_Theo_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα και χρόνια πολλά!! Η κατάσταση έχει ως εξής: Μένω σε μια πολυκατοικία τριών ορόφων, στο ισόγειο και συνδέομαι στο Ίντερνετ ασύρματα από ένα Router Speedport Plus το οποίο βρίσκεται στον 1ο όροφο. Το πρόβλημα είναι ότι, προφανώς λόγω απόστασης, δεν πιάνω την μέγιστη ταχύτητα που μου δίνει ο πάροχος (ΟΤΕ, VDSL50 και φτάνει μέχρι 37 Mpbs). Στον υπολογιστή μου έχω συνδεδεμένο αυτό για να μπαίνω ασύρματα. Πιάνω περί τα 20 Mbps. Έχω δοκιμάσει να τοποθετήσω Extender και να συνδέομαι από εκεί αλλά και πάλι η απόσταση είναι μεγάλη, μεσολαβούν τοίχοι και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Επίσης έχω δοκιμάσει να τοποθετήσω πάλι ένα Extender στο διαμέρισμα μου και από εκεί να συνδέεται ο υπολογιστής μου μέσω καλωδίου Ethernet και, δυστυχώς, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ενώ υπάρχει μεγάλη απώλειά πακέτων και δεν μπορώ να ασχοληθώ με online games. Τέλος, έχω αλλάξει και τις ρυθμίσεις του Router (αλλαγή καναλιού κ.λ.π) χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό; Δηλαδή να πιάνω την μέγιστη ταχύτητα και να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη η σύνδεση χωρίς απώλεια πακέτων;;
mphxths Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, _Theo_ είπε Υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα αυτό; Παρα πολλες. Μερικες ειναι οι εξης : 1. Βαλε δικη σου γραμμη τηλεφωνου 2. Τραβα καλωδιο απο το μοντεμ στον 1ο μεχρι κατω. 3. Βαλε σοβαρους repeaters/extenders. 4. Τραβα καλωδιο απο το μοντεμ μεχρι καποιο σημειο και μετα powerlines. Εγω στην θεση σου , θα εκανα την καρδια μου πετρα , και θα πηγαινα στο (1). Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από mphxths 1 1
Finn Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Αν ο από πάνω είναι γνωστός/συγγενής τότε α)αγόρασε δύο mesh και βάλε το ένα στο χώρο του ρούτερ και το άλλο σ εσένα. β) ζητήστε το νέο μοντέλο speedport που έρχεται πακέτο με mesh extender αλλά έχει μηνιαία χρέωση. Το προφανές, περνα καλώδιο δε το αναφέρω, υποθέτω δεν είναι εφικτό ή "κλέβεις" από πάνω. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, _Theo_ είπε Το πρόβλημα είναι ότι, προφανώς λόγω απόστασης, δεν πιάνω την μέγιστη ταχύτητα που μου δίνει ο πάροχος (ΟΤΕ, VDSL50 και φτάνει μέχρι 37 Mpbs). Το 37 Mpbs έχει μετρηθεί κάπως, κάπου; 1
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 28/12/2021 στις 7:26 ΜΜ, SPY_oo7 είπε Εγω ψηφίζω το 2 +1 Εδώ έχω και την Οδύσσειά μου αν ενδιαφέρεται o t.s. να συνδέσει το προηγούμενο ρούτερ του για AP: https://www.insomnia.gr/forums/topic/778484-ρύθμιση-speedport-entry-2i-για-χρήση-ως-access-point/ Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α. 1
_Theo_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Το 37 Mpbs έχει μετρηθεί κάπως, κάπου; Μετά από restart. 34 αυτή τη στιγμή... ----------- Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!! Ή θα τραβήξω καλώδιο από τον πρώτο (μένουν συγγενείς μου εκεί) ή θα αγοράσω Mesh. Μάλλον το δεύτερο μιας και ακούγεται πιο οικονομικό. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από _Theo_ 1
jkoukos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Ποιο οικονομικό το να αγοράσεις εξοπλισμό Mesh από το να περάσεις ένα καλώδιο δικτύου με κόστος 0,5€/μέτρο; 1 1
_Theo_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, jkoukos είπε Ποιο οικονομικό το να αγοράσεις εξοπλισμό Mesh από το να περάσεις ένα καλώδιο δικτύου με κόστος 0,5€/μέτρο; Δεν έχω ιδέα σχετικά με το κόστος και τι εργασίες πρέπει να γίνουν σχετικά με αυτό. Έχω όμως ένα γνωστό μου που αναλαμβάνει τέτοιου είδους εργασίες και ανάλογα με το τι τιμή θα μου πει θα πράξω. Αν είναι μικρή η διαφορά θα βάλω καλώδιο σίγουρα. 1
kallonos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Αρχικα αυτό που έχεις πάρει για να πιάνεις wifi δεν κάνει, είναι για να κάνεις απλά τη δουλειά σου. Θα σου πρότεινα μια pci κάρτα εγώ είχα πάρει της giagabyte με κάνα 30ρι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα