Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νταξει κ η μηχανη αναζητησης στο bing παταει ,την εχω προεπιλεγμενη γιατι αλλες αντιστοιχες ειναι πιο αργες αλλα στα δυσκολα google με βαρια καρδια

απο browsers μονο αμα βγει κατι καλυτερο του brave θα ασχοληθω κ ff για backup

Επεξ/σία από Neural_handshake
Δημοσ.
12 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Χαμένος χρόνος και κόπος..είναι ουσιαστικά απίθανο να παρει το μερίδιο από chrome, edge & Firefox.

Για enthusiasts οκ, αλλά το 95% των χρηστών δύσκολα να τους πάρεις από Chrome

O μέσος χρήστης δεν κατεβάζει ούτε καν chrome και firefox, καλά για τον edge δε μιλάμε καν. 

Τα 150μύρια downloads είναι σταγόνα στον ωκεανό, αν σκεφτούμε ότι πρακτικά υπάρχουν γύρω στα 5.3 δις μοναδικοί αριθμοί GSM στον κόσμο. 

Δηλαδή γύρω στους 2.8% έχουν κατεβάσει την εφαρμογή. Το οποίο δεν ισχύει καν, γιατί αν την σβήσεις και την ξανακατεβάσεις, μετράει δεύτερο download. Δεν είναι unique δηλαδή. Ο άλλος έχει 2 και 3 συσκευές. Άρα οι unique users είναι κατά ΠΟΛΥ λιγότεροι. 

Ασχέτως του αν το κατέβασαν, το αν τη χρησιμοποιούν ή όχι, και πόσο συχνά είναι ένα άλλο θέμα βέβαια. 

9 ώρες πριν, Neural_handshake είπε

απο browsers μονο αμα βγει κατι καλυτερο του brave θα ασχοληθω κ ff για backup

Νομίζω εκεί ακριβώς στοχεύει, στο να πάρει κοινό απ'τον Brave. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε

Δεν διαφωνώ ότι τα bangs είναι σουπερ αλλά αν χρησιμοποιεί κάποιος bang για google search από το DDG... that kinda defeats the purpose! :P

Ε εντάξει φαντάζομαι (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι και πάλι κερδίζεις γιατί δεν έχεις tracking και δεν είσαι logged in ως google user .

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.
4 minutes ago, tsofras said:

Ε εντάξει φαντάζομαι (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι και πάλι κερδίζεις γιατί δεν έχεις tracking και δεν είσαι logged in ως google user .

Μπα όταν κάνω αναζήτηση με google μέσω bangs μου επιστρέφει τα results που θα έβλεπα αν έκανα αναζήτηση απευθείας εκεί.
Χωρίς φυσικά να είμαι από chrome ή logged in ως google user.
Τα bangs είναι απλά shortcuts

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, XPHSTOS_ είπε

Μπα όταν κάνω αναζήτηση με google μέσω bangs μου επιστρέφει τα results που θα έβλεπα αν έκανα αναζήτηση απευθείας εκεί.
Χωρίς φυσικά να είμαι από chrome ή logged in ως google user.
Τα bangs είναι απλά shortcuts

Ναι εννοώ ότι η απόφαση να μην χρησιμοποιεί κάποιος το google είναι για το tracking και ειδικά αν έχεις κάνει σύνδεση με τον χρήστη σου. Οπότε αν κάνεις μέσω bangs απο duckduckgo , εφόσον σε προστατεύει απο tracking και δεν είσαι συνδεδεμένος δεν θα έχεις κάποιο privacy θέμα. Αυτό εννοούσα

Τώρα αν κάποιος σιχάθηκε το google search και δεν θέλει να το ξαναχρησιμοποιήσει τότε όντως δεν έχει κανένα νόημα

Δημοσ.

Καλά, εγώ παίζω στον firefox με qwant ως search engines και ublock origin για διαφημίσεις και youtube blocker. Μια χαρά σφαίρα πάνε όλα.

Duckduckgo είναι βασισμένο στις ΗΠΑ (i.e. Paoli, Pennsylvania, U.S.). Αυτό και μόνο κάτι λέει (anyone familiar with the Cloud and the Patriot Act?).

μιλάω για την search engine, γιατί browser δεν έχω βρει κάποιον ευρωπαϊκό που να με καλύπτει πλήρως.

Δημοσ.
11 minutes ago, tsofras said:

Ναι εννοώ ότι η απόφαση να μην χρησιμοποιεί κάποιος το google είναι για το tracking και ειδικά αν έχεις κάνει σύνδεση με τον χρήστη σου. Οπότε αν κάνεις μέσω bangs απο duckduckgo , εφόσον σε προστατεύει απο tracking και δεν είσαι συνδεδεμένος δεν θα έχεις κάποιο privacy θέμα. Αυτό εννοούσα

Τώρα αν κάποιος σιχάθηκε το google search και δεν θέλει να το ξαναχρησιμοποιήσει τότε όντως δεν έχει κανένα νόημα

Δεν σε προταστεύει το bang από το να "φτιάξει" προφιλ η google για σένα...
Το μόνο που κάνει το bang είναι redirect.
πχ. Το !insomnia duck duck go απλά θα κάνει redirect στο https://www.insomnia.gr/search/?q=duck%20duck%20go

Αν εσύ έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν google για τις αναζητήσεις σου το προφιλ σου υπάρχει ήδη άρα θα πάρεις personalized results.
Αν βρίσκεσαι σε καθαρό pc μετά από format πχ. τότε θα πάρεις αποτελέσματα περίπου σαν αυτά του DDG και θα αρχίσει σιγά σιγά να δημιουργείται το προφιλ σου.
Οπότε πάλι με τον καιρό.. το !g θα είναι ακριβώς το ίδιο με το να κάνεις google search.

To duck duck go σαν μηχανή αναζήτησης το μόνο που κάνει είναι να σου δίνει κάθε φορά αποτελέσματα σαν να μην σε ξέρει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsofras είπε

3 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε

Δεν σε προταστεύει το bang από το να "φτιάξει" προφιλ η google για σένα...
Το μόνο που κάνει το bang είναι redirect.
πχ. Το !insomnia duck duck go απλά θα κάνει redirect στο https://www.insomnia.gr/search/?q=duck duck go

Αν εσύ έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν google για τις αναζητήσεις σου το προφιλ σου υπάρχει ήδη άρα θα πάρεις personalized results.
Αν βρίσκεσαι σε καθαρό pc μετά από format πχ. τότε θα πάρεις αποτελέσματα περίπου σαν αυτά του DDG και θα αρχίσει σιγά σιγά να δημιουργείται το προφιλ σου.
Οπότε πάλι με τον καιρό.. το !g θα είναι ακριβώς το ίδιο με το να κάνεις google search.

To duck duck go σαν μηχανή αναζήτησης το μόνο που κάνει είναι να σου δίνει κάθε φορά αποτελέσματα σαν να μην σε ξέρει.

Η χρησιμότητα των bangs δεν είναι τόσο για το tracking από τη Google, αλλά κυρίως σαν ένα portal από όπου μπαίνεις να ψάξεις κατευθείαν. Π.χ αν κάνεις !g θα πάρεις αποτελέσματα σα να έμπαινες από Google με το αντίστοιχο tracking. Αν κάνεις π.χ !w θα μπει κατευθείαν wikipedia, χωρίς να περάσει από τη μηχανή αναζήτησης της Google και χωρίς tracking. Απλά γλυτώνουν χρόνο. Π.χ θέλω να μπω στο Gmail και δεν το έχω συντόμευση; Αντί να πατήσω στην αναζήτηση "Gmail" και μετά κλικ στο αποτέλεσμα, πατάω κατευθειαν "!gmail" στην αναζήτηση του Duck και με στέλνει κατευθείαν μέσα στο email μου. Το ίδιο και με το Maps κλπ. Παρακάμπτει την ίδια την αναζήτηση, οπότε γλυτώνεις κλικς. Προσωπικά συνήθως χρησιμοποιώ την κανονική αναζήτηση του Duck για να αποφεύγω το tracking και σπάνια το "!g". Τα άλλα bangs τα χρησιμοποιώ γιατί βολεύουν.

• Like 2
Δημοσ.

Με το καλό ! Σιχάθηκα το Chrome 

Η μηχανή τους για αναζητηση ειναι πολυ καλή και ιδιωτική

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...