Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον @Joshua21. Εφόσον εκεί που είσαι δε μπορείς να βρεις εύκολα Coral Gas Prime, απλά πάρε άλλη μάρκα, ακόμα και απλή. Υγραέριο έχουν όλες μέσα, γιατί το παιδεύεις τόσο; Προσφέρουν αρκετή ευκολία, αλλά άμα είναι να φας ένα απόγευμα ψάχνοντάς τις, ποιο το νόημα; Λιγότερη ώρα θα χάσεις απ'το χειροκίνητο βάλε - βγάλε μίας κλασικής φιάλης. Μία φορά το κάνεις άλλωστε μέχρι να την ξαναλλάξεις.

:P

• Like 1
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Που ειναι καλυτερη η αποθηκευση μιας φιαλης υγραεριου; Θα φροντισω να εχω παντα μια εφεδρικη, για να γλυτωσω τα ντραβαλα απο τους...'επαγγελματιες' που δεν εχουν να δωσουν...
Στο λεβηταστασιο ειναι επικινδυνα; (εννοειται μακρια απο τον λεβητα, με τοιχιο αναμεσα)
Ή στο κλιμακοστασιο λιγο πριν την πορτα της εξοδου προς την ταρατσα;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mindreader είπε

Που ειναι καλυτερη η αποθηκευση μιας φιαλης υγραεριου; Θα φροντισω να εχω παντα μια εφεδρικη, για να γλυτωσω τα ντραβαλα απο τους...'επαγγελματιες' που δεν εχουν να δωσουν...
Στο λεβηταστασιο ειναι επικινδυνα; (εννοειται μακρια απο τον λεβητα, με τοιχιο αναμεσα)
Ή στο κλιμακοστασιο λιγο πριν την πορτα της εξοδου προς την ταρατσα;

Εκεί που δεν κινδυνεύει να στην κλέψουν.

Ψάξε αυτούς που φέρνουν φιάλες στο σπίτι και την αλλάζουν μονοι τους να ξεμπερδευεις.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mindreader είπε

Ο ρυθμιστης πιεσης, τι ειναι; Τι ρολο παιζει και πως πρεπει να το ρυθμισεις;

Είναι έτοιμος ρυθμισμένος,δεν πειράζεις τίποτα .

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Είναι έτοιμος ρυθμισμένος,δεν πειράζεις τίποτα .

Στην Coral Gas Prime έχουν 2 ρυθμιστές.

Ο ένας έχει μανόμετρο, και όπως λες, είναι έτοιμος, δε πειράζεις τίποτα. 

Ο δεύτερος τύπος ΔΕΝ έχει μανόμετρο, και ρυθμίζεις και την πίεση μόνος σου! Είναι αυτός εδώ:

image.png.a5464e2fa3c038356d324ab493679f72.png

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Haldol είπε

Ο δεύτερος τύπος ΔΕΝ έχει μανόμετρο, και ρυθμίζεις και την πίεση μόνος σου! Είναι αυτός εδώ:

Παρηγγειλα τελικα σε ενα συνοικιακο super market, coral gas prime. Αν μου φερει με τετοια βαλβιδα, εγω πως πρεπει -καλυτερα- να ρυθμισω την πιεση;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 15/2/2023 στις 12:12 ΜΜ, Haldol είπε

Τελικα η σομπα εχει τον 2ο τυπο. Αλλα η coral gas prime δεν εφαρμοζει σε αυτον. Θα μου κανει αλλαγη το παιδι απο το πρατηριο που πουλα και τις coral gas prime, με τον 1ο τυπο με μανομετρο που λες.

Ξεκαθαρισε μου ομως λιγο.

Στον 2ο τυπο της φωτογραφιας, οταν λες οτι ρυθμιζω την πιεση μονος μου, εννοεις αναλογα με το ποσο ανοιγω εγω την στροφιγγα;

Εχω και αλλη μια απορια. Με τον 1ο τυπο ρυθμιστη με μανομετρο + coral gas prime φιαλη, θελει ανοιγοκλειμα αναλογα αν χρησιμοποιεις ή οχι το υγραεριο; Επισης, αν καποιος κατα λαθος, σε αυτο το setup, ανοιξει τη στροφιγγα, αν ανοιγει στροφιγγα σε αυτο το setup, και πχ η σομπα δεν αναψει για να καιει υγραεριο, τοτε τι γινεται, διαρροη υγραεριου με οτι αυτο σημαινει; ή υπαρχει στις σομπες κανενα συστημα ασφαλειας να διακοπτει την παροχη, αν δεν γινεται καυση;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, mindreader είπε

Στον 2ο τυπο της φωτογραφιας, οταν λες οτι ρυθμιζω την πιεση μονος μου, εννοεις αναλογα με το ποσο ανοιγω εγω την στροφιγγα;

Ακριβώς. Με στρίψιμο του πάνω κομματιού ρυθμίζεις την πίεση. Ο άλλος με το μανόμετρο είναι φιξ στα 29 mbar, δε ρυθμίζεται. Παρόλα αυτά και οι δύο κουμπώνουν πάνω στις φιάλες της Coral Gas Prime. Άλλωστε σ' αυτές απευθύνονται, δεν είναι "generic" ρυθμιστές της αγοράς. Μάλλον κάτι δε "πάτησες" σωστά, ίσως να τον είχες κλειδωμένο, ή κάτι τέτοιο. 

Αναφορά σε κείμενο

Εχω και αλλη μια απορια. Με τον 1ο τυπο ρυθμιστη με μανομετρο + coral gas prime φιαλη, θελει ανοιγοκλειμα αναλογα αν χρησιμοποιεις ή οχι το υγραεριο; Επισης, αν καποιος κατα λαθος, σε αυτο το setup, ανοιξει τη στροφιγγα, αν ανοιγει στροφιγγα σε αυτο το setup, και πχ η σομπα δεν αναψει για να καιει υγραεριο, τοτε τι γινεται, διαρροη υγραεριου με οτι αυτο σημαινει; ή υπαρχει στις σομπες κανενα συστημα ασφαλειας να διακοπτει την παροχη, αν δεν γινεται καυση;

Εξαρτάται από τη συσκευή σου. Θέλω όμως να πιστεύω ότι όλες οι σόμπες όταν ΔΕΝ ανάβουν, κόβουν την παροχή αερίου, δε ψεκάζουν αβέρτα και yolo. :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθω να μαθω και να βαλω μια 'σειρα' στο τι ισχυει.

Η σομπα μου ηρθε με το ρυθμιστη που φαινεται στην φωτο.

spacer.png

Αναγκαστηκα να βαλω τη φιαλη που φαινεται! Κρατηστε το αυτο ως σημειωση. Γιατι;

Παρηγγειλα - αγορασα σχεδον ταυτοχρονα με τη σομπα, την coral gas prime. Αυτην εδω συγκεκριμενα (την 'κοκκινη' οπως την εχουν και στο επισημο site της coral):

spacer.png

Ο εν λογω ρυθμιστης της σομπας ομως, δεν προσαρμοζε στην coral gas prime! Ετσι, και με 'αγορασμενη' την coral gas prime, 'νοικιασα' (πληρωμη μονο το περιεχομενο της φιαλης, θα την επιστρεψω οταν τελειωσει) μια ...κλασικη μπουκαλα υγραεριου, για να λειτουργησει η σομπα το επομενο διαστημα.

Συνεννοηθηκα ομως, με το παιδι που εφερε και την coral gas prime φιαλη, αλλα και 'προσωρινα' την κλασικη φιαλη, να παραγγειλει και να μου ερθει να μου προσαρμοσει, στη σομπα οπως καταλαβα και εμαθα απο ολα οσα συνεβησαν, αλλον ρυθμιστη, ειδικα για να μπορω να κουμπωνω τις coral gas prime, οπως το επιθυμω.

Φανταζομαι οτι θα βαλει κατι τετοιο;

spacer.png

Ισως εγω δεν ειχα καταλαβει καλα, οπως τα δειχνει στο site της coral, αλλα νομιζα οτι παραπανω....μαραφετι-ρυθμιστης, ερχεται μαζι με την περιφημη φιαλη τους, την coral gas prime...ετσι οπως τα δειχνουν στο βιντεο και στο site τους...τελικα η coral gas prime μου ηρθε οπως η φωτο πιο πανω, κι εγω ως αμαθης, σχεδον ως 'ποντιος', να καθομαι να κοιταζω απο τη μια τη σομπα και απο την αλλη τη φιαλη, και να λεω τι δεν καταλαβαινω και γιατι δεν κουμπωνει...εν τελει ηρθε το παιδι απο το πρατηριο και μου τα εξηγησε ολα...

Τελικα ο ρυθμιστης, δεν ανηκει στην φιαλη; Την προσαρμοζει, αν δεν την εχει απο το εργοστασιο κατασκευης, ο καθε ενδιαφερομενος στη σομπα του;

https://www.coralgas.gr/products/φιάλη-prime/

Επεξ/σία από mindreader
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 9/3/2023 στις 10:30 ΜΜ, mindreader είπε

Τελικα ο ρυθμιστης, δεν ανηκει στην φιαλη; Την προσαρμοζει, αν δεν την εχει απο το εργοστασιο κατασκευης, ο καθε ενδιαφερομενος στη σομπα του;

Ακριβώς. Είναι ξεχωριστό εξάρτημα και πωλείται ξεχωριστά. Ο ρυθμιστής μάλιστα δεν επιστρέφεται, όπως η άδεια φιάλη, αν πάψεις να χρησιμοποιείς υγραέριο στο μέλλον. Είναι κανονική "αγορά".

• Like 1
Δημοσ.

Αρα, υπο μια εννοια, 'ορθως' μπερδευτηκα. Γιατι αλλα δειχνουν στο site, το οποιο φαινεται δεν επικαιροποιησαν, και αλλα πουλανε φετος!

Ευχαριστω για τη διευκρινηση ρε παιδια.

Παντως αυτος ο ρυθμιστης, φαινεται οτι δειχνει και ποσο υγραεριο εχει η φιαλη, που ο απλος δεν το δειχνει, σωστα;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, mindreader είπε

Παντως αυτος ο ρυθμιστης, φαινεται οτι δειχνει και ποσο υγραεριο εχει η φιαλη, που ο απλος δεν το δειχνει, σωστα;

Ναι. Πάντως δεν υπάρχει "απλός" και "περίπλοκος" - είναι όμως 2 διαφορετικοί. Ότι έχει ο ένας, δε το έχει ο άλλος.

Ο ένας ρυθμιστής λοιπόν έχει μανόμετρο και δείχνει μεν πόσο υπόλοιπο έχει η φιάλη, αλλά απ' την άλλη, έχει φιξ πίεση στα 29 mbar. Τυπικό νούμερο για κουζίνες, δεν έχω βρει κάποια που να μη δουλεύει στα 29 mbar.

Ο άλλος ρυθμιστής δεν έχει μανόμετρο, αλλά ρυθμίζει την πίεσή του ανάμεσα σε 22 - 70 mbar, για χρήση σε περισσότερες ή πιο ιδιαίτερες συσκευές. 

Και οι δύο έχουν προστασία από διαρροή, ενώ έχουν και κάπως διαφορετικό τρόπο "κουμπώματος" (αν και μπαίνουν με ένα "κλικ" και οι δύο).

• Like 1
Δημοσ.

Η coral gas prime εχει εντος της 6,7 κιλα υγραεριου νομιζω, παροτι '10κιλη'.

Η απλη φιαλη υγραεριου, ποσα κιλα υγραεριου περιεχει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...