Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει παραλαβει κανεις παραγγελια που εχει κανει απο Σεπτεμβριο και μετα με την απλη μεθοδο; Θελω να δω εαν προκειται για μεμονωμενα περιστατικα ή γινεται σε ολες τις παραγγελιες.

Δημοσ.

Παραγγελία 4 Νοεμβρίου, άφιξη 22 Δεκεμβρίου από ΕΛΤΑ. Κόστος 16.4€, μεταφορικά 5.5€, σύνολο 21.9€ (επίτηδες, στο όριο, και 3 τεμάχια - προσωπική χρήση). Το iHerb χρέωσε και 3.5€ duties & taxes, οπότε θεώρησα ότι δεν θα έχω πρόβλημα.
Τα ΕΛΤΑ κόλλησαν κίτρινο αυτοκόλλητο, με χρέωση 5€ (επιπλέον) για "Τέλη ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό". Δεν είναι απλά η τεράστια καθυστέρηση (ένα μήνα τουλάχιστον είχε το πακέτο στην Ελλάδα), δεν είναι τα έξτρα 5€, έπρεπε παραμονές Χριστουγέννων να περάσω από κατάστημα ΕΛΤΑ, εν μέσω πανδημίας, με τεράστια ουρά και αμφισβητήσιμα μέτρα προστασίας και ελέγχου, για να πληρώσω και να παραλάβω. Η Ελληνική "Ιστορία της Ο".
Εν τω μεταξύ, κινέζικα πακέτα έρχονται στην πόρτα μου, οποιασδήποτε αξίας, με τους γνωστούς τρόπους και το όποιο ΦΠΑ "πληρωμένο".
Ενημέρωσα και την iHerb ότι χάνουν πελάτες, με αυτόν τον συνεργάτη στην Ελλάδα.
Καλή Χρονιά!

Δημοσ.
Στις 29/12/2021 στις 12:36 ΜΜ, grfloater είπε

Παραγγελία 4 Νοεμβρίου, άφιξη 22 Δεκεμβρίου από ΕΛΤΑ. Κόστος 16.4€, μεταφορικά 5.5€, σύνολο 21.9€ (επίτηδες, στο όριο, και 3 τεμάχια - προσωπική χρήση). Το iHerb χρέωσε και 3.5€ duties & taxes, οπότε θεώρησα ότι δεν θα έχω πρόβλημα.
Τα ΕΛΤΑ κόλλησαν κίτρινο αυτοκόλλητο, με χρέωση 5€ (επιπλέον) για "Τέλη ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό". Δεν είναι απλά η τεράστια καθυστέρηση (ένα μήνα τουλάχιστον είχε το πακέτο στην Ελλάδα), δεν είναι τα έξτρα 5€, έπρεπε παραμονές Χριστουγέννων να περάσω από κατάστημα ΕΛΤΑ, εν μέσω πανδημίας, με τεράστια ουρά και αμφισβητήσιμα μέτρα προστασίας και ελέγχου, για να πληρώσω και να παραλάβω. Η Ελληνική "Ιστορία της Ο".
Εν τω μεταξύ, κινέζικα πακέτα έρχονται στην πόρτα μου, οποιασδήποτε αξίας, με τους γνωστούς τρόπους και το όποιο ΦΠΑ "πληρωμένο".
Ενημέρωσα και την iHerb ότι χάνουν πελάτες, με αυτόν τον συνεργάτη στην Ελλάδα.
Καλή Χρονιά!

Φιλε μια χαρα εισαι. Εγω εκανα παραγγελια Οκτωβριο και ακομα τπτ, λογικα χαθηκε η παραγγελια στο τελωνειο, μου εδωσε refund το iherb. Επισης δεν υπαρχει πλεον οριο στα 22 ευρω, εχει καταργηθει. Και ουτε ισχυει αυτο με τα 3 αντικειμενα. Αν πληρωσες επιπλεον για τελωνειο, στελνεις φωτογραφια στο iherb και σου κανουν refund το ποσο που εδωσες.

Δημοσ.

Παραγγελία 3 τεμάχια (όχι συμπληρώματα) ήρθε από Αμερική σε 10 ημέρες και έκατσε συνολικά στα ΕΛΤΑ-Τελωνείο 2+ μήνες.

Λίγο πριν να μου κάνουνε ολικό refund αποδεσμεύτηκε από τελωνείο.Συνολικά περίπου 2.5 μήνες.Μου κάνανε refund το επιπλέον για τελωνείο με φωτογραφία της απόδειξης.Γενικά κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σε αποτρέψουν να παραγγέλνεις απέξω.Ενημέρωσα και γω για πολλοστή φορά το iherb το οποίο όλο λέει ότι

θα λύσει το θέμα και δεν κάνει απολύτως τίποτα.Ταλαιπωρία...

Δημοσ.

Ναι έτσι είναι... Εντός μιας βδομάδας  ήρθε στην Ελλάδα το πακέτο και έκατσε στο αεροδρόμιο πάνω από 2 μήνες.. Επιπλέον το τελωνείο ζητά έξτρα 27€..  Να γράψω στην iherb να μου στείλουν το εξτρα αυτό ποσό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/12/2021 στις 7:41 ΜΜ, dimigar είπε

Ναι έτσι είναι... Εντός μιας βδομάδας  ήρθε στην Ελλάδα το πακέτο και έκατσε στο αεροδρόμιο πάνω από 2 μήνες.. Επιπλέον το τελωνείο ζητά έξτρα 27€..  Να γράψω στην iherb να μου στείλουν το εξτρα αυτό ποσό; 

Αφού πληρώσεις τα εξτρά βγάλε μια φωτογραφία και στείλε την στην iherb την ώρα που κάνεις chat θα σου έρθει μήνυμα από το paypal ότι θα σου πιστωθεί το ποσό.

Κάνε και συ μια προπάθεια με την iherb και γράψε τους για την ταλαιπωρία μπας και κάνουν τίποτα αν και το βλέπω χλωμό.

Επεξ/σία από malaperda
  • Thanks 1
Δημοσ.

Απ'οτι εχω διαβασει το Iherb με την απλη μεταφορικη υπολογιζει λαθος τα τελωνειακα εξοδα, και δεν ξερω επειδη μπαινουν σε "εξτρα ταλαιπωρια" οι τελωνειακοι μας αρχοντες, μηπως επιτηδες καθυστερουν τοσο τα δεματα ή σε περιπτωσεις οπως την δικη μου, τα εξαφανιζουν τελειως. 

Αντιθετως δεμα με την γρηγορη μεταφορικη, ηρθε σε 15 ημερες στο σπιτι μου. Και αυτο υποτιθεται οτι περναει απο το τελωνειο. Οποτε προφανως και καποιο προβλημα υπαρχει εκ'των εσω, αλλα δεν ενδιαφερεται κανεις. 

Δημοσ.
Στις 31/12/2021 στις 7:41 ΜΜ, dimigar είπε

Εάν έχεις προ πληρώσει τους φόρους στο iherb να τους στείλεις και θα σου επιστρέψουν το ποσό που θα πληρώσεις στα ΕΛΤΑ 

Δημοσ.

Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς παίζει με τον εκτελωνισμό καθώς έχω να παραγγείλω χρόνια από το iherb θα ήθελα την βοήθεια σας. Επρόκειτο να παραγγείλω 3 αντικείμενα , συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής. Όπως φαίνεται και στην εικόνα που επισυνάπτω αναφέρεται free shipping με local post (λογικά ΕΛΤΑ) και duties and taxes included, άρα από όσο καταλαβαίνω δεν θα χρειαστεί να πληρώσω κάτι εκ νέου. Κάνω κάποιο λάθος;

1.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, vaggelisthesgr είπε

Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς παίζει με τον εκτελωνισμό καθώς έχω να παραγγείλω χρόνια από το iherb θα ήθελα την βοήθεια σας. Επρόκειτο να παραγγείλω 3 αντικείμενα , συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής. Όπως φαίνεται και στην εικόνα που επισυνάπτω αναφέρεται free shipping με local post (λογικά ΕΛΤΑ) και duties and taxes included, άρα από όσο καταλαβαίνω δεν θα χρειαστεί να πληρώσω κάτι εκ νέου. Κάνω κάποιο λάθος;

1.jpg

Τα υπολογιζουν λαθος τα τελωνειακα εξοδα στο Local Post Plus και δεν το εχουν διορθωσει τοσους μηνες. Με την DPD ειναι το σωστο ποσο, οποτε και στα ΕΛΤΑ θα σου ζητησουν να πληρωσεις παραπανω. Αλλα μετα αν τους στειλεις φωτογραφια με την αποδειξη σου τα επιστρεφουν. 

Παιδια στειλτε ολοι στο Live Chat σχετικα με τα μεταφορικα της DPD, οτι ειναι τα πιο ακριβα σε ολη την Ευρωπη και απο τα πιο ακριβα παγκοσμιως. Οι περισσοτερες χωρες εχουν δωρεαν μεταφορικα μεσω DPD για παραγγελιες ανω των 40-50 ευρω!! Ριξτε και λιγο κλαμα και θα σας δωσουν και κουπωνι 5$ για την επομενη παραγγελια. Το εκανα και με τον λογαριασμο μου και με τον λογαριασμου φιλου μου. Οσοι περισσοτεροι, τοσο το καλυτερο, μπας και διορθωθει η κατασταση.. Με το Local Post Plus, ειτε θα κανουν να ερθουν 3+ μηνες και ποιος ξερει σε τι κατασταση, ειτε δεν θα ερθουν ποτε, οπως ετυχε σε εμενα.. 

Σκεφτομαι σοβαρα να κανω μεγαλη παραγγελια και να τη στειλω Αγγλια, Γερμανια, Ιταλια και απο εκει με τριτη μεταφορικη να ερθει Ελλαδα. Θα μου βγει φθηνοτερα και μαλλον θα ερθει και πιο γρηγορα. Το ψαχνω!

Επεξ/σία από Witcher1st
  • Like 1
Δημοσ.

Έλεος. Απαράδεκτο. Εννοείς στο live chat του iherb?
Τα αντικείμενα εάν τα πάρω από Ελλάδα είναι 30 ευρώ ακριβότερα. Εάν στείλω την απόδειξη μου επιστρέφουν το ποσό σίγουρα;

Δημοσ.
Στις 7/1/2022 στις 12:04 ΜΜ, vaggelisthesgr είπε

Έλεος. Απαράδεκτο. Εννοείς στο live chat του iherb?
Τα αντικείμενα εάν τα πάρω από Ελλάδα είναι 30 ευρώ ακριβότερα. Εάν στείλω την απόδειξη μου επιστρέφουν το ποσό σίγουρα;

Ναι στο live chat. Αρκετα ατομα εχουν αναφερει οτι τους ζητηθηκε να πληρωσουν επιπλεον ποσο, αλλα το Iherb τους τα επεστρεψε πισω. Αλλα εγω να ξανακανω παραγγελια και να περιμενω 3 μηνες, μονο με πραγματα που δεν προκεται να υποστουν αλλοιωση απο την κακομεταχειριση. Βεβαια το τελευταιο ακομα το περιμενω, εχει φτασει τελωνειο πριν 3 μηνες. Λογικα χαθηκε.

• 3 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...