Haldol Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα συνinsomniacs. Σκέφτομαι για μεικτή κουζίνα αερίου (φούρνο με ρεύμα, μάτια με αέριο) και ψάχνω πρώτα για το ίδιο το καύσιμο. Οι λύσεις είναι, ουσιαστικά, τρεις (3): 1. Κλασική απλή φιάλη 2. Σπιτική φιάλη τύπου Coral Gas Prime 3. Σπιτική, μικρή φιάλη τύπου Egas Easy (ΕΚΟ) --- Για τις 2 πρώτες θα κάνω τρύπα στον τοίχο της κουζίνας (τούβλο) και θα οδεύσω τις σωληνώσεις στην σκεπαστή βεράντα απ' έξω. Υπόψιν ότι το σκέπαστο είναι χαμηλό και μακρύ (3+ μέτρα) οπότε δε κινδυνεύει η φιάλη απ' τα στοιχεία. Η λύση υπ' αριθμόν 3, είναι αρκετά μικρή για να μπει στο ντουλάπι δίπλα στην κουζίνα. Τι θα προτείνατε και γιατί; Επιπλέον, έχουμε κάποια πληροφορία για το βάρος της ΕΚΟ (στην ιστοσελίδα του δε γράφουν κάτι); Έχει κάνει κανείς κάτι αντίστοιχο (κουζίνα μέσα, φιάλη έξω); Μήπως, αφού θα μπω στον κόπο γι' αέριο, να δω και για φούρνο;
paylidis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Προσωπικά θα πηγαινα στη λυση 1 με 2 μαλιστα φιαλες με ΤΑΦ ώστε να υπάρχει μια αξιοπρεπης αυτονομία. Εχω το ίδιο συστημα και τη φιαλη την εχω στο ακριβως ντουλάπι χωρις προβλημα αλλα σαφως και μπορεις να τη βγαλεις εξω και να βαλεις 2 ώστε όταν τελειωσει η μια να ανοιξεις τη δευτερη και να συνεχίσεις κανονικά.
NikosKallithea Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Η φιάλη εξω. Παρε και μια δεύτερη για ρεζέρβα μην μείνει κανένα φάει στην μέση Επίσης παρε την κλασικη την μπλε την 10κιλη 1
Haldol Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Η φιάλη εξω. Παρε και μια δεύτερη για ρεζέρβα μην μείνει κανένα φάει στην μέση Επίσης παρε την κλασικη την μπλε την 10κιλη Έξω, να υποθέσω γι' ασφάλεια; Μεγάλη φιάλη σίγουρα δε θα την έβαζα μέσα. Ίσως μόνο την ΕΚΟ, αν ήταν ας πούμε 2-3 κιλά (αλλά δε λένε πόσα είναι). Σίγουρα διπλή, ίσως με "Τ" όπως λέει ο @paylidis, ίσως απλά με την 2η "στην άκρη" ώστε να μπορώ να αλλάξω τσακ-μπαμ αν αδειάσει η πρώτη.
e-tic Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Προσωπικά θεωρώ υπερβολική την ύπαρξη 2ης φιάλης. Τουλάχιστον στα αστικά κέντρα υπάρχουν πολλά καταστήματα που με ένα τηλεφώνημα σου παραδίδουν νέα φιάλη στο χώρο σου σε ελάχιστο χρόνο. Εγώ έχω κουζίνα με 3 μάτια αερίου και ένα ηλεκτρικό. Στα σχεδόν 10 χρόνια που την έχω, ζήτημα είναι αν χρησιμοποιήθηκε το ηλεκτρικό μάτι 5 φορές και αυτές ήταν γιατί δεν ήμουν στο σπίτι να συνδέσω τη καινούρια φιάλη και η σύζυγος δεν μπορούσε να περιμένει.
paylidis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Προσωπικα είμαι της λογικής του πάντα να υπάρχει backup φιάλη αλλά όπως λέει κ ο etic υπάρχουν εναλλακτικές εαν είσαι γκαντεμησ σαν εμένα βέβαια η φιάλη θα σου τελειώνει παντοτε Κυριακή μεσημέρι στη μέση του μαγειρέματος 😂 όποτε οι δυο με Ταφ κ ανοιγοντασ Τον ανάλογο διακόπτη ανά φιάλη, είναι ότι πιο εύκολο στο να παίξεις μπάλα (γιατί κ να υπάρχει δεύτερη αν μαγειρεύει η γυναίκα κ λείπεις κατά 99% θα σε περιμένει να την αλλάξεις) 2
NikosKallithea Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, e-tic είπε Προσωπικά θεωρώ υπερβολική την ύπαρξη 2ης φιάλης. Τουλάχιστον στα αστικά κέντρα υπάρχουν πολλά καταστήματα που με ένα τηλεφώνημα σου παραδίδουν νέα φιάλη στο χώρο σου σε ελάχιστο χρόνο. Εγώ έχω κουζίνα με 3 μάτια αερίου και ένα ηλεκτρικό. Στα σχεδόν 10 χρόνια που την έχω, ζήτημα είναι αν χρησιμοποιήθηκε το ηλεκτρικό μάτι 5 φορές και αυτές ήταν γιατί δεν ήμουν στο σπίτι να συνδέσω τη καινούρια φιάλη και η σύζυγος δεν μπορούσε να περιμένει. Εγω εχω ψησταρια και σε πληροφορώ οτι χωρις δευτερη δουλεια δεν γίνεται, εκτός αν θελεις να βγαλεις τις πριζολες απο την ψησταρια και να αναψεις τον φουρνο ή να τρεχεις με τα τυγανια στην ηλεκτρική κουζίνα. Η δεύτερη φιάλη για μενα ειναι πιο χρήσιμη και απο την πρώτη, γιατι αν δεν εχεις καμια δεν μαγειρεύεις και εισαι ήσυχος. 3
e-tic Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εγω εχω ψησταρια και σε πληροφορώ οτι χωρις δευτερη δουλεια δεν γίνεται, εκτός αν θελεις να βγαλεις τις πριζολες απο την ψησταρια και να αναψεις τον φουρνο ή να τρεχεις με τα τυγανια στην ηλεκτρική κουζίνα. Η δεύτερη φιάλη για μενα ειναι πιο χρήσιμη και απο την πρώτη, γιατι αν δεν εχεις καμια δεν μαγειρεύεις και εισαι ήσυχος. Άλλο ψησταριά, άλλο κουζίνα. Το να μεταφέρεις την κατσαρόλα απο το μάτι αερίου στο ηλεκτρικό δεν είναι η ίδια ταλαιπωρία με το να μεταφέρεις τα κοψίδια απο το barbeque στον φούρνο. Βέβαια ο καθένας αποφασίζει και πράττει βάση των δικών του αναγκών. Εγώ μπορώ να περιμένω 15-20 λεπτά μέχρι να μου φέρουν καινούρια φιάλη, εσύ μπορεί αυτό το χρόνο να τον θεωρείς υπερβολικό. Όπως επίσης εσύ μπορεί να έχεις χώρο για να αποθηκεύσεις δεύτερη φιάλη ενώ εγώ να πασχίζω να βρώ μια γωνία για να στριμώξω την πρώτη.
papoys1 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Έχω κουζίνα με αυτή τη λειτουργία. Φούρνος ρεύμα μάτια υγραέριο. Παλιά είχα τη φιάλη κάτω από το νεροχύτη αλλά για πολλούς λόγους και περισσότερο ασφάλεια άνοιξα τρύπα στον τοίχο και την έβγαλα στην πίσω βεράντα όπου έχω αρκετό χώρο. Για μένα απαραίτητη η δεύτερη φιάλη διότι αν μείνεις στη μέση του μαγειρέματος τι γίνεται;;; Έχω και δεύτερη πάντα γεμάτη δίπλα και μόλις αδειάσει κάνω την αλλαγή. Έχω τις κλασικές 10κιλες που με το βάρος της φιάλης πιάνουν 21-22 κιλά. Προσωπικά έχω την καβάντζα μου και τις γεμίζω από πρατήριο καυσίμων σε πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με τις έτοιμες. Πρακτικό και το ταυ που είπε ο paylidis εγώ δεν έχω αλλά είμαι συνταξιούχος και ανά πάσα στιγμή εύκαιρος αν χρειαστεί η σύζυγος αλλαγή. Άσε που έμαθε και την αλλάζει μόνη .😜 1
Stam53 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Υπάρχουν και μικτές υγραερίου/ρεύματος Αν τελειώσει το υγραέριο απλά αλλάζεις μάτι μαγειρέματος. 1
@pnea1973 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μην ξεχνάτε και τα μέτρα ασφαλείας. Ανιχνευτης μέσα και ηλεκτροβανα στην φιάλη να κόβει.
phanispal Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, e-tic είπε Άλλο ψησταριά, άλλο κουζίνα. Το να μεταφέρεις την κατσαρόλα απο το μάτι αερίου στο ηλεκτρικό δεν είναι η ίδια ταλαιπωρία με το να μεταφέρεις τα κοψίδια απο το barbeque στον φούρνο. Βέβαια ο καθένας αποφασίζει και πράττει βάση των δικών του αναγκών. Εγώ μπορώ να περιμένω 15-20 λεπτά μέχρι να μου φέρουν καινούρια φιάλη, εσύ μπορεί αυτό το χρόνο να τον θεωρείς υπερβολικό. Όπως επίσης εσύ μπορεί να έχεις χώρο για να αποθηκεύσεις δεύτερη φιάλη ενώ εγώ να πασχίζω να βρώ μια γωνία για να στριμώξω την πρώτη. Από περιέργεια, σου παραδίδουν και Κυριακές και καθημερινές/Σάββατα μετά τις 21:00;
e-tic Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 35 λεπτά πριν, phanispal είπε Από περιέργεια, σου παραδίδουν και Κυριακές και καθημερινές/Σάββατα μετά τις 21:00; Πας να εξετάσεις τις ακραίες περιπτώσεις. Ένα Σάββατο μεσημέρι μου έτυχε να ξεμείνω και μου έφεραν. Κυριακή και νυχτερινές ώρες δεν μου έχει τύχει αλλά υποθέτω οτι δεν είναι κανείς στο μαγαζί για να σηκώσει το τηλέφωνο. Επίσης δεν μου έχει τύχει να μου τελειώσει η φιάλη ακριβώς πριν απο τριήμερο ή ανήμερα αργίας, οπότε ούτε για αυτές τις περιπτώσεις μπορώ να εκφέρω άποψη. Αν κάποιον τον βολεύει να μαγειρεύει κυρίως σε μη εργάσιμες μέρες ή/και μεταμεσονύχτιες ώρες και φοβάται τόσο πολύ μη ξεμείνει απο γκάζι, ας πάρει και δεύτερη φιάλη για καβάτζα αν έχει χώρο να την φυλάξει, αλλιώς και το ηλεκτρικό μάτι θα κάνει δουλειά για μερικές ώρες.
phanispal Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Συγγνώμη αλλά δεν είναι καθόλου ακραίες περιπτώσεις το ψήσιμο τις Κυριακές, αργίες και γενικότερα βραδινές ώρες. Ίσα ίσα που θεωρώ ότι τα περισσότερα ψησίματα τότε γίνονται. Πόσοι ψήνουν καθημερινές μεσημέρια, αφού η πλειοψηφία εργάζεται; Σάββατο μεσημέρι ΟΚ, αν και θεωρώ ότι η Κυριακή είναι η κατεξοχήν μέρα ψησίματος. Τέλος πάντων, συμφωνούμε στο ότι όποιος έχει χώρο φυλάει τα ρούχα του να έχει τα μισά.
archimidis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Εγώ πάντως με φούρνο και μάτια φουλ αέριο έχω 2 φιάλες. Δεν μπορείς να έχεις τραπέζι ή να μαγειρευεις πίτσα σε παιδιά και να σου τελειώσει η φιάλη, θα σε φανε. Έχει κανείς εμπειρία από τις νέες φιάλες μπας και της αντικαταστησουμε; Κυρίως για το νέο κούμπωμα ώστε να γίνετε εύκολα αλλαγή και από τη σύζυγό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα