις όμως τίποτα να το δοκιμάσεις, στέλνοντας σχετικό μήνυμα για μεταφορά 5€ στο 1219 (καθώς αν δεν ισχύει απλώς δεν θα σου αφαιρέσει τα χρήματα από το λογαριασμό της Cosmokarta). Η σύνταξη του μηνύματος προς στο 1219 είναι της μορφής: 5€ ΣΤΟ 69........... Σου έρχεται άμεσα μήνυμα εάν η μεταφορά πέτυχε ή όχι. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2022 από batatoudis 1
tarantules Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Ερώτηση με βάση τα παραπάνω όσον αφορά το 5€ ανανέωσης : Εαν έχεις 2 νούμερα cosmote που τα θέλεις μόνο για να δέχονται κλήσεις , μπορείς να τα διατηρήσεις εν ενεργεία (χωρίς να γίνει φραγή) εαν στο ένα από τα 2 βάλεις πχ 10€ και κάνεις μπαλάκι το 5ευρο από το ένα κινητό στο άλλο και να χρεώνεσαι κάθε φορά τα 0,20€.Κατάλαβα σωστά ; Το έχει κάνει κάποιος αυτό ;
ribo7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, batatoudis είπε Δυστυχώς δεν το γνωρίζω, καθώς όλα τα νουμερα που αφορούν τη δική μου περίπτωση είναι σε Cosmokarta. Δεν χάνεις όμως τίποτα να το δοκιμάσεις, στέλνοντας σχετικό μήνυμα για μεταφορά 5€ στο 1219 (καθώς αν δεν ισχύει απλώς δεν θα σου αφαιρέσει τα χρήματα από το λογαριασμό της Cosmokarta). Η σύνταξη του μηνύματος προς στο 1219 είναι της μορφής: 5€ ΣΤΟ 69........... Σου έρχεται άμεσα μήνυμα εάν η μεταφορά πέτυχε ή όχι. Προσπάθησα αλλά μου λέει ότι πρέπει να εχω τουλάχιστον 20€ ανανεώσεις τους τελευταίους 4 μήνες (που δεν έχω). Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2022 από ribo7
batatoudis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 2 ώρες πριν, ribo7 είπε Προσπάθησα αλλά μου λέει ότι πρέπει να εχω τουλάχιστον 20€ ανανεώσεις τους τελευταίους 4 μήνες (που δεν έχω). Αυτό δεν το γνώριζα, καθώς εγώ βάζω μονίμως περίπου 60€ το δίμηνο (συντηρώ με τον τρόπο αυτό 5 τηλέφωνα). 8 ώρες πριν, tarantules είπε Ερώτηση με βάση τα παραπάνω όσον αφορά το 5€ ανανέωσης : Εαν έχεις 2 νούμερα cosmote που τα θέλεις μόνο για να δέχονται κλήσεις , μπορείς να τα διατηρήσεις εν ενεργεία (χωρίς να γίνει φραγή) εαν στο ένα από τα 2 βάλεις πχ 10€ και κάνεις μπαλάκι το 5ευρο από το ένα κινητό στο άλλο και να χρεώνεσαι κάθε φορά τα 0,20€.Κατάλαβα σωστά ; Το έχει κάνει κάποιος αυτό ; Αυτό κάνω εγώ, βάζοντας μόνο στο δικό μου και καλύπτοντας άλλα 4 τηλέφωνα εδώ και 1-2 χρόνια. Βέβαια δεν γνώριζα την προϋπόθεση που ανέφερε ο φίλος παραπάνω για 20€ το τετράμηνο (αν και με αυτό που γράφεις θα το καλύπτεις). Επίσης το 5€ σου μένει ως υπόλοιπο στο κινητό που το στέλνεις και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για κλήσεις (με πολύ δυσμενείς χρεώσεις όμως).
stefmangr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Για την q δεν ξέρω αν αναφέρθηκε ότι με μια ανανέωση τον χρόνο έχεις ενεργό νούμερο για εισερχόμενες.
mitsdim1 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σας, να αναφέρω κ εγώ μια λύση που γνωρίζω ότι υπάρχει κ την χρησιμοποιούν στα gps σε μοτοσικλέτες. Δεν το έχω δουλέψει σαν υπηρεσία αλλά θα το δοκίμαζα. https://planetsim.gr/eurosim-planetsim/ Είναι ανεξάρτητου παρόχου γιατί συνδέετε με οποίο πιάνει καλύτερα. Αναφέρει μια ανανέωση 20 ευρώ ανά έτος.
ribo7 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 20/6/2022 στις 8:22 ΜΜ, ribo7 είπε Προσπάθησα αλλά μου λέει ότι πρέπει να εχω τουλάχιστον 20€ ανανεώσεις τους τελευταίους 4 μήνες (που δεν έχω). Τελικά έκανα 20€ ανανεώσεις και κατάφερα και έστειλα υπόλοιπο σε άλλο αριθμό COSMOTE. Ενώ μου ήρθε επιβεβαιώτικo sms ότι η μεταφορά έγινε με χρέωση 0.2€, το υπόλοιπο μου μειώθηκε άλλα 0.25€. Άρα στην ουσία η χρέωση ήταν 0.45€. Δε ξέρω γιατί. Συμβαίνει και σε άλλους? Edit: Η αποστολή SMS εκτός Ελλάδας έχει χρέωση 0.248€, ξαναδιάβασα τους όρους Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2022 από ribo7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα