Προς το περιεχόμενο

Value for money smartphone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε;

Το θέμα δεν είναι τοσο τα χρήματα αλλά ποσό θα μου κρατήσει σχετικα με τα χρηματα. Κατω από 350 σιγουρα όμως και 150€ ναχει αν είναι value for money το παιρνω.
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό;

Ελλαδα καλυτερα
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα;

Οχι
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές;

Προτιμω καινουριες.
5) Μέγεθος οθόνης;

Οι 6,4 " του παλιου μου κινητού ήταν μια χαρα.

6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ);

Δεν ξερω. Δεν χρειαζομαι 2 sim πάντως.
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση καμερων;;

Οχι.
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία;

Αν αυτονομια εννοούμε μπαταρία τότε θέλω δυνατή.
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό;

Οχι, ομως ουτε γνωριζω τις διαφορες επιλογες.

10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά)

YouTube, chrome podcasts.

Το Motorola moto g8 power που είχα ηταν τελειο. Επίσης το iPhone 7 Plus που έχει ένας φίλος μου αρέσει.

Ευχαριστω προκαταβολικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Sanjuro είπε

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε;

Το θέμα δεν είναι τοσο τα χρήματα αλλά ποσό θα μου κρατήσει σχετικα με τα χρηματα. Κατω από 350 σιγουρα όμως και 150€ ναχει αν είναι value for money το παιρνω.
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό;

Ελλαδα καλυτερα
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα;

Οχι
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές;

Προτιμω καινουριες.
5) Μέγεθος οθόνης;

Οι 6,4 " του παλιου μου κινητού ήταν μια χαρα.

6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ);

Δεν ξερω. Δεν χρειαζομαι 2 sim πάντως.
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση καμερων;;

Οχι.
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία;

Αν αυτονομια εννοούμε μπαταρία τότε θέλω δυνατή.
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό;

Οχι, ομως ουτε γνωριζω τις διαφορες επιλογες.

10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά)

YouTube, chrome podcasts.

Το Motorola moto g8 power που είχα ηταν τελειο. Επίσης το iPhone 7 Plus που έχει ένας φίλος μου αρέσει.

Ευχαριστω προκαταβολικά.

Value for money υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες.

Βεβαίως το τι θεωρεί ο καθένας value είναι διαφορετικό.

Υποθέτω λοιπόν ότι πας σε αντοχή στον χρόνο.

Με βάση λοιπόν σε αντοχή στον χρόνο άρα να μην αναγκαστείς να αλλάξεις συσκευή σύντομα τότε αναγκαστικά μιλάμε με βάση τον επεξεργαστή του τηλεφώνου και φυσικά την ποιότητα κατασκευής του. Οσο πιο δυνατός επεξεργαστής τόσο πιο future proof η συσκευή.

Οποτε λογικά ξεχνάμε τα φθηνά και πάμε στο πάνω άκρο του Budget των 350€.

6/128gb νομίζω ότι είναι το απόλυτα ελάχιστο από μνήμη αν και εγώ θα έλεγα ότι θα πρέπει να κοιτάξεις από 8/128 και πάνω.

Εξαιρετικο Value for money μακράν του δεύτερου σε σχέση με τα Specs τους είναι τα Poco αλλά πολύ δυστυχώς έχουν θεματακια αξιοπιστίας η οποία εξαρτάται από την συσκευή που θα σου τύχει (κάποια δεν έχουν κανένα πρόβλημα και κάποια εχουν διαφορά). Εάν είναι μέσα στις υπό εξέταση συσκευές μόνο εσύ ξέρεις να πεις. Δικά σου τα χρήματα δικό σου και το μικρό ή μεγάλο ρίσκο. Εγώ δεν θα τα επέλεγα. Είναι όμως ο ορισμός του value for money εάν δεν σου κάτσει ελαττωματική συσκευή και δεν σε ενοχλεί το μέγεθος.

Απο την άλλη ένα Samsung A52s ειναι μια συσκευή που αξίζει να την τσεκάρεις

https://www.skroutz.gr/s/30662995/Samsung-Galaxy-A52s-5G-6GB-128GB-Awesome-Black.html

Τα Realme είναι επίσης πολύ Value for money συσκευές σήμερα.

Realme GT Master edition

https://www.skroutz.gr/s/30901093/Realme-GT-Master-Edition-5G-8GB-256GB-Cosmos-Black.html

Αν και θα προτιμούσα με λίγα παραπάνω το σαφέστατα ανώτερο

Realme GT Neo 2

https://www.skroutz.gr/s/32535663/Realme-GT-Neo-2-5G-8GB-128GB-Neo-Blue.html?from=sku_color_variations

Το Xiaomi Mi 11 lite 5G &  Mi 11 lite 5G NE (new edition) είναι άλλη μια value for money επιλογη (ελάχιστες οι διαφορές μεταξύ τους)

https://www.skroutz.gr/s/31595975/Xiaomi-11-Lite-5G-NE-8GB-128GB-Truffle-Black.html

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα και όπως είπα ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια το Value for money οπότε όλα είναι σχετικά.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Value for money υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες.

Βεβαίως το τι θεωρεί ο καθένας value είναι διαφορετικό.

Υποθέτω λοιπόν ότι πας σε αντοχή στον χρόνο.

Με βάση λοιπόν σε αντοχή στον χρόνο άρα να μην αναγκαστείς να αλλάξεις συσκευή σύντομα τότε αναγκαστικά μιλάμε με βάση τον επεξεργαστή του τηλεφώνου και φυσικά την ποιότητα κατασκευής του. Οσο πιο δυνατός επεξεργαστής τόσο πιο future proof η συσκευή.

[...]

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα και όπως είπα ο καθένας κρίνει με τα δικά του κριτήρια το Value for money οπότε όλα είναι σχετικά.

Ευχαριστώ για την αναλυτικότατη απάντηση. Ωραίο μοιάζει το neo2.

Μέχρι στιγμής τρια πράγματα με έχουν κάνει να αλλάξω κινητό... Η μπαταρία (2 φορές), μου το κλέψανε (1 φορά).

Δεν ξέρω αν κάνει να έχω τον εαυτό μου ως sample size όμως μου μοιάζει πως η ποιότητα κατασκευής και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι τα χαρακτηριστικά που θα με έκαναν να κρατήσω ένα κινητό περισσότερο.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που μπορεί να ζηλέψω ή να νιώσω πως θα μου είναι απαραίτητο πριν περάσει ~1 πενταετία π.χ. το 5g πότε θα γίνει χρήσιμο;; amoled οθόνη λέει τίποτα;; Περισσότερο μνήμη ή/και καλύτερος επεξεργαστής είναι ας πούμε σαν... να βάζω ssd σε παλιό λαπτοπ;; Η αλήθεια είναι πως είμαι απ'αυτούς με 300 chrome παράθυρα ανοιχτά οπότε μήπως η μνήμη κάτι κάνει;; 😕

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sanjuro είπε

Ευχαριστώ για την αναλυτικότατη απάντηση. Ωραίο μοιάζει το neo2.

Μέχρι στιγμής τρια πράγματα με έχουν κάνει να αλλάξω κινητό... Η μπαταρία (2 φορές), μου το κλέψανε (1 φορά).

Δεν ξέρω αν κάνει να έχω τον εαυτό μου ως sample size όμως μου μοιάζει πως η ποιότητα κατασκευής και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι τα χαρακτηριστικά που θα με έκαναν να κρατήσω ένα κινητό περισσότερο.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που μπορεί να ζηλέψω ή να νιώσω πως θα μου είναι απαραίτητο πριν περάσει ~1 πενταετία π.χ. το 5g πότε θα γίνει χρήσιμο;; amoled οθόνη λέει τίποτα;; Περισσότερο μνήμη ή/και καλύτερος επεξεργαστής είναι ας πούμε σαν... να βάζω ssd σε παλιό λαπτοπ;; Η αλήθεια είναι πως είμαι απ'αυτούς με 300 chrome παράθυρα ανοιχτά οπότε μήπως η μνήμη κάτι κάνει;; 😕

Οι μπαταρίες το ίδιο θα σου είναι. +/-500MAh για εντονη χρήση δεν θα σου κάνουν την διαφορά.

Τα περισσότερα έχουν fast charging στα 35-45 λεπτά το οποίο βολεύει. Δεν έχουν όλα όμως fast charging φορτιστές ή έστω φορτιστές κάποια.

Φυσικά η ζωή της μπαταρίας εξαρτάται από τον τρόπο φόρτισης και χρήσης της. Με fast Charge φυσικά και μειώνεις την διάρκεια ζωής της. Για γρήγορες φορτίσεις τώρα πια αντί για μια έχουν συστοιχία των 2 μπαταριών τα νέα μοντέλα.

4ετια-5ετια δεν θα σου βγάλει καμία μπαταρία. Δεν αλλάζεις όμως τηλέφωνο για την μπαταρία. Με 40 ευρώ συνήθως την αλλάζειςολις χρειαστεί.

Τα 8gb φυσικά και είναι προτιμότερα. Τώρα πια θα βρεις μοντέλα και με 12gb με λιγα παραπάνω χρήματα. Συνήθως πάνε 8/128 -  12/256. Θα έλεγα να προσπαθήσεις να αποφύγεις τα 6/128gb. Αρκετά για τώρα αλλά λιγότερο future proof.

Οι Amoled οθόνες είναι σήμερα σχεδόν standard. Εννοείται με καλύτερα χρώματα και μαύρο. Αλλά φυσικά κοστίζουν διπλάσια εάν τις σπάσεις, είναι πιο ευαίσθητες σε χτυπήματα και μετά από κάποια χρόνια αναμένεις να έχουν προβλήματα με burning αν και λιγότερα από παλιότερα.

Δες τα με την ησυχία σου και αποφάσισε με τα δικά σου κριτήρια

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...